3 Tanda Si Dia Suka You All - For Gurlz

Share on Tumblr Boyz memang sukar untuk menunjuk atau mempamerkan perasaan hatinya ke gurlz-gurlz. Biasanya mereka cuma memberikan signal-signal kecil aje kepada gurlz-gurlz yang disukai. Ada kalanya gurlz semua itu langsung tidak kita pedulikan. Bahkan kita buat tak tahu saja. Alamak... ruginya!

1. Bercerita Tanpa Batasan
Walaupun tidak ada perkara yang penting, tetapi si dia kerap menelefon atau SMS you all. Setiap kali you all membalas ceritanya, si dia akan membalas ungkapan-ungkapan you all itu dua kali lebih panjang supaya perbualan tersebut tidak terhenti. Keinginannya untuk mengenali you all dengan lebih dekat lagi cuma boleh direalisasikan menerusi telefon dan SMS.
Si dia menaruh harapan ikatan tersebut akan membuatkan you all berdua menjadi semakin akrab dan ini bermakna peluangnya untuk mendekati you all semakin terbuka luas gitu!

2. Peneman Setia
Si dia suka sangat mengajak you all keluar bersama. Menonton wayang, mencuba menu baru di kafe kegemarannya, menemaninya membeli hadiah buat adiknya, atau apa jua aktivitinya dan you all adalah orang pertama yang akan diajak untuk menemaninya. Sebenarnya, si dia berasa sangat selesa di samping you all dan ingin menghabiskan lebih banyak waktu berduaan. Cuma kerana belum ada status, jadilah si dia pengarang hebat dengan seribu atau sejuta alasan agar boleh berada dekat dengan you all.

3. Lebih Banyak Menurut
Si dia sudah banyak kali menonton filem yang ingin you all lihat, tetapi dia tetap tidak keberatan untuk menemani you all. Membiarkan you all memutarkan lagu ‘Love is You’ (Ten 2 Five), berulang kali di kereta , padahal you all tahu si dia peminat sejati My Chemical Romance. Ini bukan sembarangan kompromi, kalau you all lihat si dia sudah banyak kali mengikuti
selera you all dan mengalah, itu tandanya si dia ingin you all juga berasa selesa untuk selalu berada di sampingnya. Sudah pasti ini akan membuatkan you all tidak melihat atau melirik kepada boyz lain lagi.

Itu hanyalah 3 tanda saja. Sebenarnya ada banyak tanda yang boleh kita jadikan tip untuk mengetahui samada si dia sukakan kita atau tidak.
3 Tanda Si Dia Suka You All - For Gurlz

17 Komen:

tasya berkata...

Saya x fhm btol bebudak lelaki nie....diorang nie pelik laa....

Tanpa Nama berkata...

ye jek,,,whatever miner Looser!!!!

aku orang yang xpenting..abaikan aku pun xpe :) berkata...

gile..tp betul..

qlen berkata...

alah klu suka ckap jerlah tk yah nak smbunyi2 mlepas kang baru thu.

delina 21 berkata...

hehe..bf sy masa nak ajak saya kuar dulu..nerves semacam...sy keje call center..dia ajak saya dating masa sy tengah sibuk.. masa tue saya mana la ader mase nak layan..saya pun tak dengar ape dier cakap..cume kata yer..kwn2 dier kata dh lama..dier rancang nak usha saya..tp takut..sebab saya enis yang susah nak kuar dengan boys..bukan tak suka..malas nak layan sangat lelaki..tp dier mmg sbar dengan saya..baju yang first time die usha..dengan first time dier dating dier frame..gantung kat bilik umah family dier..hahahahaha..kelakar..first time..masa dtg..siap kene perli dengan abah dier..biler masuk bilik dier baru saya tau...huhuhu..sampai skrg saya sangat syg dier..

Tanpa Nama berkata...

sy pon x fhm ngan lelaki ni..sblm @ masa baru2 couple bkn men caring lagi..romantik sakan..tp bla da lm..wat x tau je..cdey..asa cm x diperlukn da..

Tanpa Nama berkata...

haha......aq dh tak kisah ar....
die dh syg aq...........lantak ar...
mke aq cantik sume org ske aq.......
so,klu nk clash,clash je la....aq tak kesa...
tu pon nasib baek aq time die.....klu tak
jgn arap ar aq nk couple ngan die....bla ar weii........GI MAMPOS AR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

marianna berkata...

AQ TAK SKE LAKI MCM BANGANG......
aq tak ske ar laki mcm babi...aq tak ske ar laki yg tak ske tros terang ......ckp je la ske.....aq dh couple..so,anep ko tunggu ar aq clash ngan apiz tu....aq pon tak syg die...tu pon nasib baik aq time die....perhatian kpd kwn aq...aq dh 15 kli couple.....so,aq ley couple ngan spe je....perhatian kpd girl.....ko tak yah ar tkot bg pantat kt laki...bkn tkot sngt..die jolok tak skit sngt..pedih je......pantat lu bkn mahal sngt...perhatian kpd boyz..jgn ar slalu jolok pantat pompuan.....k ar bye....jge pantat korunk erk....

Tanpa Nama berkata...

mmg btol pon,llaki mmg ssah nk tnjukkn prasaan syg dia dpan2 mcm bf kwn aku tu..da la brutal smpai awek die sndri die pggl PINGU..KSIAN KT KWN AKU TU..WAKAKAKAHHH..kdang2 tu smpai ktrlaluan sgat tpi pelik r kt cinta nie,member aku ttap syg tahap cipan kt bf die..kwang,kwang..tpi pe2 pon kte kne trima la dri si dia seadanya bru r hbgn brkekaln..salam

Tanpa Nama berkata...

dulu ade la bf..tp skang da jd ex pon..tp pas tgk tips ke 3 td,tetibe tingat kt die..tyme tu dlm keta..ak asik ulang je lagu jtuh cinta lagi..dr msuk keta,smpai ar die anta ak kt uma..tp die sikit pon x merungut..tp tu dulu la..skang da tinggal kenangan da pon..-dialaila

Tanpa Nama berkata...

hmm..marianna ea..hmm..sptut nya awk memperbetulkan pndangan awk..wajah yg cantik x mnjanjikan ap2..maruah adalah segalanya..awk ckp seakan2 awak menjual maruah sendiri..jgn menghancurkan diri..malulah pd diri sendiri.
jgn terlampau meninggi diri..carilah kembali maruah kamu yang lma hilang.jangan mempebodohkan diri sendiri lagi.

eiva berkata...

nper larh prangai laky cm 2..ssah nk dimengerti...kn bgoz if straight 2 da point..smuanye akn jd mdah n romantic..hmmm..

Tanpa Nama berkata...

eh..eh...mariana...malu nyew ade pmpn cm awk nie...malu kaum pmpn...adei...maruah 2...
'usah bimbang jika diri mu x dihargai, tetapi bimbg la kalaw diri mu tidak lagi berharga'
engt la...duk di dunia nie sementara jek...huhuhuhu...

Tanpa Nama berkata...

OMG....
my best friend(lelaki) mcm 2 lah....

Anonymous berkata...

OMG....
my best friend(lelaki) mcm 2 lah....

mylove2909 berkata...

yup!!this is true.
b4 i fall in luv wif him,he do the same thing.
now,we are in luv..hahaha

Tanpa Nama berkata...

memamg susah nk percaya laki

Selepas Baca, Sila Komen

Artikel Terkini

Disclaimer: Blog ini ibarat 'scrap book' saya. Di sini saya kumpul artikel yang saya gemari di akhbar, majalah dan internet berkaitan CINTA. Artikel-artikel ini bukan ditulis oleh saya tetapi sekadar koleksi peribadi dan diharapkan dapat memberi manfaat kepada semua yang membaca.