Ayat Cinta Sedih -Ayat Sedih Putus Cinta

Share on Tumblr Aku menangis,bukan kerana aku memerlukanmu,bukan kerana aku mahu kau kembali padaku tetapi kerana aku akhirnya menyedari aku terpaksa belajar untuk melepaskan kau pergi.

Aku akhirnya dapat menerima perpisahan kita dan benar-benar percaya bahawa aku boleh hidup tanpamu. Aku akhirnya dapat menerima tragedi cinta kita. Kemudian kau tersenyum padaku dan merosakkan segala-galanya. Aku tewas dan jatuh cinta sekali lagi padamu!

Soal hati tiada undang-undang. Apatah lagi paksaan.

Tiada kasih yang lebih manis daripada kasih cinta dan tiada kasih yang lebih ngeri daripada putus cinta.

Cinta sejati ialah apabila kita masih mampu tersenyum, sambil mendoakan kebahagiaan untuknya walaupun jika terpaksa melepaskannya pergi.

Orang yang putus cinta sering kali berakhir dengan air mata.

ayat cinta sedih

Cinta yang tidak berbalas itu bagaikan layang-layang putus talinya.

Soal cinta adalah soal hati. Ia juga soal jodoh. Manusia hanya merancang tapi Tuhan yang menentukan jodoh kita.

Sejauh dan sedalam mana pun cinta kita terhadap orang, kalau ia tidak berbalas, sukar untuk mengakhirinya dengan perkahwinan.

Cinta tidak selalu bersama jodoh tetapi jodoh selalu bersama cinta.

Kahwini orang yang lebih mencintai diri kita daripada kita mencintai diri orang lain. Itu lebih baik daripada mengahwini orang yang kita cintai tapi tidak menyintai diri kita kerana adalah lebih mudah mengubah pendirian kita sendiri daripada mengubah pendirian orang lain

Melupakan seseorang yang disayangi amat sukar.

Cinta akan hidup bersama dengan waktu, apabila waktu itu mati, maka matilah cinta itu.

Jika kita mencintai seseorang, kita akan sentiasa mendoakannya walaupun dia tidak berada di sisi kita. Ayat Cinta Sedih -Ayat Sedih Putus Cinta

638 Komen:

«Lebih lama   ‹Lebih lama   1 – 200 daripada 638   Terbaru›   Baru»
hepy chipmunk berkata...

HURMMMMMMMM... andai diri umpama skrip .akn ku akhiri ia dgn h.enddinggg ....perghh ..

Tanpa Nama berkata...

urmmmmmm,to all fren bljar dlu sblum bercnta k...ngatlh msa dpn anda s'sngguhnya msa dpn i2 brhrga bg kta......

ichuk helvi selamanya berkata...

bagus banget kata2.ya,,,,,,

fisya berkata...

melupakan seseorang yang kita cintai umpama mengingati seseorang yang kita tak pernah kenal..

Tanpa Nama berkata...

orng yg kta syg ..mcm mna kita nk lupa kn dea ??

Tanpa Nama berkata...

sape tau tajuk lagu ni?

Tanpa Nama berkata...

kau pergi untuk slamanx

Tanpa Nama berkata...

sEanDa!Nya aKu pErlU mElaNgkAh sEh!nGa aKu luMpUh,aKu AkAn tEruS mElaNgkAh,j!kA !tU yAnG AkAn mEmBaWakU kEpAdAmu...

Tanpa Nama berkata...

kau sentiasa dihati membuat hari2 ku menjadi sempurna

Tanpa Nama berkata...

perghh...............mantap

Tanpa Nama berkata...

sy sdih la..sy nk story cte..
sy ada sowg girl ni...dy la 1 1nya girl yg sy pling syang!!!
1 ari dy gtw sy yg dy cple lg 1..sy mla nk ngis..
then dy ckp dy mlwak jew..
dlm mggu ni kwn sy ada gtw sy yg kwn sy 2 6pak girl sy bsma dgan lakky len..sy mla rsau..dn mlm besok sy g rnda kwsan umh dy..
then sy 6pak dy ng laky...laky 2kwn sy...utk kpstian sy dkt lg...tgk2 btol dy..sy blik dgn rsa sdih..
sy blik tnya dy..'awk g mna td??'girl sy jwp'ad at umh la..brek kew tos kn ber cinta dgn aty yg skit??
apa sy ptot uat????

Tanpa Nama berkata...

tinggalkan je ppuan 2....dia bkan baik pun...plastik...buat skt hati je..awk mula kan hdup bru...tanpa couple.....mcm sy...ok je...

Tanpa Nama berkata...

kcewa bila jdi mcm ni.............

Tanpa Nama berkata...

sy slalu menANGis krana dye . sy syngkn dye ... syng sngt3

Tanpa Nama berkata...

sy plak dah tgk die dr umur 7tahun lg..sejak tu sy suke sgt dgn die..tp sy just bleh tgk die dr jauh je sbb die sgt popular di antara girls..sy terpakse cari gado dgn die semata-mata nak berckp dgn die..then,cinta sy akhirnye terbalas bile die ckp die sygkan sy ms kami umur 17tahun..penantian sy selame ni berbaloi juga..tp kami cume bertahan selame 3tahun je sbb die pegi further study kat oversea..bygkan,3tahun sy bercinta dgn die,tp bile 3bulan die kat sane die trus tinggalkan sy..ati sy hancur..ms tu umur sy baru 20tahun..tahun lepas sy dapat tahu die dah kawen dgn student mesia yg blajar sekali dgn die..ati sy bertambah hancur..skang umur sy dah 23tahun,dah 3tahun die tinggalkan sy tp sy masih sukar nak lupekan die..disbbkan die juga,sy dah xnak kenal dgn mane2 laki lg..sy tahu xsume laki same tp sume laki yg cube nak kenal dgn sy cume nak main-mainkan sy je..ade yg kaki kikis,kaki marah,kaki pompuan..itu yg sy xnak..pedihnye cinta ni..tp sy tetap doakan kebahagiaan die..walaupun sy membawa ati kat cini..moga allah jodohkan sy dgn laki yg lebih baik..insyaallah..

Tanpa Nama berkata...

3ari c dia xkan kol sy....dia berkata d hadapan Q...hati sebak mngatakan ko xmnyayngi diri Q 2 la ko berkata sedemikian....aty Q hancur...aq ingin melupakan dia...n bertekad biarlah cinta dtg dgn sendirinya tnpa d cari....

Tanpa Nama berkata...

Tanpa Nama berkata..

tAjUk LaGu Ni ApEw??

Tanpa Nama berkata...

npeye owg yg kte syg xykin ngn cnte kte,sdgkn kte btol2 stia ngn die...wlupon kte pnh bt kslpn dlu tpi xde pluang utk kte ker...sye sdih sngt....tiap2 hri bnde yg sme iye ungkit...skrang sye cube tgk die syg x sye,sye xmsej die pon...die msj sye,die ckp sye de owg laen....biar la die nk ckp pe pon..pe yg psti sye trlalu syg die n stie ngn die...sye cme nk tgk die..ptut kn sye bt mcm tu....????????

Tanpa Nama berkata...

cdeyh t0i ayat nyew :'(

Tanpa Nama berkata...

sye bnci lelaki yg suke tipu2 sye....!!

Tanpa Nama berkata...

sye syg awk knpe awk wt sye cmni.??knpe awk buat xtaw psl sye?? knpe awk ske wt sye rse bnci kat awk??knpe awk lkekn hati sye.??kenape wak.. sye ni jaat ke wk..sye sggup bgi awk mse.. knpe awk lpzkn sye cm2 je.. knpe skarang awk mcm na lri dpd sye,,?? huhhhhhhhhh..:(

Tanpa Nama berkata...

sedih

Tanpa Nama berkata...

walaupun tane udah putus, aku akan selalu mendoakan kau sama cdia.. amin :)

Tanpa Nama berkata...

hati sakit :(

Tanpa Nama berkata...

seruunn nii...

Tanpa Nama berkata...

hala tu la pasal ? aku bncie sngat kat die tu
tapi dlm hati niehh,, ada efek rindu la plakk.,.,
aihh susahlaa? nk hbr kt die pon maluuu? buat mse nie susah la
kmi benci sama mmbenciie! malu nk luah perasaan saye terhadap die tuu! maklumlah benci same benci kn ?tap my sister k wn rapat ngan kaka die !mesty la rapat kn?aishh? tap kwn ada ckp :org yg kite bnci adalah org yg amat kita syangi dan rindu bila kite tngok segenap mata dia? tula!! knp AKU BENCIE DIA DULUU!

Tanpa Nama berkata...

btowl tu.. C.I.N.T.A...???? C-cahaya I-insan N-naluri T-tetap A-ada dlm ati..

sesuka sesuki jer... berkata...

cinta tak semestinya bersatu kan???
kalau kita sayang orang, kita tinggalkan sikit ruang untuk kita benci kat dia...sebab bila kita dah sayang sangat2 takde sikit pun rasa terluah yang kita boleh buang tu yang membuatkan kita kecewa....:))

cinta gila berkata...

..knpa jd mcm ny saya pening kepala mmikir die
saya x fhm lngsung die nk ap dari saya ..die ska tuduh saya mcm2,n last2 die mintak putus dg saya,,,,,,saya kol die oun dah x boleyh sbb die off phone..huhhhh ap semua ny

Tanpa Nama berkata...

poiiiiiiiiiiii

Tanpa Nama berkata...

ku terlalu mncntai dia..ku xnk khilngn dia..ku xsngp brpish dgan ny..wlaupn umur mseh muda..but..umur bkan pnghalang kn..ku akn mmbhagiakn ny..ku kn truz mmbuat dr ny tersnyum..epy slalu keyh syg!!

Tanpa Nama berkata...

aq sangat mencintai dy shingga aq tpaksa belakon menjadi org lain smata2 utk memikat si dya

chentazyzumie berkata...

org yg suka mengewakan org lain itu pasti akn dpt balasan suatu hr nti..Allah itu adil..!

Tanpa Nama berkata...

awk..msti awk tak twu yg sy btl2 syangkn awk kn..sy pun twu awk syangkn sy,tapi awk...sy tkut awk tak boleh terime sy seadanya seandainye awk twu bhwa sy sudah tidak sempurna lagi...tpi percayalah,e2 dulu..sy amat mncintai awk..

Tanpa Nama berkata...

sye ade mslah ngn grl syee..
dy tpu sye dy kte dy stie..
dlm mse yg sme dy lyan laky len..
lpas tu bler sye soh dye jgan lyan
laky uh..dy kte xbole..
ape mksdnye uh????

Tanpa Nama berkata...

perlu kew sy sdeh2 ntok owg yg xpndang sy pown..:(
plezz...help me...!!!!!!!!!!!!!

Tanpa Nama berkata...

apa itu cinta?? c-cuma i-ingin n-nikmati t-tubuh a-anda :)

Tanpa Nama berkata...

huh sedih gila satu kotak tisu didepan mata , bengkak mehh , :( sedih betul ..

Tanpa Nama berkata...

hump , perlu ke saya bersedih untuk orang yang tak kisah kat saya tolong laa saya tak sangu lagi kene fitnah macam nie lagi , tiap2 hari saya nagis sebab dia , dia tak pernah faham saya , tiada perempuan yg sempurna dalam dunia nie , dia pikir laki jela yg teruk , tak kesemua lelaki sifat macam tu , hump . ta tau nk buat macam mana lagi , ta reti daa .. hump :'(

Tanpa Nama berkata...

Xde mnusia yg PERFECT.................. tp ade mnusia yg lbh myayangi kekasihnya lbh dr sgalanya...

Tanpa Nama berkata...

sedihnye dgr cite korg...

Tanpa Nama berkata...

Apa Tajuk Lagu ni

Tanpa Nama berkata...

Hello smua

Tanpa Nama berkata...

sedeyh..aq syg ka agy taw=fek..hmrm

Tanpa Nama berkata...

aku bagaikan layang2 terputus talinya..

WAn InDiE berkata...

biLa kItE cYg kN SeSEOwG mStY ea tgGlKn kItE nPe eRk??
KtE sY GiLer lA kt Ea.. Ea wat PeRanGaI.. npEw?? KiTe NY

Tanpa Nama berkata...

biler rindu at dye..
kiter nangis sorng2 sbb kiter jek yg rse..
tapy dye...?
mcm xde respon ape2,,mcm kiter sorng je yg prasan...hurmm..
nk hilngkn rse rindu uh mmng sush...
tension btul =-=''

amer berkata...

Saya nak kawan yg memahami masalah sy...hmm...org yg sy syg sllu tudh sy..satu hari saya marah dy,,dy mrajok seminggu..seminggu tu jugak sy xd teman..sy kesepian..lepas seminggu tu dy mcg sy..dy kate ... 'syg nty hari isnin kiter kluar tau..pergi mandi lostworld'.sy pon ckp oke syg..then hari isnin tu kiter jumpe..mase naik bas kitorg mesra sgt..pegng tgn..plok..n mcm2..tme kt tempat tu..kitorg mesra2 lepak same2..time balik..dy kate sy byk wat dy sket aty..tp sy xtau ape yg sy buat..hmm..mlm tu dy pnat sgt.so dy tido awal..ke esokan harinya sy txt dy pd jam 5:30 pagi (waktu ni biasenye dy dah bangun untuk solat) ..sy ckp good morning syg..sy tahu dy x period ..kalau dy period dy bgun kol 7:30 ....tp..sy tnggu punye lah lame..pukol 11 pagi baru dy reply.dy kate hey..then sy reply ape yg ptot..tp semua yg dy balas semua kate2 yg myakitkn hati sy..sy cume bersabar..sampai satu masa..sy cakap lah..'kenapa syg kasar dgn owg..ape salah owg.tp owg xkesah kalau syg nak marah ke nk ape ke..org tetp sygkn syg,,org xkan bencikan syg' ..then dy reply 'org cakap smue ni nak buat b bncikn syg'..hmmm...agaknye..kenapalah ye dy nk sy bencikan dy..dua jam lpas tu sy reply 'kalau awak xsayangkan sy lg pelah.sy xkesah..sy akn tetap sygkn awak walau ape pon jd..sy xcakap kiter putuss lg..'(dua jam yg sy xreply tu sy mngis xhenti) sejak pd tu dy xreply..bende ny berlaku pd minggu lepas..sy trase sgt..tak tahu ape nak buat dah

Tanpa Nama berkata...

dah2 la wei.. sebelum kita cinta pada seseorang, tetapkan cinta kita pada kekasih yang menciptakan cinta kepada kita terdahulu..

Tanpa Nama berkata...

ape ade pade cinta ;(

Tanpa Nama berkata...

hheemm , aku syg pakwe aku tp die asik wat aku sakit aty je. . dh lme aku saba gan die. . kekadang aku rase m'yesal plak kapel gan die. . haishh . pening-2

Wan Mohd Firdaus B. Abdullah berkata...

i never fall in l0ve...

Tanpa Nama berkata...

no women no cry ...

Tanpa Nama berkata...

sahabat saya sekarang fall in love with my ex bf ..

Tanpa Nama berkata...

saya tak faham dengan perasaan saya sekarang ? saya patutkah merasa marah sebab sahabat saya in love dengan ex saya ? atauu sebaliknya ? :')

Tanpa Nama berkata...

saya lagi la tak faham,after 5 years bersame,dea bley jatuh hati kat besfren laki dea yang 4 taun dea kenal,selame nie pengorbanan untuk dea langsung dea tak ingat kot,hurmm,mungkin kawan baek dea tue ag banyak ngan dea coz kitorang jauh,takpela,Allah SWT tue Maha Adil kan? :) mungkin ada yang lebih baik atau mungkin belum masanya,satu hari jika panjang umur dan jodoh,mungkin bertemu kembali,tapi satu je yang saya pelik,jantan jenis kacau awek orang nie memang tak tahu malukan?dah la amik kesempatan taim orang ade masalah,saya doakan si dia bahagia bersama jantan tue,tapi antara aku dan dia takkan selesai :) memang takkan selesai,sebab dia kami terpisah,tunggu je la satu hari nnt :)

dik amelia berkata...

ya allah,,why this must happen to me?? i'm really sad because of love:( i dont know how to story about it,, he lied me,, huh,,T_T,,when it must stop?? i cant live without all of this,..all this bcause of love..:( im crying rite now,, anybody could make me happ again?? i dont know what i can said about love that lied me,, :( huh,, anybody can make me cool???

Tanpa Nama berkata...

urm..kte kne bnyk brsabar...cinta tu slah stu mgeratkn kasih syg sblom sah brglar suami istri..so ktew prlu nkyk2 brdoa smoga bhgia...ye...don't give up ok u all..

Tanpa Nama berkata...

sy syunk awk p mngapa awk tnggal kan sy bgtu sjew ,, apa slah sy hngga n awk tnggal sy ,, sy xbleh trma ini smua ,, coz sy cyunk cnggat kat awk ,, sy ttap tnggu awk

Tanpa Nama berkata...

awex aq time aq mrjowk dy hram x pujok...time owng len mjowk dlm group FB trhegeh2 g pujok!!sailllll

akU yg bernamA w4nitA.. berkata...

sabar jela...cinta itu indah andai ia membahagiekn..then klu skt ati sbb cinte better jgn truskn..

rusaiman rempit berkata...

h,mmmmm....sdih nye aq....nk mngis la.....:'(

Tanpa Nama berkata...

cinta...ermmmmm,....

Tanpa Nama berkata...

menjauhimu membuat aku derita,
mendekatimu membuat hati aku sakit,
kenapa ini semua terjadi,
aku hanya meminta sedikit perhatian mu,
tidak melebihi semua itu,
kenapa engkau cepat berubah,
kenapa semua ini muncul,sedangkan hati aku terlalu sakit untuk terima semua ini. :'(

Tanpa Nama berkata...

terharu aq.,.,pulak

Tanpa Nama berkata...

jiwang

Tanpa Nama berkata...

sya tengah frust ni ar,,,...hmm...frust sgt2..hmmm...knapa dia tinggal kan sya ah?? hmm...

Tanpa Nama berkata...

hampir same dgn ape yg sye ucpkn dekt psngn sye.tp sye msih xpuas ati sbb die xmgaku yg die da menyayangi org len.sye tkot da slh buat kptsn.tp sye xkn brundur.bukti dah depn mate.senang nye dieorg ckp tntg syg.pdhl jumpe pon xpernh..geramnyeeeerrrr.

Tanpa Nama berkata...

smlm sye ptus cinte...tp ari nie anniversary ktorg ptotnye..sdih lah.sgup die mdue kn sye.dgn kwn yg sye sndr plak tu..rase mcm kambing itam plak.sbb sye yg knalkn dorg

Tanpa Nama berkata...

hmmm..sedih pilu hti ini xdpt nk brkata apa lg..hnya mmpu mngenangkan nasib ku kali ini..aku hnya berserah pd yg ESA untuk menentukan segalanya..perpisahan ini trjadi hnya salah faham antara kami..mungkin xda jodoh antara kami lg..soal hati dan perasaan mmg mnyentuh jiwa ku ini..kini aku pasrah ngn apa yg trjadi..

Tanpa Nama berkata...

7.12.2011 .. tarikh sye pts dgn dye .. t'amat sdih .. syg cyg kan dye sye tk sggop k'hilangan dye .. tpi nak buat mcm mne dye ske dgr ckp org dri sye ... sjak sye knai dye sye trus jdi setia n jujur dgn dye tpi dye wat sye mcm niey .. mmg mrana skrg ... sal dye laki yg amat baik bg sye ... dye ckp dkt sye pragai mcm jantan.mmg jnis sye mcm niey tpi pe slh nye bg sye pluang tok brubah tpi tak trus tgglkan kan .. mmg sdih r smpai 1 ari tu sye nk bnuh diri sbb cinta sye t'hadap dye t'amat kuat ...

Tanpa Nama berkata...

setiap apa yg berlaku ada hikmah di sebaliknye....walaupun aq pernah uat kesilapan dulu..namun sekarang aq setia sama 1...aq syg sama bf aq yg cukup sempurna bg aq....aq harap percintaan ini kekal sampai bila2

Tanpa Nama berkata...

ble pmpuan ad laki len..diorg brhsie..ckp jgn curg..jgn lyn pmpuan len..tp hakikatnya..die yg ad org len..ble trjmpa dpn mate..rse nk mngs kn? knp ey aku syg pmpuan 2 sgt2:-( 5 thn ak cpl..ak x pnh bosn ngn die:-( xpnh ak nk tglkn die..curg n sume2:-( tp np die wt aku cmni:-( aku redha..dgn dugaan yg allh bg..tp ati ni dh trlalu sygkn die..even die jht cmne sklipn..aku ttp syg die..sbb die cnte prtme n trakhr aku...

Tanpa Nama berkata...

aku thu aku yg brsalah... tp aku dh mnx maaf dgn kmoo.. ya kmoo maafkn aku tp knp kmoo brubah?? xmcm dlu... aku syg kmoo lbh dr sgalanya.. aku sggup korbankn apa saja demi memiliki cnta kmoo... hmpr 3 thun kta kapel tp smuanya sia2... maafkn aku syg... aku xmampu hidup tnpa kmoo.. aku tiada arah tuju... first time aku mnangis trhdap perempuan... aku kalah dgn cinta kmoo... maafkn aku... jgnlah ubah dri kamu sperti dlu... aku akn sntiasa rndu, syg & cntakn kmoo walaupown kmoo dh brpunya... aku jnji aku xkn mnggngu kmoo lg... maafkn aku syg... maafkn aku...

Tanpa Nama berkata...

sye syg awk...mmg sy ad wt ksilpn dahulu..awk mrh2 sy,,sy ckp kt awk lbih baik kite wt haluan msing2..tp awk ckp kt sy igt senang ke sy nk lupekn org yg sy syg...tp awk tlah memberi sy peluang ke2...awk kata kita bkak buku bru,,yg blalu bia kn blalu..sy x mnsia2kn peluang yg awk beri,.mmg sy ad rmai kwn ..tp sy setia kt awk...awk x pernah nk fhm sy...sy ta kesah awk nk mrh,maki hamun sy ,sbb sy ttp akn syg kt awk..skrg ni knp awk wt sy mcm ni..sedangkan dulu awk yg ckp kia mulakn hidup bru..kalau awk sendiri kate yg awk ssh nk lupekn org yg awk sayang,,awk x pernah tpikir ke mcm mane dgn sy bile awk na tingglkn sy??..seandainye mmg sy ade wt silap kt awk sy mohon maaf dr hujung rmbut smp hujung kaki...sy benar2 syg dn cinta kt awk DETIK INI,SAAT INI,DAN ,SELAMA-LAMANYA......

Tanpa Nama berkata...

.. ermm .. mmg menyentuh perasaan lh ... hehe

Tanpa Nama berkata...

ble sy kongsi jga kh ceta sya . . . Sy nie ada gf,, yg pling sy xdpt lupa , kmi 'break' dh 3 kali dan couple lagi . . Gf sy nie mmg top student n famous lh kt skolh . dan yg dh bt sy pning n keliru ni skrg , kwn baik sy ada ckp ngn yg dy mc CINTA sma gf sy .. Dan yg sy tw , sbulm sy kpel ngn gf sy , kwn baik sy mmg suka ma dy .. Tpi knp tba2 jax sy ada keinginan utk kpel sma gf sy nie .. ssh sda 'break' kali ke-4 nie . . . :(

Tanpa Nama berkata...

sye sde sowg awex..sye knal die sjak tdika agy..tapi tyme uh ktowg jrang jmpe..bile skolh mngah..ktowg stu skola..mule2 sye mule nk dkat ngan die..sbb sye da ske kt die..pstu mmbe sye gy tau sye yg die pon ske kt sye..aty sye da epy..bile kapel..ktowg slalu bsame..idop sye slalu epy..smpai stu mse..mmbe die bgy tau sye bgy tau sye yg die sdah ade owg laen..sye x cye..esoknye bile sye kuar uma..syenmpak awex sye naek moto nan mmbe baek sye..btape tkjotnye sye..sye tye die..nape bwat sye cmni..die mara2 sye plak..sye xde bwat die mara pon..sdeh aty sye..:(

Tanpa Nama berkata...

hmmmmm,,,arini bufday dyerr...tpi xkn nk break time ni...tpi hti ni da ta trtahan dgn ape sgle yg dyerr buadd kt dri ini...hurm,,,ape yg hruz qu lakukn skrng....???syg ttp syg...tpi jarum yg dicucuk di hatiku spe yg tau....???arghhhh!!!!maafkn aq syg~

Tanpa Nama berkata...

sye pom ad cter gak...cntai yg xmgkin sye lpekan...sgguh dy tglkan sye slpas kteowg sme2 ssah dlu,ble dy dh snang dy lpekan trus sye...

Tanpa Nama berkata...

cinta saya tak mungkin saya lupakan sampai bila-2 :'(

Tanpa Nama berkata...

cinta trbhagi 2...amat sukar untk mmbt kptusan....:(

Tanpa Nama berkata...

jj

mRs UmBrElLa berkata...

amemg sakit bile cinta kite diaggp sepeti sampah kan???akuu redho dgn ketentu ALLAH SWT.mgkin jodohku tiade dgn die..aku megharapkan lelaki yg mampu melindungi.menyanyngi dan mendidik aku.... :(

Tanpa Nama berkata...

s0 sweet...

achel berkata...

cinta kin skit ati sak tw...
bLa c dya prgi adKh dya msH b'pLinK pda kTa g...
pKir2 Lr..
msa dpan msi Luas g..
bNa Lr idup bRu..
psti t'jmin msa dPan...

Tanpa Nama berkata...

cinta adalah sst yg sgt indah..ttp apabla kta khilangnnya ia mnjdi sst yg sgt menyeksakan..jika kta bnar2 menyayanginya kta harus redha atas suratan takdir dan ingatlah cinta sejati tidak akan dlupakan dan ia tidak akan luput malah semakin bertambah setiap detik....hargailah cinta...

Tanpa Nama berkata...

sye dah couple gnap 4 taun n die, sye n die brcinta jrak jauh, kami hnya dpat brjmpe 3 r 4 kli jew sthun...phone y mnjdi prhbgan sye n die..kuat nye hbgan kami n kjujuran n kprcayaan e2 dlu tp sjak die dah smbg study kt U bln 9 bru nie sye dah mle prsan prubhan pd die.. dlu xpnah lekang n msj n kol sjak msuk U 1msj 1hri un ssh.. sye tnye die kte xdek pape just bz.. ble sye tnye btol2 bru die mngaku die ad knal n grl laen kt sne n die kte nk jd kn grl 2 sbg pgganti sye utk pngubat rndu die pd sye...mle dr c2 kprcayaan sye pd die trus hlang tp die kte die sdar sume 2 dan xnk prkara 2 brkalu.. sye trime jew ap y d kate kn.. grl 2 dpan mate die sye jauh dr die.. so smpi skrg sye msih curige n die.. n kdg2 grak hati sye brkata bnar.. sye rse smthg y xkne,, bbrapa kli sye kol n tnye die brckap bnar die ad brsme n grl 2 tp sye xpk laen just kwan.. n hri nie btol la sye igt die bz coz xmsj n kol sye.. trgrak aty nk cll lwat ptg td n die tgah drive nk kuar, ble sye tnye n cpe? n grl 2 die kte.. ok, sye hnya pk kn hri2 y akn dtg ble mreka krap kli brsme... sye sgt 2 syg kn die,. aty sye bgai kn d cucuk n duri y tjam...:(

Tanpa Nama berkata...

sy syg die..tp die xprlu kn sy lg..malah die tgal kn sy dgn makian..mngpa cinta trlalu sksa.....

Tanpa Nama berkata...

cinta itu pasti ada untuk semua insan..yg membezakan hanyalah cepat atau lambat bertemu cinta...ape yg perlu kita buat adalah sentiasa berfikiran positif...yang penting perlu berusaha, berdoa dan terus berdoa...sama2lah kita menikmati cinta yg sejati...aminnn... bila cinta datang, peluklah ia erat2.... :)

insan sepi berkata...

hmpir 1taun dye tgal kn kan cy...tnpe khbar berita..tapi pd 1 mse..dye bgtau aq y dye xnk tgk cy cdey..tp knp!!!dye pn bgtau y dye mngidp brah otak...dh dye mnyuruh cy mncri pngntinya tp cy xnk krne aq mci syg pd dye..skunk dye dh xad..cy rndu sgt..tp ap bley buat..allah mci sygkn dye lgy..:(cy cume bley berharp n berdoa semoge dye bhgia d cne...:)

Tanpa Nama berkata...

cri ek aq dh x dpt cri ni ampa suma kna tlg aq cri aisya humaira sg kob,aq nk dia jgak.......NOW*********

Tanpa Nama berkata...

mna aisyahumaira.blogspot nie tlg aq2 dh bnyk tlg ampa2 kna tlg aq plak........................bg harapan tuk aq sb aq dh putus asa xtaw nk wt cm na lg sb dia main perasaan aq.................kli ni aq serius........

rahsia di hati berkata...

sye syg dye sgt2..ktorang kpel da hmpir 3 taon..tp hbungan ktorang da trok sgt..ary2 gduh..ble sye mnte clash dye ckp sye x syg dye..tp hakikatnye?? pulihkn hbungn ktorang blik atau lpoekn dye utk slamenya??tolong la....dan sye nk dye tahu yg sye sgt sygkn dye......

Tanpa Nama berkata...

THE BEST

Tanpa Nama berkata...

saya sgt cinta sorang boy nhe...then skrg tgh cple...tapi se rsa takut sgt kena tgglkn..tapi sye tau mcintai xsmestinya memiliki..apa pun yg dia buat sye sntiasa diokan dia bhgia wlaupun saye saket...

Tanpa Nama berkata...

aq bwu ptos..aq x tahu..x fham..knp dy swoh aq cri wanita lain..aq xmahu..aq sygkan dy..knp dy swoh aq plih..tinggal dy atau cri wanita lain..aq x mahu..aq syg dy

Tanpa Nama berkata...

skrg aku dilema,,kami dh lma knal dri skola rndah lg,,msa kcik2 ktorg slalu kna rotan dgn cikgu,,msa ktorg knal umo kita bru 12thun,,smpai la umo kta 23thun,,sy dh mrncang utk kawin,tp dia msih nk blaja,dan dia rsa ragu2 utk memilih sy,,dia seolah2 nk bedalih,,sy pn x thu cmna situasi skrg,,aku runsing,,aku x nk tggalkn dia,,byk knangan phit dan mnis yg kitorg lalui,,aku x sanggup tggalkn dia,,tidakkkkkkkkk,

Tanpa Nama berkata...

sewaktu ini,aku sedang menitiskan airmata...sedih aku rasa kan bila tinggalkan oleh kekasih...aku sedar siapa diri aku ini...tp dye tidak boleh menghukum aku sebegini...terluka hti ku..hti aku terluka untuk kali yang kedua...selepas ini aku tak percaya pada cinta lagi..

Tanpa Nama berkata...

air mata selalu menemani aku...aku xdapat mcntai seseorng...aku xsmprna mcm orng lain...mmg aku mencintainya...tp aku xdpat untk katakn...aku syng sngt dgn dia...syng sngt2,...selagi masa yg ada ini...aku nk sngt mendengr perkataan dri mulutnya yg mgatakn yg dia mencintai aku...i2 dh ckup bermkna...tp aku xdpat jga mencintainya...kerna aku xdapt bahagiakn dia...selama 2 thun aku mnggu cinta nya...bila dh dpat...aku terpaksa lepaskn nya....kerna aku...mengidap kenser hati...seblum aku pergi...aku nk sngt mencium dahinya...aku nk sngt ktakn yng aku mencintainya...kerna dia cinta pertama n terakhr aku...

Tanpa Nama berkata...

sdh 8 thn i cnt dgn dia........byk kali kt prnh gaduh.....tp x prnh smpi putus.....tp kali ni kt d putus...sktnya ht i dia buat.dia kt i ni wife dia tp klu tny apa2 hal k dia....dia tny k i u ni siapa?sbb tu i x call dia mcm biasa....& hr tu i call dia u x pyh call i & kt putuskan cinta kt ni.....itu lah jawapan bg 8 thn percintaan i......

insan_terluka berkata...

sedih kan..,bila aku bce comment korang semua, aku tersa ape yg korang rasa sbb aku pow sama cam korang gak..,kenapa la kan setiap percintaan perlu ade perpisahan..,kenpa perlu cinta seseorang tp akhir nya perpisahan jgak yg akan kite lalui...,mybe ini dh menjdi adat dlm percintaan..,tp apew2 pun..korang semua jgn cepat mengalah..,gagal sekali xbermakna korang akan gagal untuk kali yg kedua..,so teruskan perjuangan cinta korang 2..,ikhlas dr aku..:Shah

Tanpa Nama berkata...

mmang cdih bila ptuz cinta...aku sudah bbrapa kali dkecewakn,,,bila lgikh penderintaan ini akan brakhir...??cuma Tuhan sja tahu...

insan_terluka berkata...

sabar la..,Allah hnya menguji kite..,mungkin semua ini ade hikmah disebaliknya..,ko bnyak2 kn berdoa...mudah-mudahan ko akan jmpe cinta sebenar ko 2...

Tanpa Nama berkata...

sdih nyee sme citer ngn ye :'(

Tanpa Nama berkata...

sedih nyer

hanif berkata...

nak tau tajuk muzik ni boleh? ;)

Tanpa Nama berkata...

sye dh luah kn sgalanya kpd die.....tp...die tnya pd diriku sma ada sggup atau tdak untk mnggu die slama 1 thun je.....die kte dia nk fkus kt spm...ok....sye sggup tggu.............ttp.....die jg bgitahu yg ada seorg lg yg sggup mnggu nya dlm msa yg sma.....sye x nak hati org lain trluka dsbabkn kpntingan diri sendiri.......patutkah aku terus mnggu atau trus pasrah????????????????????????apa yg hrus sya lkukan..........???????????

Tanpa Nama berkata...

Sedangkan aku,bagai menunggu awan menyembah bumi
kali ini,masa semakin suntuk untuk aku mengikat janjimu
Mungkin bukanlah kuasa kita menentukan jodoh ini
aku berserah,tawakkal akan ketentuan ini
kenangan cinta kita akan ku tanam jauh-jauh
supaya ia tenggelam didalam bara yang menyala

Tanpa Nama berkata...

. saye pon pkir mcm uh . . tpy btol ke itu cinta berakhir dgn air mate . . ??wat cementre pkir pde arah tuju yg mane . bru pkir brcinta . .

Tanpa Nama berkata...

sy minat dia lama dh .. satu ari tuh , sy kacau dy .. then , kami start kawan ..sy wat super saver tuk k0l dy , dy p0n wt jugk .. kees0kannya , dia amek berat sal sy .. sy p0n dh start syg dy .dy p0n ckp dy syg sy .. then , dy mintak gmba .. sy p0n kasi lhaa .. sy bukn cntik un .. besa2 jea .. dy segak sgt .. hensem jugk .. ari2 sy mmg indah ble dy bersama .. es0k pula , dy nk jumpa sy .. sy kasi alasan yg sy nk balik h0stel , tapi sy x balik h0stel p0n ..sy x maw jumpa dy .. akhirny , dy x nk k0ntek sy dh . buad selama2 ny .. tapi sy sgt rndu kt dy ..

Umie Zumie berkata...

wlupn sakitny ptus tunang,tp sy bsyukur skurang2nya sy da terlepas dr llaki spt e2... "thnk u Allah ats ptunjuk e2.." smoga slpas ney xda lg air mata kesdihan tp air mata kebahagiaan..insyaallah...smoga kita smua mdapat jdoh yg tbaik n diberkati Allah swt....amin....

i hate him berkata...

wt lelaki yg ske sgt wt pompuan kcewa tue..semoga anda semua insaf..suatu saat anda gk akn merasainya...dan pda msa tu anda akn tau btapa sakitnya dikecewakan...^^

Tanpa Nama berkata...

Kebahagiaan tak harus kita dapatkan dari orang yg kita sayangi, tapi juga bisa dari orang yg menyayangi kita.

iqbal faiz berkata...

. saya pon rce cedih jgk blew laki permainkan pompuan . sepatotnye laki dan pompuan menberi kasih sayang antre cecame pkwe dan mkwe . tpy laki clalu jup nk permainkan pompuan . .pompuan pon cme pkir laki nie bnyak duit . nk kt dye . p2 tngal laki lain . mcm new nk setia pada yg satu . sebaiknye laa . kite ikot arah mane yg kte nk pgy . bru bule pkir nk bercinta .

iqbal faiz berkata...

. knpe idop rce susah ingin bercinta . tpy tkot bercinta akan melukakan ati saye . saye xnk idop mcm uh .

iqbal faiz berkata...

. uke pada kekewan yg sedang bercinta . tolong laa jge dye baik-baik k . jgn luke kan aty dye .

abdul aizam berkata...

kadang2 cinta itu indah , kadang2 cinta itu skit sgat . .
tapi cinta perlu ad pada pasangannya . .

i hate him berkata...

mmg lar sket law hti da dipermainkan...xkisah ar lelaki kerr..pompuan ker..sdar lar,hdop ni xslalunye kat ats.. law kowg brada di tmpt yng sma pown..kowg pon akn rasa sakit gk..huh... ^^

Tanpa Nama berkata...

Cinta bukan mengajar kita lemah, tetapi membangkitkan kekuatan. Cinta bukan mengajar kita menghinakan diri, tetapi menghembuskan kegagahan. Cinta bukan melemahkan semangat, tetapi membangkitkan semangat -Hamka

Umie Zumie berkata...

Muhasabah cinta-Allah lebih tau apa yg terbaik utk kita..

* memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya apabila kita bertemu jodoh yg sebenar,masih ada rasa syukur kita pada ketentuanNYA.

* memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita dapat menjadi penilai yg baik.

* memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita sedar bahawa kita hanyalah makhluk yg sentiasa mengharapkan pertolongan ALLAH.

* memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita dapat KASIH SAYANG YANG TERBAIK,KHAS UNTUK DIRI KITA.

* memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita sedar bahawa ALLAH MAHA PEMURAH & PENYAYANG kerana mengingatkan kita bahawa dia bukanlah pilihan yg hebat untuk kita dan kehidupan kita pada masa depan...

* memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita dapat mengutip pengalaman yg tak semua orang berpeluang untuk mengalaminya.

* memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita jadi MANUSIA YG HEBAT JIWANYA.

* memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita lebih faham bahawa CINTA YG TERBAIK HANYA ADA BERSAMA ALLAH.

* memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita LEBIH MENGENALI KEHIDUPAN YG TAK SELAMANYA KEKAL.

Renung2kanlah...smoga jdoh yg tbaik ada bsama kita...sma2 kita bdoa..insyaallah..amin..

ombak rindu berkata...

cinta memang sukar ditafsirkan.. >.<

Mia Atirah Only berkata...

cinta juga sukar untuk d lafazkan..krn ia brhubung kait dgn ari dan perasaan...huhuhu

Tanpa Nama berkata...

sdih je

Tanpa Nama berkata...

npe erkk.. tiap kali aq jumpe pempuan semuanye mesti akan jdi mcm nie ... npew ark...apew kurang nye aq..ensem daa ensem daa..macho daa macho daa..tpi die buat bodo jew nagn aq ..apew aq nak buat bleh korang bgi idea kat aq x _joe jojo_

Tanpa Nama berkata...

joe jojo.. ko gentle laa sikit.. kew ko lemah syahwat kowt..atau takowt ngan perempuan..:)

insan_terluka berkata...

airmata aku setiasa mengalir...,sampai bila aku nk jd mcam ni.,?? dye langsung xde msj or kol aku....tp aku yg bodo g antar msj ngn kol dye...,ase nyer aku dh putus asa sekarang ni...,kenapa aku leh kenal ngn dye...kenapa ade ase sayang kt dye..kenapa aku menangis untuk dye...kenapa sume ni terjadi..?????ya ALLAH tolong la hamba mu ini...

cahaya berkata...

joejojo:xsume pompuan nk kn yg hensem or macho...stiap mnusia punye citarase yg bbeza...len la kn kalo owg 2 baek pastu die tolak...mmang die silap besar la kn.... :-)

insan_terluka:cinte x semestinye memiliki..mgkin ade hikmah di sbalik sume ni... minta ptunjuk gan Allah smoga ade jlan trbaek tuk mslh awk ni..yg pnting byk2 bsbr...sbr tu sparuh drpd iman..insyallah kalo awk bsbar..suatu hr nti,awk pasti btemu gan owg yg tepat... insyallah :-)

Tanpa Nama berkata...

cedey nyer

Tanpa Nama berkata...

sy kapel baru 1 bulan tp kite org selalu gaduh....n dia selalu mntk clash....bile sy dah start syg kat dia... wat cam nih...sy tahu sy bnyk wat salah...setiap manusia mesti de wat kesilapan...bkn nye semua nye sempurna...kadang2 dia selalu ceritakan pasal ex dia...sy terasa tp sy wat x tahu jer...tp dia sy cerita cket pasal ex sy dia dah melenting n marah2....sy amat mencintai dia sepenuh hati sy....

Tanpa Nama berkata...

Dia yg b'takhta tp setelah aku setia pd nya,
dia perolok kan perasaan ni tnpa smpati.
bodoh kah aku trus mnyinta wlau x d trima..
dia yg mengajar ku mengenal siapa pencipta,
siapa yg agung d dunia...wafi,trima kasih
ats segalanya..semoga awk trus bhgia b'sama si dia.
assalamualaikum sayang-wafiza-

Miss uCu berkata...

yup...touching..mengalir airmata tatkala,teringat semua nya yg telah pergi..tp sy sntiasa doakan yg terbaik utk DIA..

Tanpa Nama berkata...

best la ayat nie..

Tanpa Nama berkata...

saya couple dgn die...baru 2 bulan tapi clash mcm tu je,sedangkan selame ni kami menyimpan perasaan selame 8 bulan..di KFC..dia berterus terang dgn saya pun,masa saya dh future study dkt sarwak...mase tu sya rasa gembire sgt akhirnya die berani mengaku..tapi cinta kami x kekal,x tau ape yg menyebabkn dia jadi begini,saya balik semnanjung cuti seminggu saja,semata untk bjumpe die..pertumuan kami di KFC kami,dan kami keluar bersame...gembira saja hari itu..tapi keesokanya,dia minta saya mnjadi kwan dulu,dia menyuruh untuk belajar dulu lbh penting,begitu senangnya die berkate begitu...sedangkan dia tahu kami saling menyayangi...saya pulang universiti dgn hati yg berat...kisah percintaan kami,putus hubungan kami menyebabkn ramai yg tertanye2..knp perlu jadi begini...dia sering berkate belajar dulu lebih penting kan..kalu kita ada jodoh tak kemane...tapi dlm waktu yg same..die minta ,masa untk berfikir akn keputusanya,sebulan saya menunggu akan keputusanya,tanpa diduga,pada suatu petg dia menghantar sms kpd saya...sorry saya dh ade yg baru cube lupkan saya,saya tak sehebat awak,saya kurg baik untk awak...hancurnya hati saya..tapi itu semua hanya bohong dari dia,kwan rapatnya,sepupunya memihak kpd saya,mereka mengatakan dia sengaje berkate begitu supaya saya membencinya...hati sya bertambah sedih kenapa dia perlu buat begini...saya tidak faham apa yg dia fikir sekarang,dia langsung tidak pedulikan saya..saya mesej tidak berbalas,sekarang saya cube untuk lupakan dia...namun setiap kali saya dh tidak memikirkan dia,KFC ada diman2 setiap kali saya keluar,ini mnyebabkan saya teringat dia kembali...kerana kfc kami berkenalan,menjadi rapt kerana kami bekerja bersame2 setiap hari dari pagi hingga mlm,dan saling meemrlukan antara satu sama lain...kenapa dia perlu buat begini...saya hanya mampu berdoa andai dia adalah jodoh saya,tidak akan kemana..smua ini ada hikmahnya..

Tanpa Nama berkata...

bermulanya perkenalan sy dgn dy...sy dpt rasakan sesuatu dr lubuk ht sy,sy xdapat rsakan mcm betul2 mencintai dy berbanding dy lelaki lain...tp beberapa hari kami kenal,dy telah tahu sy adalah adk kwnnyaa sendiri,..sejak itulah dy cuba jauhkan diri dy pd sy..mcg pom hya spatah 2 jer yg dy blaz,.tp hakikatnya,sy xmampu tok tgkap htnya pd sy..hnya doa dn titisan air mata dpt ubati ht yg tlah kecewa....ombak rindu adalah mengingatkan perkenalan sy dh dy....

Tanpa Nama berkata...

saya da bsama nan bf sy 3 taon..parent ktowg da saling kenal..sy syg sgt2 kt dy..sy ni dlu di aggp plygurl d mate dy..tp hakikat nya sy x mcm tu..sy syg dy tp dy cuak klw sy maenkn pasaan dy..sy ikhlas bsama dy...sy pgg azam tuk kekal nan dy tp knp tiap kali gdo sy slalu dpersalahkn,,adakah mmg silp sy spenuhnya??mgkn dlu sy pna curg,lukakn ati dy tp sjujonya sy ckp yg sy x niat cm tuh ,sy syg dy teramat sgt..sy tahu sy da bnyk wt silp kt dy,,,sy sedar n sy minx maap..mgkn sy mmg jht tp stulusnya ati sy mncintai n myayangi dy..sy btol2 perlukn dy,,sy syg dy...

rana chupchup muach berkata...

sungguh sangat sedih dengan cinta ini

Tanpa Nama berkata...

rasa syg msh ada.. tp prngai dah lain... lain sgt2

Tanpa Nama berkata...

semoga dier bahagia dgn pilihan yg dipilih.. ak rela perasaan ini di korbankan asalkan kau bahagie...

ziqzety berkata...

nak tawu , tajuk lagu ni ape ea ? best sgt!

Tanpa Nama berkata...

sungguh terharu..
-_-

Tanpa Nama berkata...

sedihnya..ari2 aku menangis..

Tanpa Nama berkata...

kepada semua org y baru bercinta ataupn baru jer break up...... jangan terlalu ikotkan perasaan.... kite kena lawan perasaan y tak sepatutnya kita miliki..... kite kena ingat... kita juga ada maruah, harga diri atau sebagainya... kalau sy bercerita tentang kisah cinta sy mkin korg semua terpegun kesedihan dengan ari mata.... kalau kita tak dapat memiliki org tu di dunia y nyata ne..... sekurang2nya kita mendoakannya agar dia bahagia, berjaya, sentiasa sihat, n gembira selalu. n kita juga jangan lupa utk menysuaikan diri dengan keadaan baru kita. kita juga jangan lupa cinta kepada TUHAN supaya dia akan memberi kita jalan y terbaik dalam hidup kita sementara kita hidup di dunia y nyata ne.... supaya bila kita dah pergi meninggalkan dunia ini dan dapat dunia y baru, sy pasti dan yakin bahawa kita pasti akan dapat memiliki seperti mana y kita inginkan semasa kita berada di duniawi..... tq....

Tanpa Nama berkata...

adam dan hwa d stu kn... bak kta p'ptah.. cnta adam dan hawa sngat mLia... kerna itu kta kna hrgai cnta Allah.. yg tLh d angrah kn kpda kta smua.. npa prlu daa cnta???

Tanpa Nama berkata...

argh !!! bngap SUa nHe.. dngar sal kpal2 sak...

Tanpa Nama berkata...

sdih wooo...

Tanpa Nama berkata...

SUNGGUH..
CINTA TAK HARUS DIMENGERTI
CINTA ADLH RASA YG MEMBAWA RASA..
JIKA CINTAMU BISA MEMBAWA CINTA DI HATI MEREKA..
SUNGGUH KAU SEORANG PENCINTA..

Tanpa Nama berkata...

Cinta mengjarkn diri ni arti sebuah kehidpan,mematangkn pemikiran dan menebalkan benteng kesabaran.Kejujuran dan kesetiaan adalah tiang sebuah percintaan dan iman adalah penyelamat cinta nan suci…. (^_^)

Tanpa Nama berkata...

terbaek la

Tanpa Nama berkata...

mmg skt ble diprminkn''skt sgt2'' ;-(

Tanpa Nama berkata...

ermmmmm... awq sy mseh syg awq taw.. sy taw sy bnyak uat awq sket aty.. wlaup0m da dkt sblan kte pts tp sy mseh tnggu awq taw..sy xleh lpekan saat sy brsame awq. sy bt0l2 rndu saat kte pegi kt pntai ary 2 taw. sy taw awq da ad 0wg laen. tpi sy akn ttp tnggu awq wlau ap p0m trjdi. bia la ap 0wg laen nk kte.tpi sy akn sllu tnggu awq yer.sy mseh syg kt awq.sy arp awq dpt bce yg sy tlis. n sy taw awq cam sy tlis cmner.

Tanpa Nama berkata...

sumpah sedih gile. tahan sebak didada :(

Tanpa Nama berkata...

sy knl dy dri kwn sye..kebtln dy abg angt die..so stu hari kmi brtkr num..dy msj sye ajak brkwn..sy kte ok je..selma 2minggu kmi knl..prsaan syg sye pd dy pun brmula..satu mlm dy
ajak kapel..dgn hati yg sngt gmbr sy pun trima..kmi salng syg mnyygi...my mun pun knl dy n mama dy pun knl sy..p cinta kmi tidk kekl lama..dy minta sy lupk kn dy..krna dy insn yg tidk brguna lagi..p sy x nak lpz kn dy..sy trlalu syg kn dy..sampai satu malm dy cita pasal dri dy yg sbna..mula2 sy x pat trima tp hati sy kata.itu kish lalu..sy pasti dpt ubah dri dy..so sy kata sy x ksah semua 2 jnji kta kapel dlm kejjr n setia...wat kli ke 2 dy minta sy lupakn dy..p sy x sanngp lakukn..sy g jumpa dy nak tahu apa sbb nya..p dy x nak cita..so sy pun kata sy x ksah itu semua...so kmi pun trus kn prcintann kami..sampai lah dy balik ke tmpt asal nya..dgn bert hati sy pun biar kn dy prgi ke tmpt asalnya..p d sna dy mulakn hdp bru tanpa pedulikn sy d sini..dgn hati yg trluka...sy msj x eply..sy kol x d angkt..smpai lah mak dy kol kata dy sedng skit..saat itu hati sy bna2 hancur n trluka..krna sy prnh mmrhi dy..d sbb kn itu jugu dy minta sy lupakn dy selma ini..dgn brt hati sy lpzkn dy..p x brmakna rasa syg sy pd dy hilng..sy ttp cinta n syg dy..pd thun ini..dy msj sy kmbli dgn menyta kn..bahawa dy msh syg kat sy....l lop u so much...cinta sy wat awak snggt tuls...

chef neYy berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
chef neYy berkata...

18 feb, genap hubungan kita 1 thun...tp hubngan y kita bina ini semakin jauh....sejak awk nyatakan y awk menyayangi orang laen...awk thu x nurul...awk telah luka kan ati sy...berani sungguh, awk terus terang kpda sy....
aty sy btul2 terluka ngan tindakan awk...
sejak e2 hubgan kita semakin dingin smpai skunk di sebab kan org ketiga y awk ciptakan sndiri....
nurul....ingin sekali lg sy lepas kan awk pegi...tp ape kan daya sy.....sy xmampu untuk ungkapkan perkataan perpisahan...aty sy hnya ingin kan awk...
syg....kembali lah kepada sy semula....

Tanpa Nama berkata...

sbr la,stiap yg brlaku psti ad hkmhnya...

Tanpa Nama berkata...

sedihnya pabila aku baca semua komen-komen korang..

Ayu Online Dairy berkata...

sedihnya la baca komen kt atas..ermm sy pun putus cinta jugak :(

Tanpa Nama berkata...

relaxxxxx,xsume laki sme....xsume laki xsetia,,cme kite kdg2 silap wt kptsan,ikot kn syg tnpe usul periksa...kdg2 kite ni memilih gak,nk yg macho je...rupe xkmane...hrp sblm bercinta,pk dlu...ok,time ksih...

Tanpa Nama berkata...

saya ada 1 cte..mle2 s'seorg tu msk dlm kls hti sy x thu nk kte ape first time tgk mke dye...x thu cm ne nk hlakn perasaan ni...sy nk study dlu tp x thu sal tgk mke ye...ble tgk ye sym lh..

Tanpa Nama berkata...

sedih betull

playboy 88 bujang berkata...

biar org luka hati kita.jangan sampai bunuh diri ........;;;;;;;;;;;;;;]

Tanpa Nama berkata...

cinta x selalu perlu memiliki..aku sygkn dia,aku thu dia pun sama,tapi aku perlu lepaskan dia kt org lain..aku tahu dia kecewa,tp bukan kehendak aku,hanya maaf dpt ak ucapkan.. aku tahu dan aku percaya girl tu dapat tawan hati dia,gnti tempat aku..selalu buat dia bahagia..

Tanpa Nama berkata...

mengapa pmpuan sukar melupakan lelaki yang die sayangi ..sedang kan lelaki mudah melupakan wanita yang menyayangi die..
hurmm???

Tanpa Nama berkata...

sya dahulu nya pernah bercinta dengan seorang lelaki yg sangkaan sya dia betol2 menyanggi sya..tp akhirnya tidak, kerana sya mendapti hbungannya dngan kwn baik sya sndri.. sy thu betapa sedih apabila berlaku sebegitu tapi apakan daya dia lebih menyuakai dia berbanding diri sya...shnga sekarg sy msih lagi ragu-ragu dengan kata lelaki... walaupun bayak yg cuba mengambil hati,,,,:-)

suhada berkata...

pada mulanya sy tdk thu knp manusia ske bcnta ...sy sangka itu hnya membebankan , apbla hadirnya dia sy dpt mrsakan btapa bhgianya pd permulaannya.. tp cinta hancur dgn sklip mta krna tiada kesetiaan dlm hubungan,,,

Tanpa Nama berkata...

btul btul, ,cnta hncur krna sikap tidak kesetiaan. .

chenta dania berkata...

sy syg sgt kt die tp npe die sngup tgl kn sy tnpa nota ... nape la ssh sgt na lpe kn org yg kte btul2 syg .. sy da cbe tuk lpe kn die tp pkran sy asyk ingt knangan sy nan die ah sedih nye ...

Tanpa Nama berkata...

sy syg sgt3 kt dia,tp sy xphm dgn dia,ego dia mmg tggi..pape y brlaku smua slh sy d mta dia,tp sy ttp mntk mff lau pun sy rasa sy xbrslh..sy trpksa mgalah stiap kali da perselisihan fhm antra kami,sbb sy xnk hbungan kmi hnya d spruh jln je..dh bnyk kali dia mntk putus tp sy prthan an gk hbungan..sy syg dgn hbungan nie..sy geram gk kdg2 mslh dia xprnh bgtw sy tp bila sy xbgtw dia mslh sy mula la dia nk mgjuk..mgjuk pula 1hal..lelaki ni mmg kuat mgjuk ke?????? lbih drp pmpuan lak..kdg2 sy tension gk.. wlau sy mrh ke pe ke,sy ttp syg dia..tp sy xtw lah dia msh syg sy ke x..mkin ai dia da mkin brubah..myb sy da xpntg bg dia..sy xtw lah pe plak y akn brlaku dgn hbungan kami slepas ni...

Tanpa Nama berkata...

nme fb aiena ayiena mohamad dr aiena.,.aq syg ko tp knp ko bt aq cm nie.,.ko blkng aq ko crng.,.ap slh aq.,.dlu ko ad jnji gn aq yg ko xkn tggl kn aq tp smua tooo tpu.,.aq sdih taw sbab ko.,.:'(

Tanpa Nama berkata...

erm erm

Tanpa Nama berkata...

cinta itu mainan hidup duniawi ni... usah di turut kata hati

fateen wawa berkata...

sy syg die sangt,sepenuh hati sy,tp die selalu nampak kekurangan dan kesalahan sy,sy xsempurna di mata dia,die penah ckp yg die menyesal kenal sy.die dah berubah :'(

Tanpa Nama berkata...

dye la yg paling sempurna yg penah ku temui seumur hidup ku..ak berkorban masa mencintainya..tinngi harapan cinta ku padanya..tapi yg amat menyakitkan,dye hanya mengangap ku sebagai kawan biasa.. ak hanya bertepuk sbelah tangan..

Tanpa Nama berkata...

dye kata dye nk jaga bu tapii lain jadinyee....bu xde org lain hya dyee....msti ke @ harus ke dlm stiap phubungan ade org ke-3..??? bu syg di lbih dari sgalnyaaa..masa & waktu bu xpnh nk ambik kira..bu pnat dari subang ke salak tggi(nilai)...dye xpnah nk hargai malah dmarahi knp xbgitau nk dtg??knp bu nk jmpa laki bu msti nk kne bagitau kewww...
TAPPIIIII.......
09.02.2012 0935PM tamat dah hubungan kita niee dye msj kita "STOP SAMPAI CNI JEEE,D NK BU G LAH KAT PILIHAN HATY BU,D SDAR D HYA SEORANG "PENGKID" YG XSEMPUNA...D TTP SYG BU DN BU HARGAI DYE DLM HATY BU BUAT SELAMYA...AGAR KE JINJANG PLAMIN.."
Bu xtau nk ulas ape lagiii...dari td smpai skrg air mta nie xberenti mengalirr....tolonggggg

Tanpa Nama berkata...

sy bru ptus cnta 3 ari yg lpas ... sdh nye ... 2 thn bsama last2 mcm nie yg jd nye ... tp redha je ... redha 2 ikhlas ... pasrah 2 mnyerah ... hdup prlu d truskn ...

Tanpa Nama berkata...

sy dh byak kali menjadi mangsa kekecewaan dlam bercinta...knp life sy terus jdi macm ni..???dimanakah kesilapanku??? dimana lg harusku membawa diriku pergi....apakah ini adalah suratan takdir hidup sy???

Tanpa Nama berkata...

sudah kering air mataku untuk ku tangisi semua ini...

Tanpa Nama berkata...

,, cinta mang menyenangkan dan memang benar pasti ada duka di balik semua tu...
jalani cinta dengan tulus dan ikhlas agar semuanya terus berjalan seperti apa yangg di harapkan...

Tanpa Nama berkata...

sedih tak terkata ..

Tanpa Nama berkata...

hemmm mcm mna nak tingalkan seseorg... mcm mna nak lupakan diA TNPA SEBAP.. aku x ble pksa ntuk trima dya... wlaupun 2 thun kmi bcinta aq x taw mcm mna mau cri hal ntuk tingalkan dya...

Tanpa Nama berkata...

walau pn aq ni prempuan bebaloi aq ttp syg kn diye walau pun aq x cntik sngt aq masih ingat kn diye aq x kn tinggal kn diye semenjak aq knl diye aq tresa jatuh hti skrg ni aq sngt kecewa diye slalu x ksih syg aq slma ni aq brsbr membuat keputusan bnyk kli aq brsabar untuk syg diye walaupn diya x kck hti serpenuh hidup aq, aq sngt syg diye aq bersmpah aq akn ingt kn diye :( amin ...

WanEyda teaDybEAr berkata...

now so sad , ! susah untuk melupakan si dia !

Tanpa Nama berkata...

salam sume kwn...sungguh m'yedihkn,t'gamam ak m'bce luahan2 korang sgt2 m'yedihkn...ak pon pnh rsai ape yg korang lalui tp ak rehda jika hbgan ak hnye smpai d'sini bsme si die,xpe ar mgkin nie yg t'bek utk ak n si die...

prince kecix`s berkata...

sy ske padanya tetapi dia tidak membalas cintak sy...macam2 sy wt untuknya ttapi dia maseh sygkn ex dy... sy da bpe lme syg kt dia tapi dia tidak menghargai cinta dan pergobanan sy...sdeh tol ar.. mcm cinte ini sia2... da dkat dua bln kmi cple hnye sia2 shaja...

Tanpa Nama berkata...

disuatu ketika ak mencintaimu..disaat itu juga kau melukai hatiku...dimanakah janji janji mu yang telah kau titikkan didalam hatiku...arhh pedihnya hatiku dusaat ku melihat kau didalam perlukan org lain...apa kan daya hatiku cuma x sekeras batu di muara...pergilah kau wahai sygku...ku salurkan doaku

Tanpa Nama berkata...

dlu sy pna SYGS nan seseowng uhh .. tpy slpas 2blan kte coup smuanye bruba cm uhh jew ,, dlu dy pna jnjy nan kte yg dy ta an pna tngal an ktea .. tpy sume uhh typuu .. slpas 2 3 ary ta cntct . dy twos anta mcg at sy bahawasenye .. dy lpas an sy tnpa kte2 yg teakhir .. pea yg tlah sy lakukan smpai dy sngop tngal an sy mcm uhh ... tpy ta apea lohh .. sy hormat nan kptsan yg dy ambill .. mybe nan cre ny mole uad dy bhgia .. sy cm na dy tau .. yg cmpai skung ny sy msih sygs an dy .. n sy skn doa an dy smge bhgis nan plihan hati dy ... aminn .. khas tok Z ...

Tanpa Nama berkata...

. .ingn mcri owg yg btul2 mynyi axu gn stlus aty dye. .jgn la pmaen an aty ni lgi..

Tanpa Nama berkata...

Bila ada yang SAYANG, jangan lukai hatinya..
♥ Bila ada yang CINTA, jangan kamu titiskan air matanya..
♥ Bila ada yang MENANTI, pastikan kamu kembali..
♥ Bila ada yang SETIA, lakukan yang sama..
♥ Bila dia PERGI, kejarilah selagi merasa dia bererti...

Tanpa Nama berkata...

knp lah hdup penuh dugaan...dia tipu ak idop2 mmg msj xprnh mis n td ak buka profil dia tba2 ak tgk status dia bkhwin ap smua ni knp msti tpu ak ap slh ak...knp xtros trng...ak lyak dcintai n mcntai tpi ak xpenah dpat smua 2 knp?????????ak xkan maaf kn ko permen kn ati n prsaan ak.....

liyana berkata...

aok sy syg sgt kat aok sy xblh nk lupakan awk tpi knp awk wat kte cm ni awk kta awk ske kte awk syg kte..knp awk tergamak wat kte cm ni kte syg sgt awk,,,awk walau ap pn trjdi kte akn still tgu awk,,smpi bla sbb cnta kte syg kte rndu kte hya tok awk slmanye....kte kan tgu awk kmbali kat kte blik

Tanpa Nama berkata...

kite syg awak sgt2 walaupun awak xprnh bls cinta kite.. ^_^

Tanpa Nama berkata...

cdih ny dgo p'cntaan krng nie..
tp aq pn sdh gk d'kcwe an..

FuckTheSystemX berkata...

kita seharusnye belaja untuk mnerima hakikat yg die telh pergi dri hdup...

noranizah zaharul berkata...

jgn isau lau kite dah khlgn seseorang yang kite cyg dlm idup kite....
jgn cdh lau org 2 tgglkan kite coz die dah mengajar kite erti tabah n cuba menerima prpshn....
coz kite x mst akan menemui prpshn dlm idup kite...
n yg plg pntg jgn benci org yg tgglkn kite wk2 kite baru bljr mengenal erti cinta coz die juga prnh mengajar kite erti bahagia.....

azroy berkata...

blajar la mnjadik dewase mse dh kenal dunia cinta...jodoh msing2 tetap xkn hilang....

Tanpa Nama berkata...

teros kn hidop yg masih sempurna bgi kte smua....love u all...

Tanpa Nama berkata...

klu ade jodoh x ke mne....

Tanpa Nama berkata...

knp die slalu mmbuat aku mnderita sbb cinta???
ape slah aku ,knp kau lpaskn aku prgi sdangkn aku sgat2 mncntai kau, inikah blsan kau trhdap aku,

momo chan berkata...

sedih sgt2...ase sukar nk bernafas...nape cinta itu menyakitkn..sy slalu slh pilih....org cintakn sy tp sy xrs ape2...org yg sy cinta xcintakn sy....sy xtau ape ptt sy bt..sy sdih sgt2..bila dia makin jauh....npe slalu jd gni..

«Lebih lama ‹Lebih lama   1 – 200 daripada 638   Terbaru› Baru»

Selepas Baca, Sila Komen

Kedai Hadiah Online

Artikel Terkini

Catatan Popular

Disclaimer: Blog ini ibarat 'scrap book' saya. Di sini saya kumpul artikel yang saya gemari di akhbar, majalah dan internet berkaitan CINTA. Artikel-artikel ini bukan ditulis oleh saya tetapi sekadar koleksi peribadi dan diharapkan dapat memberi manfaat kepada semua yang membaca.