Perihal Wanita Yang Lelaki Tak Faham

Share on Tumblr 1. Mengapa wanita gemar membawa beg bersaiz kecil? Akhirnya lelaki juga terpaksa memegang dompetnya yang sarat berisi pelbagai resit, selain dokumen peribadi.


2. Mengapa wanita selalu bertanya soalan yang mereka tidak mahu mendengar jawapannya? Contohnya, bertanyakan komen sama ada teman rapatnya tampak menggoda. Jika lelaki menjawab “tidak”, jawapan itu akan dipersoalkan dengan hujah panjang lebar, tetapi sebaliknya jika lelaki menjawab “ya”, mereka pasti naik berang umpama taufan melanda.

3. Wanita kini rata-ratanya lebih berani dan lebih tegas berhadapan cabaran hidup tetapi bab membunuh lipas, mereka pasti mahu bantuan lelaki.

4. Lelaki memang tak faham mengapa setiap kali ke tandas, wanita perlu ditemani segerombolan rakan rakan. Kesannya, mereka akan menghabiskan banyak masa berbual dan bermesyuarat di depan cermin bilik kecil itu, sambil membelek solekan dan melihat sulaman di baju masing-masing.

Source: Facebook Farit-ismeth-emir Perihal Wanita Yang Lelaki Tak Faham

29 Komen:

shasha berkata...

sebab banyak benda yg perempuan pk nak bawak walopon kdg2 cuma nk pegii kedai blkg umah jaa..

er..pasal tny soklan yg xnk dgr jwpn tu no komen,..huhu...

Tanpa Nama berkata...

ntah la...maybe sifat s/jadi wanita dh cam2....

Tanpa Nama berkata...

sebab perempuan mmg bgtu....

Tanpa Nama berkata...

sbb lumrah ciptaan tuhan wanita bersifat emosional..emosi mengatasi fikiran..maka kadangkala ucapan atau soalan yang dikemukan tidak difikirkan secara pjg...maka keluarlah soalan yg bkn2 yg pasti nya merunsingkan kaum adam utk menjwb nya....

HaYisA neeRzA berkata...

lipas??? XD

Tanpa Nama berkata...

soalan 2 :kt sni llki kne la pndai men prnn..spe su die g pji pompuan len..awek mne x bgang..klo ckp x plak..,cm xiklas la plak..just bg jwpn yg univesal..cm.."biase je,tp ayg yg sllu de d pkrn abg"..

Tanpa Nama berkata...

da pmpuan mg cm tu..so,kaum adam kene la phm..

Tanpa Nama berkata...

soalan no1 tu mg la pmpuan ske bwk beg kecik sbb sng nk smpn bnde pntg..soalan no 2 tu plak lki mg cm 2,ske ckp tidak law pmpuan tyer..

Tanpa Nama berkata...

pmpuan mg cm 2 law g ne2 msti nk kne berteman..

Tanpa Nama berkata...

kes bunuh lipas 2 xdela btl sgt pn..
bukn sume pompuan takut lipas..

Tanpa Nama berkata...

aah,tol3..bkn sume pmpuan tkot ng lipas..lky pon de gak yg tkot ng lipas..

Tanpa Nama berkata...

lelaki harus mengenali perempuan agar hubungan kekal selama nye..

fauzan HaBiBi berkata...

lau kita yng bner2 ktmu ama cewek yng sngt muslimah bnget
kita sngt sush untk menaklukin nya...
pling tidak btuh lebih setahun untk menaklukinya....
tpy lau itu kita berniat yng serius tidak untk dipermainkan....

Tanpa Nama berkata...

haha.. rase cm terkena btg idung sendri.. (^_^")

AISHAH lovalova berkata...

senang ckp , lelaki tak faham wanita :DD

Tanpa Nama berkata...

tu la namenye perempuan..bnyk citenye, bnyk halnye..
da namenye pmpuan plengkap lelaki kan, msti lah bbeza dgn lelaki...klau xnk or rimas, jgn cari pmpuan..klau pmpuan n laki mmpunyai cara yg same, msti xbest kn?msti dunia ni xceria...mcm 2 jgk dgn llaki, ade hal yg wt pmpuan nk bising je...standard r 2...

Zaidatul Asna berkata...

a woman's heart should be so lost in God, that a man needs to seek Him in order to find her

Tanpa Nama berkata...

pmpn gila lar

Tanpa Nama berkata...

tu la lumrah kehidupan...lelaki kna trima p'puan seadanya.....:-)

Tanpa Nama berkata...

dah 2 pmpuan xperlu trima lelaki seadanye ker?

Tanpa Nama berkata...

lki2 n pmpuan psti trima hkkt msing2x..
krne cinta..

Tanpa Nama berkata...

kaum hawa adalah kaum yang halus emosinya.. tersangat lah halus..

Tanpa Nama berkata...

kaum lelaki pun ada kekurangan jgk.jgan lupa tu.Tuhan maha adil.

Inezholic Getho getho berkata...

mau donk belajar

Tanpa Nama berkata...

pmpuan pn byk perihal yg xfaham ngan lelaki,,,

Ahmad Syarif berkata...

Ntol gak apa yang tulis kat atas tuh..
huhuhu..


------------
sembang2 sampai terbang
http://sembangseposen.blogspot.com

dania mysara berkata...

kadang kala lelaki ni pelik sdikit,mereka bukannya x tahu prihal wanita,tetapi mrk sengaja x ingin ambil tahu....kehendak mrk,prihal mrk ja yg mau d jaga.

Tanpa Nama berkata...

pompuan kene lah jge lelaki..dan lelaki pun akene lah jage perempuan..kita saling perlu antara satu sama lain..

Tanpa Nama berkata...

ermmm,xkan laki jerr yg perlu memahami pmpuan...
pompuan skrang pown 1..lelaki da cuba memahmi.tp duk thegeh2 pertikaikn kjujuran lelaki..adoii..
nk memahami mcm mna,bru nk fham 1 bnda.ad lg 1 bnda yg plik2..

Selepas Baca, Sila Komen

Artikel Terkini

Disclaimer: Blog ini ibarat 'scrap book' saya. Di sini saya kumpul artikel yang saya gemari di akhbar, majalah dan internet berkaitan CINTA. Artikel-artikel ini bukan ditulis oleh saya tetapi sekadar koleksi peribadi dan diharapkan dapat memberi manfaat kepada semua yang membaca.