Rahsia Personaliti - Rahsia Tapak Tangan Lelaki

Share on Tumblr Rahsia Tapak Tangan Lelaki

Gusar dengan sikap mahupun identiti diri si dia yang diketemu beberapa hari lalu? Atau masih mencari kebenaran dalam perhubungan yang baru terjalin? Itu antara masalah yang melanda segelintir kaum wanita hari ini.

Tidak perlu bersusah payah untuk mengorek rahsia dirinya dengan memaksa si dia berterus-terang dengan setiap tindakannya. Cuba amati rahsia telapak tangannya secara diam-diam.

Menurut pakar palmistry (membaca garis tangan) dan penulis buku Read His Hands, Know His Heart, Marion Gale, dengan hanya melihat telapak tangan lelaki, seseorang boleh mengetahui rahsia hati seorang lelaki.

“Jika ingin mengetahui karakter lelaki sebelum kamu menjalinkan hubungan serius, terokalah telapak tangan kanannya,” ujar Gale.

Earth hand

Sekiranya si dia mempunyai telapak tangan dengan bahagian tengahnya berbentuk bujur dengan ukuran jari-jemari yang pendek, ini membawa erti si dia tergolong dalam kumpulan earth hand.

Lelaki ini kebiasaannya bersifat konservatif. Ia juga mempunyai pemikiran yang tinggi dan kestabilan dalam hidup.

Jika kamu berjaya menemui lelaki earth hand di tengah-tengah kota metropolitan, kemungkinan besar mereka memiliki rumah yang besar dengan halaman yang cukup luas untuk menyalurkan hobinya dalam aktiviti berkebun. Dia juga seorang lelaki yang gemar memasak dan bijak menyediakan sesuatu hidangan.

Water hand

Telapak tangan berbentuk segi panjang, dengan saiz jarinya berukuran panjang. Lelaki ini tergolong sebagai lelaki yang baik hati, sabar dan gemar menelaah bahan-bahan bacaan.

Bahkan, dia amat cenderung dengan panggilan ulat buku. Lelaki water hand juga mempunyai keperibadian yang tenang.

Kamu lebih banyak menemui mereka di acara-acara kebudayaan daripada bersosial di kelab-kelab malam atau bar.

Air hand


Lelaki air hand memiliki telapak tangan berbentuk bujur tetapi dengan jari-jari tangan yang panjang. Lelaki jenis ini mudah mempelajari hal-hal yang baru dan berwawasan dengan melakukan aktiviti mengembara ke kota atau negara lain.

Disebabkan dia mempunyai hobi yang ekstrem, lelaki ini sangat teratur dalam setiap perjalanan hidupnya.

Dia juga senang mendalami hobi baru. Hanya dengan sebuah perbualan yang bijak, lelaki ini mudah tertarik kepada kamu.

Fire hand

Lelaki dengan telapak tangan berbentuk segi panjang dengan jari-jari tangan pendek, kebiasaannya cepat berasa gelisah apabila duduk dalam suatu jangka masa yang lama.

Dia sangat menyukai perkara-perkara berbaur tentangan, sehingga tenaga lelakinya akan disalurkan.

Meskipun begitu, si fire hand ini sebenarnya berkeperibadian tingi dan seorang yang mudah bergaul. Tidak hairanlah, kerana dia mempunyai ramai teman yang begitu mengambil berat terhadapnya.

Sekiranya kamu tidak bersikap bossy terhadapnya, dia pasti akan ‘menenggelamkan’ dirinya dalam hubungan yang penuh keterujaan bersama kamu.

Sumber: Internet Rahsia Personaliti - Rahsia Tapak Tangan Lelaki

19 Komen:

Noor berkata...

ooo...gitu ekk

mohd berkata...

btOl ke nie?

ar_rayyan.. berkata...

erm,btol ker?cam x caye jer..hehe

pinguin berkata...

gak ad contoh gambar na yaa???

zafsya berkata...

boleh juga sekadar buat petunjuk, tapi percaya sangat tak boleh... suka2 je :zafsya

sQemuiN berkata...

nk caye sangat xleh...
tp de gak yg btol stlh ditelek..huhuh...

Tanpa Nama berkata...

cam 2 ka????
n0 k0men....

Kiddo berkata...

Btol erk??nti kne try nih

Tanpa Nama berkata...

emmm..cm logik...
tp x leh cye sngt la...
ad prsmaan la...imah

Tanpa Nama berkata...

ow yea..ley cye ke n!y...

Tanpa Nama berkata...

bleh cye kow nieh..nmpk nye kene check niy...nik

Tanpa Nama berkata...

Ohhhhhhh.......
Klu mcm 2,tangan aq water hand lah...

Watie berkata...

Hahahaha...
bagos2....!!!

rozalini@ocha_ukm berkata...

klu leh sertakan dgn gmbar sng nk tgk..

Tanpa Nama berkata...

KALAU LELAKI TU TAK DE TANGAN PLAK CM NER?

mur's berkata...

klu ne btl???aq tergolong dgn yg mna eya??

Tanpa Nama berkata...

hur >.< betol ker ? boleh percaya ! ~

Tanpa Nama berkata...

lorh.......

Tanpa Nama berkata...

haha

Selepas Baca, Sila Komen

Artikel Terkini

Disclaimer: Blog ini ibarat 'scrap book' saya. Di sini saya kumpul artikel yang saya gemari di akhbar, majalah dan internet berkaitan CINTA. Artikel-artikel ini bukan ditulis oleh saya tetapi sekadar koleksi peribadi dan diharapkan dapat memberi manfaat kepada semua yang membaca.