Ciri-ciri sahabat yang perlu kita berhati-hati atau tinggalkan

Share on Tumblr
Ciri-ciri sahabat yang perlu kita berhati-hati atau tinggalkan:
* Sahabat yang hipokrit. Dia berkawan denganmu kerana kepentingan peribadi sematamata dan tidak sanggup menolong ketika anda dalam kesusahan.

* Sahabat pengampu. Dia bersetuju dalam semua perkara yang anda lakukan itu (sama ada baik atau buruk). Apabila berhadapan dengan anda, dia memuji tetapi di belakang dia mengkhianati anda pula.

* Sahabat yang membawa kamu semakin jauh dari Allah. Dia membawa anda ke kancah kemaksiatan dan menambah dosa kamu di dunia.

* Sahabat duniawi. Dia sentiasa mengajak anda untuk `melepak', berpesta atau ke tempat yang tidak sepatutnya dan melalaikan.

* Sahabat yang kedekut dan tamak. Dia sangat tamak untuk memberi kepada anda dan meminta banyak pula daripada anda. Tidak keterlaluan jika dikatakan sahabat sebegini memang mem entingkan dirinya sendiri.
Ciri-ciri sahabat yang perlu kita berhati-hati atau tinggalkan

0 Komen:

Selepas Baca, Sila Komen

Artikel Terkini

Disclaimer: Blog ini ibarat 'scrap book' saya. Di sini saya kumpul artikel yang saya gemari di akhbar, majalah dan internet berkaitan CINTA. Artikel-artikel ini bukan ditulis oleh saya tetapi sekadar koleksi peribadi dan diharapkan dapat memberi manfaat kepada semua yang membaca.