Kata-Kata Sayang, Ayat Jiwang

Share on Tumblr
Kata-Kata Sayang, Ayat Sayang

Jagalah sebaik mungkin orang-orang yang kamu sayangi, selama kamu masih bertemu dengan mereka dan sebelum mereka jauh darimu

EX suka minta Peluang , CRUSH suka bagi Harapan , HATERS suka bagi Masalah , tapi ALLAH sentiasa bagi Kebahagiaan dan Kasih Sayang pada kita

Saya suka awak, tapi bila dah dapat awak saya sayang awak, dan bila saya dah sayang awak, saya akan jatuh hati dan sebenarnya saya cintakan awak.

Perempuan suka sorokkan kesedihan dia. Perempuan takut kehilangan orang yang dia sayang walaupun dia kata "Awak pergilah bersama dia"


Di saat kamu merasa sendiri, ketahuilah bahwa masih banyak yang sayang padamu


Mungkin senang hati untuk menyayangi. Tapi berkemungkinan juga susah untuk di sayangi oleh orang yang kita sayang

Saya Sayang Awak

Kalau sayang, hargai. Kalau benci,maafkan. Kalau diterima, manfaatkan. Kalau dikhianati,doakan. InsyaAllah kebahagiaan akan berkekalan

Mungkin kadang aku sering emosi sama kamu, tapi rasa sayang dan cintaku tetap hanya padamu.

Kalau sayang dia, tunjuk dekat dia yang awak betul-betul hargai dia. Bukannya buat dia macam tunggul. Dia pun ada perasaan jugak.

Kepada LELAKI, kalau awak bergaduh dengan PEREMPUAN yang awak sayang, cuba mengalah sikit, kerana itulah yang mereka inginkan sebenarnya.

Kalau Allah tak sayang kita , dah lama Dia ambil nyawa kita waktu syok buat dosa . Tapi sebabkan sayang Dia bagi kita masa untuk bertaubat.

Cinta takkan bahagia tanpa gurauan. Sayang takkan ada tanpa cemburu. Rindu takkan indah tanpa airmata. Kasih takkan sempurna tanpa kejujuran

Setiap pagi perempuan akan bangun dan terus check phone dia kerana dia berharap ada text 'goodmorning' daripada lelaki yang dia sayang/cinta.

Senang rasanya saat kau memanggil "sayang" padaku

Maksud "bestfriend" ialah mempercayai satu sama lain, ambil berat tentang satu sama lain, sayang satu sama lain dan kongsi cerita bersama.

Sayang orang biar berpada. Jangan sayang sangat, jangan berharap sangat. Sebab nanti kalau kecewa, takdelah kecewa sangat.

Semarah-marahnya orang tua pada anak itu adalah sesayang-sayangnya orang tua pada anak.

Selamat pagi sayang, senyumanmu dan sapaan darimu yang membuatku semangat jalani hari ini.

Orang yang benar-benar SAYaNG adalah yang benar-benar tidak akan meninggalkan kamu

Tak semua rindu boleh diluah.Tak semua cemburu perlu diberitahu.Tak semua sayang harus ditunjuk.Walaupun sayang,banyak benda perlu dipertimbangkan

Kasih sayang tidaklah bererti jika tanpa ketulusan dalam memberikannya.

# Ada kata-kata sayang yang best lagi?
Kata-Kata Sayang, Ayat Jiwang

43 Komen:

Tanpa Nama berkata...

memang terbaik

Tanpa Nama berkata...

tterbaek...

Ardy Nakal berkata...

best gile r.ayt nie..<3<3<3<3<3<3<3

Tanpa Nama berkata...

memang sempoi

Cousin Afiq II berkata...

perhhh , sempoi gila ayat .. send kt FB aku dua tiga ayat .. hikhik ..

Tanpa Nama berkata...

Hahah..klakar. ape la gerek aku pikir klau bagi ayat mcm tu.aiyooo..ssh ni..

Tanpa Nama berkata...

per jiwa molek ayt dio.hahahaha
btul tk friends....

shafin shah berkata...

btol t0o

sylvia umie berkata...

layan kejap.....

sylvia umie berkata...

layan kejap.....

Azwa Azmi berkata...

pppeeeerrrrrhhhhhhhhhhhh,, ayat nie mmg terbaik larh (y)

Maisarah berkata...

terbaik... ayat yg ad makne membuatkan seseorang itu merasai ape yg hendak dikaterkan.... ;)

Tanpa Nama berkata...

huhuhuu............ Hargai lah cinta didpn mata....

nicq aynie berkata...

ur....ayt y ad makne m'uat seorg 2 merasai ap y hndk dkatekan....muuaahh...............

Tanpa Nama berkata...

perghhhhhhhh....

Tanpa Nama berkata...

aq suka ayat2x ni..

Tanpa Nama berkata...

fuyoo

raja fatimah berkata...

saye suke ayat di ats...bagi lelaki sayangilah perempuan yang betul2 sayang kan kite..

Tanpa Nama berkata...

bestnye

Tanpa Nama berkata...

Saya minat ayat jiwang-2 nie.. wahai semua lelaki , hargailah perempuan yang awak sayang ...

Tanpa Nama berkata...

aq ske ayat cnta best giler,leh mngenagkan kisah silam kau dn aq,dn nenitis air mte apabila ko dn aq brgenbira,aq setia pde yg stu.kaum lelaki hargai lh prempoan yg awak cntai,jgn sesekali mncurangi atau mnyakiti prasaan prempoan nih

Tanpa Nama berkata...

ayat2 ini best giler!!!

Tanpa Nama berkata...

cinta memang cinta lah yang membuat hidup brarti

Tanpa Nama berkata...

masih ada kah kata-kata yang lebih indah lagi ...desmawati

Tanpa Nama berkata...

cinta mmang x bleh dkatakn dgn kta2

Tanpa Nama berkata...

terbaikkk aarrr

Tanpa Nama berkata...

bestttt...kpd kaum lelaki dan wanita,sayangilah dan hargailah pasangan anda

Tanpa Nama berkata...

Umm . . bez la jgak , nice c=

Tanpa Nama berkata...

sempoi ... r beb .. ! ^^,

Tanpa Nama berkata...

gOoD ! sye suke dngn ayat2 cnta ni . hehehe

Tanpa Nama berkata...

sy pun suke ape cinta ia boleh menyenang kan. Fikiran :-)

Tanpa Nama berkata...

saya suka kalau owg yg syg kan saya,menemani hingga akhir

Tanpa Nama berkata...

Banyak makna saya dapat pelajari dari ni~ >_<

Tanpa Nama berkata...

perrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrhhh power gler

Tanpa Nama berkata...

Best la ayat nie

Tanpa Nama berkata...

terbaik

Tanpa Nama berkata...

terbaik lah.....

Tanpa Nama berkata...

terbaik ....best,,

Tanpa Nama berkata...

best ngat2. Law owg yg kita cyg ad di samping kita

(ILYSM) berkata...

perghh.. mmg trbaiklahh.. tp smua ni poyo!!!!

Tanpa Nama berkata...

BEST,TPY SEDIH BILA BACA. . HQMM

Tanpa Nama berkata...

jiwang nyer...ermmm

andi shop berkata...

ANDI SHOP
BURUAN BELANJA DAPATKAN HARGA PROMO HARI NATAL TAHUN BARU
Produk dijamin asli orginal.Barang yang Kami Tawarkan Semuanya Barang ASLI ORGINAL Ada Garansi Resmi Distributor dan Garansi TAM 2 bebas resiko bebas penipuan.Semua Produk Kami Baru dan Msh Tersegel dLm BOX_nya.
BERMINAT HUB-SMS 089-6919-86274 ATAU KLIK WEBSET RESMI KAMI http://andi-shop7.blogspot.com

Ready Stock!
BlackBerry 9380 Orlando - Black.Rp.900.000,-
Ready Stock!
BlackBerry Curve 8520 Gemini.Rp.500.000,-
Ready Stock!
BlackBerry Bold 9780 Onyx 2.Rp.800.000,-
Ready Stock!
Blackberry Curve 9320.Rp.700.000,-
Ready Stock!
Samsung Galaxy Note 10.1.Rp.2,500.000.
Ready Stock!
Samsung Galaxy Tab 2 (7.0).Rp. 1.000.000
Ready Stock!
Samsung Galaxy S III Mini.Rp.1.800.000.
Ready Stock!
Samsung Galaxy Nexus I9250 - Titanium Si.Rp.1.500.000,-
Ready Stock!
Samsung Galaxy Note N7100.Rp.2.500.000.
Ready Stock!
Samsung Galaxy Note N7000 - Pink.Rp.1.700.000.
Ready Stock!
Samsung Galaxy Y S5360 GSM - Pure White.Rp.500.000,-
Ready Stock!
Nokia Lumia 800 - Matt Black.Rp.1.700.000,-
Ready Stock!
Nokia Lumia-710-whiteRp. 900.000,-
Ready Stock!
Nokia C2-06 Touch & Type -Dual GSM-Rp.450.000,-
Ready Stock!
Nokia Lumia 710 - Black.Rp. 900.000,-
Ready Stock!
Apple iPhone 4S 16GB (dari XL) - Black.Rp.1.200.000,-
Ready Stock!
Apple iPhone 4S 16GB (dari Telkomsel).Rp.1.200.000,-
Ready Stock!
Apple iPod Touch 4 Gen 8GB.Rp.700.000.
Ready Stock!
APPLE iPod Nano 8GB - Pink.Rp.500.000,-
Ready Stock!
Acer Aspire 4755G Core i5 2430 Linux Blue.Rp 1.700.000.
Ready Stock!
Acer Aspire One AOD270 10.1.-Rp. 1.000.000,-
Ready Stock!
Acer TravelMate TM8481-2462G32.Rp. 1.400.000
Ready Stock!
Acer ICONIA Tab W500 10.1" Tablets Notebook.Rp. 1.100.000,-
Ready Stock!
Nikon D7000 kit 18-105mm.Rp.1.700.000.
Ready Stock!
Nikon D90 Kit 18-105mm Vr.Rp 1.300.000.
Ready Stock!
Nikon Coolpix L 120 Red.Rp. 900.000
Ready Stock!
Nikon Coolpix P 500 Black.Rp 1.000.000.

Selepas Baca, Sila Komen

Kedai Hadiah Online

Artikel Terkini

Catatan Popular

Disclaimer: Blog ini ibarat 'scrap book' saya. Di sini saya kumpul artikel yang saya gemari di akhbar, majalah dan internet berkaitan CINTA. Artikel-artikel ini bukan ditulis oleh saya tetapi sekadar koleksi peribadi dan diharapkan dapat memberi manfaat kepada semua yang membaca.