Doa Pendekat Jodoh

Share on Tumblr Doa Pendekat Jodoh

Kita berusaha, Allah jua yang menentukan....



Sumber: myjodoh.net Doa Pendekat Jodoh

10 Komen:

Tanpa Nama berkata...

dia yg dalam kurungan tu nama kita yg berdoa ke nama pasangan kita?

Tanpa Nama berkata...

nama pasangan kita la..

Tanpa Nama berkata...

klo dia dgantikan dgn nm kta

bleh x?

Tanpa Nama berkata...

ish...
rasenye kat situ nama kite la..

Tanpa Nama berkata...

nama kita lah..cuba ngamkan nga maksudnya..

Tanpa Nama berkata...

salam semua...kalau nk doa untuk nama kita...kene tukar yg doa dlm bahasa arab tu jadi >ni instead of >ha...Ada tiga tempat perlu ditukar...Yang pertama, sebelum nama disebut- Allahummaj a'lha (nama orang lain)...tukar Allahummaj a'lni (sebut nama sendiri)
Yang kedua, wabassharha (nama orang lain) tukar jadi wabassharni (nama sendiri)....Yang ketiga, waballaghha tukar jadi waballaghni
Yg bahasa melayu pandai2 tukar dia jadi ku...Wallahualam....selamat berusaha =)

Tanpa Nama berkata...

maaf..nak tanye ckit ....kalau dlm bahasa melayu tu...so sebutkan nama org y ingin di jodohkan tu...name dgn sipe kite nak di jodohkan rite...

Firdaus Zali berkata...

ini doa untuk seseorang yang masih lagi belum peroleh jodoh.. bukan untuk inginkan jodoh dengan seseorang..

zairul nizam berkata...

Klu kita dh ada jodoh,tpi kita xnk jodoh.tpi nk jodoh lain,leh tak guna ayat ni..nk tahu sahaja.

zairul nizam berkata...

Klu kita dh ada jodoh,tpi kita xnk jodoh.tpi nk jodoh lain,leh tak guna ayat ni..nk tahu sahaja.

Selepas Baca, Sila Komen

Artikel Terkini

Disclaimer: Blog ini ibarat 'scrap book' saya. Di sini saya kumpul artikel yang saya gemari di akhbar, majalah dan internet berkaitan CINTA. Artikel-artikel ini bukan ditulis oleh saya tetapi sekadar koleksi peribadi dan diharapkan dapat memberi manfaat kepada semua yang membaca.