Alasan kenapa wanita tidak membalas SMS/mesej

Share on Tumblr
Alasan kenapa wanita tidak membalas SMS/mesej

Sibuk macam mana pun seseorang itu, takkanlah si dia langsung tiada masa beberapa minit untuk membalas pesanan ringkas kamu.

Betul tak ?Jika hingga memakan masa dua hari sehingga seminggu itu bermakna si dia benar-benar sedang menjauhkan diri daripada kamu. Tetapi mengapa begitu ?


Jom ketahui 4 alasan mengapa si dia tidak membalas SMS kamu.

1. Mereka ditanya dengan mesej yang sama

Di telefon bimbit, mereka ditanya soalan yang sama, bayangkan daftar masuk ke facebook hanya untuk mendapati mesej yang belum dibaca dari segelintir lelaki yang bertanyakan hal peribadi seperti ‘jom keluar makan’, ‘kenapa diam saja’. Semuanya itu hanya membuatkan wanita malas untuk balas mesej.

2. Apabila wanita mendapati mereka boleh memiliki anda, maka mereka main tarik tali dengan anda

Jika seseorang wanita tahu dia boleh memiliki lelaki yang diingini maka dia mula untuk main tarik tali, dia mula bersikap acuh tak acuh. Mereka merasakan anda seorang yang sangat mudah, tiada cabaran langsung.

3. Wanita merasakan anda kaum lelaki tidak misteri, tiada daya penarik

Ada setengah wanita sukakan sikap misteri lelaki, mereka tidak sukakan lelaki yang sentiasa ingin mengongkong ataupun 24 jam berkepit dengan telefon pintar, wanita merasakan sangat rimas dengan lelaki sedemikian, mula tidak membalas mesej dan menjauhkan diri

4. Bila wanita sedang sibuk dengan kerja


Ini perkara biasa, bila seorang wanita sedang sibuk dengan karier yang sedang berkembang maka wanita tidak mahu diganggu dengan mesej ringan.

Sumber
Alasan kenapa wanita tidak membalas SMS/mesej

0 Komen:

Selepas Baca, Sila Komen

Artikel Terkini

Disclaimer: Blog ini ibarat 'scrap book' saya. Di sini saya kumpul artikel yang saya gemari di akhbar, majalah dan internet berkaitan CINTA. Artikel-artikel ini bukan ditulis oleh saya tetapi sekadar koleksi peribadi dan diharapkan dapat memberi manfaat kepada semua yang membaca.