Adakah Si Dia masih Single?

Share on Tumblr
Single atau sudah berpunya?

Bagi you all, si dia memang seorang boyz yang segak, bergaya, anak orang berada dan ramai kengkawan. Tapi, semua tu tak ada gunanya kalau mata keranjang dan suka mengambil kesempatan terhadap gurlz. Jangan mudah memberi hati kepada orang yang you all belum kenal hati budinya. Mungkin di depan you all dia kata masih single, tapi you all masih berhak untuk berasa curiga.          

             Cuba siasat dahulu latar belakangnya sebelum memberi kepercayaan. Sebelum tertipu, baik you all bertindak dahulu!

Weekdays VS Weekend

            Jangan terlalu gembira kalau dia selalu berada dekat dengan you all dari Isnin hingga Jumaat. Takut nanti Sabtu dan Ahad susah nak cari dan tutup telefon terus. Jangan-jangan dia hanya menjadikan you all sebagai ‘kekasih separuh masa’ sahaja. Waktu hujung minggunya dihabiskan pula dengan ‘kekasih sepenuh masanya’. Wah, sakit hati kalau macam tu.

             You all cubalah siasat. Kalau dalam masa sebulan tu dia asyik hilang setiap kali hujung minggu, cuba you all ajak dia keluar waktu hujung minggu. Kalau dia mengelak, itu maknanya pasti ada sesuatu!



Mode: Silent

             Playboy yang bijak pasti ada strategi untuk mengelak dirinya daripada tertangkap. Salah satu tekniknya adalah menetapkan mode silent setiap kali keluar  bersama. Sebab, dia taknak seorang lagi menghubunginya secara tiba-tiba. Jadi, kalau seorang lagi girflfriendnya telefon pun, you all tak akan perasan. Cara nak pastikan sama ada handphone silent atau tidak, you all hanya perlu buat-buat call ke nombornya ketika dating. Kalau dia tanya, you all cakap saja salah dail. Hehe...

 Mengintip

             Semua orang pasti sudah maklum tentang kuasa media sosial seperti Facebook dan Twitter hari nie. Bahkan benda-benda peribadi juga kadang-kadang terlepas. Disebabkan itulah ia boleh dijadikan medium untuk ‘mengintip’ aktiviti si dia. Kalau ada masa terluang, you all boleh ‘melawat’ wall Facebook dan timeline Twitternya untuk melihat interaksi si dia dengan kengkawannya. Mana tahu di situ you all berjumpa dengan ‘orang’ yang you curigakan selama hari nie.

Terlalu Private

             Kalau dah sebulan kenal rapat tapi sekalipun dia tak pernah ajak berkenalan dengan kengkawannya, agak pelik tu. Agaknya, ada perkara yang disembunyikan, kot? Mungkin dia taknak kengkawannya tahu dia ada ‘orang lain?’

~ Yezz
Adakah Si Dia masih Single?

9 Komen:

Eina Esya berkata...

org mcm ni kbnyakn dh brpnya.

Tanpa Nama berkata...

hahaha... mmg bykk arkk boy yg cmtohh skunx nhe... tp gurll pownn ad jgakk... jgn ckp boy jewhh cmtowhh... sdngkn gurl pown cmtowhh gk... bb kta pownn daa knaa gn gurll cmtowhh... all same jha lorhh...

nor amira berkata...

dripada pengajaran ni.... boleh lh sye siasat ttg org yg suka kt sye tu

Mohd Zulhelmi Helmi berkata...

haha.....suke la sangat....klau dpt lelaki sejati mcm saya ok dop bgi prmpuan disana.....hanya laman sosial yg mampu....

Mohd Zulhelmi Helmi berkata...

siapa yg single angkt tngan..bleh sya kira jap? sesiapa yg ad facebook.sila add fb saya,.kalaw boleh ramai2 pun oke..klaw mcm tu...sy mahu bagi sdiikit laman web fb saye dsini....harap2 add k :)
............Putra Zul Fly Benetton (pic me one motor and me n gf)

Mohd Zulhelmi Helmi berkata...

haha.....suke la sangat....klau dpt lelaki sejati mcm saya ok dop bgi prmpuan disana.....hanya laman sosial yg mampu....

Tanpa Nama berkata...

kalau guy tu xde facebook cmne?

farhanis berkata...

macam mana kalau perempuan tu gatai ,kita dah caple depa kacau apa kita nak buat

Rudy Reyls berkata...

Saye single lagy nie sape nak saye?nak cari calon isteri.

Selepas Baca, Sila Komen

Artikel Terkini

Disclaimer: Blog ini ibarat 'scrap book' saya. Di sini saya kumpul artikel yang saya gemari di akhbar, majalah dan internet berkaitan CINTA. Artikel-artikel ini bukan ditulis oleh saya tetapi sekadar koleksi peribadi dan diharapkan dapat memberi manfaat kepada semua yang membaca.