10 Petanda Cintamu Dengan Si Dia Diancam Bom Jangka

Share on Tumblr Cinta tidak selalunya indah dan manis. Walaupun tenang di permukaan tidak bermakna di dasarnya tidak berpusar. Ada beberapa isyarat dan amaran awal yang boleh membantu kamu mengesan bom jangka ini sebelum ia meledak!

1. Si dia sering mengawal pergerakan mu sedangkan kamu tidak boleh mengetahui aktiviti luarnya.

2. Kamu dan si dia sering bertikam lidah walaupun untuk perkara remeh-temeh.

3. Kamu semakin jemu bersamanya sedangkan dahulu dialah pujaan hatimu.

4. Si dia mula berkira tentang wangnya yang dibelanjakan atas dirimu, malah mengawal perbelanjaan mu.

5. Kamu dan si dia sudah mula berahsia tentang semua perkara.

6. Kamu tidak lagi bebas membuat keputusan kerana si dia memantau segala gerak-geri kamu.

7. Si dia sering ambil mudah setiap perkara dan jarang mempedulikan perasaan mu.

8. Si dia mula berubah sikap dan tidak memanjakan kamu lagi.

9. Si dia mula menyuruh kamu mengutamakannya dalam semua perkara sehingga mengabaikan keluarga dan teman-temanmu.

10. Kamu sudah mula mengalih pandang dan bercadang mencari kekasih lain. 10 Petanda Cintamu Dengan Si Dia Diancam Bom Jangka

7 Komen:

Tanpa Nama berkata...

so ape yg patut sy lakukan klu hub kami jd camtu?

Tanpa Nama berkata...

tp.miera lain.pakwe miera suka mcm tipu tau..dia xnak ckp perkara yg betul........kalau nak ckp pun lmbat aje.......bila jauh nie.dia suka cari gadoh.......ada aje benda yg xkena......kdg2 nak mesej smpai pukul 4 pg.manalah miera larat.skrg tgh praktikal.mcm mana yerk.........dia pun pernah ckp xkan lepaskan miera smpai bila2.........

Tanpa Nama berkata...

i dulu pn pnh jd cam tu.....i yg kena korban dr segala aspect.semua nak ikut ckp dia.biler dah mabuk nak khwin, cm2 ragam la.......aleh2 dia akan cr salah kite.kiteorang,same2 study n work.masa terhad.rupa2nyer puan yg dulu selalu ambik perhatian dia yg wat ex-tunang i tersangkut.bukan kiterorang tak jumpa tp selalu.bukan tak carring tp terlebih carring...i yg brambik n branta dia..klu i, semua i independent tp minah keje dia selalu mintk tlg dia....dah berbuih nasihat, xdgr. dah tak de jodoh. dia putuskan pertunangan koterorang n khwin gan minah tu....sampai skrg i benci sgt2 diorang tu..... klu miera nak panduan cuba lah baca kat razzi rahman@brother love. menarik...
belajar la dunia sbnr cinta ni. mintak pandangan n luaskan knowladge.. xrugi klu kite tambahkan ilmu dr segala aspect.....

Anonymous berkata...

i dulu pn pnh jd cam tu.....i yg kena korban dr segala aspect.semua nak ikut ckp dia.biler dah mabuk nak khwin, cm2 ragam la.......aleh2 dia akan cr salah kite.kiteorang,same2 study n work.masa terhad.rupa2nyer puan yg dulu selalu ambik perhatian dia yg wat ex-tunang i tersangkut.bukan kiterorang tak jumpa tp selalu.bukan tak carring tp terlebih carring...i yg brambik n branta dia..klu i, semua i independent tp minah keje dia selalu mintk tlg dia....dah berbuih nasihat, xdgr. dah tak de jodoh. dia putuskan pertunangan koterorang n khwin gan minah tu....sampai skrg i benci sgt2 diorang tu..... klu miera nak panduan cuba lah baca kat razzi rahman@brother love. menarik...
belajar la dunia sbnr cinta ni. mintak pandangan n luaskan knowladge.. xrugi klu kite tambahkan ilmu dr segala aspect.....

Tanpa Nama berkata...

si dia mula brubah skap...ntah knapa si dia plu brubah sedangkn aku sgt syangkan si dia,.....apa salah ku.....

Tanpa Nama berkata...

aQ ska katakata ney ... huhuu... aQ pun bingung mcm mna kmu blh dpa ayat sebagys ney... aQ memank respek ama org yank wt ayat ney.... hhehe

Tanpa Nama berkata...

AQ arap aQ ahagia ngan org yank aQ kpel skrang ney... hehehe... muda2an kmi ada jodoh.. lw xda pun, aQ trpaksa lepaskan dya..ehehe.. itu jak la pilihan yank terbaik utk aQ... hehehe...cinta mahu prngorbanan yank besar... ehehe... jdi jan sia2kn cinta yank kta ada skrang... heehhe...krna cinta 2 berharga...huhuhuh... aQ harap aQ akan truskn perjuangan idup aQ ney...n aQ enda mw berputus asa...i lvoe him so much...
bleh ka kmi bejumpa lgi..??? n blh ka kmi kapel kembali, soalan yank membingungkan....uhuhuh... aQ mahu dya kembali dengan aQ... n kapel dngan iklaz terhadap aQ...

Selepas Baca, Sila Komen

Artikel Terkini

Disclaimer: Blog ini ibarat 'scrap book' saya. Di sini saya kumpul artikel yang saya gemari di akhbar, majalah dan internet berkaitan CINTA. Artikel-artikel ini bukan ditulis oleh saya tetapi sekadar koleksi peribadi dan diharapkan dapat memberi manfaat kepada semua yang membaca.