10 Jenis Lelaki Berbahaya

Share on Tumblr 10 Jenis Lelaki Berbahaya

Ini tips untuk wanita. Anda kena berhati-hati dengan 10 jenis lelaki yang tertera di bawah. Lelaki-lelaki tersebut boleh membuatkan hidup anda bermasalah macam mereka juga.

1. Lelaki yang sering berkata: “Abang memang sayang kat ayang, tapi abang belum bersedia untuk hubungan yang serius”. Amboi dah 3 tahun berkepit sana sini, masih belum bersedia ker? ha..ini lelaki tarak betoi punya. Diorang nak flirt jer, walhal anda belum ada dalam kamus hidup mereka.

2. Lelaki yang call/sms ikut suka ati diorang jer. Eh ikut suka ati diorang ja nak jumpa kita, nak call kita, bila kita perlu kan dia, bayang pun tak nampak.

3. Lelaki yang suka ajak dating, tapi bukan dating pon. Paham tak ayat tu? ala, korang tak pernah ker pergi dinner berdua?, jejalan berdua, tengok sunset berdua? Kalau orang lain tengok sure ingat korang couple & tengah bercengkerama. Padahal si lelaki tak pikir pun tu dating. Kepada wanita, jangan asyik keluar kehulur kehilir dgn lelaki sangat. Jatuh saham nanti babe.

4. Lelaki yang dah ada awek, tapi selalu sms/call n jumpa anda. Ooo ini lelaki paling bahaya, tapi malangnya paling banyak di Malaya. Lelaki jenis ni dah ada awek, tapi wanita lain juga dia nak bermesra. Bila kantoi dengan awek, diorang akan cakap korang kawan jer, takkan nak berkawan tak boleh? Amboi. Kalau setiap malam call, bila awek not around, mula naik tocang. Lelaki jenis ni ternyata buaya tembaga tak laku.

5. Lelaki yang pikir apa diorang buat semua betoi. Aduhai, pandangan kita semua salah, dia jer yang betol, Diorang ni jenis penting diri sendiri dan tak kan pikir perasaan orang sekeliling termasukla korang.

6. Lelaki yang blurrrr sentiasa. Contoh nya, lelaki yang tak paham kehendak wanita, even korang cakap terus terang pun dia ingat itu benda remeh ja. Ambil ringan perasaan kita.

7. Lelaki yang tak tahu kehendak sendiri.
Kalau la diorang tak reti nak paham kehendak sendiri, korang ingat diorang boleh paham korang?

8. Lelaki yang selalu kacau korang, walaupun korang tu tengah busy menyelamatkan dunia. Lelaki suka sangat nak berkepit dengan korang, tak kira la korang keja ke apa ker. Sikit2 call, sms, nak jumpa. Mula-mula korang rasa ok. Tak lama kemudian korang sure tak tahan. Rimas dan lemas.

9. Lelaki yang suka kutuk lelaki lain, dengan harapan korang tak dekati lelaki yg dikutuk. Sah-sah lelaki ni kuat jeles, dan jangan terkejut diorang ni jenis ngada-ngada.

10. Lelaki yang tak dapat memberi layanan yang betul untuk seorang wanita. Apa lagi korang harap? buat siksa jiwa jer. nampak sangat lelaki jenis ni sukar nak bahagiakan korang.

Sumber: Jiwang 10 Jenis Lelaki Berbahaya

40 Komen:

al-Wann berkata...

memg bahaya..

Tanpa Nama berkata...

irmamamod@yahoo.com....betul tu..pelik pun ada...boleh lagi nak nafi ape dia buat sedangkan bil telefon ada kat kita n terbukti kat situ dia gayut ngan perempuan lain....boleh lg wat alasan dia tak de tempat nak luah perasaan..hello GF anda tu buat ape kalau tak nak luah kan kat dia ape mas korang rasa....yang tak boleh blah luah perasaan ngan perempuan lain kol 3 pagi...ape kes????

Tanpa Nama berkata...

bt0l2...........
bhya larh law da lki yg cmnih...
yg sdang bercinta tuh berhati2 yew la...

Nor Firnena berkata...

Untuk tidak ditipu, anda perluka suatu pertahanan diri yang kuat serta mempesonakan...agar si dia teringat2 dan terindu2 sepenuh masa. Tampuk kekuasaan akan berada di tangan anda dan anda pilih; mana elok atau tak. Ini semua demi kebaikan diri sendiri. Usah menjadi mangsa. Pelajarilah suatu ilmu yang akan membuatkan kecantikan anda di abadikan....Lawati:

rahsiafirnena.com

Semoga sukses. Trimas!

Apih Halim berkata...

saya nak ambil jgkla post kat cni...hehe...ok?

AKU GAY berkata...

NIE SUME DUNIA....HOHOHO

Tanpa Nama berkata...

BUKAN semua lelaki macam itu ok...perempuan di luar san jangan salah paham...

ZAIRA berkata...

kte nie sebagai pompuan kena hati hati dengan laki-laki...ikut mcm dlam lagu rossa-hey ladies...lagu penuh makna khusus untuk pompuan...awassss dengan kata-kata manis yg disuntik racun drpd insan bernama lelaki...merana jiwe beb...x leh tido malam nanti...

ieda_kareena berkata...

betul 2....bahya gila dapat laki mcm nie,, pakwe aku memiliki 4 dari padanya,... mmg teruk aku kn, asyik pikir dia je, diri aku nie sapa nak pikir... tapi yang pasti dia setia, walaubagaimana pon setia pon wat pe kalau x pham aku..

misSdaRra berkata...

bahaya..

Tanpa Nama berkata...

thans..sbd beri tips ni....

AISHAHTUL berkata...

SAYA DAH KENER LELAKI MELAYU MEMANG PAKAR MAIN KAYU3 SAYA GERAM.....SAYA DAH KENER DAH SAKIT PEDIH SUMER ADA BENCI TULLLL!!!!!!SAYA DAH FOBIA RASANYA....

Tanpa Nama berkata...

Perempuan pun perangai begitu juga. Jangan nak salahkan lelaki sahaja. Malah ada yang lebih teruk dari lelaki.

Tanpa Nama berkata...

john..
zaman sekarang ni...buleh dikatakan semuanya sama jee,lebih lg kat bdr2,dkt pusat pengajiann..
hahh..kalau kat tpt2 mcm tu yang teruknya perempuanlhh...

Tanpa Nama berkata...

john..
hai aishahtul.marah benar 6pak kat lelaki melayu..awk ingat lelaki bkn melayu tak mcm tu kee.bila dah kenal n dah tahu..brulh lelaki melayulh pd awk yg lebih baik..lgpn mungkin awk je yg x bnasib baikk..jumpe lelaki yg mmg dah jenis keturunan mcm tu,apa taknya tengok hemsem,yg macho sikit dah mulalh syokk,bila jd g2,semua lelaki melayu kena..salahkn diri sendirilhh

Tanpa Nama berkata...

wah!!!!!!!!panass,,,layannnn.....

shikin87 berkata...

wahwah takut tul la patut la i selalu jer kne mcm yg apa yg tertulus tu

Tanpa Nama berkata...

..

buntu berkata...

pakwe i yg no 10 tu
but he wasn't like that when i frst met him
skrg dah toooooo far in love
i hate him but i love him
duh~~~

Tanpa Nama berkata...

memang pun, tapi tak semua lelaki gitu kan.....

mama N berkata...

para wanita juger kena hati2 kalau tak nak terkena...sendiri mau ingat haaaa...

Tanpa Nama berkata...

But for those girl cannot blame everything at guys.. We guys as human also.. We need someone love us.. We love u all but u all just like thought we are nothing? Plz.. I also got kena one time ok.. I feel so regret for those happen.. I dun think she can being like to me at I very loyal to her.. Haiz.. This is human..

From Secret Identity :D

fujiyama berkata...

whatttt????? aqu 9a n9erti sama sekali bahasa'a.. Ribbbeeetttt euy!!!! Jadi pusin9 n9ebaca'a. Terjemahin donk ke Bahasa Indonesia..

Tanpa Nama berkata...

eake...nak tau x..kesemua kategori kat atas nie suma ad kaitan dengan lelaki y penah sy kenali...xsngka lak...mereka jenis y cm nie...membahaya...ish3...
almaknya..pasni..kenalah berhati2..hehehe

sweet girl berkata...

sweetgirlz..

lelaki bkn semue cam t. kdg2 kite xpndai nak menilai hati budi seorg laki t. tp kite selalu fikir negatif.cube klu kite fham ape ya laki t suke n ape yg dier hrapkan dr kite. laki cume mahu 1 bnda. bg pndgan sy laki sgt perlukan kejujuran dr seorg perempuan.

Tanpa Nama berkata...

mmg btl pun,lelaki skrg jgn cpt percaya nati jadi mcm 2 la kn..lg2 jnis yg suka ajak kua tp xnk kua pun hahaha hati2 wahai wanita malaya1

ardi aminuddin berkata...

Cinta ke Syurga
Album :
Munsyid : Hafiz Hamidun
http://liriknasyid.com


Hafiz Hamidun - Cinta Ke Syurga

Cinta Ke Syurga
Renunglah ke mata ku
Selami ke dasarnya
Pasti kan kau temui sorotan kebenaran
Setiap baris kata kutuju kepada mu
Adalah lafaz setulusnya lahir dari jiwa
Dengarkanlah hatimu apa yang digetarkan
Bisakah aku kau terima?

Sedarilah sesungguh-sungguhnya
fahamilah sedalam-dalamnya
Ada cinta yang di dunia
membawa ke syurga

Maka aku setulus-tulusnya
meminta mu seikhlas-ikhlasnya
Terima lah ku seadanya
Ke dalam hidupmu

Renunglah ke mata ku
Selami ke dasarnya
Pasti kan kau temui sorotan kebenaran

Renunglah ke mata ku
Pasti niat terlihat
Hasrat ku membina cinta denganmu

Benarkan lah aku temani mu
Mengharungi hidup bersama
Dan padaNya yang teresah
Kita berserah

Sedarilah sesungguh-sungguhnya
fahamilah sedalam-dalamnya
Ada cinta yang di dunia
membawa ke syurga

Maka aku setulus-tulusnya
meminta mu seikhlas-ikhlasnya
Terima lah ku seadanya
Ke dalam hidupmu

Renunglah ke mata ku
Selami ke dasarnya
Pasti kan kau temui sorotan kebenaran

Renunglah ke mata ku
Pasti niat terlihat
Hasrat ku membina cinta denganmu

Renunglah ke mata ku
Selami ke dasarnya
Pasti kan kau temui sorotan kebenaran

Renunglah ke mata ku
Pasti niat terlihat
Hasrat ku membina cinta denganmu

s820 berkata...

Memang betul bahaya...

Tanpa Nama berkata...

kalau dah tahu lelaki mcm ni buat apa duk couple bodoh bila ada masalah mulala nak salahkan lelaki try cari penyelesaian jagan mudah mehukum

nabil berkata...

lek2...laki pompuan same je...
yg pnting pndai cari
pndai jge..

Tanpa Nama berkata...

lelaki jenis nie jgn dekat,die hnya nk permainkan kita je n xpkir tntang perasaan kita,bahaya2......

Anonymous berkata...

lelaki jenis nie jgn dekat,die hnya nk permainkan kita je n xpkir tntang perasaan kita,bahaya2......

AKU GAY berkata...

NIE SUME DUNIA....HOHOHO

Tanpa Nama berkata...

Ah, takder perempuan pun aku bleh hidup la..
Ada perempuan nie membuatkan hidup aku x sempurna..

-Farzkilla-

Tanpa Nama berkata...

yela farzkilla..ko xjmpe pompuan yg btol lg..sumtime tuhan sje jmpekan kte ngn owg yg slah dlu brula jmpe kn kte ngn org yg btol..statement ko x btol tu bro...pompuan ngn llaki need each other utk sling mlengkapi..hak pompuan utk dlindungi n hak llaki utk dpenuhi hati dye ngn cinte..semoge kte sume dlm blog nie jmpe cinta hati kta yg slamanya mmbahgiakn kte..amin

Tanpa Nama berkata...

wuaghhhh
mantaptttt

lisa berkata...

perhatian2..sekarang ni aku tgh merasainya..seorang mamat ni dh ade awek..tp tgkap cintan dgn aku plk..berlakon la 2..xsia2 aku bca ruangan ni..aku dh sedar yg aku tgh brkwn skrg ni adlh laki yg merbahaya..siap la kau mamat..jgn hrp lh kau dpt aku..aku xkn lentok pn ngn ayt kau..

Tanpa Nama berkata...

wow!!!tips yg berguna..

Tanpa Nama berkata...

hu3.....
mybe...dia spt ini...
aku janji mula hari ini kau tak akan LAYAN kamu lagi..
sorry...
no more u....
akan aku buang semua perasaan itu..
u just always make me broken hurt..
aku bedoa sangat2 agar one day tuhan bagu u rasa apa yang u dah buat kat aku sekarang...
baru u tahu betapa sakitnya hati bila dperlakukan seperti org bodoh....!!

Tanpa Nama berkata...

hurm...beysa la tue,khidupan la katakan,tiap org ada keburukan yg tsendiri.sabarr

Selepas Baca, Sila Komen

Artikel Terkini

Disclaimer: Blog ini ibarat 'scrap book' saya. Di sini saya kumpul artikel yang saya gemari di akhbar, majalah dan internet berkaitan CINTA. Artikel-artikel ini bukan ditulis oleh saya tetapi sekadar koleksi peribadi dan diharapkan dapat memberi manfaat kepada semua yang membaca.