7 Perkara Yang Lelaki Tak Suka

Share on Tumblr 1 - KEJUTKAN mereka, AJAK mereka keluar DATING ketika mereka tgh SYOK tido di buai MIMPI indah.

2 - AJAK temankan masuk dalam butik PAKAIAN WANITA berjam2 lamanya. ENDINGNYA xbeli sehelai pown... sekadar NAK SURVEY harga sahaja

3 - AJAK mereka tengok wayang FILEM CINTA & ROMANTIK sedangkan awl2 sblum tu mereka da cakap nak TENGOK FILEM AKSI & THRILLER..!

4 - TENTUKAN pakaian apa yg DIORANG HARUS pkai ketika nak kuar dating dgn U ALL nt..

5 - TEMANKAN perg PARTY kwn U ALL sdgkan d party tu dia xknl seorg umat MANUSIA pun.. nak xnak TERPAKSA la jd KERA SUMBANG & PAK PACAK smbil TGU U ALL abis BERGOSIP & MENGUMPAT dgn kwn2

6 - MENDESAK! lelaki mmg PANTANG klu asyik2 kena desak lbh2 lagi klu tiap2 ari kena tya soalan SAMA BERTALU2.

7 - CEMBURU yg MELAMPAU2 cntohnya tya " abg kat mn nie... dgn saper tu.. tu suara perempuan mn lak tu... blb..bla..bla.. mmg sakit jiwa nak explain. lps 2 merajuk plak bagai nak rak smpai laki fed up nak pujuk wlupun sbnarnye x de apa pun berlaku..

Sumber: VirtualFriend 7 Perkara Yang Lelaki Tak Suka

34 Komen:

Tanpa Nama berkata...

Aku sokong sangat, lebih-lebih lagi yang no.7 itu. Hahahaha.

rock VS waLL berkata...

well...that's why we called them women...full of jealousy...(",)..

aiensweet berkata...

cemburu tande sayang tau...heheehehhe..tp kalau thp mlmpau tu bukan cemburu dah tapi mngokong..huhuhuhuhuhuh

aiensweet

ShALiLo berkata...

Thatz a normal..Prmpuan mmg xprnh lri drpd prsaan o rsa hty yg ragu2..Jgn ckp prmpuan shj,llki pn sma jgk taw..Xsmua prmpuan kuat cemburu jgk llki xsmuanye cm2..Llki ade jgk yg kuat cmbru.Stiap org pnye sft i2 juz kte jewr yg xth,kdagkla blh dktakn bkn xth.Tp EGO krn tdk mngku yg die/kte/owg trsbut mmpnyai prasaan cm2..Blh jelez tp jgn r trllu kuat coz 2 dh kra cm mengongkong.

Tanpa Nama berkata...

kalau xjeles langsung pun prob jgk...bende ni normal...cume terpulang pada masing2 bagaimana untuk mengawalnya...jika kita syg pd seseorg,automatically, kite akan ade perasaan jeles tu...tentula,cz kite kalau bole nk die syg kite sorg je kan...tp at d same time,kite kene tau cmne nk kawal...n bertempat...jangan cemburu xtentu arah...cemburu tandanya syg...tp biarla kite tunjukkan dengan cara yg profesional...n fikiran yg rational....apepun, sbnrnye cemburu itu asam garam dlm rship...so..boyz n gurlz...jgnla nk over judged sgt soal cemburu ni...kalau org xcemburu langsung lagi bosan tauuu....hehe

adolescent_iNner_siLent berkata...

Hahahaha!!!
yg kLakarnye suMe tu bkn jadi kat aku...
tp kat BF aku pLak yg mcm tu....
Macam2......... aih!

Tanpa Nama berkata...

em so far bf aku blh lyn lg ngn prangai aku cm kt ats tu sume..huhu.. n im so grateful having sumone like him.. :) tp skrg aku try gk cntrol prasaan jeles tu. tkut lame2 die bosan..huhu

Tanpa Nama berkata...

sayangnye..bf aku yg jelesnye terlampau2..penat den nak explain,padahal small matter besar semut jer nak jdkan isu besar mcm gaza..come on la sygku asyraf..

Tanpa Nama berkata...

macam terkene kat aku je.........huhu..

Tanpa Nama berkata...

haha..memang betul bab mendesak tu.aku pun amat2 tak suka tapi papehal pun pompuan ni adakalanya betul..masa time wife aku suruh tutup je kedai kat satu tempat ni memang tepat pun dia punya firasat...walau aku rasa sayang giler nak tinggalkan tempat tu..yelah dah dekat setaun beb.pelanggan pun ramai.tp dok kerana orang keliling pun asik nak tibai korang dpd belakang apa kes plak ek...tp apa pun aku bersyukur aku ada wife macam ni skrg.kesimpulannya jd laki pun ada masanya kene dengar jg cakap perempuan dan begitu juga sebaliknya.ala mana yang baik ikut jer.yang x elok wat bodo jer la.apa la..

nuar berkata...

he2... lau korang nk tau , dunia skarang dh trbalik ,bkn pompuan je yg cmtu.. tpi laki pn sama je.. cntohnya aku... tpi tu crite dlu pape pn xkire la lau prkara yg awek kite bt mrupakn prkara yg kite xsuke pn kite ttap syg die...bruk mane pn awek kite jgk...tul x

Tanpa Nama berkata...

betul jugak semua tu........mcm mie dulu suka jugak lah mendesak....tp skrg alhamdullilah..dah berubah sikit2....ikot ckp bakal suami..........hehehehe....susah senang pun sama2........walaupun skrg miera yg terpaksa tanggung kos dia.untuk isi topup..........tp xkisah

Tanpa Nama berkata...

erm..der betulnyer jgk smue tu.. tp klo xjelous tu bukan awek la nmernyer...

Tanpa Nama berkata...

sbb syg la cemburu....tak cemburu tandanyer tak syg plak. nanti terus melepas...jd awek sporting pun xleh beb.....nanti kena buli la....

seroja berkata...

yela btol suma 2...sy dah kawin skang pon tgah pregnant 7bulan tp alhamdullih walaupon perkara2 2 lelaki xsuka husband sy tetap sabar...

Tanpa Nama berkata...

apa2 je lelaki memang, time nak mintak kapel bt ape pun bley, pas kapel ajak tmn mkn pun byk alsn, 4 boy hargai gurzl k...

Tanpa Nama berkata...

mmg da pmpuan ...but not all ..cam perkara tu biasa ajer...if me selalu bt selambah ajer..lg bf geram eheeee...baru diaoorg tau..

Tanpa Nama berkata...

kpd org yg tulis mcm mane nk tau pasangan kita setia dan tidak mahu mainkan kita..

Tanpa Nama berkata...

tp nyesal gk tak jd org y x jeles lgsung ni. Belakang kt die da psg laen. Adoyai. Seb bek da break up. Yg bgusnye cume amik ms sehari je nangis2, pastu da cool n tamau terima da org camni.Huhu

saye berkata...

org perempuan kuat jeles tu satu hal, suke fikir yg bukan2 pon masalah ye gak tuh

✖wani ✖☻music♫lovers☻ツ berkata...

best blog nie...cool...

Tanpa Nama berkata...

aku slalu kna yg no. 4 tuh..boring aku,bajet dia hebat sgt semua bnda dia nk tentukan..

aMy_tiut berkata...

yang kuat cemburu nye selalu aku la coz sayang sangat dekat dia....hehehe....tapi pakwe aku pun jeles gak...sokmo kate aku maen meseg ngan owang laen...,huhuhuhu...

pUtErI_NiRmAla berkata...

dah terlebih syg kot..tu la asyik nk ambik tau jer..kng di biar..lari lak..kn

@ien dc berkata...

cemburu mang tanda kite sayangkan seseowang .....apa yang penting kite sebagai gurl harus jua memahami&percayakan si dia walaupun di mana dia berada,,x semestinya dia kne abezkn mace dgn kite jer,,,,,kne bg dia ngan membe2 laki gak....apa yang penting (percaya) kt dia....tapi bg laki yang gurl bg ruang jangan salahkan gune ea...bagi aien diri setia&jujur...........hargilah dia selagi brsme kite,,jangan ia pergi baru nk merasai kehilanganyaaaaaa......(aien&anep)

aiendc berkata...

bg yang dalam brsdih sbb cintanya putus,,anyk2 tenangkan diri....cpe nk perpisahan,,,,kalau aien pown nk pertahankn cinta kita annnn....aien memahami apa perasaan owg yg ditnggalkn....aien pown pnh rasai peritnya perpisahan.......apa yg pntg,,ketike saat cmni,,kite sgt perlukan seseowg yg kite cntai...bg aien,,cinta sejati hnye dtg sekali dlm idup...aien tetap cintakn anep selamanye..aien pcye cinta kita akan ttp mekar&brsemi selamanye,,,,,

aiendc berkata...

,,,,,aien tetap cintakan anep......4ever

@ien dc berkata...

salam...kite jmpe ag dlm coretanku..x lme ag taon baru nk tiba..dah plan nk bwk insan teristimewa kemana???he...he...he...pendpt aien,,sekurang2nya ajak sidia p kuo makan&tgk wyg....amacam,,jgn trlalu memaksa pasangan anda...t dia bosan....maklumlah..zaman dh moden beb.......apa yang aien nk psn..jangan mainkan perasaan owg wlaupon aty kite pnh kcewa..ap yg kite lalui..jdkan pengajaran....psnan dari aien,,kcewa i2 perit,,jgn mainkan perasaan owg..kalau stu saat perasaan kte di kcewakan..bru anda rasai pedihnya kcewa....psanan dr @ien,,,,*setialh ngan kapel..ngan pasangan anda...mna thu..owg yg bcme kite skg..akn menjadi teman hidup kite selamanyaaa,,,,,,,

@ien dc berkata...

14 hb ny,,adlh tarikh istimewa bg insan yg mncnyai @ien..ulg tahun yg ke 18 tahun.....moga di murahkan rezeki,,mndpt kejayaan dlm idup..abg,,ayg doakn agar abg sihat&gembira dgn insan yg tersayang&trcnta....ayg hrp..hubungan kite bina ny,,sentiase brsemi&mekar hingge akhir hayat,,,ayang nk abg tahu,,yg ayang sgt mencntai insan yg brnama **4nep/hanif**@ien xkn pnh berhnti mencintai hanif....selamat hari jadi syangku....@yang***

Tanpa Nama berkata...

wow i just did all that hahaha
and i think he think "OWHH MY BABY IS DRIVING ME CRAZYYY OWW UR WAYYY TOOO BEAUTIFUL GIRL I LOVE U
hehe
if he love you he will accept all ur 234@#$#$
believe me
if he not
than ..........

Tanpa Nama berkata...

bezzz

Tanpa Nama berkata...

tak buat semua tu pn kena tinggal gak huhuhu...

Tanpa Nama berkata...

Xsemestinya semua llki sama,mungkin bukan jodoh,atau ada yang lbih baik sedang mnunggu kita..hehe..

Tanpa Nama berkata...

klau saya udh pts ma cwo sya gmn ttu

Selepas Baca, Sila Komen

Artikel Terkini

Disclaimer: Blog ini ibarat 'scrap book' saya. Di sini saya kumpul artikel yang saya gemari di akhbar, majalah dan internet berkaitan CINTA. Artikel-artikel ini bukan ditulis oleh saya tetapi sekadar koleksi peribadi dan diharapkan dapat memberi manfaat kepada semua yang membaca.