Si Jelita 'vs' Si Jelik

Share on Tumblr Kalau si jelita buat jahat..
Lelaki akan kata: mesti ada krisis dalaman, kesiannya!
Kalau si jelik buat jahat..
Lelaki akan cakap: dah la muka tak lawa, perangai pon sama gak!

Kalau si jelita pendiam..
Lelaki akan kata: wow! Inilah cirri-ciri isteri idaman, pendiam tu pemalu maknanya.
Kalau si jelik pendiam..
Lelaki akan cakap: tak reti nak komunikasi langsung. Macam sombong pon ada!

Kalau si jelita menolong seseorang lelaki..
Lelaki akan kata: inilah heroin sejati!
Kalau si jelik menolong seseorang lelaki:
Lelaki akan cakap: ala…taktik nak mengurat la tu..

Kalau si jelita dapat lelaki kacak sebagai kekasih..
Lelaki akan kata: ok lah tu..bagaikan pinang dibelah dua.
Kalau si jelik dapat lelaki kacak sebagai kekasih..
Lelaki akan cakap: tak padan langsung! Kena bomoh agaknya?

Kalau si jelita ditinggalkan kekasih..
Lelaki akan kata: buta ke mamat tu? Dapat awek cun pun lepaskan..meh la kasi kat aku!
Kalau si jelik ditinggalkan kekasih..

Lelaki akan cakap: patut la kena reject, tak menepati piawaian langsung!

Kalau si jelita memandu BMW..
Lelaki akan kata: mesti ada sugar daddy!
Kalau si jelik memandu BMW..
Lelaki akan cakap: ala…ni mesti anak orang kaya!

Kalau si jelita enggan bergambar..
Lelaki akan kata: pasti takut gambar-gambarnya tersebar.
Kalau si jelik enggan bergambar..
Lelaki akan cakap: sedar pon diri.

Kalau si jelita menuang air ke gelas lelaki..
Lelaki akan kata: caring sungguh.
Kalau si jelik menuang air ke gelas lelaki..
Lelaki akan cakap: nak tunjuk caring ler tu..

Kalau si jelita bersedih hati..
Lelaki akan cakap: don’t worry, I will make you happy forever.
Kalau si jelik bersedih hati..
Lelaki akan cakap: sikit-sikit nak nangis! Mengada-ngada.

Kalau si jelita masak..
Lelaki akan kata: dah la lawa, pandai masak pulak tu..
Kalau si jelik masak..
Lelaki akan cakap: entah sedap ke tak..???

Kalau si jelita main-main missed call..
Lelaki akan kata: taka pa, dia suka bergurau.
Kalau si jelik main-main missed call..
Lelaki akan cakap: kau ni tak ada kerja lain ke..? Sibuk ni tau!

Kalau si jelita hantar e-mel..
Lelaki akan kata: sukanya…
Kalau si jelik hantar e-mel..
Lelaki akan cakap: balik-balik e-mel dia..boring..!!

Sumber: Adam Arjuna Si Jelita 'vs' Si Jelik

17 Komen:

Motivasi Kerja berkata...

Kalau Si Jelita baca posting ni..
Nasib baik aku jelita..

Tapi kalau Si Jelik baca posting..
Aku terima diriku seadanya..:)

Tanpa Nama berkata...

SI JELITA NGAN SI JELIK TAK DER BEZE PON.....
TGOK ATY MSING2 LAA.....
SEB BEK AKU ANTARA JELITA NGAN JELIK...
HEHEHE....

NurAmieyraSyuhaida berkata...

Nice ^_^

nUr berkata...

Nape mnsia hnye mmndg rupa smate2? sume 2 akn ilg seirg usia.. Mcm mne nk bhgia dlm prkhwnan? niat dlm cri psgn pn dh slh.. Lmrah mnsia ske kn kcntikan..tp pntgkn lh kcntikan dlmn..bhgia dnia n akhrat..amin!

Tanpa Nama berkata...

si jelita?????baek la aq jadi si jelik asal hati aq jelita.........

julz berkata...

aku ska yg jelik berbanding yg hensem. bnyak songeh... mntang2 hensem..

AFsha^biRULzY berkata...

buat la si jelita ngn si jembalang pulak..

klu jelita tgk cermin..
dia akn ckp..seb baik aku cun

klu si jembalang tgk cermin..
dia cnfirm akn ckp..huduhnya aku..uwaaa!!

hehe..gurau jer.

xtually hidup ni hny dua pilihan..renungkn2 lh..tp bukan untuk kita membeza2kn.yg pnting nawaitu kita..ikhlas..

Tanpa Nama berkata...

terima diri seadanya....jelik ke jelita ke

tu dah anugerah tuhan jagalan baik2 yer....

xsemua yg jelita baik n xsemua yg jelik buruk

renung2kan n jgn salahkan takdir klu dilahirkan xberapa jelita ..setiap yg berlaku ada hikmah disebaliknya.....

Tanpa Nama berkata...

casper: lelaki xpenah hina prempuan mcm 2... perempuan ja slalu suka kpada k'sempurnaan.. perempuan mmg slalu berebut untuk jadi yg no 1 dan sempurna...

Tanpa Nama berkata...

haha..
x semua lelaki jahat and fikir cam2..
post ni macam dah melekeh-lekehkan lelaki, macam lelaki tue jahat sgt la pulak..
indeed.. for example.. sum women mmg lawa.. tapi klu gedik and mengada-ada .. ade jugak la yg makn penerajang aku nie. haha XD
by- lelaki baik (gedix haters)

Tanpa Nama berkata...

mmg betul llki pilih wanita tk jd pasangan mesti tgk rupa dulu perangai xksh jji cantik.pmpuan blh trime llki xhdsem tp llki xlh trime pmpuam xlawa.ade ke makhluk ciptaan Allah tu jelek?yg diciptakan semua sempurna......so kpd lli yg suka cr pmpuan cntik tu cube lh nilai pmpuan yg xlawa,korang akn jmpa keistimewaan pmpuan tu nnti and pada pmpuan yg suka menghina sesama sndiri,ingtlah mlaupun awk tu cntik tp tu hnya pinjaman blh ditarik olehNya sekelip mata shj k,sy bkn tergolong dlm gol jelek just bg pndapat n nasihat......sy seorang yg simple n sentiasa mensyuluri nikmat Allah slagi hidup...

RinduKu berkata...

Sedihnya jadi si Jelik...

melor berkata...

biasa lh..kat dunia ni ada yang cantik ada yang kurang cantik...tp apa yang penting hati dan niat hidup kat muka bumi ni...kita hanya khalifahNYA.... :)

mIsS eLvIeYrA berkata...

entah napa lelaki skrg ni pandang luaran je...
x prnah look at the inside...
sumtyme u need to feel 'si jelik' pnya inner beauty....
dun judge the book by it's cover...

Tanpa Nama berkata...

haha..tau xpe..

NurAmieyraSyuhaida berkata...

Nice ^_^

Tanpa Nama berkata...

KDG2 mmg btl..tp nsb bek..
wlau aku xla jelita tp pkwe aku
trime aku seadnyee..
...wlau mmg btl tp xla smue laki cm 2 kn..
huhuhu

Selepas Baca, Sila Komen

Artikel Terkini

Disclaimer: Blog ini ibarat 'scrap book' saya. Di sini saya kumpul artikel yang saya gemari di akhbar, majalah dan internet berkaitan CINTA. Artikel-artikel ini bukan ditulis oleh saya tetapi sekadar koleksi peribadi dan diharapkan dapat memberi manfaat kepada semua yang membaca.