Lima perangai lelaki patut hentikan

Share on Tumblr Lima perangai lelaki patut hentikan sempena tahun baru - pelakon dan pengacara, Rusdiana Rusdi

1. Stop being so vain!

Bagi lelaki yang terlalu mengambil berat dengan penampilan mereka 24 jam, cukup-cukuplah! Janganlah asyik 'mencantikkan' tubuh atau sibuk bersenam di gimnasium untuk membina otot - macam hendak masuk Pertandingan Mr Universe pula! Penampilan ringkas sudah memikat, okay?

2. Jangan penting diri.

Usah terlalu pentingkan diri sendiri tanpa memikirkan perasaan orang lain. Perangai sebegini akan membuatkan orang menyampah dengan anda!

3. Berhenti membazir masa!

Usia makin lama makin meningkat, jadi janganlah ambil mudah dengan apa yang anda lakukan. Walau apapun, fikirkan masa depan.

4. Cukuplah berpesta!

Kepada lelaki yang terlalu leka berpesta ke sana sini, kurangkanlah. Ramai juga lelaki yang kuat berparti terutamanya di hujung minggu. Bermula tahun ini, apa kata kurangkan aktiviti sebegini dan tumpukan kepada perkara lebih penting.

5. Adil kepada wanita.

Ada jejaka suka menggunakan kuasa veto sebagai lelaki. Lelaki sebegini selalu mahu wanita di sekeliling mengikut kata atau cara mereka. Mereka selalunya akan marah jika wanita melakukan sesuatu, tetapi apabila mereka buat - tidak mengapa! Tidak adil begini... Lima perangai lelaki patut hentikan

6 Komen:

tipsgoda berkata...

hey nice blog..sokong first point tu..laki sometimes over plak dlm 'memperkasakan' tubuh..work out cam biasa pun dah cukup..

good post

~aCeMa~ berkata...

laki mmg selfish!!ya..aku sokong banget..dah la x adil kt pmpuan..uh..ampes..

Tanpa Nama berkata...

lelaki yg berotot sana sini tu ..betul2 ke lelaki sejati

nuar berkata...

wow...rileks aCeMa.. jgn ckp cmtu , lau cmtu bpk awk pn selfish la jgk coz die laki.... x sume laki cmtu cume kbnykkan je yg cmtu...

Tanpa Nama berkata...

btol too laki asyik nak encem ..
setiap mace ntah pew yunk encem pown x taow ..!

Tanpa Nama berkata...

btol tue! laki ptt adil kt mpuan..ni x asyk dia je btol. mcm la kta ni trok sgt smpaikan suma bnd nk kna mrh!!! ni wt aku emo ni...

Selepas Baca, Sila Komen

Artikel Terkini

Disclaimer: Blog ini ibarat 'scrap book' saya. Di sini saya kumpul artikel yang saya gemari di akhbar, majalah dan internet berkaitan CINTA. Artikel-artikel ini bukan ditulis oleh saya tetapi sekadar koleksi peribadi dan diharapkan dapat memberi manfaat kepada semua yang membaca.