Gemersik Kalbu : Sinopsis novel cinta nukilan Anis Ayuni

Share on Tumblr
Sinopsis Gemersik Kalbu

Raihana... pertama kali kutatap wajahmu, ada getar yang menusuk di kalbu. Saat itu, hanya suaramu yang bisa melunakkan mimpiku. Meskipun tawamu nampak bahagia, mengapa bening mata itu bersalut duka? Andainya kau pernah terluka, izinkan aku mengubatinya. Namun, jawapanmu sering menyongsang makna. Tinggal harapanku tergapai-gapai, kau biarkan begitu sahaja .


Puas kukikis namamu. Lelah jasadku dek tipu helahmu. Berkali-kali kuulang; aku lelaki yang tak tahu malu. Sayangnya... bayangmu jua yang hadir mengocak tenangku. Belajarlah menerima hakikat, aku adalah kenyataan dan dia adalah kenangan! Sekali lagi kutunggu lafaz cintamu kerana aku bukan lelaki yang tewas!

Sufian... cinta bukan paksaan. Cinta juga bukan simpati. Ikrar kasih kami dulu ibarat tugu di hati ini. Janji setia itu tak mungkin diingkari hanya kerana kamu. Mengertilah... semuanya bukan kemahuan fikiran. Impian dan ingatan terhadapnya sukar diusir pergi. Biarpun bayang duka merantai hidup ini, tapi aku tetap rela.

Bukankah sudah berkali-kali kubilang; belajarlah jadi lelaki yang waras. Sekelumitpun tiada namamu di ruang hati ini. Tapi godaanmu mengekoriku walau di mana. Kau terus memburu, sedangkan dalam mimpi pun aku tak inginkan wajahmu. Biar didera ataupun dipaksa, namun hatiku tidak serapuh salju!

Akhirnya, Raihana begini dan Sufian begitu.
Di manakah titik pertemuan mereka?

# Novel ini akan diangkat jadi drama bersiri lakonan Farahdhiya, Aqasha dan pelakon kontroversi Neelofa.
Gemersik Kalbu : Sinopsis novel cinta nukilan Anis Ayuni

13 Komen:

.sweet-ants. berkata...

wah!! suke novel ni..hrp x menghampakan mcm drama bersiri lain yg diambil dr novel ;)

Tanpa Nama berkata...

nice..<3

Tanpa Nama berkata...

semoga dapat menyentuh kalbu mcm novelnye tu.....luv it

Tanpa Nama berkata...

wow . ! nice :DD
i love it <3

IQQA FEES

Tanpa Nama berkata...

dh xda hero lain ka....sya ada novel tue...aqasha xsesuai lgsung dgn watak hero....sgt kecewa.

Tanpa Nama berkata...

ayu raudahlh..

Tanpa Nama berkata...

saya belom baca novel ni lg p drama dia tak penah misz tengok.sy suka drama ni best watak aqasha yang simple n kelaka & nakal membuat crt tu hidup..sy peminat aqasha.

Tanpa Nama berkata...

best sgt2 citer gemersik kalbu diadaptasi dari novel.if saya x dpat tgk citer ni kul 7pm, esok nya saya akan tgk ulangan kt you tube..best ar...aqasha n ayu raudhah walaupun pun msing2 dah kawen tapi diowg memg profesional la..best sgt2...

Tanpa Nama berkata...

sya seorang yang jrg tgk drama...tetapi dek kerana gemersik kalbu telah mneyntuh jiwa membuatkan saya x pnh miss

Tanpa Nama berkata...

apakah kesudahannya cerita ini.....rasa mcm nak p beli novel tapi x suspen ler pulak.....

Tanpa Nama berkata...

memang best lakonan aqasha sebagai hero...
ayu raudah pon the best menyayat hati...
memang bagus pilihan pelakon tu,sesuai sgt....
ank2 saya suka sgt cerita tu,lebih2 lg lagu yg aqasha nyanyi tu...

Tanpa Nama berkata...

Cter novel ni best hrp kt tv pon best jugak la yerr

Armstrong indonesia berkata...

:))

Selepas Baca, Sila Komen

Artikel Terkini

Disclaimer: Blog ini ibarat 'scrap book' saya. Di sini saya kumpul artikel yang saya gemari di akhbar, majalah dan internet berkaitan CINTA. Artikel-artikel ini bukan ditulis oleh saya tetapi sekadar koleksi peribadi dan diharapkan dapat memberi manfaat kepada semua yang membaca.