Ciri Lelaki intelek

Share on Tumblr Ciri-ciri lelaki bijak tafsiran model dan pengacara, Belinda Chee

Yakin.

Lelaki bijak petah berbicara apa saja. Lelaki berkeyakinan seperti ini tahu mereka mampu bercakap mengenai pelbagai topik. Namun, kadangkala lelaki sebegini dianggap berlagak atau suka cakap besar. Lelaki bijak selalunya mengagumkan ramai orang tanpa perlu bercakap besar.

Pandai berkomunikasi serta berkebolehan mengajar.

Disebabkan lelaki bijak berpengetahuan luas, mereka lazimnya yakin dengan diri sendiri. Mereka tahu apa yang mereka tuturkan dan dengan itu, mampu berkomunikasi dan mengajar orang lain dengan baik.

Optimistik.

Lelaki bijak tahu kepintaran mereka dapat mengelak diri daripada menanggung kesusahan. Kebanyakan lelaki intelek bersikap positif dalam hidup mereka.

Segak.

Lelaki bijak pandai bergaya. Saya selalu membayangkan lelaki bijak memakai pakaian kemas, kaca mata bergaya serta kasut yang mengikut fesyen terkini. Ia mungkin kedengaran stereotaip tapi bila anda berpakaian kemas, persepsi orang akan menjadi lebih baik.

Semestinya pandai berjenaka.

Kebijaksanaan lelaki menjadikan mereka spontan bila berjenaka. Ciri Lelaki intelek

6 Komen:

mZ greeN T berkata...

i luv intelek guy...hard to find..lgkp ciri2 llaki idaman.hihi ;p

al-Wann berkata...

hmm..ak sdg dlm proses nak jd laki intelek la ne,he2..

Tanpa Nama berkata...

i luv lelaki yang cam budak2 perangainya sebab bukan senang nak jumpa sepukimak lancau haram jadah tue....kan ...u rock guys....

zura berkata...

sy dah jumpa ciri2 lelaki intelek.sy sgt kagum pada si dia..cuma hati ni tak pasti sm ada dia lelaki yg tepat utk ku atau tidak....perasaan mmg sukar ditaksifkan...

WanIE GhaZaLI berkata...

bukan senang nk cri lelaki mcm nii..huhuhu..~~

..we.. berkata...

yup...ssh nk cri yg perfect

Selepas Baca, Sila Komen

Artikel Terkini

Disclaimer: Blog ini ibarat 'scrap book' saya. Di sini saya kumpul artikel yang saya gemari di akhbar, majalah dan internet berkaitan CINTA. Artikel-artikel ini bukan ditulis oleh saya tetapi sekadar koleksi peribadi dan diharapkan dapat memberi manfaat kepada semua yang membaca.