Puisi Cinta: Hanya Kamu

Share on Tumblr
Hanya Kamu

Puisi Cinta

Aku sedar bila tanpa dirimu
Kurasakan dunia ini terhenti
Lambat, kaku dan tidak bernyawa
Bagaikan otak kuterhenti berfikir

Apa yang perlu aku lakukan
Tanpa kau disisi
Rinduku bagai membungkam ragaku
membuat aku terhenti untuk menghela sekalipun

Jiwaku sesak…dan kosong…
Mendengar suaramu bagaikan terhenti nafasku
Untuk kudengar dan masuk terus kejiwaku
Agar tidak diganggu
Agar aku tidak terlepas dari mendengar setiap butir bicaramu

Andai Tuhan mnedengar rintihanku
Bertemumu ingin sekali aku hentikan seluruh maya ini
Agar hanya kau dan aku menikmatinya bersama
Agar masa ini begitu panjang untuk kita berdua sahaja
Adakah kau rasa …terhenti segala-galanya
Bila sudah jatuh cinta

Nukilan:
Linda
Puisi Cinta: Hanya Kamu

12 Komen:

teddy berkata...

Sungguh..aq pun terharu..tanpa dia yg aq sayangi..aq bagai patung.
tiap hari setelah dia menghilang..tak kuasa aq menahan tangis krn merindukan dia.
jika aq di beri 1 kesempatan lagi..aq tak akan menyiayiakan nya,dan kututup semua yg berhubungan dunia maya.
krna aq tak ingin sedetik pun melewati waktu tanpa dia disisiku.

saat ungkapan ini tertulis..air mata ini pun tak henti henti nya mengalir..
aq kehilangan nafasku,jiwaku,semangatku... rasa sesal dalam hati tak henti henti nya memaki diriku.

tdk ada yg lbh berharga dlm hidup dan hatiku kecuali dirinya.
kebahagian ku seakan sirna..
hari2 yg kulewati hanya berupa sesal..
jika ia melihat tulisan ku..

aq hanya ingin mengatakan :
AKU MENCINTAIMU DGN SEGENAP HATI DAN HIDUPKU,IJINKAN AQ UNTUK MENEBUS SEMUA KESALAHAN KU..KRN AQ TAK SANGGUP SEPERTI INI LBH LAMA LAGI.



untuk owner blog ini terima kasih krn di ijinkan meluahkan sdkt perasaan hati di blog ini. salam kenal TEDDY

cintaituindah berkata...

saya pun merasakan yg sama..tapi sume nye seakan sudah berakhir,,apa salah ku,,apa dosaku...

teddy berkata...

Tak ada salah dan dosa yg kau perbuat... semua hanya kurang komunikasi.. dan keadaan yg terpojok atau tertekan..
ini semua hanya kesalah pahaman yg didukung oleh waktu dan keadaan...hingga memaksa / seolah2 kita seperti itu. masih sudikah menerima cinta yg telah lama di pupuk? dia menunggu mu dlm hari dan waktu nya...dia tidak pernah tidur hanya ingin melihat kbar dari pujaan hati nya. ^^

Tanpa Nama berkata...

mntak tlg emailkan sy lagu ni @ sekurangnye tajuk lagu ni..TQ
email: acespade_21@rocketmail.com

sweet heart berkata...

saya nak share boleh?

qasehmassayra berkata...

bercinta bermakna.....
kita berani disakiti
kita berani dikecewakan.....
tetapi..........
ku perlu cinta saat ini........
hanya cintamu.......
hanya kamu....
yg aku perlu........

virgo berkata...

tp mengapa skit itu mmbuat aqu semakin rndu pdmu..tringt jnjmu..trasa mlyg dri ini..tp kau xkoteknnye..trdmpr aqu sndri..dlm aty ini hanya kmu yg ku mhu..

Tanpa Nama berkata...

aduuh puisi'a membuat air mta ku berjatuhan bagaikan aiir sungai yk mengalirr..

alai ovie centil berkata...

sgla suatu yg indah itu adalah cinta,,,nmun jgn la kmu mnganggap cinta tu buta,,,,,cinta bahkn sngat mulia bila kita sma2 dpt mnjaganya

Tanpa Nama berkata...

knapa ya hti ini slalu aja dihianati

Tanpa Nama berkata...

okey juga puisi ni.tapi panjang cuba kurangkan

Tanpa Nama berkata...

sungguh romantic

Selepas Baca, Sila Komen

Artikel Terkini

Disclaimer: Blog ini ibarat 'scrap book' saya. Di sini saya kumpul artikel yang saya gemari di akhbar, majalah dan internet berkaitan CINTA. Artikel-artikel ini bukan ditulis oleh saya tetapi sekadar koleksi peribadi dan diharapkan dapat memberi manfaat kepada semua yang membaca.