Macam Mana Nak Tahu Dia Suka Kat Kita?

Share on Tumblr Macam Mana Nak Tahu Perempuan Tu Suka Kat Kita? Ada banyak tanda yang mungkin menunjukkan si dia menyukai anda.

Tanda-Tanda Wanita Tergoda

Dia Tidak Senang Duduk
Sesetengah wanita biasanya akan menunjukkan petanda awal yang tidak begitu jelas dan kemudian mengharapkan anda untuk mengambil alih peranan seterusnya. Jika anda berjaya mengesan petanda ini, hanya sedikit usaha mampu membuahkan hasil kerana 'pintu'nya telah terbuka untuk anda. Biasanya tanda-tanda awal ini ditunjukkan dengan berjalan mundar-mandir di belakang anda atau tidak sengaja terlanggar bahu sambil menjeling manja. Walaupun dia sekadar mengatakan 'Maaf!', itu adalah petanda yang perlu diberi tindakan segera.

Tunjuk Minat
Sewaktu berbicara dengannya, walaupun anda memperkatakan hal tidak munasabah, dia masih memberi komen membina. Setiap isu yang anda timbulkan mendapat sokongan daripadanya. Sama ada anda memang pandai berbicara atau dia menaruh minat mendalam terhadap anda. Lebih jelas lagi jika dia memainkan rambut sambil tersenyum manja setiap kali berbicara. Jika anda kurang yakin dengan maksud tersirat yang cuba disampaikan, dapatkan pandangan rakan yang ada bersama anda.

Anda Diperkenalkan Kepada Rakannya
Bermakna anda telah diterima masuk dalam kehidupannya. Salah satu sebab anda diperkenalkan adalah untuk memberitahu rakan-rakannya: 'Ini aku punya', dan satu lagi sebab ialah untuk mereka menilai diri anda. Jadi pastikan anda turut mengambil hati rakan-rakannya, namun jangan sampai dia cemburu.

Dia Menjual Dirinya
Jika percakapan atau gerak lakunya menunjukkan seperti dia sedang mempromosikan aset dan kelebihannya, bermakna anda sedang diberi petunjuk jelas olehnya. Secara tidak langsung dia ingin membuatkan anda terasa yang dirinya berbaloi untuk dimiliki.

Bersikap Terbuka
Biasanya wanita tidak akan mendedahkan terlalu banyak maklumat tentang peribadinya. Hanya jika dia betul-betul berminat dan percayakan anda barulah segalanya akan diceritakan. Anggaplah ia sebagai petunjuk utama tentang keinginannya, terutama jika perihal jenama pakaian dalamnya juga turut diceritakan.WOW!

Membayangi Anda
Bukan membayangi seperti mengatasi diri anda, tetapi menjadi seperti bayang-bayang anda. Ke mana sahaja anda pergi, pasti dia akan mengikuti anda. Dia juga menunjukkan minat mendalam terhadap percakapan anda walaupun tiada kena mengena dengan dirinya. Dia sebenarnya sedang lemas dengan keinginannya untuk mendampingi anda. Berikan dia ruang untuk menunjukkan kemahuannya agar tidak 'lemas' lagi.

Anda Diajak Ke Tempat Lain.
Dia ingin meluangkan masa yang lebih privasi bersama anda. Mungkin untuk berkenalan dengan lebih lanjut atau untuk meluahkan perasaanya terhadap anda. Kata-kata manis dan bicara anda bukan lagi soal utama baginya. Anda menjadi pilihan utama sebagai teman lelaki baginya.

Tapi jangan cepat perasan jika anda nampak si dia menunjukkan tanda di atas tau. Mungkin dia memang menyukai anda dan menunjukkan minat, tapi awas, tak semestinya dia sudah jatuh cinta dengan anda. Jadi, berusahalah lagi untuk menambat hatinya! Macam Mana Nak Tahu Dia Suka Kat Kita?

44 Komen:

jiwa.lalat berkata...

ni bukan da publish ke sebelum ni kat blog ni?

Tanpa Nama berkata...

amboiii.....banggernye ja pompuan..

FraNciS Yop LigHt berkata...

wakakakaka

Tanpa Nama berkata...

princess dania.
saya telah luahkan cinte yang terpendam nie kat die.pas tu kita orang couple.tiba2 pertengahan tahun jew trusrasa x ada apa lagi

Tanpa Nama berkata...

cam bese buat je....tp mamat tu mmg ego giler wlpn obvious suka kat kite tp still nk kite yg luahkn....hahaaaaa...kita just tapikal malay ladies.....camnoooo

manja berkata...

macam manja pula, dia dah luahkan pada manja..
sejak kami ad ikatan kami asyik bergaduh.. tp gaduh cam laki bini, xde la tengking2 cuma dia merajuk dan membisu. balik2 kata manja ni degil..entahla manja buntu xtau apa yg dia nak sebenarnya, atau mungkin dia jeles ngan ex-bf manja. sebab dia ada kata sepertinya dia yg terhegeh2 kat manja sedangkan manja xpernah ucap miss u ker.,, i love u ke kat dia..

winter berkata...

sye dah tunjuk tp die mcm x sdar jew!!!!

~LaDy~ berkata...

Sebagai pompan, dah mcm2 klu kita bg kat die, tp die wat derk jer...mmg laki ni ego tinggi menggunung, huh!

Tanpa Nama berkata...

WaLaaaHhhhh ...
hE ... He ...

Tanpa Nama berkata...

...

Tanpa Nama berkata...

em...die ada bg respon pastu mcm x bg respon entah lah aku cam x faham apa yang laki fkr sbnrnye CONFUSEDDDD!!!!!kt kan gurl xkan kt pula nak ckp dulu tul x...em.......

Tanpa Nama berkata...

mcm mne aku nk dpt awek r...susah bnr n k dpt...ajar aku skit...

Tanpa Nama berkata...

ala.....pompuan skg nie susah nk agak..tgok macam suke kite, tapi die hanye anggap kwan jew..so jgn perasaan over2 yek..ehehehe

Tanpa Nama berkata...

no comment..........

juz me berkata...

jj

Tanpa Nama berkata...

ermm..entah ler..tp,mang llaki ni ego byk.susah pompuan nk ramal.bile kite dah bg respons..die plak snyap tanpa berita.bile kite buat xtau,die plak sibuk cari kite.xfhm tul...;-(

Cellyondi berkata...

Baru2 ni sy ada berkenalan degan 1 org lelaki,tp tak penah nampak lg...Dia ajak COUPLE...Sy kate tunggu 1 minggu dia kata sanggup..Sekali sekarang ni km dah COUPLE...Bayangkan,dia keluar dengan XGF dia...Wadui....SAKITNYA..Tak boleh cakap..Hanya tuhan je yg tau......Sy pun tak tau,bila org dah SYG kat dia..Dia wat mcm ni pula kat KITA...sy pun tak FAHAM!!!!!!!!!!

Tanpa Nama berkata...

ade sowg lelaki ni tapi dh ade gf,die ym ngan sy dan selama kami berkawan sy bnyk kongsi bnyk story kat die, dan dlm bercakap die tnyer sy suker die x? tp sy x jawab ,,,,
macam mn nk selesaikan die tu milik owg lain x baik sy merampas kan hak owg

Tanpa Nama berkata...

~ermmmm...kekadang susah nk faham ati laki nie..bila kta tanya, dgn yakin dia jawab dia sayang kt kta, tp still kluar n msj dgn pompuan lain..bila kta tanya, jawapannya itu semua sekadar kawan2 jerk...macamlah kta nie xder perasaan sakit ati n cemburu...xpaham2x dgn org laki nie...

Tanpa Nama berkata...

tp cm ner kalo laki tu nk kite bg die 'lebih'???

sheeya! berkata...

ta gune if bgie. pon!
takyah jd. gul murah t kita yg mewnyesal!
ta tpu! cozZ i pena lu! jd susah na lupe!

i nak tanye i ade minat dak nie.tp
dye nie cam tahlaa..
jenis dye agp sye sis coz slah sye gak coz mitak berangkt n dye.!

disebabkam slalu kwo n dy.
sy ajk dye pon rela la kwo..
suke kwo tak tao nape..
mybe dye encem kot! hahaha!
tp minat dye! coz di gelabah arh!

mmg minat dye cume dye adk agkt!
awtu last kteowg kwo semalam..
paz alek tuh dye msg da smape bgato la k! =)
gembira gler dgr..
paztuh sye bls la lambt adew hal kan.
then sye ckp dye ltih laaa...
urm! sye pon sowh la dy reht tp tgah mlm tuh sye say god nyte!
tp ta eply mybe da tdo!
tp sye nie pelik sye takot jep
ttbe dye ta suke sye coz sye cut hair n pakai sim[ple jep semalam!
adoeyh! penin laa! sye da suke kat adek agkt sendri! buduh nyeee!
sye na tao satu jep! does him like me or nt?
sye ta mo tanye dye takot dye tamo da msg sye!
skunk nie pon dye ta msg! huhu! bz kot! tapi camne ! buntu! someone help me!!

sheeya berkata...

wlaopon dye adek akkt sye tp dye baek n sye laaa!
mybe dye camtuh!
dye dulu2 segan na borak da lame2 dye ley borak!
dye kdg2 ktwe.deka n sye!
tp sye relek jep!
hahahah! tp sye suke dye!
kdg2 bile dye ta msg asew gelisah! adoeyh!!
nape eh??

sheeya berkata...

wlaopon dye adek akkt sye tp dye baek n sye laaa!
mybe dye camtuh!
dye dulu2 segan na borak da lame2 dye ley borak!
dye kdg2 ktwe.deka n sye!
tp sye relek jep!
hahahah! tp sye suke dye!
kdg2 bile dye ta msg asew gelisah! adoeyh!!
nape eh??

rabiatul berkata...

nak tahu jugak mcm mana kita tahu yg lelaki suka kat kita

rabiatul berkata...

tanda dia suka kat kita lah apa lagi....x tahu lah kalau btl ke x

aruko berkata...

Yooo......trimas for your tip... haku nak cuba... ahaks : )

aruko berkata...

kita pegang die punye telinga balik.... :p

aruko berkata...

Camne nak tahu?.......Mmmm.... selalunye apepown yg awek tu buat laki tu akan always positive dan senang ngan kelakuan kita.... klu laki tu cabut... tu maknanye ......
paham2 lah......

Tanpa Nama berkata...

saye kat sekolah bdk lakin tu suka tengok saye siap suruh bdk kecik bagi bunga la surat dah la ketua pengawas

aruko berkata...

... saye dah suke kat die la he he he

Tanpa Nama berkata...

sye dh ske kt dy la.....
owg nye baek hati btol...

Tanpa Nama berkata...

lorrr... sal nie jerr...hehee!!!

Tanpa Nama berkata...

em mcm mane nie aq sedih giler de owg lain dah dapat dye..

Tanpa Nama berkata...

sy juga x de pikat awek lagi..ni nak mula ni..entah camner la agak nya nikmat bercinta ni...

Tanpa Nama berkata...

tpi kdg 2 tu laki hnya nak mpermainkan kita jer...

ultimatebot berkata...

owh... macam ni rupanya.. haha! kewl~

Tanpa Nama berkata...

saya suka dia senyap 2 tapi saya perasan dia serlalu pandng saya apa maksudnya

Tanpa Nama berkata...

saya suka si dia...tp mcm mana nk bgtau..dia bos sy..x kan nk tgk jer.huhu

Tanpa Nama berkata...

masalah saya lgi teruk!!!
lelaki memang susah sy nak percaya.. my dad ckp jangan percaya pada lelaki biarpon tinggi lebainya.. melainkan lelaki yg adew iman di dada..

Tanpa Nama berkata...

saya ada soalan saya sukakan some one and dia pun tau saya suke dia.. dia tak menolak dan tak terima.. dia layan saya dgn baik.. walaupun kadang kadang dia ada sakitkan aty saya.. lately ni saya terfikir yg saya harus lpekan dia.. sebab smpai bler sy harus berharap pada yg x pasti.. bile sy cbe ignorekan dia.. saya dingin dgn dia.. dia marah dia tak tgor saya.. pada awalnye sy oke je.. tapi dia citek akt member say seolah2 dia marah n merajuk pada sy... sepanjang tempoh saya menjauh dari dia dy carekan saya tp tak tnjok.. pe yg ptot saya wat lpekan dia or twoz berharap??? i need some advice

Tanpa Nama berkata...

hjijd

mukhidan mukin berkata...

j

mukhidan mukin berkata...

saye ade soalan kalua perempuan ni penyenyap macam mane kite nak tahu die suke kite atau tak

Tanpa Nama berkata...

apa yg prlu kita buat klw kta syg gila dkt dya but, dya ego utk ckp yg dya pon syg kta..??

Selepas Baca, Sila Komen

Kedai Hadiah Online

Artikel Terkini

Catatan Popular

Disclaimer: Blog ini ibarat 'scrap book' saya. Di sini saya kumpul artikel yang saya gemari di akhbar, majalah dan internet berkaitan CINTA. Artikel-artikel ini bukan ditulis oleh saya tetapi sekadar koleksi peribadi dan diharapkan dapat memberi manfaat kepada semua yang membaca.