5 tanda lelaki penipu

Share on Tumblr 5 tanda lelaki penipu mengikut aktres, Irma Hasmie

# Apabila diajak keluar, bermacam alasan diberi untuk menolak. Ada agenda lainlah tu...

# Apabila bercakap mengenai sesuatu perkara, tuturnya tersangkut-sangkut atau mengelak terus daripada memperkatakannya.

# Sentiasa silent telefon bimbit walaupun di luar waktu bekerja. Jika masa bekerja tu masih logik, tapi waktu keluar bersama kita pun hendak silent. Entah siapalah yang akan hubungi dia sampai hendak sorok-sorok sebegitu.

# Jika lelaki jenis selalu keluar malam tetapi tiba-tiba pada satu malam, dia minta kita usah hubunginya kononnya hendak tidur awal. Hendak tidur, tidur sajalah. Tak perlulah beritahu. Tetapi kantoi bila kita hubungi, telefon bimbitnya dimatikan.... Musykil ni.

# Bila kita ajak dia pergi ke sesuatu tempat, cepat saja dia menolak. Mungkin ada sebab tertentu yang membuatkan dia tak mahu dilihat bersama kita di tempat itu. 5 tanda lelaki penipu

92 Komen:

Tanpa Nama berkata...

Btl2....
Sibiji kena mcm ni

sweet_gurl berkata...

betol sesangat2..
aku selalu kena macam nie

knight89 berkata...

juz nk komen xsemua laki mcm tu.
xadil la kalau buat penilaian tu secara menyeluruh.
:)

lady_diana berkata...

betul 2...mmg sya pompuan,tpi x semua lelaki cam 2...x adil bg sesetgh lelaki yg x bersalah...

Tanpa Nama berkata...

cehh..ko ckp bgtu sbb bf ko baik.......

good girl berkata...

lelaki semua sama kuat menipu

Tanpa Nama berkata...

mmg betul pun!!!! lelaki mcm ni mmg penangan kena cekik

Tanpa Nama berkata...

hmmm memang ar x semua lleaki mcm tu but kalo ter kena lelaki yg hidung belang.. ciri2nya memang mcm ni......... x d nafikan lagi

Tanpa Nama berkata...

laki pompuan sme jew...!!!sifat penipu semua org adew...sume prnah menipu...ttpi kta harus sdar bhawa mnipu xdapt slesaikan apew2 msalah...then be honest adalah lbih baek drpd mnipu...

lady_diana berkata...

sbb 2 aku ckp x semua lelaki penipu...

suriA berkata...

ai..
pe nk jd la...

Tanpa Nama berkata...

aku x tau bf aku jujur or x coz setiap kali aku syak sesuatu dia pandai ja nak jwb..

qistina berkata...

aku sokong sgt2.. lelaki kuat menipu...

Tanpa Nama berkata...

yeke? dah kalau bateri habis n nak cas, xkan la dia nak on juga...keje penat2...mesti dia nak tido awal...jangan judge cam tu...tanya diri sendiri, betul x jaga teman lelaki tu btol??baik jaga suami dari bf...kawin trus...

Tanpa Nama berkata...

memang pun...
kebanyakkan lelaki memang macam tue...
mereka mempunyai alasan yang banyak untuk di perkatakan kepada kita....

fizie berkata...

tak smua lelaki mcm 2..jgn salah anggap mcm 2..

Tanpa Nama berkata...

aku tak penah lg terjdi cnni..tp dia yang selalu kuar ngan aku,dia cuba miss call aku..nk tgk aku silent ke xhnset..kdg2 aku tkt jgk lupe nk delete msg2 dr laki len...hehehe..klo dia wat sprtcheck kt enset aku..kntoi la..

Tanpa Nama berkata...

girl pun same la. ade jugak yg penipu. bukan laki aje.

jhr berkata...

tipu aahhh..ziad oyak kembali ko tuhan byk2..bo2 pk nok gewe lg..aku pon xpehe nate ziad ni..gilo ko apo

Tanpa Nama berkata...

aku setuju..aku pernah kena teruk..masa aku konvo dia tak dtg tp bila ms jantan lain tauliah palapes dia pi..kantoi dgn aku 1st ckp sepupu kmudia ckp adik bradik susuan..hehehe aku terus putus..

Tanpa Nama berkata...

x juga, kerana memang dah biasa silent hanset kerana solat pun silent...jangan sangka buruk..tengok juga sifat lelaki tersebut...

Tanpa Nama berkata...

aku berharap calon suamiku bisa memimpin aku dan tidak jadi penipu seperti itu amiiiiiiiiiiin

Tanpa Nama berkata...

ala...lelaki sekarang dh bijakla..diorang dh pandai..tk yah nk silent phone ke ape ker.
dpan ckp la kite la yg bertakhta di hati.
pastu baik nyer...rasa cm bertuah jer dpt kenal mamat nie...
alih2...huhuhu...buaya

Tanpa Nama berkata...

em..ntah la nk ckp..kdg2 btl kdg2 x jgk

puteri mulan berkata...

wulan

kalu d ikotkn boy o gurl same je..xde beza nyer..

Tanpa Nama berkata...

lelaki ke pempuan ke sama je..klu tak ikhlas dlm perhubungan pasti kena menipu untuk lpskan diri sdri..jgn biarkan mrka ada spare part kelak menipu setiap masa

dilla berkata...

lelaki or pompuan semua nyer sama..
pucuk pangkalnyer hati masing2..
dlam perhubungan memg kene jujur...kalo x hancur...one day mesti calsh..sebb suka menipu

Tanpa Nama berkata...

bf sy selalu silent hp but dia ada alasan yg tersndiri

Tanpa Nama berkata...

Ade Betul gak tu. lelaki ni memang berperangai pelik....uji2 lah boyfren @ husban tu ek....takut tekene.....

Tanpa Nama berkata...

laky n gul cme jer..
aqu pown pna wat cm2..

sy bdak bek berkata...

x sume laki camtue la kawan..

24434 berkata...

laki n pmpn?????hek eleh mang la xsume yg cm2 tp.,raaaaamai yg mcm 2...tol x????sape stuju hmpas laptop or kom....hehe...law nk carik owg yg stie...cri yg mcm aku...smpai skg xde bf sbb mnunggu yg xdtg...

Tanpa Nama berkata...

antara perempuan n lelaki...
same jr sbnrnye...same2 pandai menipu...konon kate setia...tp hampeh...yg plg pntg keikhlasan...hati...

lienna berkata...

tapi lelaki byk cara lgi dia lh tipu permpuan nie...huhu

Tanpa Nama berkata...

ha......betul ke x btul ni jgn tpu beb.......

Tanpa Nama berkata...

betul ke ni...................................mana tau ni.............

Tanpa Nama berkata...

yupz setuju...
aku dah slalu kena katanya taknak digangu so silent fon..
alasan cam bodokan..

effy_87 berkata...

hurm kesian kat gurl2 yang pernah terkena dgn laki2 mcm ni kan.skang susah nak cari lelaki yang betul2 ikhlas and honest dengan kita...
ntah la agak2 gurl mcm mane yang dia nak carikan...tgk dan lihat je....effy pown berati2 bekawan dgn boy...takot terkena.if guy tpu sebab ada gurl lain memg effy geram n marah...you all suma ati2 jga bf msing2.awas jgn kena tipu...

SHEQEEN berkata...

X SEMUA BGINI TAU. KADANG2 LELAKI NIE PENAT KAN ATAU PUN SIBUK SANGAT SMPAI X SEMPAT SMS ATAU CAL PUN.SO KALO KAMU NAK KEKALKAN HUBUNGAN KAMU FAHAMI LAH SEORG YAG KAMU SYG DULU. SEBAB KDG2 KITA X NAMPK APA KATA HATI DIA KAN. YG PETING KEPERCAYAAN DAN KESETIAAN. WASALAM-SHEQEEN

Tanpa Nama berkata...

LELAKI ZAMAN SEKARNG NI SSH NK DIPERCAYAI SANGAT.SO BG AKU KT KNE CR BF YG SYG KT LBH.BR OK.TP KALAU KUOR NGN KT PN NK SILENT FON.PE KES .SNDR MAU INGAT LA.X SUKE TRUS TRG JE LER.

eqa berkata...

senang2 x payah gune fon!!!!!!asyik of je!!!!pendek kata jgn percayakn lelaki sngt...aku benci lelaki,tp tngok dlu la laki jnis yg mcm mn...tp jgn risau kita akn ada pasangn msing2.cuma kite x tau je bila...

holyn berkata...

betul lah.. memang laki sume suka mnipu..
asek of hp ble tnye ckp hp xde bateri.
kita kol je kne marah ckp die penat pdhal ada mpuan laen

Tanpa Nama berkata...

betul2 sya sokong,mang lelaki penipu!!!!!!!

Tanpa Nama berkata...

sy pown sme..lelki sumenye sme jew...kaki penipu,xnk bgtau prkare yg jjow

adeq_nizza berkata...

sye pon pnh kne gak...kte x blh kte cm 2..x smstinye sume llki cm 2...myb...kte yg slh ke..cpt sgt tpngaruh...mcm sye la jgak...tp 2 dlu je...hmm...

Tanpa Nama berkata...

lelaki memang camtu......xheranlah..

ManjaLara berkata...

btul 2..
tak smua lelaki penipu..
tp ex-bf aku dulu mmg btul2 penipu pnye org!!
smpi dh tunang pn bleh nk mnipu lg...
mcm nk sepak terajang je!!

Tanpa Nama berkata...

tak boleh nak pakai sgt....
tak semua laki mcm tu....
byak2 pisang,tak semua yg buruk...??

somebody someone berkata...

how about 5 tanda wanita penipu?
any suggestion from the guys? :P

perempuan prihatin berkata...

emm.. xsuma lelaki buaya.. law suma lelaki 2 buaya, s0 ayah korang yang baek ati 2 puwn boya lah 2 kann.. ish2.. ak kate mcm 2 bukan bmaksud ak bpihak kt lelaki.. ak pompuan tw.. ak skrg tgh d madu ni ... sedih tww.. tp, bf ak 2 penyanyang n dia xmen2kn ak.. ak pcaya 2,, emm.. korang x usahlh mgata owg laen ek, diri sendiri 2 yg harus djaga.. kalau k0rang kena dgn lelaki b0ya, huhu.. sbr sja lh.. dugaaaaannnnn..

Tanpa Nama berkata...

MEMANG LELAKI SMUA SAMA...SUKE TIPU KAUM HAWA NAPE EH??

Tanpa Nama berkata...

lelaki bnyak penipu

Tanpa Nama berkata...

suma penipou!!!!

Ardmad berkata...

Sebab lelaki suka tunjuk 'terer' (hebat). Tapi masalahnya, tak mampu nak capai apa yg di'gah'kan. Sembang banyak tak mau jatuh (sembang kasi org bimbang). Salah satu sebabnya nak tackle hati pompuan. Nak buat pompuan terpikat...tapi lepas tu kosong palsu belaka. Aku lain, aku betul2 teror. Tak caya, tengok hasil kerja aku ni:

ersante.com/blog

Tak complete lagi website tu tapi kalau nak tunggu sempurna, sampai bila2 pun tak siap. Jemput le...aku lelaki yg ada 'skill'. Aku buat apa aku cakap.

syiera berkata...

sokong sgt dan tande2 tuwh...lelaki same jewh,xckup dgn 1..hem!!dh ad gf yg baek pun,nk jugk crik prmpuan laen..kpd kaum2 prmpuan jgn pernh bg muka dkat laki....haha

Tanpa Nama berkata...

sy sokng...bgi sy lelaki 2 suma nya sama...ad jew alasan yang dia beri...
kekadng 2 sakit gak hati nie le dia bt cm 2...
aduhai.....pening2...

gangster girl berkata...

erm,,kalo kta syak sesuatu pndai jew dye bg alasan..naik pening kpala..bla kita ckp dye curang dye tduh sye plak curang,,semua laki sama jew..!!

Tanpa Nama berkata...

lelaki semuanya same jerrr....kuat penipu

miz cieya.. berkata...

btl2..tue lh jgn cyer sngt ngn kaum laki nie..

ron berkata...

zaman skg pun ppuan sma sja.. xcaya test la..

Tanpa Nama berkata...

jodoh pertemuan di tangan tuhan........

Tanpa Nama berkata...

btul 2..lelaki nie suka buat mcm2 alasan utk mngelakkn diri dri kita...

holyn berkata...

betul lah.. memang laki sume suka mnipu..
asek of hp ble tnye ckp hp xde bateri.
kita kol je kne marah ckp die penat pdhal ada mpuan laen

Tanpa Nama berkata...

mcm babi je aku bc

Tanpa Nama berkata...

betul lagh tu semua,,
laki-laki tu mank penipu semua,,
cuba jangan terlalu percayakan laki-laki...

sweet .. berkata...

laki skunx hnye pndang kan rupe paras ..
kdue bru pnddikan ..
bagi die org law xderk pnddikan pon xpek .. asalkan dpat awek cun .. tol x ? aq kap berdasarkan pngalaman .. an cerita2 kwn aq .. so jgn mudaa tertipu dgn lelaki .. bkan smue laki leyh pkai .. !!!!!!!!!!!!!

miz momey berkata...

salam..ya tengok ruangan ni juz nak cari tip untuk becinta maklumla muda lagi..susah nk jage cinta ni..ya takot bf ya tu juz nak main2 kan ya jer..sakit ati sangat bile kenang cinta lama

Tanpa Nama berkata...

lau laky wat cm2 mybe die dew pomp len,mybe gak bzy bkrja....
krja kew????hurmmmm....musykil gak lau of anset 2????!!!...
hurmmm.....

Tanpa Nama berkata...

laki smuanya sma.xblh hrp.asyik nk mnipu je...

Tanpa Nama berkata...

laki or pmpuan sma2 x lari dri ksilapan,makanya kta di tuntut kwin dlu bru bcinta..

Tanpa Nama berkata...

mmg btol,,,lelaki ni suka menipu,,mcm2 alasan nak elakkan dr dr kita,,,nak g mkn jap la,,,tub2,,sampai esok dia x blas msj,,,(lama tol mkn smpai sehari),,hermmm,,,mana nak cari lelaki ikhlas zaman skrg nie,,,dlm 1000,,1 pon sush nak dpt,,,so,,hati2 ngan lelaki,,,

Tanpa Nama berkata...

lelaki atau perempuan same saje kuat menipu so,janganlah nak salahkan lelaki je okey

si gula2 berkata...

tande ni betulll...lelaki ni memang kejam,penipu,i hate lelaki....lelaki xsdar diri,smua lelaki jahat...kalau ad yang baik..knp ak xjmpe pon laki baik....the fact is lelaki kejam,jahat!

Tanpa Nama berkata...

lelaki suka mmpermainkan pmpuan yg rupa parsnye biasa2 je ea..i tk jmpe ag lelaki yg bek...ada ke???? skrng ni pon tngh brkwan ngn lelaki yg kuat sngt menipu dan de smcm 10000000001 alasan..nape still nk kwan ngn die?? cinta tu buta kottt..

Tanpa Nama berkata...

Apa pula 5 tanda wanita penipu?

Tanpa Nama berkata...

semua tanda tu betul la .. kenal dgn seorang penipu dalam masa yg sama kawan 3 pempuan. hp mmg silent katanya nanti terperanjat kalau terdgr bunyi, klau nk perg 1 tpt tu taknk rupanya dkt tpt pempuan janda tu diaorg selalu mkn kt situ, pandai beri alasan, konon2 marah kata dia ni kwn org lain gaduh cam nk hempas helmet kt kepala, nk buat friend finder gaduh citer ttg kepercayaan lah, yg paling dahsyat pepura alim pulak. bila dah kantoi tya plak u nk buat apa .... tinggalkan terus la dgn hati yg sangat sedih rasa nk hidup pon seperti dah mati kena bunuh disaat dia ni menipu nama Yazrul Rizal Mohd Yazid dikenali sbg Rizal Jongket

Tanpa Nama berkata...

lupa lak bkn janda status isteri orang tp mengaku la lelaki ni pergi ketuk pintu malam2 nama F.... ins. polis dok dkt dgn JJ Setiawangsa BEWARE ..... dunia tak dapat sy balas tp takper la dia akan terima balasan dr Allah

deqwa_anne.sasya berkata...

xsume laki macam uw....alhamdulillah aq yakin laki aq jujur...tepuk dada tnya selera

250192 berkata...

x dpt d nafi kn lg llki mmg ska sgt mnipu...x kira dlm cara cm mna skli pn...tp kta jgn lupa prmpn pn pa kurng nya kn...tp prmpn mnipu cz bsbb kn??bkn cm llki,,,ska2 drg jak mnipu tnpa mmikirkn prsaan gf drg..bkn nk mnang kn prmpn tp 2 ar yg sjjur nya blaku...klo gf 2 x syg ngn bf nya...gf 2 x kn ksah da soal bf nya...lntak c bf ar nk wt pa...nk silent 4n ka...nk off 4n ka...nk buang 4n ka...wt evr..oleh itu..kpd llki yg bglar bf..plizz ar jjur ma gf korg...jjr jak x ksah pkra 2leh wt gf korg skit...tp lbih skit n rsa tluka nya gf korg klo korg trus2an mnipu..just be honest..gf korg syg korg..ingat 2...

Tanpa Nama berkata...

mmg aku baru je kena...selama ni off hp bila kuar gan aku...last2 aku dapat tau rupenye die suami org..sedih aku..mmg dasar penipu

Tanpa Nama berkata...

emm bf aq slalu jga of fon..alasan..sOry pnat ttdo..then bteri xder..well till nOw tuhan tue xtnjuk ag ...aq satu tahap penat juga nak fikir..apa aq pegang..gOd never sleep..n hukum karma tue slalu ada..jadi let it be..bila dah kantOi nanti nak tergolek bunuh diri pOn lantak la...hee

ayyasija berkata...

hehehe...xsume llki penipu..ttp,x dnfikn ade jg llki yg penipu...biasanye,,lau kt jjur,,Allah tnjukkn lik pd kt pbuatn c penipu tu..heeeee.;)

Tanpa Nama berkata...

x smua lelaki sme...tp law hidup die penuh dgn penipuan sampai ble2 pun menipu,depan kte pijak semut x mati...law dah terkena sekali sampai bile x percaya dh,sampai mati..

Tanpa Nama berkata...

aku paling benci lelaki penipu besar.....

Miss @Lola berkata...

betol tu .

Tanpa Nama berkata...

sedih saja semuaaa...memang laki&perempuan curang dengan kita tetapi sesetengahnya pula seorang yang amat setia...sesiapa yang dapat pakwe yang setia bersyukurlah...yang dapat laki jenis plaboy cepat2la mintax putoz....saya pun pernah juga jadi playgirl kerana saya dipermainkan laki,dia curang terhadap saya..tapi saya terima jela...tapi setelah jumpa laki ni saya terus jadi setia,saya hanya nak dia.saya takkan curang terhadapnya.i want with his forever.please can you say you want me in your live...berhati-hatilah dengan lelaki&perempuan yang jenis curanggggg...ingat setiala pada bf or gf kita....byeeee

Tanpa Nama berkata...

btol2 lelaki slalu menduakan perempuan

Tanpa Nama berkata...

Hmm..lelaki mmg pndai tagih simpati untuk menipu atau pujuk pmpuan,so percaya la pada kata hati masing2.

Mimi Hamiza berkata...

lelaki cepat berubah

Mimi Hamiza berkata...

tapi bf saya ni tak tau la btol2 jujur ke tidak. jangan kata nak keluar dgn kawan, nak jwb sms kawan pon x boleh. nak pergi market pun susah kena tunjuk bukti. slagi sy tak balik slagi tu la dia akan call tanya dah balik ke blum.hmmmm... kadang2 OK kdg2 ada je yg tak kena. dia bnyk habiskan masa di rumah n bsukan. ishhh...dia ni penipu ke tak ni??!! susah nak syak sbb masih ada trust pd dia. laa...susah la cam ni. n dia juga suka sgt tuduh saya curang!

Tanpa Nama berkata...

bagaimana jika lelaki suka minta topup atau duit

Tanpa Nama berkata...

Bukanlah nak cakap lelaki semua penipu 100%
***yg tak penah kene tu anda bertuah! kekalkan...
***and yg dah merasa lelaki kuat putar belit kan cerita fikir balik ada yg jujur di muka bumi ini yg penting kite sendiri kene terima baik buruk die, insya allah kite akan jumpe someone be honest tu.
-Bercakap dari segi pengalaman(sedang mengalami/so sad but i'm strong!)

Selepas Baca, Sila Komen

Kedai Hadiah Online

Artikel Terkini

Catatan Popular

Disclaimer: Blog ini ibarat 'scrap book' saya. Di sini saya kumpul artikel yang saya gemari di akhbar, majalah dan internet berkaitan CINTA. Artikel-artikel ini bukan ditulis oleh saya tetapi sekadar koleksi peribadi dan diharapkan dapat memberi manfaat kepada semua yang membaca.