Ku Ada Kamu - Adira AF8 (Lirik Lagu)

Share on Tumblr

Lirik Lagu Ku Ada Kamu - Adira AF8

Di kala ku kehilangan di dalam kegelapan,
Kau suluhkan sinar petunjuk,
Di kala ku kesedihan,
kau ukirkan senyuman,
Dengan penuh sabar memujuk,

Engkau menyambut tiap kali aku terjatuh.

Andai hari esok langit akan runtuh,
Tabahlah menjunjung bersamaku,
Andai hari esok dunia gelora,
Takkan ku gemuruh selagi ku ada kamu.

Di kala aku tak pasti,
Kau tampil dengan berani,
Membimbing agar lebih yakin,
Dan bila hidup penuh soalan,
Kau berikan jawapan,
Melengkap semua kekurangan...

Engkau menyambut tiap kali aku terjatuh,

Andai hari esok langit akan runtuh,
Tabahlah menjunjung bersamaku,
Andai hari esok dunia gelora,
Takkan ku gemuruh selagi ku ada kamu.

Tidak mungkin diri ini mampu,
Hidup tanpa doronganmu,

Andai hari esok langit akan runtuh,
Tabahlah menjunjung bersamaku,
Andai hari esok dunia gelora,
Takkan ku gemuruh selagi ku ada kamu. Ku Ada Kamu - Adira AF8 (Lirik Lagu)

115 Komen:

Tanpa Nama berkata...

sora adira mmg power

syahmi berkata...

Geram sebab Adira xjd Juara AF8..
Shahir tu hanylah Juara AFMASUK, bkn nya Juara Af8 yg sbnr..
Adira la Juara AF8 yg sbnr..

harihazania ikazdamha berkata...

cayalah...bez giler lagu nie...

"SMILE COZ SUMONE LOVE YOU"

Tanpa Nama berkata...

bez giler lagu nie...
aq suka sngt ngan lagu,
apa lg adira yg nyanyi...
hehehe...
all da bez adira..:)

Tanpa Nama berkata...

adira memang y terbaik.. patutnya dia y menang..

Tanpa Nama berkata...

adira yg patut mnang...sahir 2 x lyak mnang...klu dah kuar 2 kuar la....x men la msk blk....mmg siapa yg msk blik pasti ada tmpt top 3....SAHIR X LAYAK MNANG...ADIRA LAYAK MNANG....
ADIRA lg bgs n bnyk pujian dri p'kritik....

naqia_hafizhallah berkata...

cam taik jer adira juara.x sesuai langsung.but aq suke lagu die.so best arr.kalo adira bace jgn tersinggung lak eh.minte maap kat sume peminat adira n adira

Tanpa Nama berkata...

suare adira mmg best la...

Tanpa Nama berkata...

nk sokong adira xya kondem owg laen beb!
lgu ni sedap kowt...
go adira...
best of luck!!!!!!!!

lundu sarawak berkata...

pa komen yang x betol pasal adira...uiii adira memang best lah..tp x pa juara atau x juara yg penting meletup..

Tanpa Nama berkata...

Adirah owns her personality,..sesiapa pun yg juara 2,,rezeki dorang lah 2..suma pun best2..ada saingan..

Tanpa Nama berkata...

fgd

Tanpa Nama berkata...

fnhbhg

Tanpa Nama berkata...

oklah adira dapat no2,nak kecoh ape...banyak bunyik plak sal shahir....

naqia_hafizhallah berkata...

jeles kew kalo shahir juare pown....aq lg gembire arr shahir juare..die masok ni pon ader harapan die tau....nak tau ape..die nak buat padang futsal untuk pelajar universiti dan di sekeliling 2 arr...besar tau x harapan die...pada shahir,harap2 dpt wat padang futsal.insyaallah....amin..........

Tanpa Nama berkata...

biasalah tu..........bila rumah dah siap baru pahat berbunyi. Kesimpulannya persembahan Adira memang power.Bersyukurlah,akhirnya dapat tempat ke 2.
Pengajarannya........lain kali undilah calon kita bermati-matian,jangan asyik salahkan org lain.

Tanpa Nama berkata...

adira..best bah kau!

Tanpa Nama berkata...

adira is da best!!! sabah ba 2...

Tanpa Nama berkata...

best giew suare adira,,,,
i love u ...muahhhh........

Tanpa Nama berkata...

adira dan shahir ada personaliti dan bakat tersendiri, same goes to Maulana yg plg menonjol dlm persembahannya. takpe, no dan kedudukan tu just a number, sapa yg plg beleh survive pasni dlm dunia hiburan nanti, dia lah juara sebenar :) best of luck to all

-mentor-

Tanpa Nama berkata...

btl 2...
adira yg ptut mnang...
shahir pngdi jew rmai suara bkn sdp sgt.....
adira lg sdp adlin pun mnt kat adira..
cahyok adira..:-)

tanpa nama eh berkata...

hoi shahir lagi hebat daripada adira jangan marah ekkk nanti cepat tua sje melawak??hehehe

Tanpa Nama berkata...

if you dont like him just keep your mouth shut

Tanpa Nama berkata...

lagu shahir,adira,daus dan iwan mantap beb....lagunye sangat best.ade rock ade kelakar ade perasaan dan ade yg pasal cinta....fuh lamang....memnag mereka mantap kecualai maulana...

Tanpa Nama berkata...

Chaiyookk adira (:

ilya aisa berkata...

best la adira....kalau jumpa adira terus ambl autrograf la...

Tanpa Nama berkata...

adira sgt best....kalau jumpa adira nanti nk ambik fotograf dgn adira. adira lg best drpd yg lain.jgn marah!!!!!

Tanpa Nama berkata...

adira the best!!!!!!

Tanpa Nama berkata...

walaupun adira tidak menang,sy tetap akan sokong awak..huhuhu..you will success at out

Tanpa Nama berkata...

chayook adira

dauslover. berkata...

biola sape pon jdi juara.. yg pnting suara adira ttp best.. sume finlis af8 yg laen pon best gak,, klo x, xkn diaorg dpt msok af.......

fakhira nazurah berkata...

adira is the best for me...

Tanpa Nama berkata...

adira gud luck...walaupun x brjya dpat no 1 tpi adira ttp juara di ati sy k? adira comey sgt..suara plak sdp...beruntng dpt jdi adira..

beyla berkata...

sore adira mmg dasyat...mcm ak!

Tanpa Nama berkata...

adira ho yeh ho yeh

Tanpa Nama berkata...

best

Tanpa Nama berkata...

orang ranau best.......

Tanpa Nama berkata...

adira cute sgt....
lagu die pon best...
xpe la 2 dpat tmpat ke2.
hehehehhe......

Tanpa Nama berkata...

adira kim salam ama abg daus k.... JUSTIN BIEBER

Tanpa Nama berkata...

JUSTIN BIBER I LOVE U....... MUAHHHHHHHHHHHH!!!!!

ray berkata...

adira besttttttttttttttttttttt n bestttttttttttttttttttttt
suka sgt2 lagu n suara adira
good luck adira!!

Tanpa Nama berkata...

adira da best.....natural n full of soul..

Tanpa Nama berkata...

sptutnyer adira yg jd juara bknya shahir..sbb suara adira 2 merdu skli..bla dgr dia nyanyi jew rsa nk tdo jew..dia 2 cm princes larh...heheheh....lagu neiyh mmg sesuai sgt dng suara dia...pndai abg norman bg lagu...cocok bgt...steady larh adira...

Tanpa Nama berkata...

adiraaaaaaaaaa ,,, u are the best

Tanpa Nama berkata...

sya ska lagu nie ia mingiat kan sya dngan bf me good luck adira

syakila berkata...

,tntu la shahir yg pling besttttttt

syakila berkata...

,sye ske sgt ngn lagu shahir...

Tanpa Nama berkata...

powerlah adira mg layak dpt nombor 2

Tanpa Nama berkata...

cute la kak adira ni

Tanpa Nama berkata...

kurang ajar gilerr sape yg kutuk adira tlglah muka shahir mcm taik............

zac daniel berkata...

adira good luck bile keluar dari af.teruskan perjuangan di luar.saya suke sangat lagu awk tu my best music ku ada kamu.awk cute sangat.saya harap awk berjaya di masa hadapan

Tanpa Nama berkata...

Adira, your voice make my heart happy. you are the best

Tanpa Nama berkata...

lagu nieh ila bez apalagi dengan baju merah diatu

selendang putih berkata...

kak Adira mmg best.... suara kak power giler... suka tgok kak kat diari... comel sangat...

Tanpa Nama berkata...

adira mmg best....tpi tba tba je shahir jadi juara....dah klar2 klar je lah wt pe nk msuk blik....nmpk sgt astro nk duit org.....klau shahir x msuk msti adira yg jdi juara.....tapi nk wt cm ne dh trjadi.....kita dh x blh ulg smla....2 mgkin rzeki shahir....tpi berrr lah kitorg ttp skong adira.....good luck adira...

syiera iera berkata...

wei korang jgnlah banyak sngat nak memerli orang jek diri sendiri tu tah betul tah tidak ckp org bukan main sedap lagi dah tentu tu rezeki orang nak wat camne.korang sedar x korang dah kecilkan hati shahir ia mmg suara adira tu sdp suara shahir lagi ok aku cuma minat pada lagu dia saja sbb menyentuh hati sma juka mcm shahir benda ni dah ketentuan ALLAH S.W.T pnt2 dia mencari rezeki dengan mmbuat video klip pndi2 kata muka dia mcm taik mcm muka korang tu cantik sngt....

syiera iera berkata...

hati busuk sdp kat muka shahir mcm taik

Tanpa Nama berkata...

wei,korang ckp 2 berpada-pada la skt..jgnla smpi orng len sakit hti..karang diowang berdendam kang..i dont now

Tanpa Nama berkata...

a'ah bt0l urw...jgnla smpi org len skt aty..sy sokong ap yg awk ckp an

i lurve u
adira,shahir,daus,ain,anum &len2

Tanpa Nama berkata...

I LUV U,,,ADIRA,ANUM,SHAHIR,AIN,IWAN,MAULANA,DAUS &LAEN22.....
KAK ADIRA,BLH MNTK NO PHONE

ollet berkata...

adira,lagu nie mmng best dan sy amat meminati lagu adira....lw nak diiktkn hati...adira ngn iwan lg padan drpd ngn shahir....all the best....

yana berkata...

lagu ni memang best.... kak adira , boleh tak mintak no telefon .... boleh lah ..........

Tanpa Nama berkata...

LAGU NIE MMG.BEST GILER........

yana berkata...

suka hati kitaoranglah nak kutuk ke, nak kencing ke, nak berak ke, suka hati mak bapak punya moyang tiri aku la... kau sibok apsal ha?!@#$ aku tengok kau , besar kecik besar kecik jela....... kau tu dah lah GEDIK .....!@#$%^

yana berkata...

SAPE KATE NAK MEMERLI KITAORANG LAH ...... AKU BALAS KAT ORANG GEDIK........

selendang merah berkata...

budak gedik 2 memang macam tu ! korang jangan nak kutuk2 adira ye........ cermin la sikit muka tu dulu..... elok ke tak!!!!!!!!

yana berkata...

saya balas si budak syiera iera gedik tu.....;...

Tanpa Nama berkata...

hai adira apakhabar sihat ke kalau ada masa datanglah ke sini

Tanpa Nama berkata...

bagai mana khabar di sana baik-baik saja ke






felicia

Tanpa Nama berkata...

hai...adira saya peminat awak dari sabah

santi

Tanpa Nama berkata...

dengar-dengar adira suka daus betul ke main main saja

felicia vivian ann

Tanpa Nama berkata...

i love adira...hee...nice to meet you...urang sabah bule bha..

Tanpa Nama berkata...

adira mmg cute.... i love u adira.... nk kawin bleh...

Tanpa Nama berkata...

lagu ni aku sampai hafal (andai hari esok langit akan runtuh tabahlah menjunjung bersamaku) BeSt gilerrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr........!

EASTHER@RINA berkata...

Adira rindu ke dengan bebort...bab Daus dah rampas bebort daripada Adira....SEMOGA ADIRA BERJAYA DI LUAR SANA....PEMINAT AWK DARI SABAH,,,,,,HUHUHUHU..

ieyra@j berkata...

adira!!lagu awk mang best r..

Tanpa Nama berkata...

go...shahir....Go shahir..

Tanpa Nama berkata...

shahir hensem.......muah.............

Tanpa Nama berkata...

best lagu ni..

suare adira pun power,

bkn senang nk bawak lagu ni..

juara ke x juara ke xpenting..

semua ade kelebihan tersendiri

;)

Tanpa Nama berkata...

ye memang best

Tanpa Nama berkata...

lagu shahir pun sedap apa

Tanpa Nama berkata...

ADIRA KENAPA SUARA AWK NYARING???
ANYWAY GOOD LUCK:]

Tanpa Nama berkata...

HaI SaYa KaWaN AdIrA........

Tanpa Nama berkata...

sye SuKA lagu ADIRA .....
sedap ...

Tanpa Nama berkata...

zac daniel:woi,ko pk ko 2 hensem sgt err ha?cemenla muke ko tu.muke ko tu yg cm taik la..
syira iera:klu nk kutok pon x yh la nk bgtau kt cnie nok tol la ko nie..aq tau ko 2 jelez ngan c shahir..

Tanpa Nama berkata...

nonono...i mean ngok...

Tanpa Nama berkata...

adira cmey larh hukhuks...:)
klu arh aq cmey cm dye an bgos..

Tanpa Nama berkata...

ADIRA BODOH,CAKAP DENGAN MOTOR!!! BODOH!!! CARI PUBLISITI MURAH,CARI PERHATIAN MURAHAN ORANG RAMAI!!! HAHA!!!! ADIRA TAK BEST!!!! DIA TU GUARANTEE TAK POPULAR SANGAT MACAM STACY!!!! ADIRA POPULAR GUARANTEE SEKEJAP JE TU!!!!!HAHA!!!! BOLEH BLAH LAH YOU IDIOTIC CRAPPY DARN ADIRA!!! HARAP2 ADIRA BACA NI!!!! BIAR SEDAR SIKIT!!!!

Tanpa Nama berkata...

ADIRA CAKAP DENGAN MOTOR? TAK BODOH KE TU? PEMINAT BUTA ADIRA, LU FIKIR LAH SENDIRI HAHAHAHAHAHHA!!!!

Tanpa Nama berkata...

lgu ney bez sgt2.n kak adira pown comel sgt.ope kak adira success slalu k..syg kak adita

Tanpa Nama berkata...

Kepada fanatik Adira [hanya kaum keluarga dia n org sabah je tuh!Opps dan lelaki miang]Jgn sedap mulut kutuk org lain! Suara Ain lg sedap. Cuba muka Adira suara Ain baru boleh jd juara Af8! Kalau muka Ain suara mcm Adira minggu 1 dah kena kick!setakat sore BINGIT macam itik tersepit tu jgn haraplah nak jd juara...buat malu AF8 jer1

Tanpa Nama berkata...

Assalamualaikum.Shahir terkeluar jd kerana mangsa percaturan pihak tertentu yg nak test market.Mrk sgt yakin Shahir tikus putih terbaik utk ujikaji tsbt sbb dia full package! Tekaan mrk sgt tepat sbb ramai yg meroyan demi AFMasuk dan undi all out sehingga Shahir jd JUARA AF8. Jk Adira yg tkeluar belum tentu fanatik dia yg kedekut n x cukup duit tu dpt merealisasikan matlamat phk tsbt.Takkan itu pun x tau???

aini nadiah berkata...

Adira is the best.. Adira my champion.. :)

Tanpa Nama berkata...

adira nie dah la cantik cute gitu....saya suka sangat dgn lagu nie, moga adura terus maju kehadapan....8 gud luck 2 u...

SYA2 berkata...

cute ler adira nie.....saye ska lah dengar lagu adira......selalu dengar lagu ADIRA,DAUS,MAULANA,SHAHIR DAN IWAN....... KEY GOD LUCK FOR YOU KEY BYE2.

siti hawa berkata...

adira memang hebat

mashitah berkata...

memang pun

Tanpa Nama berkata...

adira terbaek wok

yana berkata...

SAPE CAKAP ADIRA CAKAP NGAN MOTOR? KALAU AKU JUMPA DIE AKU TUMBUK KANG!!! SENANG 2 JE NAK KUTUK ADIRA KAN. NAK ABIK KESEMPATAN LA TU... CAKAP TU BIAR BERPADA PADA LAH SIKIT..... JELES LA TU...... HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAH........

shahir berkata...

sepatutnyer adira yg patut menang dan bkan sye...

eLyA berkata...

sukER aDira CGT2... LGUU NI BWK MKNE YG TrBsar dlm idop Aq.. luy=v ADIRA CGT!!! goO ADIRA...

Tanpa Nama berkata...

LAgU aDIra BesT GILER!!!!!!

Tanpa Nama berkata...

WALAUPUN LAGU ADIRA SEDAP,TAPI LAGU ALIFF SATAR LAGI SEDAP.semoga adira berjaya dalam industri muzik tanah air kite.ADE SESIAPA SETUJU DENGAN CADANGAN SAYA?

Tanpa Nama berkata...

sebenarnya adira y patut menang sebabkan shahir dah kehilangan adik lepastu dia y menanag memang x adil

aqilah berkata...

bencinya

Tanpa Nama berkata...

adira i like you.....................................

adira berkata...

wah........mY sONG sO bEst........

Tanpa Nama berkata...

adira i like u adira ...erm best gilerrr lagu adira ni ....good luck for you....song so best ...

Tanpa Nama berkata...

erm bestnye ...i like adira ...so best ...good luck...

Tanpa Nama berkata...

buuu

Tanpa Nama berkata...

saya suka lagu ku ada kamu dan saya nyagi tiap-tiap hari bila saya menonton tv ataupun saya menggunakan komputer

Tanpa Nama berkata...

saya tahu di mana adira tingal.hahahahahahahahaha

Tanpa Nama berkata...

kalau mahu tahu balas saya menggunakan komputer ini kalau mahu tahu.cepatlah balas
kalau mahu tahu

Tanpa Nama berkata...

hahahah

syafiqah berkata...

Hai puteri Adira yang cantik dan comel.kakak jangan kecik hati dgn apa yang diorang cakap tau.sabar je.Diorang semua jeles dkt kakak.so jangan ambil hati.lagi satu,nak nombor phone akak boleh?

Selepas Baca, Sila Komen

Kedai Hadiah Online

Artikel Terkini

Catatan Popular

Disclaimer: Blog ini ibarat 'scrap book' saya. Di sini saya kumpul artikel yang saya gemari di akhbar, majalah dan internet berkaitan CINTA. Artikel-artikel ini bukan ditulis oleh saya tetapi sekadar koleksi peribadi dan diharapkan dapat memberi manfaat kepada semua yang membaca.