Petua Kecantikan Islam

Share on Tumblr 1. Agar wajah selalu segar, berseri-seri dan cantik, cucilah minima 5 kali sehari dengan air wudhu. Jangan langsung dikeringkan, biarkan menitis dan kering sendiri. Lalu ambillah sajadah, shalat, berdzikir, dan berdo'a.


2. Untuk menghilangkan stress, perbanyaklah pergerakan. Perbanyakkan solat. Ketika solat, kita mengerakkan seluruh tubuh. Lalu berkonsultasilah pada Allah SWT dengan dzikir dan do'a.

3. Untuk pelembab, agar awet muda, gunakanlah senyuman. Tidak hanya di bibir tapi juga di hati. Jangan lupa bisikkan 'kata kunci', "Allahuma Kamma Hassanta Khalqii Fahassin Khuluqii" (Ya Allah sebagaimana engkau telah memperindah kejadianku, maka perindah pula akhlaqku). (HR Ahmad).-

DOA TENGOK CERMIN




4. Untuk punya bibir cantik, bisikkan kalimat-kalimat Allah, tidak berbohong atau menyakiti hati orang lain, tidak menyombongkan diri atau takbur.

5. Agar tubuh langsing, mulus, diet yang teratur dengan berpuasa seminggu 2 kali, Isnin dan Khamis. Jika kuat, lebih bagus lagi puasa Nabi Daud AS iaitu selang satu hari. Makanlah makanan halal, perbanyak sayuran, buah-buahan, dan air putih.

6. Untuk mengembangkan diri, sebarkan salam dan sapaan. Dengan demikian kita akan banyak dikenal dan disayangi.

Source:http://www.facebook.com/farit.i.emir Petua Kecantikan Islam

33 Komen:

Tanpa Nama berkata...

i juz nak ckp yg i love you very much, syed aizril!!! tanpa u i tidak bisa hidup.. please accept my love, sayang.. i will love you alwayz.. sehingga akhir hayatku,, honeyy..love u so much!!!!!!! -aleya-

Tanpa Nama berkata...

Petua kecantikan yang paling berguna untuk muslimin...

Tanpa Nama berkata...

ianya amat berguna

Tanpa Nama berkata...

Semoga memperoleh nikmat dan kurniaan Allah..
Dan semoga senantiasa berkekalan di dalam hati nurani..

_aslinararah_ berkata...

(^_^) Insyallah...

tuutt.... berkata...

thank's a lot.,,,,...

Tanpa Nama berkata...

Salam,
Good info, very useful, many thanks
may GOD always bless you.

Tanpa Nama berkata...

AMALKAN DALAM KEHIDUPAN SEHARIAN....INSYAALLAH....

Tanpa Nama berkata...

bagus lah petua nie.. amat elok di amalkan

Tanpa Nama berkata...

i AGree,i tabik,i reSpek,n I sUspek..hehe

Tanpa Nama berkata...

best2..xyah kuar byk2 duit..

Tanpa Nama berkata...

sesungguhnya islam itu indah.....

Tanpa Nama berkata...

amalan doa ketika melihat di cermin menjadi amalan saya Alhamdullilah masih ingat lagi saya pada tok yang mengajarkan doa itu.....saya perturunkan pada anak pula.....

Angin Selat Melaka berkata...

Hai haniey...dah lama rasanya tk ngembara ke blog u ni...dah ada lagu dek non ya?...Memandangkan I tersmpai ke detik perbincangan petua kecantikan, I rasa tk salah kalau I tinggalkan buah tangan kat u - supaya u ada le jamuan nk jamu tetamu2 u (chewahhhh!) Mengenai kecantikan, anginan bayu telah membawa I ke website ni utk direkemenkan buat para hadirin sekalian:

petua kecantikan sejati

Oklah...I nak biarkan diri diterbangakn angin smula...(nk beransur) Ke mana?...biarlah angin selat melaka yg menentukannya...

Tanpa Nama berkata...

best pula blog ni...1st ni p jenguk...dapat banyak info..

Tanpa Nama berkata...

petua kecantikan yg sgt best utk muslimah..

illa berkata...

petue2 neyh mmg bg0z..
like it..

Tanpa Nama berkata...

I rasa sejuk engok blok u........
like it....gk
i 5/5 bintang.....

Tanpa Nama berkata...

salam..bile tgk n bce hal2 cm ni ati rse tenang n rase insaf..

Tanpa Nama berkata...

kenapa dekat page kecantikan ade pengakuan curheart ni saya curious la

Tanpa Nama berkata...

nice :)

Tanpa Nama berkata...

alhamdulillah...

Tanpa Nama berkata...

terima kasih sebab bagi petua yang mudah ni, yany boleh diamalakn selalu.

Tanpa Nama berkata...

emmm...mmg sesuai d amalkn oleh umat islam...ni lh islam sebenar..terima kasih kerana mengigatkn..

Miz Lala berkata...

copy ya .

Tanpa Nama berkata...

semoga setiap amalan kita amalkan selalu....dan jadikan amalan harian kita

anastasia berkata...

salam...
mohon share..
syukran jazilan

faiza berkata...

2 thumbs up for u.... ^_^

Tanpa Nama berkata...

nice.....aq suka

berry strawBERRY berkata...

alhamdulillah...
tq 4 the tips...

Tanpa Nama berkata...

alhamdulillah..bag0ih sgt ptua nie

yani^yanti@twins berkata...

assalamualaikum...
Sangat memberi manfaat..tx infonya ya

Tanpa Nama berkata...

syukur...ptua nie dpat mmbri aku manfaat ..

Selepas Baca, Sila Komen

Artikel Terkini

Disclaimer: Blog ini ibarat 'scrap book' saya. Di sini saya kumpul artikel yang saya gemari di akhbar, majalah dan internet berkaitan CINTA. Artikel-artikel ini bukan ditulis oleh saya tetapi sekadar koleksi peribadi dan diharapkan dapat memberi manfaat kepada semua yang membaca.