Tip Tambah Duit Poket

Share on Tumblr Kenaikan harga barang keperluan harian dan juga keadaan ekonomi yang kurang memberangsangkan kini memaksa orang ramai berjimat cermat ketika berbelanja.

Ramai berusaha mencari kerja sampingan bagi menampung perbelanjaan yang makin meningkat.

Bagaimanapun, Sahara Noon, Pengurus Pemasaran Avon Malaysia ingin berkongsi sepuluh idea berikut:

1-Menjadi wakil Avon: Dengan modal RM15 sahaja, Avon memberi peluang kepada anda untuk memulakan bisnes dan jadi bos sendiri. Anda boleh kerja dari rumah pada waktu yang fleksibel.

2-Menjadikan hobi anda sebagai kerja sampingan: Ubah suai tanaman bunga atau sayuran anda kepada jenis tanaman yang boleh dijual.

3-Memaksimum bakat menjahit atau membuat kuih: Mulakan bisnes and bertanya kepada saudara-mara dan kawan-kawan jika mereka ingin menempah baju atau membeli kuih dan kek anda.

4-Bakat muzik: Kalau anda pandai bermain peralatan muzik, anda boleh mengajar dengan kadar RM30 sejam.

5-Jika anda minat mengarang: Anda boleh jadi penulis sambilan atau penulis novel.

6-Jualan garaj: Jual barang- barang lama yang tidak digunakan lagi.

7-Tuisyen: Anda boleh memberi kelas tuisyen kepada pelajar sekolah berdekatan rumah anda.

8-Sewa bilik di rumah: Jika anda ada bilik yang tidak digunakan, apa salahnya disewakan?

9-Mendandan: Menawarkan perkhidmatan mendandan pengantin atau mereka gubahan hantaran perkahwinan.

10-Mengasuh: Menjaga anak-anak jiran atau sahabat-sahabat rapa Tip Tambah Duit Poket

3 Komen:

WAN berkata...

satu tip yang patut dibaca dan diamalkan.Mudah-mudahan pendapatan kita semua akan bertambah.
wan.
www.wanzulkifli.com.my

okb berkata...

nk jana pendapatan hanya dari rumah??
cuba masuk laman web di bwh ini utk penjelasan lanjut

http://www.klikjutawan.com/recommends/mudah2u

maya berkata...

kejap-kejap dapat sms org masukkan duit..nak makan dapat sms org masukkan duit,bangun pagi dapat sms,pegi keje dapat sms,sampai nak tdo pun org sms..BESTNYE!! baru 2minggu jalankan biz ni dah dapat untung di luar jangkaan..modal RM1O je SEKALI seumur hidup..tapi sekarang ni dah dapat RM10 BERKALI-KALI..sambil tengok cite korea pn duit masuk..hehe..mana tahu rezeki anda juga di sini seperti saya...kalau nak tahu lebih lanjut klik kt bwh ni..

http://ll.my/comel

Selepas Baca, Sila Komen

Artikel Terkini

Disclaimer: Blog ini ibarat 'scrap book' saya. Di sini saya kumpul artikel yang saya gemari di akhbar, majalah dan internet berkaitan CINTA. Artikel-artikel ini bukan ditulis oleh saya tetapi sekadar koleksi peribadi dan diharapkan dapat memberi manfaat kepada semua yang membaca.