Selamat Tinggal Cinta

Share on Tumblr Anda baru lepas frust bercinta? Di sini ada panduan untuk melupakan si dia...

Terima Hakikat

Pertama sekali and perlu menerima hakikat si-Dia anda bukan lagi milik anda . Anda perlu belajar untuk menerima kenyataan bahawa pertemuan akan berakhir dengan perpisahan dan perpisahan adalah permulaan kepada pertemuan.

Melarikan diri

Siapa kata melarikan diri tidak menyelesaikan masalah ? Memang melariakan diri tidak akan menyelesaikan masalah tetapi ia dapat mengurangkan tekanan anda . Cuba anda pergi ke satu tempat yang agar jauh dari tempat anda dan rehatkan minda anda . Tapi janganlah buat kerja gila dengan pergi ke tempat anda date dengan si-Dia anda .

Luahkan perasaan anda

Emmm luahkan perasaan anda kepada sahabat karib anda . Mungkin dia tidak banyak
membantu tetapi sekurang-kurangnya dengan meluahkan perasaan anda akan dapat
menghilangkan tekanan anda .

Anda pula dengar luahan mereka

Apabila anda mendengar luahan rakan anda sekurang-kurangnya anda tahu bahawa anda
bukan seorang sahaja menerima nasib yang teruk .

Ingat dekat orang lain

Masih tak dapat lupakan si-Dia ? urghhh susah nie . Macam nielaaa kalau masih teringatkan si-Dia kenapa anda tak cuba ingat dekat orang lain ... ahli keluarga ke , artis ke , idola ke ,tapi kalau boleh jangan cuba untuk teringatkan kawan sejantina anda .. bahaya tu karang jadi lain lak .

Buang semua hadiah dari si dia

Bunga ke ... jam ke ... penanda buku ke .. novel ke .. anda buang sahaja hadiah tu ...mungkin ia seperti anda tidak menghargainya namun itulah yang terbaik . Atau anda pulangkan kembali hadiah itu kepada si-Dia . Walaubagaimanapun jangan jual hadiah itu kerana anda seperti menghina pemberian si-Dia . Dan satu lagi kalau si-Dia bagi anda hadiah seperti rantai emas berjumlah RM5000 saya rasa perlulah buang hadiah tu.


Dari SamsClub Selamat Tinggal Cinta

65 Komen:

Tanpa Nama berkata...

memg susah untuk melupakan org yg pnah kiter syg spenuh hati..tp cuba kiter amik masa tuk pk sekejap tentang keburukan bekas kekasih kiter tuee...mesti ada sesuatu perkara yg dia pnah wat yg buat kter rasa rimas dengan dier...bila kter ingat tentg hal tuee...bru kter tau tak guna kter ingat kat dia...renung-renungkanlah...kumbang bukan seekor..bunga bukan sekuntum=)

Tanpa Nama berkata...

saya baru jer clash 2 minggu lepas..balak saya 2 yang mintak clash sebab alasan die, die dah tak tahan sebab saya sokmo marah2 die..tapi bukan saje2 saya marah die..tiap kali saya marah mestila de sebab kan? tapi tah,die kate die dah tak tahan..pas2 de minah baru plak!!bayangkanla betapa sakitnye hati saya..dah bertahun kapel senang2 jer mintak putus..beberapa suggestion kat ats ni saya dah try untuk cuba nak lupekan die tapi hakikatnye saya tetap takleh nak lupekan die...wajah die sentiasa dalam fikiran saya..saya taktau r cane..tapi die dah cakap yang die takleh dah ngan saya..saya memang takleh time ar kputusan die 2..puas saya cuba nak lupakan die tapi tetap x boleh!! DE CADANGAN LAIN TAK???

Tanpa Nama berkata...

same la...

Nah berkata...

saya rasa cadangan ni elok, walaupun ikut oranglah, keberkesanan dia. saya sendiri masih tak dapat lupakan bekas kekasih. tapi bila fikir ada tanggungjawab diri, (contoh pada pelajaran, famili etc) saya teruskan hidup dengan berserah jela. kasih sayang yang saya rasakan saya serahkan kepada Tuhan untuk menilai. masa juga ubat yang menyembuhkan. wallahualam.

Tanpa Nama berkata...

saya baru je clash dgn dia,sy sendiri yang mintak clash sebab sy tak tahan dgn dia.Dia ckp tak ada teman istimewa selain sy,tapi dia dah ada yg lain.dia baik thdap sy,sy tak boleh berkongsi kasih dgn girl lain..tapi saya kena korban cinta sy utk kebahagian dia,wlaupun pahit terpaksa ku terima jua.tp sekarang sy tak boleh lupakan dia,ari2 rindukan dia teringat kat dia mengenangkan memori indah bersamanya...akhirnya sy terpaksa buat2 hapy untuk menutup kesedihan ban kekecewaan saya..hanya tuhan yg tahu betapa saya sygkan dia..

Tanpa Nama berkata...

sy bru je ptus...die yg mitk...kwn dh lma..sjak kcik...dh bsr , cple..die ckp , sy x spandai die..nape die cri sy dlu?smoga Allah rkati die n bg pngajaran.

Tanpa Nama berkata...

sy bru je ptus...die yg mitk...kwn dh lma..sjak kcik...dh bsr , cple..die ckp , sy x spandai die..nape die cri sy dlu?smoga Allah rkati die n bg pngajaran.

zurEEn berkata...

saya baru je putus cinta.xtau sebab apa ktrg putus.tiba2 je dia buang saya.x paham knp lelaki b4 kte trime dia sanggup melutut,tapi bila dah d beri peluang x penah nk hargai dan akhirnya kye plk yg kne buang tanpa sebab.8least bgtaulah sebab apa.manusia mmg slalu buat kesilapan.tapi kalau org x bagitau kte xkan tau yg kte dah buat salah.diam xkan selesaikan masalah.

Tanpa Nama berkata...

smlm sy break off ngn die..kcewa sgt ngn die.dlu die suh sy jnji jgn tglkn die , tp die yg tglkn sy.skang die ugut nk bgtau mak sy smua bnda yg x elok psl sy..sy pn x fhm.
bl dh dpt keje , die mla cri psl ngn sy.ade je yg x kna ngan sy.dlu , die xder keje tp sy yg bg smgt kt die.bkn nk mgungkit tp hrgaila ape yg sy dh wat kt die.sy sdh n rs trhina smpaikn sy sgup ckp sy sgup ptuskn prshabtn ktorg sjk berbels - bls thun dlu.sy syg die tp mgkin die x btl2 syg sy.mgkin sy ni pgnti awek die yg dh tglkn die utk org lain.

Tanpa Nama berkata...

nak kongsi...huhu.... sy br break, sy yg mintak, alasan? sy x thn lg menunggu dia. kapel lbh kurang 4 thn lbh,percintaan yg pelik. 1st love. pas dia ungkapkan kata cinta ngan sy, dia berhijarah mencari pengalaman hidup, kami berpisah.aku setia menunggu kepulangannya, sampai akhir julai'08, aq dah x sggp lagi menunggu..
aq sygkan dia, p aq x sggup lg membebankan hati aku. salahkah aq membuat kptsn ini??? sapa nk tlg aku???? huhuhuhu.....

Tanpa Nama berkata...

memang susah nak melupakan org yg kta syg.kenal dah sekian lama xkan dpt lupa kjap je..biarlah masa menentukan segalanya..insyallah kta leh happy blk mcm owg lain.ingatlah..sbenanya 2han nk bg kta jodoh yg lbh baik,yang leh menghargai kta seadanya.life must go on.I WILL SURVIVE!!!

Tanpa Nama berkata...

aku nk tanya korg sbb korg pompuan.........klu sorg pompuan 2 suka jeling-jeling (intai )mcm kt dalam pjbt contohnya,makna dia suka kt laki 2 la. klu mcm 2 apasai bila laki 2 tegur die ,die sombong lak sakit hati tul la aku.......klu suka habaq suka................aku pun single la ni .......apa salahnya

Tanpa Nama berkata...

hehehe...ompuan tu, jeling tanda suka ker jeling tanda takut kat ko?

Tanpa Nama berkata...

sdh sgt skang ni...die ckp sy pompuan murh...

Tanpa Nama berkata...

aku bru pts 2 hri lalu...aku x dpt lpakan dia...aku lemah tnpa dia..wlpn aku dh cuba melupakan tapi aku tetap teringat dgn dia...wlpn aku lelaki tp air mata tetap mengalir teringatkan dia..aku tak peduli kata org aku btl2 sayangkan dia..kami pts bkn kerana hal besar tp hal yg ble d selesaikan tp dia kata dia dah tak blh lg dgn hbgn ini...adakah dia bnr2 tak syg kan aku lagi...?tlg

Tanpa Nama berkata...

korang smue dh putus.. aku lg le teruk.. x putus pn.. tp, cm xde ape2 je...
ade bf cm xde bf.. putus x bleh.. nak dekat pn x bleh.. so, nak bt ape ek.. sy sayang die sangat2....

zafom1@yahoo.com berkata...

finally lepas 3 minggu bersusah payah...aku pun putus...macam2 jadik...mak dia stg gila kat aku....tapi yg membuatkan aku marah sbb alasan x munasabah....and then ada mamat bodoh ni ambil kesempatan..terus nak masuk minang 21hb nih...kawin ujung bulan 11..cam dia tau2 aku dah planning ngan family aku nak kawin ngan dia ujung taun...walhal gf aku mmg pernah ckp kat aku ngan kawan2 dia yg mamat ni penipu besar....aku dah ikthiar...ajak dia berikhtiar...even dia pun cakap kat aku mmg dia hanya akan berbahagia jika kawin ngan aku sbb cinta dan syg dia hanya utk aku.....tapi tak pa...tak gentleman..main b***h...tapi tak pa kuasa Allah mengatasi segala-galanya.kalau ada jodoh tak kemana...aku berdoa agar dia tsedar sebelum terlambat.....

Tanpa Nama berkata...

cinta itu gileee...

Tanpa Nama berkata...

aku da dkt 2 bln break.. tp aku xleh lupakan ex aku, jnji nk kawin ngan aku tp last2 kawin ngn pmpn lain. yg aku angin sgt die kwin dlu br bgtau aku, 2 pun gne sms.. x berani lgsg jmpa aku.. ikutkan ati aku yg mrh ni nk je aku langgar die gne treler biar msk metro front page..eii geramnye

zafom1@yahoo.com berkata...

mangkuk hayun punya jantan...tak gentleman..

Tanpa Nama berkata...

aku bru je putus dgn bf..sdih giler.. aku kdg2 bz..xdpt bls msj dye..wlaupun aku dh gtau xleh msj,sbb sibuk..dye mrh!!!dye mntk putus..tp aku rasa sdih sgt..aku rasa bersalah,sbb aku msih syg dye..

Tanpa Nama berkata...

sy baru minggu lepas clash pakwe sy cakap capel tu haram..sy dah baca memang haram tapiii rasa nak tau lagi....betul ke haram..camne ye nak bersama ngan org yang kite sayang???

Tanpa Nama berkata...

couple 2 mmg haram hukumnya...kalo syg gak cpt2 ler kawin yer...

arez berkata...

aku xble lupakan die..tp aku sengaja sibukkan diri aku dgn wat byk pkara...sibuk dgn persatuan dgn lain2...at least dpt lupakan dia..wpn kdg2 rindu sgt kat die...tp semuanya ketentuan ALLAH..kalo jodoh xkn kemana.die akan ttp jd milik kita.insyaALLAH.aku pcya qada dan qadar Tuhan.

insan trluka berkata...

cinta mmg ssuatu yg unik. aku x salahkn diri die. yg salah aku sbb myintai dgn spenuh hati. brcinta hmpir 4 thn. last2 skali, putus. die lh smagat utk aku smbung blaja. tp, klesh lg 1 taun je lg aku nk gred. time nk exam plak 2. die x rase brsalah ke wat aku mcm ni......hmpir2 aku lupa diri. nk exam, tp slalu ingtkn die. tp, smuany de hikmat. aku amik exam dlm sedih. nikmat yg tuhan bg mlebihi ksedihn yg aku alami. result aku bagus. pointer aku naik.skrg ni aku dlm final sem.aku akn wat yg trbaik utk diri aku, family n trutama skali utk die yg dh hncurkn ati aku.aku akn slalu doakn spaya 1 ari nnt die akn menyesal ats prbuatn die. bg aku skrg, lagu krispatih : tp bkn aku trlalu sesuai utk dia........... aku akn jd steguh lagu 2 n xkn bnarkan lg cinta die @pn insan lain brtakhta di hati ni. biarlh sgala knangn manis 2 jd milik kami brdua sj smpai bile2............

Tanpa Nama berkata...

aku baru putus cinta semalam...aku menangis gila-gila kot semalam, aku sedih sgt2..sbb si dia nk tggal kn aku kerana dia dah ada gf baru. dia britau aku bhw aku tak ada ciri2 yg dia mahu. kmi couple hampir 3 thn tpi, jodoh tak smpai dan kmi hmpir nk brtunang, aku pasrah dgn semua ni. dulu dia cakap aku wanita idaman dia tp skrg sebaliknya. dia kembali dgn x-gf dia tu. dia kata dia masih syg kn x-gf dia tu. aku sedih sgt2 setelah dia luka kn hati aku....byk janji2 dia lafaz pada aku dan sumpah2 manis pada aku. skrg ia hnya tggal kenangan bagi aku. aku tramat syg pada dia tp, mcm ni blsn aku trima setelah byk aku korban utk dia. lelaki hnya pandai brkata2 tapi, buatnya tdk. aku sentiasa brdoa agar dia sedar kesilapan dia itu krn mmprmainkn perasaan aku...

Tanpa Nama berkata...

msti reda dgn apa yg brlaku.

huhu berkata...

alah... pempuan ni pon mcm syal gak....gatal nak pasang dua.. dalah kantol... wat2 tataw...bila dah kantol besor, alamak bg alasan bodow la plaks... huhhu

zura berkata...

sudah sbln ye x contact aku.. aku selalu 2gu col n msg dari dia....aku pn x tahu pe salah aku.. aku col x bls.. aku msg x replay... last2 aku buat keputusan pd 25/8, yg aku x nk gangu dia lg melalui sms tp xde respon pn dr dia.sbaliknya aku plok yg rindu kt dia....sbnarnya aku masih sygkan n cintakn dia.. tp aku buntu mase aku buat keputusan.. apa salah aku dia x jwb col msg aku...klau x suka bgathu j la...

Tanpa Nama berkata...

LELAKI LEBIH TAK SETIA PADA CINTA
MERAYU RAYU BILA TAK DITERIMA
BUAT TAK ENDAH BILA DAH MEMILIKI

LELAKI TAK SETIA

ADA SAPER2 NK BANGKANG??

SILAKAN

BUKTIKAN LELAKI PUN IKHLAS MENCINTAI

Tanpa Nama berkata...

yer...
memang..
lelaki x setia...
aku bnci lelaki especially x boy aku...
bnci!!!!!!!!!!!!!
xsdr diri...
huhuhuhu...
x guna menyanyangi org yg x syangi kite...
lelaki x mengenang budi...

Tanpa Nama berkata...

sy baru clash 2 mgu lpas.. kami couple da 5 tahun.. dia yg mintak clash sbb katanya sy da tak mcm dulu..lagi plak kami jauh.. dia kata dia da ada someone yg sntiasa ada utk dia time dia susah.. 1 ramadan we officially broke up.. amat ssh nak lupakan dia.. xleh blaja.. nangih 24 jam.. tpi Alhamdulillah, bl sentiasa dkatkan diri dgn Allah, rsa tenang je.. wlupun blm recover spenuhnya tp at least kita sedar pakwe kita tu bkn segala2nya untuk kita.. n percayalah.. Allah merancang ssuatu yg lebih baik untuk kita.. yg pening berusaha, berdoa dan tawakal...

Tanpa Nama berkata...

apapun yg berlaku ttg cinta only one things i can say it life must go on....be patient
ad hikmah sebalik ap yg berlaku...

Tanpa Nama berkata...

buruk macam nerpun kita kata dan hina lelaki...itu hak masing2...tapi ingatlah bahawa adam tetap adam.....hawa diciptakan untuk pengabdian diri kepada adam....sejauh mana kita nak tolak pentingnya adam kepada hawa......kita kutuk bukan main lagi lelaki bila kita putus ngan di...tapi cuba tanya hati kita....sudah hilangkah kasih dan sayang kita padanya...tak ada lagikah sebesar n secebis kuman kasih dan sayang kita padanya walaupun kita sangat membancinya?

Tanpa Nama berkata...

buruk macam nerpun kita kata dan hina lelaki...itu hak masing2...tapi ingatlah bahawa adam tetap adam.....hawa diciptakan untuk pengabdian diri kepada adam....sejauh mana kita nak tolak pentingnya adam kepada hawa......kita kutuk bukan main lagi lelaki bila kita putus ngan di...tapi cuba tanya hati kita....sudah hilangkah kasih dan sayang kita padanya...tak ada lagikah sebesar n secebis kuman kasih dan sayang kita padanya walaupun kita sangat membancinya?

Tanpa Nama berkata...

memang susah tuk melupakan dirinya..apa lagi kalau diri ini tak tahu apa kesalahan diri kita..tau2 terus d biarkan mcm 2 saja tanpa memberi alasan yg munasabah mcm kita ne tak ada perasan langsung..suka ati mak bapa dia membuat diri kita mcm 2..tyme dia nak kan kita mcm2 kata2 manis d luahkan...sedeh betul hati ne....

Tanpa Nama berkata...

ermm....ite br jek clask nk boy iter... raye k3 ari2...ite pon xtaw pe sb nyer...last dier ckp dier da xcyunk iter nk da de gurl br..ujg taun nk tng...huh!!xley trima tol alasan dier..4taon couple nk lme gak 2 tp bler clash 1 ari pon xsmpi kn..sng tol...tp nk cane kn...reda jelar..mgkin de hikmah yg dtg t...spe taw kn..wt mse neh..pe yg ite bwt nk lpekn dier dgn pg shopping2...mkn2 n sbukan dr ite ngn bnyk bnde...1 jek ite nk ckp..2 kaum2 laki neh...kalo nk wt pape 2 pk lar pe prasaan owg yg d tgalkn 2...renung2kn..sekian..

insan_terluka berkata...

aku br clash 3 bulan lalu..ak sdih sgt coz aku ditipu idup2..pakwe ak dah kawin 1tahun tanpa pengetahuan ak..bulan 3 br nie bni dy lahirkan baby gurl..aku dapat tau bln 6 br nie..pastu ak pk trus nak clash ngan dy..aku syg gler kt dy coz ak ngan dy dah 3 tahun bersama..pas ak clash,aku masuk wad coz ak jatuh sakit..pas2 dier datang minta maaf dgn ak..ak xdapat nak maafkan dy lg..skunk ak dah xcy kat laki..biarlah ak single dulu..aku merana gler..aku harap aper yg berlaku kat aku akan terjadi dkat anak dia atau adik pompuan dy.

lily cute berkata...

lelaki mmg giler....dlu masa sek aku bercnta dgn mamt ni hamoir 5 thun last2 dia kwen len dgan alasan aku msa 2 msih study kt U dn dia dh trlanjur dgan girl 2.pahtu aku bcinta dgn mamt ni sorg msa 2 aku kt U.bcinta bgai nk rak hmpir 2 thun dia msuk minng aku tuggu dngn sabar jea ble dia nk ajk aku kawen.lastly ble dia blik dri oversea dia outuskan ptunagan kami dgn alasan aku xsesuai dgn dia dn marah sb masa dia kt oversea aku jdi model majlah tnpa mnta izin dia.giler btol jantan 2....lpas 2 blan ada org mask minang abah aku trima aku tpaksa akur dgn khendak kluarga.kmi kwen...2 mggu kawen dia mula tnjuk pragai.upenya dia pans baran...hmpir 2 tahun aku idup tseksa dgnnya. akhirnya kami cerai. aku bagai nk giler pkkan tntang lelaki. lpas 3 bln aku bcinta dgn mamt dri KL dia pn tnggalkn aku cam2 jea ble aku thu upenya dia dh ada istri. aku begang giler dgn lelaki skg ni... apapn aku ttp bdoa moga stu ari aku dtemukn dgn lelaki yg baik yerlar...wlau mcmmana benci pun aku pd lelaki aku tk bleh tanpa lelaki....aku ni manja...

puteri berkata...

hey lily cute...
aku rase kau ni bukan manja...tp suka mkn aiskrim j ni... hehehehehe...dh byk jenis aiskrim kau dh rase erk...jeles aku...

Tanpa Nama berkata...

saya couple nagn awek ni dah 3 bulan...tp dia telah curang di belakang saya..sy kecewa,sy kalau bleh nk mintak putus tp sy masih sayangkan dia....ape yang perlu saya lakukan

Tanpa Nama berkata...

aku benci pempuan yang berpura2....

Tanpa Nama berkata...

aku lagi benci

timun berkata...

selamat tahun baru sume....
aku nak kongsi jgk pengalaman.aku couple baru 2 tahun,tapi aku rase macam aku dah terlebih memberi.bil tepon aku byr,mkn aku byr,minyak kerete aku isi.....sume expenses aku buat.dah tu,pakwe aku selalu busy n buat tak endah aku.sblm couple punyelah,merayu,romantik habis! skrg,buat dunno jer....geram btol aku!die takde pompuan ln,tapi die terlalu taksub ngn family die.memanglah family die kaya2....tapi die umpama kuli je dalm fmily.ape2,sume die kena buat umtuk fmily,tapi,bab duit,aku jd bank die!fmily buat tak tau je kalau die tak duit.
bukan sekali,berkali2!
tapi,die syg fmily mengalahkan ape!aku die buat mcm ape.boring sesngt baru cari aku.so,ape aku patot bt?aku pun dah tak tau aku syg ke tak kat die.....kdg2 alu rase mcm nak belasah je die.aku rase nak seksa je idup die.....geram!tapi tak leh buat ape.....

Tanpa Nama berkata...

spa ckap laki xsetia??ak pnya la stia ngan awek ak, tp dalam diam2 dia dah de kapel yg len..sdih gler ah ase..ak d tipo oleh sseorng manusia lemah yg bernama PEREMPUAN!!!

Tanpa Nama berkata...

dasar jntan smua xguna....
hnya pndai tabur jnji2 mnis kat orang pmpuan jer...
xbleh ker klu x mnipu???
snang ker hdup klu trus mnerus mnipu kaum pmpuan????
ingatlah...xkan snang nyer hdup korang klu asyik duk mnipu pmpuan jer...
orang pmpuan pun ad prasaan jgak...
jgn pkir prasaan sndiri jer...

dah ptus...nk smbung blik...
dgn alasan rindu kan ak...
bodoh punya alasan...
watlah reason yang logik skit...
sdarlah dah ad tunang pun still nk kat ak...
xmalu ker???????
ksian ngan tunang dia...hri2 kna tipu ngan jntan xguna tu...
wpun ak akui yang ak sgt syg kat dia...tpi jiwa ak dah hncur saat bla dia ckap yang dia xthan ngan ak....

dia kata ex dia lbih memberi kbahagiaan yang dia inginkan...
so knapa slama nie xbgtau ak awal2....
aku dah kcewa yang teramat sgt ngan dia...
dia pmusnah hatiku yang lara....

Tanpa Nama berkata...

korang sume penah kapel w'pn dan clash pas 2. ta sy ni.. hbgn sy ngan die sgt pelik. hbgn yg mengelirukan.. sy pn tak tahu sama ada die syg kan sy ataupun x? kalau nak kata yg die sygkn sy, die x penah serius untuk b'same sy tp kalau nk kate hbgn kiteorang xder ape2, n sy rase die anggap sy sbg gf die.. lg pn org tua kiteorng dah merestui hbgn ni. tp sumenya atas dia.. dia ckp xnk serius lagi cz die perlu blajar dulu... ape salahnya kalau kteorang kapel skrg pn. sy xkan kong2 die blaja.. tapi ntahla kalu sy mntk dilepaskan die xnk lepaskan sy.. tapi die gantung sy dgn cintanya.. sy xtahu ape ptt sy buat... sy tahu die masih tingatkan ex-gf die. sy xnk pakse2 die. CINTE XBLH DIPAKSA.

Tanpa Nama berkata...

susah tu memang la..sebab si dia pernah ada relation istimewa ngan kita.ambik masa..,sibukkan diri sendiri macam buat aktiviti2 yang berfaedah..insyaallah..,sooner or later...kurenglah sikit tak lah frust sangat,kan?isi masa ngan family or members...

Tanpa Nama berkata...

aku br clash jer smlm.ini cinta ke 2 aku.tp apa nk buat dh bkn jodoh aku agaknye.aku leh terima hakikat ni tp aku x leh lupa dia.sedih sgt......dia baik tp fmly dia x suka aku.jd terpksa le aku undur diri.betulke kptsan yg aku buat 2?????tlglah aku............

sha berkata...

aku dahde bf,kwn dh 2thn lbeh.n dlm mase yg same aku kwn lg ngan sorg boy.tp die jauh dr aku.sjak aku dahde boy ke2,aku abaikan boy aku yg ptame.dan mmbuatkan bf ptame aku heran ngan sikap aku.aku bagik alasan yg aku pnat n sentiase ade hal.smpaikan aku dah de niat utk memutuskan ubungan ngan boy ptame aku,sbb aku ngan boy ke2 aku dah mrancang mase dpan.n boy ke2 aku tu pon dah jmp parent n family aku,so aku mmg akan mintak putus dr boy ptame aku.tp ntah cmane,blom smpat aku sampaikan brita utk mintak putus dr boy ptame aku,boy ke2 aku lak yg mintak putus dlu dr aku.alasannye,die rimas ngan sikap aku yg sentiase push2 dia.mmg la ktorg ade masalah sket,tp ntah cmane la die leh ungkapkan pepisahan kat aku.ish!mmg aku xleh trima,tp aku nak buat cmane lg?dan akhirnya kami putus,tp aku tak pnah lupekan die walaupun kisah nie dh 5 bln blalu..skrg nie,aku masih lg ngan boy aku yg ptame,tp aku bhagia lgsg..jahat ke aku nie??

sha berkata...

sorry,slh lak..walaupun skg nie aku ngan boy aku yg ptame,aku tak bhagia lgsg! AKU TAK PNAH BHAGIA NGAN BOY AKU YG PTAMA!!

Tanpa Nama berkata...

Sha,lemme out it straight forwrd.
i rs u dh trsilap pilih.
jgn buang masa u dgn bf u skang nie.
kalo ngan bf ke-2 tue,u dh sampai ke thp
fikirkn future,maknanya hati u dh trbuka utk dia.dan hati dia gak dh terbuka utk u.
misunderstanding besa berlaku,dan blh diperbaiki,its nt a big deal.
my advice,try to contact ur 2nd bf,and grab him asap.once u miss the person who loved u,u wldnt get it back.trust me,its base on my experience.zaman skang susah nk dpt lelaki yg setia pd yg 1.

Tanpa Nama berkata...

sy baru clash bulan lepas... die da tunang ngan org len... my own best friend... soo sad... i don't know how to faced all this... after all i've done, he gave this to me... can't stop crying till today... ='(

Tanpa Nama berkata...

i dah clash more than one year.. pastu dah sambung balik 2 kali then, putus balik last week!! damn!! i still miss him after what he had done.. my ex ni takde pompuan lain, tak tipu duit tapi slalu tipu pasaal diri die.. kate smbg study, i chenk ngan enrollmen takdepun name die.. kate dapat keje kat big company, i chek ngan parents die, takdepun. i tak faham knape die nak tipu i slame ni. bukan baru kenal. dah 5 tahun bercinta. both of our parents pun dah jumpe kitorang. tapi perents aku tak suke die sbb die takde keje tetap n tak cube untuk memperbaiki diri...

Tanpa Nama berkata...

aku masih ingt ag janji2 manis exbf aku.. memg die dsr penipu, janji mcm2, nk jadikan aku isteri die la, nk aku jd ibu pda ank2 die la, kenlkn aku pd famly n suh aku pgl mak die ngn pggilan mak, nmpk cm serius jer.. ble aku ngis n jauh dri die, die pun turut ngis, x sgp berjauhn ngn aku , smpai sggup pakai bju aku kalo terlalu rindu,janji nk kwen, lama gak la aku kapel ngn die, adalah dlam 3 thn, sbb die aku jd brni n kenlkn pada famly aku, fmly aku da suka n stuju nk terima die as menntu, tp and the end die berubah ati, die kta x nk pkir pasal aweks ag, nk tumpukn pda kerjaya, dulu punya janji manis, kta aku ni la harapn die, sumber inspirasi die, tnpa aku die xleh nk berjya, tp skng sume tu hnya janji manis.. die memg dasr penipu , da lah curi ati aku n wat aku syg gle kt die, lastly die tglkn aku cm ni jer.. x lgik mintk putus hnya dlm sms jer.. pastu aku try kol die x jwab, n lastly tukar no phone.. memg x guna punya jantan,, tau la ko duk jauh, aku sgp nek flight p jumpe famly ko, aku ingt aku akan jd menntu keluarga ko, tp cm ni lak ko wat kt aku.. memg x guna punya jantan.. GO TO HELL!!!

Tanpa Nama berkata...

aku plak..lm lg clash tp relationship cam d hjg tnduk..hr2 gduh..even hal kcik..mybe aku yg ske stat gdh dulu..mgkin aku ni perfectionist agknye..dia ni jns slambe n ske ikt kpla sndiri, ssh sgt2 nak bwk bincg if bnda tu dia xnak bncg unless dia rs nk bukak mlt..
aku dah twr ht sbnrnye, sbb nmpk sgt dia remehkan ht aku..mkin aku xske,mkin dia bt..aku dah penat sgt2..tp knp aku msh berthn ngn dia..dia buknnya hbt sgt pun utk dbggakan,blja pun spm,kami mmg bza sgt trf...but still aku pndg dia...why?aku bingung...setia sgt kot akuni..kdg2 aku rs aku diperbodohkan dgn org yg lebih sngkat pemikiran dr aku...cinta dah butakan aku ke...aku nak tggl dia...smpai aku xsggup...mgkin aku lm jumpe org yg lbh baik dr dia...aku dh xsggup sgt2 dah nak sktkan ht tiap2 hr...knplah nsb aku jmpe org xguna cam dia..lgsg xhrgai org...

una berkata...

kitorg walaupun da officially clash tapi dia still lyn ak macam gf dia wlaupun kitorg tak kapel..ada la dlm sthun lepas tu tibe2 je dia macam laen.die cakap die terima ak sebab ak yg nak kat dia. so ak je la yg mengharap kat dia, dia tak. tapi dia da bagi aku harapan. da buat ak percaye yg dia memang syg ak. lastly dia ckp dia anggap ak mcm kawan je..
ak x faham r. ak betul2 syg dia. smpai skrg ak tak leh lupekan dia. susah kowt nak buat org yg kita tau kita syg dia lebih dari kwn tapi dia cuma nak kwn je dgn kite.
macam2 benda ak buat nak lupekan dia. sampai ak set otak ak yg ak nak bencikan dia semata2 nak lupekan dia n x nak lagi syg kat dia wlaupun ak tau ak still syg dia..
ak benci ak syg dia!!

Tanpa Nama berkata...

Aku pulak entah tidak tahu kesudahannya, hanya doa tempat aku berharap. "Satukan kami berdua jika itu yang terbaik dan pisahkan kami berdua jika itu yang lebih baik". Aku telah banyak usaha dan setia kepadanya. Tetapi dia pula sebaliknya. Aku pertama kali merasai nikmatnya bercinta tetapi aku faham makna setia, komitmen, usaha dan sebagainya. Dia pula banyak pengalaman, tetapi dialah orang paling *****. Cakap dan nasihat aku itu dan ini, tetapi dia pula sebaliknya. Memang amat letih perhubungan seperti ini. Ada seperti tiada. Tiada tetapi diadakan. Amat hipokrit.

Aku percaya, kami akan sampai ke penghujungnya. Tahun ini adalah tahun ke-5 kami. Tetapi tiada maknanya lagi. Dia pun telah memilih jalannya sendiri dan buat apa menambah derita.

Semoga Allah memberi aku kekuatan mengharungi hari-hari mendatang.

Tanpa Nama berkata...

aku sedeh bila kenangkan nasib aku.. aku ada bf.. couple da 2 thun. aku pernah mintak putus n couple ngn org lain sebelum ni.. semuanya sebab dia xpedulikan aku.. dia fikir aku bila aku kata xkan cari cinta lain selain dari dia dia boleh pakai buang aku ikut suka dia.. dia xtakut aku ikut lelaki lain sebab di tau aku sayang dia.. tapi dia silap.. kesabaran aku dah sampai ke puncak nya.. aku marah n nak tunjuk kan pada dia aku boleh bahagia tanpa dia, aku kecewa dan betul2 marah bila dia abaikan aku.. aku tekad nk putus sebab aku xsanggup harungi semua tu lagi hari2 nanges n tahan rasa sakit hati ni.. bila aku dah couple dengan org lain (wlupun org tu baru aku kenal,- memang baik n aku rasa jauh lebih baik dari dia yang lebih aku syg) xsampai seminggu aku tglkan dia.. dia datag merayu pada aku mintak balik kat dia.. dia betul2 tertekan selepas melihat lelaki disebelah aku adalah org lain.. dia sedar yg aku memang akan tglkan dia. wlupun aku couple dengan lelai tu bukan atas dasar cinta tp lelaki tu sedia terima aku.. dia baik, sopan n hrmatkan aku.. lebih lg dia jauh lebih handsome dr dia yg aku syg.. tapi bila hati mula berkata jiwa mula memberontak.. aku layu dengan pujuk rayu dia.. sikap dia berubah setelah kehilangan aku.. dia berubah demi dapatkan aku.. aku mula buka kan hati untuk nya.. dan akhirnya aku pulang kepadanya.. berterima kasih pada si lelaki itu kerana melepaskan aku dan memahami aku.. aku pulang kepada dia.. aku bahagia bila dia yang aku IDAMKAN telah muncul.. hargainya dia pada aku,hormmatinya dia pada aku, sygnya dia pada aku terpancar semuanya.. aku sygkan dia dan aku rasa dia memang untuk aku.. dia yakinkan aku untuk pulang padanya dan yakinkan aku bahawa dia betul2 mahu bersama aku.. aku sungguh bahagia.. namun setelah beberpa bulan.. dia mula mencipta kejayaan.. dan pastinya bertambah kenalan.. ujian dtg bertandang lagi.. dia start jalinkan hub dengan perempuan lain.. aku terpaku... n tak terdaya menerimanya.. buruk kah aku?? apa yang kurang ?? berdosa kah aku?? wlupun bukti telah aku tunjuk kan dia masih xmengaku.. aku pasrah.. namun selepas itu dia berubah kembali.. namun hari ini kali ini dan saat ini.. aku xmampu menahan semua ini.. aku cuba nasihatkan dia agak tidak berlaku curang dan bersikap jujur dengan aku..aku nak dia tau aku sygkan dia.. tapi dengan selamba dia berkata aku xberhak WARNING dia untuk tentukan semua itu.. tidak BERHAK ke aku menasihatinya supaya menjaga hubungan kami?? tidak BERHAK ke aku berasa sangsi dan cemburu sebagai seorang kekasih hatinya.. HAK menjadi pengakahiran cinta kami.. bertapa murahnya cinta bila tidak dihargai lagi... cinta nampak bahagia bila di awal2 hubungan.. dan diakhirnya.. hanya akan nampak luka.. aku serik untuk meyayangi sesiapa lagi.. cukup perit untuk aku hadapi semua iti.. peluang yang aku berikan tidak dia harga kan.. semudah itu dia melukakan hati aku.. semudah itu dia lafaskan untuk bunuh cinta aku.. dan semudah itu dia buktikan yang aku memang bodoh memilih dia... cinta itu menyakitkan... !!!!

Tanpa Nama berkata...

malam ni aku putus dgn bf aku da.. (aku pengirim kisah kat ats ni) aku dah mintak putus dengan dia.. dia xhargai aku,, aku rasa betul2 bodoh bila terima dia dulu.. dia xhargai aku,, aku benci dia

move with style berkata...

die tggal kn aku tnpa ckp ape2.....
die pegi cam 2 je.....
prasaan aku, die x prnh amek taw....
tp skarang... aku ttp tggu die.....
smpai ble? aku pn x taw....
sayang, taw x....
skang nie sy trlalu rndu kn awak...........

Tanpa Nama berkata...

xbaik tau kalo laki cepat nk buruk sangka pd gurl yg die syg..cz syaitn sentiasa goda org yg suka bersyak wasangka..so, pk2 kn la k

-FDA-

Tanpa Nama berkata...

aku...rindu kn dia...tp,,,aku tdk dpt kmbli ker sisi dia lgi,,,aku tk ingin dia thu...yg aku mhidap pnyakit.,..yg tdk psti,,,brapa lma aku hdp...ya Allah...bpa lma lgi aku dpt bthn...aku igin ksih syg dri dia,,,tp...apa dya ku lgi,,,takdir yg mnetu kn...apa yg aku plu lku kn...????? aku azura.baizura yg mncintaai laki yg bnama lee..lki yg yg bkn milik ku lgi,.

Tanpa Nama berkata...

aku d perkenalkan dgn si dia melalui perantara keluarganya, maka berlakulah perkenalan antara aku dgn si dia. setahun menjalin hubungan, kami clash tanpa sebab n then setahun slps itu hubungan kami terjalin kembali...bukan apa, mungkin masing2 rasa bersalah krn takut mengecewakan keluarganya...wpun pada hakikatnya aku telah jatuh cinta padanya sejak pertemuan pertama...tetapi d pihaknya aku keliru, seolah2 dia tidak serius dalam menjalinkan hubungan ini ke arah yang lebih bermakna.....kini kami jrg bhubung...perlukah lagi hubungan ini d pertahankan? Terasa aku menjadi seorang yang bodoh sebodoh2nya kerana menanti sesuatu yg tidak pasti....Semoga sinar bahagia sentiasa menanti di hadapanku...Ya Allah, pertemukanlah aku dengan seorang insan yang benar2 menghargai diriku....

Tanpa Nama berkata...

i hate di part... :(

Selepas Baca, Sila Komen

Artikel Terkini

Disclaimer: Blog ini ibarat 'scrap book' saya. Di sini saya kumpul artikel yang saya gemari di akhbar, majalah dan internet berkaitan CINTA. Artikel-artikel ini bukan ditulis oleh saya tetapi sekadar koleksi peribadi dan diharapkan dapat memberi manfaat kepada semua yang membaca.