Kita Suka Awak!

Share on Tumblr

Kita Suka Awak!

Kita benci awak!
saat kita nmpak awak
dengan dia
kita jerit panggil awak
awak buat tak tau
sebab kita jerit dalam hati
bodoh sungguh kita!!!

Pada tanggal hari lahirku
awak buat surprise ntuk kita
kita bestt sangat
awak bawak kita pergi tasik
disaat itu, awak luahkan perasaan
awak pada kita
yang awak terlalu sayang pada si dia
kita cuma bagi dorongan dari segi mental

Kita selalu menjerit sekuat hati
apabila awak dengan si dia
awak selalu tak mendengar jeritan ini
keranaku menjerit di lubuk sanubari

Awak terlalu sempurna dalam hati kita
awak baik,awak sempurna,awak sikit kacak
walaupun tidak sangat romantiss
awak tetap didalam hati ini

Suatu hari awak meminta tolong
pada kita
awak kater awak sruh saya tulis surat
pada si dia
kita hanya anggukkan kepala
awak tak tau si dia sahabat baik kita
kita hanya menulis surat dan
berikan kepada awak

Si dia tersenyum melihat surat itu
kita hanya tersenyum dalam hati ini
walaupun hatiku perit melihatnya
kita tau awak cinta dia
kita tau aku sayang dia
awak tak cinta kita
awak tak sayang kita

Hari itu awak dan dia berdating
kita hanya melihat alam sekeliling
tiba-tiba awak panggil kita
kita terkejut
si dia sudah pun berkerut

"Awak saya sayang awak"
kata-kata itu terucap dari bibirmu
aku terpaku tak bererti
barulah ku sedari,si dia adalah
hanya orang utusanmu
cintamu terhadap si dia hanya
sebuah lakonan

Awak dan dia tersenyum
kerana dapat mengenakan kita
"semua yang awak buat hanya lakonan kan?
awak hanya mahu kenakan kita kan?
tak lebih dari itu kan?"
ucap kita sambil merenungnya.
awak tersenyum
awak memegang tanganku

Kita terpana melihat nya
"i love you izni"
kita terkaku
awak menanti ucapan kita
"i love you too arsyad"
awak dan kita tersenyum
awak memelukku erat
aku hanya tersenyum

"Sorry sayang,kita tak tahu mcm
mna nk kata,selepas 8 bulan kita
bermusuh,kita merasakan ada sesuatu
perasaan aneh dihati ini,i love you
soo much, kau yang sempurna dalam hidupku"

Aku memeluknya erat
"mee too... i love you..."

Nukilan:
Ria Qistiina Ryan Radiel
Nama Pena: Ria
http://www.blogger.com/www.profiles.friendster.com/riaqistinalovearsyad Kita Suka Awak!

19 Komen:

Tanpa Nama berkata...

huhuhu..sedih n happynyer..
dapat miliki orang yang kita sayang n cinta

emmamajid berkata...

so sweet:):)

Tanpa Nama berkata...

tak fhm sgt lah...
hehehe

NF berkata...

x bpe nk fhm sgt la....
tpi ttp so sweettttttt.....
ngee...
heheh....


-NF(^_^)

Tanpa Nama berkata...

haha...soooo sweeeet...you so lucky...

Tanpa Nama berkata...

cdeih bud hepy ending. .

azraSyakirah's berkata...

happy enDing...
kan sweet kalo setiap p'sintaan b'akhir dgn k'bahagiaan...

Tanpa Nama berkata...

suka sgt citer ni...
algkah bahagianyer.....

Anonymous berkata...

suka sgt citer ni...
algkah bahagianyer.....

NF berkata...

so sweet this story.,,,.,.

Tanpa Nama berkata...

bestnye..beruntng awak,,saye gk la..xdpt bhgia cm2 sue_ladies0134262637

mat tebaq berkata...

baju berkurung bunga,
tongkat dagu renungkan nota,
setiap hari mencari cinta,
tapi gak temu jua,

umairah berkata...

bez ! i like it :)

Tanpa Nama berkata...

cinta yang tak terluah menyakitkan hati kita, jika sidia tahu yang hati kita sayang kat dia.Bahagianya hidup.Tapi sayang dia tak faham . . khas puisi ini kpd A.A.T

Tanpa Nama berkata...

suke3x.. (>_<)...

Tanpa Nama berkata...

kak lily bace nie jngan nagis ye..._bella_

Tanpa Nama berkata...

kak lily best kn cite nie....

tsuthesupersonic berkata...

alalala,sweett siot

Tanpa Nama berkata...

kita harus mencintai orang itu dgn sepenuh hati kita.jgn lukakannya....

Selepas Baca, Sila Komen

Artikel Terkini

Disclaimer: Blog ini ibarat 'scrap book' saya. Di sini saya kumpul artikel yang saya gemari di akhbar, majalah dan internet berkaitan CINTA. Artikel-artikel ini bukan ditulis oleh saya tetapi sekadar koleksi peribadi dan diharapkan dapat memberi manfaat kepada semua yang membaca.