Puisi Buat Sahabat

Share on Tumblr Sahabat…
Pertemuan yang tidak terduga sewaktu dahulu…
Meninggalkan kenangan yang manis untuk kita kenangi…
Huluran tanganmu kusambut penuh perasaan…
Hari-hari yang berlalu…
Membuatkan kita terleka dengan perhubungan ini…


Tetapi…
Tanpa kita sedari…
Masa berlalu dengan cukup pantas…
Kita sama-sama dewasa…
Sama-sama punya cita-cita…
Keakraban yang dahulunya kebanggaan kita…
Kini pudar ditelan dek zaman….

Wahai teman yang paling kurindui….
Aku ingin sekali bertemu denganmu…
Menyambung kembali keakraban kita…
Mengikat kembali hubungan kita…

Wahai teman yang amat ku kasihi….
Demi tuhan…
Engkaulah satu-satunya..
Teman yang terbaik bagiku…
Meskipun waktu akan terhenti…
Tapi tidak bagi hubungan ini…

Teman…
Hanya satu yang aku harapkan….
Agar kita dipertemukan kembali…
Agar hubungan silaturahim yang kita cipta…
Tidak akan hilang…
Tidak akan pudar ditelan zaman……

Nukilan:
Princess of heart….
http://princessnuremyra.blogspot.com
Puisi Buat Sahabat

34 Komen:

Jia Nakatsu berkata...

nice...
thankz..
nice to meet u..

khoirul berkata...

good.,

asna ceddmeyt berkata...

wow, suke suke .
mintak izin nak share :)

Tanpa Nama berkata...

best la puisi awak..mencetus rasa rindu pada kenangan saya. Tapi ikatan persahabatan untuk disambung ..itu susah sikit tau...saya sedang mengalaminya. Hampir 7 tahun saya cuba melupakannya...

Tanpa Nama berkata...

ermmm...special to arip husaini...
and batch form 3 2010....smpang glami,jlebu
i love u...

wan yumni berkata...

ade suatu prasaan yg sukar tuk dijelaskan,,
hurm,,such a beautiful poem,,
thanks:)

jirra dinus chogoya arexs berkata...

“Hari ini kutuntut apa yang selayaknya Kudapatkan,yang sesuai degan butir Keringat yang tercurah dari tubuhku pun Untuk itu harus kutukar degan selembar Nyawaku” (By,Dinus Chogoya)

Tanpa Nama berkata...

mmg bgos karya ini,,owh ad plaja sg dsini,,i want 2 know who r u ,,admire arif husaini rupenye,,kbetulan tjmpe blog ini..

bunda masyithah berkata...

janji yang terikat semenjak kau mulai menerima uluran tanganku, wahai sahabat dimana dikau sekarang, karena impian yang telah kurajut dengan tangis memilu menantikan warna indah dalam ikatan ini, aku yakin kau sahabat yang tak luput dari kerinduan pula untuk ku. karyanya luar biasa mantap.

Tanpa Nama berkata...

tiada nostalgia seindah zaman persekolahan

syasya berkata...

sahabat yang terbaik bagi diri ini,..x kan kekal lama untuk menjadi sahabat untuk diri ni..kerna pertemuan bersahabat dengan perpisahan,..perpisahan tu da semakin hampir..bila dia da masuk ke alam baru bermakna persahabatan ni akn beruba tak kan sperti dlu..wahai teman ketahui lah..mngenali mu satu kngan yg indah..andai kau thu apa yg ada kat hati ni..melihat kebahagian mu la impianku....

Tanpa Nama berkata...

aku sedih la nak baca ni puisi sambil dengar lagunya .

Tanpa Nama berkata...

tjuk lagu puisi ni ape?

Tanpa Nama berkata...

ea aku uga sdih dnger puisi smbil dngger lguu'a

Tanpa Nama berkata...

aku tahu semuanya kan belalu,,, ada pertemuan ada uga perpisahan,,, tapi ku yakin kenangan itu pasti ada....

aku sayang kalian sahabat-sahabatku....

j'She_Al-KhanZa

fe berkata...

pergh tersentuh di kalbu ...
nie bleh copy nie
thank

Tanpa Nama berkata...

suke puisi tu.. share for Hairul Azree Razali...now kami sudah 20 taun usia,lama betul kenal dia sejak form 1... miss u friend

Tanpa Nama berkata...

sumpah keren bangat
mantap

Tanpa Nama berkata...

BESTNYA PUISI NIE...MNDDALAM MKNANYA....NK MNTA IZN COPY PUISI NIE.....

Tanpa Nama berkata...

So
Sweet Bget

Emg. stap Org Pnya Shbt

Sahabat
yg sll ad si sat kta sedih.bahagia.susah.
tpy skrg dmna kah dri mu shbt q merindukan kmu
saat2 dlue

Tanpa Nama berkata...

Shbt... kau tlh aku kuburkan bersama knangan pedih yg kau tinggalkan namun aku x mampu utk melupakanmu....

Tanpa Nama berkata...

mw nangiz jga nich....

Tanpa Nama berkata...

oh my god air mata keluar dri mata w nie
kisah nya seperti kisah persahabatan ku...

AiKa_AkEm berkata...

best puisi awk...trsentuh hti...baut sy rindu kn memory sy brsme shbt..

Tanpa Nama berkata...

:trima kasih kpd smue yg suka puisi ini ..trima kasih juga untuk sgala pujian yg diberikan ..:)

Tanpa Nama berkata...

mang best sajak awk m'buat kn aq sedar b'tapa penting nie shabat qu...

Tanpa Nama berkata...

tsnetuh hati sye stelah baca puisi ini. karang sye da mslh dgn teman baik sye. pa2 pown keadaan dier ttp kwn sjati sye smpai bila2. tlalu bnyk kngn bsama. :(

Tanpa Nama berkata...

i love it .... ayt2 die sgt menyentuh ati dan prasaan sye ...
izinkan sye copy puisi niee ... okey ... :)

Tanpa Nama berkata...

okeyyy juga!SEDAP APABILA DIBACA.FUYOOOOOOOOOOOOO!!!!!!

Tanpa Nama berkata...

best

Tanpa Nama berkata...

Touching gila sajak ni!!! Teringat pula dekat kawan kita yang dah lupakan kita.Betullah apa yang penulis tulis dalam sajak ni.Makin dewasa,makin kita berjauhan.Otak dah matang gila-gila sampai kawan sendiri pun tidak ingat.Terima kasih wahai penulis kerana buat saya rasa bukan saya sahaja yang kehilangan sahabat di sini.

Tanpa Nama berkata...

Kalau ada perasaan macam kita,mesti malam-malam menangis macam orang mati laki.Yalah,dah ada kawan punya baik,kawan itu juga yang abaikan kita.

NYazmeen Zahidan berkata...

Doa terakhir sajak ini...memang buatkan kita nak menangis.Macam nilah yang kita rasa tiap-tiap malam.Forgive and forget.But trust me,it's easier to say than done! Maafkan macam itu aje? Tengoklah....

Tanpa Nama berkata...

hai puisi yg sy bca ni mcm ksah sy tau dlu sy ade kwn tpi kmi dh pts kwn sya rsa menyesal bla sy pts kwn ngn dia sbab dialh ken pling sya syang tau klu anda nk thu dia lah jantung sye tau sbab mse kitorang x bertegur sy ni smpi dmam tau itulh cta sy

Selepas Baca, Sila Komen

Kedai Hadiah Online

Artikel Terkini

Catatan Popular

Disclaimer: Blog ini ibarat 'scrap book' saya. Di sini saya kumpul artikel yang saya gemari di akhbar, majalah dan internet berkaitan CINTA. Artikel-artikel ini bukan ditulis oleh saya tetapi sekadar koleksi peribadi dan diharapkan dapat memberi manfaat kepada semua yang membaca.