Awak Anugerah Terindah Pernah Saya Miliki

Share on Tumblr Awak
Hari ni awak nampak serabut
Semua orang kutuk
Tapi ada gak hati yang puji
Jadi you can always count on me

Awak
Hari ni awak senyum kat saya
Tapi saya buat-buat tak nampak
Padahal nak elak dari pengsan…

Awak
Hari ni awak datang kelas saya
Tapi Saya buat bodoh ajer
Padahal bumi ni rasa macam dah tak cukup graviti

Awak
Hari ni awak nampak comel
Semua orang puji
Tapi saya puji dalam hati
Padahal nak gak puji sekuat hati

Awak
Hari ni saya senyum kat awak
Tapi awak jalan depan saya
Jadik senyum pun tak guna


Awak
Hari ni awak tegur saya
Tapi saya buat-buat pekak
Padahal nak elak daripada tak boleh berhenti borak

Awak
Hari ni saya tegur awak
Tapi saya tegur awak dalam hati
Jadi awak tak penah dengar all the gud lucks and take care hari-hari

Awak
Hari ni kita duduk semeja
Tapi rasa cam jauh giler
Padahal tak sampai sedepa

Awak
Hari ni awak beratur belakang saya
Tapi saya tak tau nak cakap ape
Jadi saya blah macam tu aje

Awak
Hari ni berubah situasi
Tapi Saya still kat sini
Padahal dah kosong tak berisi

Awak
Hari ni saya nampak awak dari McD
Tapi awak tak macam dulu lagi
Jadi saya terdiam sendiri

Awak
Hari ni saya dah janji..nak pergi
Tapi tak tau kenapa tak boleh pergi

Awak
Hari ni saya menyesal ada ego yang tinggi
Tapi dah takde harapan kat sini
Jadi nak tak nak terpaksa sendiri

Awak
Hari ni hari terakhir nampak awak
Tapi awak tak toleh sini
Awak fokus kat tv

Awak
Hari ni saya tengok gambar kita senyum
Tapi gambar tinggal gambar
Nak buang sayang nak simpan sedih

Awak
Esok antara kita ada “balai berlepas”
Esok…tiada esok untuk saya
Esok juga…tiada esok untuk awak

Awak
Semoga satu hari nanti saya menginsafi diri
Tak nak ada ego tinggi lagi
Buat sakit hati

Awak
Sebelum pergi
Hari ni..kat sini
Saya janji
Semua ni untuk awak…
Sebab kenal awak anugerah terindah pernah saya miliki….
Terima kasih awak

* Kredit kepada penulis asal Awak Anugerah Terindah Pernah Saya Miliki

115 Komen:

akmal berkata...

mama. kamu adalah satu anugerah yang terbaik pernah papa miliki...tapi kini ianya hanya tinggal menjadi satu kenangan yang abadi..papa sayangkan mama.....

Tanpa Nama berkata...

awak...sesungguhnya, anugerah terindah itu amat bernilai utk selamanya..

Tanpa Nama berkata...

sweet...
sayu p0n ade...
huhuhu~...

Tanpa Nama berkata...

sedey nye....=(

Tanpa Nama berkata...

cinta memang indahh...
tapi kamu dah khianati kepercayaan yang aku berii..kini kau kembali dan mengharap cinta yang tak pasti..
aku benci kau!!

Tanpa Nama berkata...

love?so sweet..tp kdg2 tue cnte jgk bt org nangis..bg sy cnte xde pape mkne coz sy sllu kcwe krne prtner sy xpnh stie dgn sy..mmm,bg yg couple tue hrgai n stie lah kat prtner korg tue n bg yg da pts ats reason yg tertentu tue jgn la trus m'benci ssme sndri myb ade hkmah d sblik nye..=)

sakura_babyina berkata...

entah lah..cinta ini tak pernah di mengertikan!
cinta yg buat aku sengsara,cinta juga yg buat aku menderita tapi kerana cinta jug ayang mengajar aku erti segalanya..
terima kasih cinta..
aku hanya mengharap jodoh dari Tuhan..semoga aku akan menemui cinta yg abadi selepasa ini..

Tanpa Nama berkata...

dia adalah anugerah terindah pernah aku miliki.... walaupn dia dh pergi menghadap Illahi tp kasih syg aku kt dia x pernah berkurg malah bertambah dan semakin berkembang sejak pemergiannya....rindu sgt kt dia... x mampu tahan airmata ni dr mngalir sambil taip ayat2 ni.... miss him damn muchhhhhhh..... :( moga Allah kumpulkan roh abg di kalangan org2 roh org2 beriman....

Tanpa Nama berkata...

sedey sangat.. teringat kat kawan lamer....

Tanpa Nama berkata...

sempoi tp cedey arr... awak pliz jgn ego sgt!

Tanpa Nama berkata...

"tahukah,ble kte sygkn sseorg kte x prlu mgalah,kcewa n pts asa krn prasaan yg lahir adalh anugerah krn kte xkn syg sme org dlm hyt kte,m`cntai n m`hrgai tnpa rase yg ujud d at kcuali dia yg m`getarkn at"

Tanpa Nama berkata...

so sweet...awk adalah adalah yg terindah dan tercantik yg pernah sy knal.

Tanpa Nama berkata...

yup! pemergian die membuat aku rindu,rindu segala2nye...aku tahu aku xkn dpt kembali kat die walaupun beberapa tahun...aku ttp tunggu die coz aku syg kt die...aril,,...walupun perpisahan nie bkn keatas kerelaan aku..

nur insyirah berkata...

"Andai benar aku untukmu, insan manusia bernama wanita yang tercipta daripada tulang rusukmu, PASTI, aku tetap menjadi milikmu, InsyaALLAH DGN IZINNYA yg Maha Kuasa" Ia adalah anugerah yg terindah n ternilai drpada ALLAH SWT YANG MAHA ESA..

anys berkata...

tingat kat sum1..dia anugerah terindah dalam idup aku .....kimie,,,anis ttp akan sygkan kimie walau kt bkn ditakdirkan bersama...

Tanpa Nama berkata...

awk.. saya sntiasa syg awk.. shingga helaan nafas saya yg terakhir.. sehingga awk thu bertapa setianya saya kt awk.. bertapa cintanya saya kt awk.. n sehingga awk sdar apa yg saye buat adalah untk kbahagiaan awk..

Tanpa Nama berkata...

PAPA...MAMA SYG CGT2 KAT PAPA...SAMPAI papa ckp mama b0doh pown mama ttap senyum....papa slalu mrh mama..tp mama senyap jewk...sbb mama tak nak terasa hati...bila kita gaduh mama wat nama papa izad jewk...mama rasa cam hina sgt papa...mama terus tukarr balikk...papa...mama nak papa tahu yang mama sentiasa sygkan papa.....

B3rrY berkata...

sedeynyer.... awk, awk hadir tanpa dipinta, mengapa setelah peroleh hati awk yg hancurkan.. mengapa sanggup awk begitu??? kerana ego. kerana nahsu smua terjadi... ku insafi diri...

Tanpa Nama berkata...

sye x sukekn awk bile pertama kali lihat dan kenali wak..awk yg selalu buat sye marah. Hari2 yg sye lalui b'sama awk mmg pahit..dlm ati sye sllu b'kte"alagkh baiknye kalo bkn awk yg sye t'pksa sye hadapi tiap2 hari"...
Tp bila hari bertukar minggu..mggu b'tukar bulan p'rsaan pun b'tukar benci m'jd syg..x pernah sye duga awk yg akan singgah dan b'tahta di ati sye ni sampai kini..skrg awk yg slalu mnemani hari2 sepi sye w'pun kte hnya kwn biasa krn rahsia hati ni t'simpan rapi jauh di sudut hati sye.. sye takut kehilangan awk!sye t'lalu sygkn awk!

N^_~firza berkata...

slalunye org yg x pernah t'lintas di pikiran dan ati kite lh yg akn m'curi ati kite tanpa kite sedari..org yg kite benci,yg slalu kite fikir negetif sje pasal dialh yg tnpa di sedari m'jd yg kite syg..aneh sungguh prsaan dan ati mnusia ni!!

Tanpa Nama berkata...

i x suka ending camni..
tp 2la erti idup..be strong

Tanpa Nama berkata...

b0d0h cinta...............

Tanpa Nama berkata...

sedey sgt2....wat aku teringat kr ex-bf aku ar...huhuhuh.........

Tanpa Nama berkata...

cinta itu pelik dan unik tp ia mengingatkan detik perkenalan aku n hubby....skrg kita meniti hari utk bergelar mummy dan daddy

Tanpa Nama berkata...

aku x nak jadi cam2...tp perangai aku cam2 la..suka jual mahal ckit.ramai laki yg minat kat aku tp saja malas nak layan

Tanpa Nama berkata...

aku x nak jadi cam2...tp perangai aku cam2 la..suka jual mahal ckit.ramai laki yg minat kat aku tp saja malas nak layan

Tanpa Nama berkata...

aku pnh kcwa dlm bcinta..n then dtg teman membalut lukaku..namun, aku kecwa jugak..n then dtg lagi teman baru membalut lukaku..coz kami sama2 kecwa...dipertemukan utk mnjd shbt, apakah hanya shbt tok selama2nya..aku pun xpasti....namun aku syg dia...

da Emithy_emoCruz berkata...

awak..sy syg awak...cinta awak..

Tanpa Nama berkata...

kite terlalu cintakan awak PAPA..u r alwys in my heart syg!!!

cinta kita smp ke tujuannya..itulah harapan kite PAPA..

Tanpa Nama berkata...

knp susah nk dpt org yg btl2 sygkan kite?hargai kehadiran kite ni dlm hidupnya...knp ek...='(

ilda izzati berkata...

b....
b lah anugrah plggg trndah lam idup cyg..
cyg x sggup lpaskan b..
cyg syggg sgt2 kt b...
cyg hrap hbngan kta brpnjangan..
amin...
hek3...
bye..
cyunk_akuw..

Tanpa Nama berkata...

fiq.....
fiq lah angrah plgggg trndah yg prnh ninie mliki..
ninie x nk khlangan fiq..
ninie mnx maaf psal ptg td..

enie smkGp..hek3.. berkata...

please forgive me..
i'm really2 regret about what hppens about us..
i'm so sorry...
maafkan enie fiq..
enie btol2 mnyesal...!!
hihi..

your lOve...??

someone in love berkata...

hgga kini ku mnggu jwapan dri mu..
hgga kau hbis exam..
ku hrap jwapanmu dpt mnggembirakanku..
smpai bila2 drimu akan ttap lam atiku..
wlaupn kau mlik someone..
but who knows??
i hope u will always happy n plez don't forget me..

n@B!L@ berkata...

driku mnyanyangi si dia...
ttapi driku binggung dgn si dia...
adkah si dia msh mnyanyangi ku...
sprti dlu dgn stulus ati...
aku ingin tahu...
apa isi ati nya trhdp aku...
wlaupun dia tlh mnjadi mlik ku...
aku tdk thu smpai mna hbungan ini akn brtahan...
aku hrp akn kkal utk slamanya....
I LOVE YOU SO MUCH.......!!!!!!

eyla berkata...

izad....sy syg sgt2 kat awk...
tp sy xnak awk pgil mama kat sy...
sbb sy bkn mak awk....
sy nk jd syg awk jerkk....
syag izad

gu berkata...

inikah cinta?? ziad oyak ni cinta monyet... monyet pon pandai bcinta ek..pandai monyet2 skrg.. tp setahu aku cipanzi je ahli keluarga monyet y de ckt kepandaiaan, ni monyet pandai bcinta spesis mane ek???....monyet xreti bcinta sahabat, klu xkan de pepatah "cam monyet dpt bunga"...pe maksudnye.?? aku pon xthu..wakakaka

Tanpa Nama berkata...

I love u tuan/puan carpen :D

Tanpa Nama berkata...

Awak anugerah terindah dalam hidup saya..Dulu,saya bnci awk sebab awk terlalu amik berat pasal sayew,sibuk...asyik col & sms jer..bilew sayew marah,selagi saye tak jawab col,selagi tu awk akan col..Rimas tol..Tapi,masew tu saye buta hati,saya tak nampak keikhlasan,kesungguhan dan kelukaan yg awk pendam demi sayew..Kini,saya sedar,awk buat semua itu kerana cinta & sayang awk pada saya..Saya bersyukur sebab ALLAH bukakan mata & hati saya utk lihat ketulusan hati awk..Saya akan Cintai Awak seumur hidup saya..Awk lelaki terbaik yg pernah hadir dalam hidup saya..Terima kasih sayang kerana tulus menyayangiku...

apple89 berkata...

aku sndiri masih tak pasti ape itu cinta yang sebenar~

::cik deany:: berkata...

fakhruzzarin...abg anugerah terindah wat ayg...ayg syg abg sgt2...ayg tw ayg ni degil..tiap kali kite selisih phm bkn ayg mintak nk menang je,cume ayg nk abg sedar gak ane slp abg...plz syg buang ego tu...arap hbgn kite berakhir dgn ikatan yg sah...i'll be waitin u syg....

Tanpa Nama berkata...

ummi...ummi anugerah yang terindah buat along..Tp skanG ummi dh xde,along pn ilang tempat bermanja...mOga ummi ditempatkan bersama hamba2NYA yang soleh dan sOlehah... Amin..

Tanpa Nama berkata...

cinta dtg n pg..syg x brmksd miliki segala....syg hnya miliki hati bukan mahkota seseorang...jdi jgn mntk bkn2 kat awek msg2 slgi belum mnjdi milikmu yg sah(perkahwinan)....
nasihat ikhlas dariku....

Tanpa Nama berkata...

mmg tp... saya sering disakiti kerana cinta...
Saya sering berdoa agar arwah kekasih lame saya masih hidup... mmg indah...sbb ta disakiti...tp... kekasih baru saye nie... mcm ta cinta sy...trutama di dpn kekwn kami...die seolah2 ta mengaku dan malu mengenalkan sy kpd kekwn die... lg2..di hdpan cikgu2 kami... sy la yg memberitahu kpd cikgu2 saya dan teman2 saya bahwa..die adelah kekasih sy... besides..kami dulu same sekolah...so..bile diorg dpt tahu..sume terkejut... kalo nk tahu..budak kelas die anti terhadap saya sbb saya pengawas yg teramat garang...huhuhu...itu mungkin salah satu sbb die cam ta mo kenalkan ssy kt kekwn die... hurm... die ta de la hensem mane pun..biase je..bak kwn baek sy ckp..oit, awat anq pilih dio...anq tado taste ke?,,,hurm... sy ta kesah la ape org nk ckp...tp..sy tahu...sy mencintai die skrg...bukan sy ta cinta arwah sy..sy mmg cinta akan 1st love sy...he s the best..tp..kami ta de jodoh...die pesan kpd sy..die nk lihat sy bahagia... ape2pun, sy rahsia kpd bf sy ttg arwah...yg tahu ttg nie..hanya kwn baik dan keluarga saya...
Baru2 nie..teman baik sy dr Germany ada mengatakan die sbenarnye jatuh cinta pada sy..tp..sy bg tahu..sy ade bf..sy ta pernah crite ape2 masalah sy pd org ttg bf sy nie...tp.. ye la..kalo pikir..nk je sy minta clash ng bf sy ni..tp..buat pengetahuan kalian..saya yg meluahkan hasrat hati sy pada bf saya... die trima...mmg happy..tp rupenye...die trima sekadar sbb saya dpt melanjutkan pelajaran ke luar negara...tu je...hurmm..tape la.. saya tekad nk dptkan cinta die jugak... kalo nk tahu..die slalu ckp kt saya..hp die tertinggal...cube bygkan.. sy sanggup korbankan duit mkn sy semata2 utk membuat panggilan dr luar negara ke mesia...tp..bile sy pulang ke mesia..bile time dating tu.. boleh lak die maen sms dpn sy...betapa kecainye hati sy... saya ta tahu mcm mane sy ly sabar..dan tabah..saya tekad ta mau menangeh..tp..lepas dating je..dlm train nk pulang...berdoyong2 air mata saya kuar..ish2x!! sudah hampir 4 tahun cinta kami... saya ttp nk dptkan cinta die..tp..bile saye bgtau kat die..kalo die ade gurl lain dan die mencintai gurl tu..sy lepaskan..buat ape truskan kalo awak ta cintai saya...die ckp..die cintai sy..hurm..sy ta pham ng sikap die...lg2.bru2 ni saya bru je bercuti di suatu negara di eropah..mestilah kite nk kongsi percutian kite ng teman2 kat bf kite...dan bf kite mestilah nk kongsi dan lihat pic2 percutian kite..tp..tahu ta ape die ckp..."terpulang la..syg nk kongsi ke ta..sbb itu kan hak syg..."hurm....ape berkaitan hak nie? hak ape? gambar je..bukan gambar lucah ke ape ke..cume itu adelah gambar pemandangan tempat2 yg bukan sume org dpt pergi... betol ta?..at last..sy frust...sy cume kongsi ng teman baik sy... ce bygkan lg ape perasaan sy... bile sy pulang mesia... die buat ta tahu je..msg pun ta... senyap je... sy hantar email..g tahu..sy balik..sy hantar msg.. yg paling truk..org kalo raye..mesti la nk ucp selamat hari raye..minta maaf...dulu, mse berkwn..tahu lak ..buat mcm tu...lepas da jd kekasih..lepas seminggu bru ucap camat hari raya... nacib raye sebulan..so, trima dan sabar je...hari ulang tahun kami pun..die buat ta tahu je..so, sy senyap je..happy birthday sy pun die lupe...sy bg tahu die..bru die ckp ..oh ye ke?..hurmm... kalo nk tahu..sy slalu luah kat ayah dan ibu sy... ayah sy ckp..bersabar je..tgk sejauh mane.. along jgn minta clash..mama ckp..kalo la mama, da lame mama tinggalkan...camne along ly sabar camni...btw, itu hak along..mama hanya memberi bimbingan.. kalo along tekad..tekad bebetol..tp jgn mengharap... yg penting doa..usaha...ade jodoh..ade..xde buat mcm mane..yg penting along da usaha...mama papa berharap..along cemerlang dlm pelajaran..sbb pelajaran la yg boleh bwk diri along ke mane saje yg along nk...mama nasihatkan along..cinta itu bukan suatu bentuk pelaburan..nt sakit..seksa..jgn aniaya diri sendiri..kite perempuan..jgn sesekali samekan cinta arwah kpd along dan cinta sekarg...setiap org berbeza2... ..itu la nasihat ibu dan ayah ku kpd ku...
ape2pun..saya berusaha menjaga perhubungan kami sekian hampir 4 tahun... ape2pun..jauh sudut hatiku..saya masih rindu kan arwah... family sy kenal arwah..dan telah mjd bestfren ayah sy..kemane ayah sy pergi..die temankan ayah sy... kan sy blajar ke luar negara..sering dtg ke umah sy..teman ibu dan ayah sy..bantu ibu sy masak...jaga adik cacat sy..sy ade seorg adik cacat(boy) dan adik cacat sy amt syg die..sampai skrg..bile sy pulang mesia..pasti ckp kt saya..."bg as, ne?"..sy peluk erat adik cacat sy...sy tahan je air mata sy...dlm bilik air bru sy menangeh...kalo nk tahu, saudara mara sy pun die kenal..sbb..die sering teman ayah sy ke umah kazen2 sy.. sy ingat lg.. mse sy kat asrama dulu..die rajin hantar sy dan adik2 sy balik hostel..mse shopping...brg2 adiksy pun die tolong angkat..sampai malu sy..begitu erat arwah ng family sy...die sering bercuti ke umah sy ..so..die share bilik ng adik sy..tp..setelah 2 tahun sering ke umah..so, ayah sy sedia kan die sebuah bilik...dan mengambil die sbg anak angkat... kami layan die mcm ahli keluarga kami..sy ingat lg..mse sy pulang asrama.. sy sebok sgt dlm plajaran dn sering tidur lewat mlm sbb studi...(slalunye..slpas subuh sy bru tido)akibat..lewat mangon pg... die bantu sy basuh kain..dan sidaikan..teman ibu dn ayah sy ke pasar...tolong ibu masak..teman ayah sy g swimming...mcm2la..sy cume..lipat kain..hidang mkn dan kemas rumah..terase amat ringan..dulu ayah sy yg hantar tp bile kehadiran die..die teman ayah sy dan die drive..sanggup hantar sy ke Johor utk menuntut ilmu...kehadiran arwah dlm kdpan kami bagai bidadari yg menceriakan kehidupan kami dan membuat kehidupan kami amat bermakne......tp skrg die tade..sudah 7 tahun..arwah tinggalkan sy dan keluarga..lg2 org yg rapat ng die..pasti terase kehilangan die trutama saya sbg kekasih die dan ayah saya... Kalo nk tahu... 2bulan sebelum die meninggal..die dtg melamar sy..tp..die bgtahu ayah dan ibu sy je..sy ta tahu...die ckp..dtg meminang ng terkejut sblum sy terbang ke luar negara..... Kalo nk tahu..sy bru je dpt tahu crite ni..raya tahu lepas...hari mlm raya..cam esok tu nk raya..mse tu..sy bru je pulang dr luar negara..so..mmg penat sekian 2 hari dlm flight..sy bantu ibu sy sekadar yg mampu...begitu jugak adik2 sy..adik laki kedua dan ketiga sy seorg plajar medic ..dan blajar di luar negara...kalo nk tahu,saya juga plajar medic ..cume..beza negara yg kami blajar je....tahu la masing2 penat bru balik..ta sangka..raya tahun lepas sume ade bersama2..mmg hapening gile..bersyukur sgt tau...ayah dan ibu ade rezki lebey so..blanje kami duit kapal terbang..ye la..tiket utk sy dan along ..masing-masing..pergi balik da rm6ribu...angah lak rm7ribu lebih..lebey kurang hampir rm22 ribu..tahun nie lak..adik bongsu sy ke mesir..medic jugak..nt raye nk balik..pun ta tahu la lak harga tiket mesir-mesia...syukur sgt..sbb sy berjaya menolong ibu dan ayah sy dlm membimbing adik2 sy...yg teman ibu dan ayah sy skrg adelah.. adik istimewa sy..tahun ni.. sy balik 2 kali..hehehe...sy pakse ayah sy..hehehe..tade la..ayah sy offer..nk balik ke ta..sbb ayah ade duit lebey..maksud sy 2 kali tu adelah..bulan lepas dan raye nt..sy balik sbb ayah sy suruh sy cek adik bongsu sy..sbelum nie..kalo nk tahu..sy sering ke negara2 tempat adik sy blajar ..ye la..cek diorg..sehat ke..mcm mane plajaran..kalo nk tahu..sy ikat perot..puase..simpan duit..semata2 utk utk adik2 sy..sampai ayah sy terkejut..mcm mane sy ly ade kt sane..gune duit ape..tp org ckp..itu la pengorbanan seorg kakak kpd adik2nye.. mse sy balik bulan lepas...adik istimewa sy da pandai ckp..sbelum nie die ckp perkataan hujung2 je.. dan ckp bahasa die la..hanya org tertentu mcm kami je la yg paham...skrg nie die pandai ckp sikit2..tp masih ssh nk phamla.. da pandai mandi sendiri...ta berak merata2..ta bogel kat khayalan ramai...pandai pakai bj..mse sy balik tu..fuh yoh...bile die balik je dr sekolah pendidikan khas..mcm2 die mengadu kat sy.. kwn die curi pensel die la..beg die koyak sbb kwn die buat....menangeh mengadu kat sy dan mak..kelakar..da pandai die mengadu.. syukur sgt... hehehe...pastu..manje sgt ng sy..bile mak dan ayah panggil bantu diorg..adik sy nie..ta mo dgr ckp..tp..kalo sy panggil je..laju je die dtg..pai mak n ayah jeles..hihihi..kelakar..tp..kalo ade abg kedua die..die dgr ckp..sbb die takot kat abg kedua die..hahaha..abg ngah tade la garang..cume.. die tahu..die ckp skali..sume kne dgr..lgpun..abgngah jarang sgt ckp...die slalu senyum je..jrg marah..24 hour ng buku die kt tgn..mse mkn pun mcm tu..so..ayah n mak cam ta kesah..insyaallah, panjang umur sy..sy akan bela adik istimewa sy... Bg sy..org yg paling jujur ng saya adelah adik istimewa sy...die ta pernah tipu sy.... Itu la kisah hidup saya yg sekian lame sy pendam sendiri..yg sudah berlalu dan sedang berlalu...
Kehadiran mereka2 dlm hidup sy..membawa seribu erti..terasa bg suatu mimpi..trutama Arwah..cintaku...

p/s: ucapkanlah cinta kpd kekasih anda...iaitu "sy cintai awk"..sbb sy amat menyesal...sesal sgt... ta ucap..arwah pun ta pernah paksa sy... kalo nk tahu..sy ta pernah..ucap i love u kat die..die sabar menanti ucapan sy.. mse sy trima jd keksh die..sy ckp ye je...cume sy panggil die abg..lgpun..die lg tua drp sy..hehe..sy seorg yg amat melafazkan..tp.. skrg nie..sy sering lafaz kat bf sy..die mcm ta mengharhai je..nk je sy hempok!!! aishhh! geram la lak...hahaha~ tape la...sabar itu separoh drp iman betol ta?..hehehe...so..pikir2 la...yg baik..di jdkan contoh..yg ta baik...jdkan teladan dan sempadan utk kalian buat bekalan dlm kehidupan kalian...sesungguhnye...Allah itu Maha Adil dan Maha Penyayang... ta selama2nye kite senang...ta selama2nye kite bahagia...ta selama2nye kite sehat...ta pulak selama2nye kite sakit... sume ade hikmah.. Kite ta tahu bile kite mati..ingatlah pada kematian... slalu bertaubat... Kite hidup dan mati ni..kerana Allah Taala... Bg diri ku..sume itu ujian... Ujian itu nikmat...~hehehe...
..org slalu ckp..aku seorg happy go lucky..tp...jauh sudut kotak hati ku..tade sape tahu..ttg kisah sejarah hidup ku ini...hehehe~ dun;t worry be happy..mari la sesame..Upgrade kan hidup kite...dgn penuh kan ilmu didada..dan ingat pd Allah..serta berbakti keluarga dan masyarakat...hehehe..peace!^_^v

norapieja berkata...

mmg cinta tue mnyakitkan..kdg2 rsa mcm dh xmo bcinta..sakit ati,,

reen berkata...

cinta itu indah bila saling memiliki....namun,cinta tetap perlu pengorbanan...sebaiknya,janganlah sehingga cinta kpd insan melebihi cinta kita kpd Penciptanya...jika kita mampu mencintai Allah lbh drpd segala-galanya,insyaallah..cinta insan akan datang dengan mudah kpd kita...

Tanpa Nama berkata...

emm..bcinte mmg cen2..kdg2 ok,kdg x..bse r 2 kan..tp ap yg jd sume ad hkmah...byk2knlh bsabar..huhu...

Tanpa Nama berkata...

Awak dlu awk mang yg trbaik tuk sya..tpi skrg brlainan bab awk bkan cam dlu lgi..So sya ucpkn gud luck tuk awk,moga2 awk sbar dgn sya..bab sya akan wat hal pas nie,hahahaaa..so I want speech to you,so Take care..

diana berkata...

i have an amazing bf.

rinny berkata...

Entahlah..tapi hidup penuh kejutan. Yang sempurna tak semestinya baik untuk kita..
Mungkin yang banyak kurangnya mempunyai banyak kelebihan untuk menutupi segala kekurangan kita

eleesya berkata...

Abg, Ibu sebenarnya sayang sgt kat abg..lau bley ibu xnak kehilangan abg..ibu nak sgt abg memahami apa yg ibu rasa..x tertanggung da rasanya diri ini..abg da berubah x seperti mula-mula kta kenal dulu.. adakah abg da de org len yg membuatkn idup abg bahagia? ibu nakkan jawapan dari abg..ibu rasa terseksa sgt dibiarkan begini..ble abg nakkan pertolongan barulah ibu yang abg cari..kdg-kdg ibu rasa seolah-olah diri ibu ini x dihargai langsung..bila abg senang abg dtg cari ibu tp bila susah ibu ditinggalkan mcm 2 jer..ibu sanggup berkorban ape saje utk abg..ibu pun punya hati dan perasaan..andai kata kta xde jodoh ibu redha jer tp tlg la jgan wat ibu camni..

lina berkata...

kdg2 kta jd bodoh dsbbkn CINTA,
kdg2 kta rsa gila kerna CINTA,
sbnrnya,CINTA tak blh dpersalahkan kerana kita yg sanggup dperhambakan oleh CINTA...

Tanpa Nama berkata...

sedey ssangat..coze blum jumpa cinta sejati..CINTA ITU MEMANG INDAH..CINTA ITU MMG MMBAHAGIAKAN..tpi CINTA SEJATI susah untuk dicari..

Tanpa Nama berkata...

cintaku datang tanpa di duga.. i love u abg..
mintak maaf sgt kalo org byk kan sakit hati abg.. moga cpt sembuh..syg abg..syg sgt2..

Fairytopia berkata...

cintaku datang tanpa di duga.. i love u abg..
mintak maaf sgt kalo org byk kan sakit hati abg.. moga cpt sembuh..syg abg..syg sgt2..

Tanpa Nama berkata...

permulaan perknalan melalui ym..aku dpt rsakan die ok..so dgn kofiden ksi no fon..mlm tu jgak die call..n wat aku rs ttrik utk jd kwn die..die mmng lain dr lain..x mcm llaki ym yg aku knal.mmang bes sgt borak dgn die..even x pnah jmpa..tp die mcm mengenali sfat aku..lambat loading..huhuh.slalu tye dh solat ke blm..mmbuat smkin lma mngenal c dia..aku rs aku telah jtuh cinta utk kli ptma..aku thu die dh bpunya..tp aku smpan jauh sdut hti..tp suatu hri die mluahkan perasan cnta die kt aku..aku sgt bhagia msa tu...tp utk skjap shaja..last die call aku msa nk wish birthday aku..n ckp yg jgn tlalu bhrap dgn die..aku paham..kteorg x pnah declere pun jd couple..just slalu meluahkan cnta..sbb aku thu die msh dgn org lain..tp aku x pnah rs cmbru pun...ckuplah skdar tau die sygkan aku..
tp slpas 2 mgu die lnsng x ctc aku..aku msg kt die..tye nape..n die pun blas msg yg amat ringkat ckp die nk btunang..tuje..
mse tu aku paham mksud msg tu.mknanye die x nk lg ctc ngn aku...aku btul2 sedih..asyk mngis stiap mlm..bkn sbb die nk btunang..tp sbb aku rs khilangan seorang shabat yg amat mngnali aku dan membri nsihat..smpai skrang aku msh mrindui dia..aku tahu..mncintai sseorang x smstinya memilki..aku sntiasa doakan die bahagia dgn org yg tsyg..tp sudut di hati aku..slalu bhrap utk bjmpa dgnnya...insyallah...

aiwa berkata...

adakala aku fhm tntg cinta nie tapi adakala nya aku benci nak mengenali cinta nie..aku pun ada BF dah aku anggap dia mcm suami aku dah..nak p mana2 aku bgtau apap2 berlaku aku bg tau..bg aku nie bkn kongkongan tapi mengambil berat..tpi bf aku selalu tak msg tk kol..jrg nk tau pasal aku..aku rasa terlalu sepi..aku slalu nanggis..aku rindu sgt kat dia..kitaorg prnh nk clash tp tk jadi coz bf aku kata dia akan cintakan aku sgt..aku tau bf aku cintakan aku tp dia tak tunjuk kan kasih syg tuu..wat aku ternnt mcm tunggul kayu je..tp sabar..krn aku cntakan dia krn syg aku kat dia..ramai jg llki nk knal dgn aku tp sbb aku syg kan pakwe aku..aku tk nk berknlan dgn mrk..klau aku b'sama dgn pakwe aku..msg kwn aku pun aku tk balas coz aku pentgkan dia..hubungan kami jarak jauh..aku kat kl bf aku plak kat kelantan..so jrg jumpa..klau ada money lbh blh lah jmpa klau xada susah gak nk jmp..aku rindu sgt2 kat dia....dulu bf aku slalu kol dan msg aku..skang susah nk dptkan msg dia....aku cinta kan bf terlalu cinta kan dia..tak ada llaki yg hadir dlm hati aku cuma dia..Sayang Aidil ayang cintakan sayang..tolong lah kembali kpd ayang..ayang rindukan sayang...ayang nak aidil dulu..ayang tiap saat rindukan sayang..maafkan ayang krn tak prnh memahami sayang tapi tolong fhm jg perasaan cinta rindu kasih kat ati ayang nie..jgn wat ayang ternntkan sayang tkt ati ayang semakin jauh..tkt sayang b'tukar benci..tolong lah ayang nak lhat kita spt dulu..

Tanpa Nama berkata...

cinta ni pelik...berkali2 disakiti tapi hati still syg...yes he do love me but...i cant get to fell how deep is his love towards me...kadang2 rasa cam xdak harapan...dah berkali clash tapi t ok blk...sampai mama kata mama xcaya klu aku dah break...honestly...dia bkn kekasih ku yg aku kenal dlu...dlu dia lain...dlu aku dpt rasa kan yg dia sgt syg kat aku...dia xmampu hidup tanpa aku...tapi lani hanya aku yg rasa macm tu...bila gaduh,dia mintak sorry n aku kena maafkan....kadang rasa gak kemaafan aku nie terlalu murah tapi ape nak wat hati nie dah xmampu nak terima insan lain...

amal berkata...

cinta...
kau hadir tanpa ku duga..
tanpa dipaksa...
3 bulan bagaikan 3 hari...
lalu kau melangkah pergi...
berat hati melepaskan kau pergi...
hati kita ttp bersatu..
walau jasadmu tak ku capai..
kurindu pelukan mu...
hati ku bagai tertusuk sembilu...
menegertilah kasih..
kau sangat ku rindu tika ini..
tiap waktu dan ketika ku dambakan kasih syg mu..
ku terlalu rindu saat indah kita bersama dulu...
kau ku cinta dulu, kini dan slamanya....

saya...org.... berkata...

first day jmpe awk...sy rase pelik dgn pandangan awk...tp wat x tau je coz bru break off dengan ex.....pstu bile kita keje bersama saya jemu dgr sume org dok puji awk baik..alim...sopan...tekun dan sgla yang baik mmg tuk awk la...tp awk yg sy lihat cm gatal je...asik pandang mcm nk makan sy...dh tu lembab+slow...sy benci awk smpi klu sy ttba jmpe awk rase kt memane rase mcm ari tu ari yg paling sial dlm hidup sy...tp satu peristiwa pd 30 april 2008....ttba wt sy cm nk terbuka tuk anggap wk sbg rakan sekerja sy....bile sy cuba kenal awk...sy sedar ape yg org dok puji awk mmg betul....awk...mmg baik..penyabar ...amanah...tekun bekerja...menjaga solat dan agama...kkdg rase malu plak...coz awk yg sy igt lembab sbnarnye sj beri sy peluang tuk berlagak...padahal awk lebih tahu dan buat lebih baik dr sy...malunye...sy rase suka kwn ngan awak...makin lame sy rase dah betul2 jatuh cinta ngan awk...tp sy still2 sombong cm x de rase ape2 selain dari kawan...padahal hati saya milik awk sepenuhnya...sy tak tau nape bile depan awk sy asik cite psl ex. saya sebenarnya takut klu awk tau isi hati saya...awk...camne ni....sy dah tak mampu nk terus pendam perasaan ini...sy nak awk tau...dulu mase allah amik ex saya...sy sedih tp sy redha dan selalu berdoa pd allah biarlah keredhaan sy itu mendapat balasan allah dgn menemukan lelaki lain yg segalanya jauh lebih baik dari dia...ya allah kini hati ini merasakan telah bertemu dgn lelaki itu...jika dia benar untukku...maka KAU satukanlah hati kami.....temukanlah jodoh kami.....awkkkk sungguh sy merasakan awak adalah anugerah terindah tuk sy....i luv u so much

fity_hana. berkata...

awak..bolh ku katekan engkau ialah orang yg pertama dan anugerah pertama bagi ku..namun kini engkau hanyalah kenangan bagi ku..aku sentiasa memerhatikan diri mu saat aku lagi bersendirian..aku sungguh merindui saat kita berdua.. ingin ku putar lagi masa yg dulu tetapi ku tak bisa.. kini tinggallah ucapan sayang buat mu..yang mencintai mu...
Fity..

Tanpa Nama berkata...

best cite nie!!!tp nape awk xlyan ble dia tgur awk? cian dia tau.tapi sye tau yang awak malu.tue perkara biasa r kan.saye berdoa semoga awak dapt jumpa dia lagi...sabar je la nak tunggu dia!!

jiha..

~*nurin*~ berkata...

yuhuu... so sweet...
tp ego tnggi sgat...

Tanpa Nama berkata...

DEK's...
kamu anugerah terindah yang pnh aku miliki..
aku x pnh merasa cinta tanpa kamu dcc..
4 taun kita same2 membaja cinta,akhirnya kau pergi tinggalkan aku sendiri..
mengapa???!!!
apa kurangnya aku berbanding dirinya??

aku pasrah...
namun sakit ttp sakit..
mengapa pula harus kamu menfitnah aku sedemikian rupa??
apa salahku????!!!

aku benci kamu!!
benci tp SayAng!!!

Tanpa Nama berkata...

...diriku mcm nak pengsan pabila kmu katakan ayat yag paling gerun yang pernah aku dengar sebagai seorang kekasih...kata putus...lemah terkulai aku melangkah keluar dari kereta..pandangan ku menjadi gelap..aku gagahkan juga melangkah..kenapa semua ini berlaku..dengan alasan kmu x dapat lupakan ex-gf kamu...Ya Allah berikan la kekuatan pada hambamu ini...sesungguhnya aku terlalu mencintainya..tiap malm aku menangis..tiap hari mataku bengkak..smua tu aku x peduli..sehinggakan assgimentku langsung aku x sentuh..aku dah berkali-kali merayu pada mu..aku CINTA kamu....namun aku pasrah yang kamu bukan la untuk ku..cuma satu jak yang aku nak kata..aku mencintaimu NUAR>.

tyra twinz:P berkata...

aq pon penah jd cam neyh..
tp kteowunk kawan jerk..
awi2 mtj..
x penah pon sehri x mtj..
aq da lamer cuker kat c dy..
mule2 aq jual mahal..
dy mntk kpel ngn aq..
aq tolak..
tp biler lame2 aq cam alone..
aq sllu tingat kat c dy..
kami jd kawan lek..
dr ctuh aq mule cuker c dy..
betol2 suker..
tp aq x penah ugkp an kat c dy yg aq suker dy..
cmpai an seseowunk dtg dlm idop aq..
aq pk c dy x penah cuker kat aq..
jd aq muler tertarik ngn seseowunk lalu jtoh cinta ngn seseowunk tuh..
biler aq da kapel ngn seseowunk tuh..
bawu la aq tau yg c dy suker kat aq..
bawu aq tau selame neyh dy cuker kat aq tp x bani nk ugkp kat nyer..
tp aq x penah myesal kerna ckunk aq amat bhgie ngn owunk yg paling aq sayang..

Tanpa Nama berkata...

emm cite tue mmg sedih tp salah sendiri gak sbb ego.lau awk nk awk terus terang je la...tp psl hati n perasaan ney mmg susah tk d fahami,thaks sbb ALLAH pernah temukan saya dengan seseorang yang pling istimewa walaupun xde jodoh tp still jd kenangan terindah

Tanpa Nama berkata...

syg(2912)
betulkah cinta itu begitu indah,
tp kenapa kita yg terpisah,
mungkin ada hikmah yg lbh besar menanti kte di lain hari..tp tahu tak kau betapa payahnye aku nak meniti hari..

azian berkata...

b....
b lah anugerah terindah buat ayg..
ayang syangkan b sepenuh hati..
harapan kita untuk membina mahligai..
akan termetrai tak lama lagi ..
sabarlah ...
ayng sayng b......left.hamizan

Tanpa Nama berkata...

ku masih mencari anugerah terindah itu...

Tanpa Nama berkata...

penah d beri anugerah trindah ni,tp x d hargai....sampai skrg menyesal..dia trlalu baik pd aku,,,syg mf kn aku...

mariana berkata...

the best....Angah sgt mencintai along,wlupun jrk memisahkan kita tapi tak memudarkan perasaan cintaku pd mu,Cept plng ku ingin mmluk mu dngn ert,,,,Cinta kau sangt berharga dlam hdpku..Thanks udah hdr dlm hdp kmi ya

Tanpa Nama berkata...

pa...mama syg papa sgt2.... n walaupn skng i'm not ur mama anymore....i hope u will alwayz be happy...

fAkHrUL aYsRaF berkata...

jiwang karat...hehe

Tanpa Nama berkata...

Abg, sesungguhnya kau lah dihatiku... setelah sekian lama ak menderita akibat lukanya cinta, kini kau tiba membalut luka dihatiku.. ak sngat mhargai segala pgorbanan yg telah kau korbankan untk ak... pada mulanya kau hnya bskap acuh tak acuh, mcm lelaki yg pnah ak kenal sblum nie.. boleh dikatakan saban hari ak akan mnangis kerana tingkah lakumu, kata2mu.. tpi dalam hati ni ak cuba bertahan dan berfikir mungkin de hkmah dsbalik pe yg tjdi.. mgkin arini ak dtkdirkan derita dan terluka, tp yg pastinya ak pcaya pada TAKDIR..ternyata sgala berkat ksabaran ak selama ni tidak sia2. kau berubah juga akhirnya... sekarang nie ak btul2 bahagia berada disampingmu...Selama 6thun kita myulam cinta, selama itu jugalah banyak dugaan dan ujian yg kita berdua tempuhi.. Tp Alhamdulillah, kita berjaya harungi bersama2...InsyaAllah, tak lama lagi kita akan disatukan... ak percaya kau menjadi ketua keluarga yg boleh mbimbing ak ke jalan yg benar... akhir kata...
Abg, syg begitu sygkan abg.. syg hrap hubungan kita ni akan kekal hngga akhir hyat kita bdua... Amin... tnyata dlam hati ni hnya nmamu seorg saje yg betahkta.. i really need u in my life... i love u forever...

Tanpa Nama berkata...

Bagaikan satu mimpi dalam hidupku apabila kau membuat keputusan untuk meninggalkanku..dalam percaya x percaya aku terpaksa jua terima semua ini..aku x sangku kebahagiaan yang baru aku kecapi rupanya putus di tengah jalan..kau membuat keputusan tanpa berterus-terang kepadaku..Pa ape salah ma?ma xthu ape sbb semua ni terjadi..disaat ma memerlukan pa, pa tinggalkan ma dgn alasan xnak mengkhianati sahabat sendiri..ma tahu pa sayangkan ma tp pa xsggup korbankan persahabatn pa demi cinta..ma tahu dia kawan baik pa..tapi pa dulu yang berterus terang ngan ma..ma tahu ma knl ngan dia dulu sblum kenal ngan pa tp ni semua dah takdir..pa kene terima semua ni..pa baik sgt sanggup korbankan diri pa untuk sahabat baik pa..pa tau x jiwa & perasaan ma terseksa sgat bila pa ckp pa nk undur diri..tp walau apepun terjadi ma tetap akan doakan kebahagiaan pa..ma tetap akan sayangkan pa sampai bila-bila..

Tanpa Nama berkata...

siti
selalunye bila seseorg tu dah xde dlm hdp kita bru kita menyedari kehadiraanya yg amat penting dlm hidup kita..

Blackroses berkata...

u....u r my everything....

~*nurin*~ berkata...

yuhuu... so sweet...
tp ego tnggi sgat...

N^_~firza berkata...

slalunye org yg x pernah t'lintas di pikiran dan ati kite lh yg akn m'curi ati kite tanpa kite sedari..org yg kite benci,yg slalu kite fikir negetif sje pasal dialh yg tnpa di sedari m'jd yg kite syg..aneh sungguh prsaan dan ati mnusia ni!!

Anonymous berkata...

sweet...
sayu p0n ade...
huhuhu~...

ie_rul85 berkata...

Cintaku tela kau bawa pergi
bersama janji yang kau khianati
yang tingal hanya sebuah hati
bersama sayu yang menemani
bersenda pilu ku meratapi
namun tidak ingin ku membenci
jauh sekali ku mendendami
kerna ku tahu vinta mu bukan sejati
ku pasrah itu ketentuan illahi..

dan bila rindu itu bertandang lagi
izinkan aku menangis sepuas hati
di situ ku temui kekuatan diri
pada kasih yang ku relakan pergi
tak akan aku bermimpi
tidak ku pinta sayang mu kembali

dan bila rindu bertandang lagi
biar sayu dan pilu hati ini
tidak rela aku sendiri
di daerah sunyi berteman sepi
oh tuhan kau kuatka hati ini
untuk aku terus mencintai
agar aku mengecapi nikmat rindu ini..

Tanpa Nama berkata...

Awak..awak adlh anugerah yg paling indah bagi saya..sebelum saya kenal awak,saya tak tahu apa makne cinta dan bahagia...lepas kenal awak,awk buat saya tahu semua makna cinta dan bahagia..setiap saat saya terpandang awak,saya x hiraukan orang lain..setiap kali awak tenung mata saya,seolah-olah ade tarikan magnet yg membuatkan saya terpaku melihat tenungan awak...awak selalu ade di sisi saya kalau ade lelaki lain kacau saya..terkadang terasa diri ini xlayak untk awak..saya sedar siapa diri saya...awak,,walaupun awk dah pindah sekolah,,tapi saya tetap syg awk sorang jew..dlm hati saya cuma ade awk..walaupun awak dah x ade dpn mata saya,tapi awk sentiasa ade dlm hati saya..mungkin,x ade siapa yg boleh ganti tempat awak dlm hati saya..saya rindukan masa2 kita bersama dulu...awak,,saya sayangkan awak..

Tanpa Nama berkata...

dlm diam ku mula menyayangi mu..tp..kau msh tidak tau..dn skrg ku berjauhan dgn mu..perpisahan ini amat pedih buatku..bila kah hati mu akn terbuka dn terlihat pada cintaku..

Tanpa Nama berkata...

haha.aq x penah kapel.bg q idup skali,mati skali,kawen skalie.hurmnmn.ntah lar.da larr sum1 ney ajak kapel.tp mna mgkn kn bru 2,3 arie knl.tp ea ckp da lma knl aq dri kazenny.ntah larr..aq nemaw kapel sbb aq taw kapel ney x kn kekal.cinta monyet!tp aq syg kn ea.juz FWEN.bg q biar larr CINTA q ney 2k suami q.(1 day lar,when i've marry wit sum1)

Tanpa Nama berkata...

titian hasrat aku tlah roboh!!!kerana apa??krna egonya ssorg insan y brnma LELAKI!!

Tanpa Nama berkata...

cicie..kau kenangan terindah dan anugerah terindah dlm hidupku..cinta ku hnya utkmu cicie....

Tanpa Nama berkata...

seronok dngar kisah cinta ni tp kisah aq sensara ja yg banya cinta,kasih,p'gobanan aq kejujuran, keiklasan aq semua di p'manikan ckup2 lepas satu2.
tp hati aq tetap sayangkan dy tah kenap tiap kali aq jumpa dy hati aq gemuruh rasa cinta 2 makin mbuak2 tp aq di layan endah x endah jer.
aq x layak ka tuk dapat cikit kasih dr dy.
emm apa kesudahannya pon aq x taw la..
tp aku mmg cintakan dy sayang sejak dari hari ptama aq jumpa dgn dy sampai skg ni...
dalam hati dy aq x taw
dy syg aq x??

Tanpa Nama berkata...

awk angerah t'indah yg pernah saye miliki.. bg saye awk laki yg smprne.. trime kseh sbb mncntai saye dan mnrime sgle kekurngan saye... saye sayang awak sampai bile2...

Tanpa Nama berkata...

dye jln kt dpn sy,sy jln slow2 jer kt blkg dye.....dye dtg dr depan melimpasi sy,sy jln tunduk2 jer bt2 xnmpk...dye dduk kt blkg sy time kelas,sy tak toleh2 blkg pun...dye duduk tepi sy,sy bt2 xtau...ego nye sy....knape jd mcm ni ekkk????

Tanpa Nama berkata...

so sweet.. sy penah gak berada dlm situasi cm tu.. yelah kan.. peluang datang cuma skali.. hargailah peluang yang ada tu.. sebab bile kita terlepas peluang tu, sumor hidup kita tak dapat lupakan kesalahan yang dah kita buat tu.. huk2.. sedih tau.. kira sedih cm kehilangan our first love..

Tanpa Nama berkata...

kepada semua boy n gurl yang dah break n dah couple ngn orng laen,jngn la korang igt kembali pada ex korang......ini semua akan menyebabkan hubungan yang baru ini mungkin berakhir,yang dah lepas biar la....nk ingat boleh tapi jangan la ada ape2 perasaan....fikir2kan la.....

Tanpa Nama berkata...

aku prnah d kcewakan...trlalu skit hati nie...p,apakn dyaku hanya seorg gdis yg lmah...ble dia x prlukan aku...dia biarkan aku ksepian..ksepian mnaggung rndu...aku amt mrindui ksh sygnye...p,aku buta tnpa mnyedari hatinye msih pd yg lama...dia sring ugkapkan rndunya pd yg lma di dpanku..hatiku trguris...nmun,dmi cntaku pdnya..aku sbarkan hati...yg x prnah dpt aku lupakan...dia slalu bndingkan aku dgn yg lme...mlah,prnah mghina aku...brkata ksat kpdku...dia x skiti fzikalku...p.mnyakiti hatiku..emosiku..batinku mronta ksktan ble d prlakukan begitu..dia x mgrti...skrg,hbgan kmi dh brakhr..aku bhagia dgn ksyganku skrg...p,ex aku msih mngganggu hduku...ktanya dia bnar2 ksal d ats pe yg tlah trjadi dan mmntaku kbali pdnya...tdk!aku xkan prnah lakukan itu...katanya aku sdah brubah...ye...smmgnya aku sdh brubah...aku brubah krn kau yg tlah mrubahku jd brgni...ckup r kn ggu hdupku...iznkan aku bhagia brsma ksyganku...mfkan aku d ats sgalanya...

Tanpa Nama berkata...

mm....papa..mama rely sygkan papa..sjak pmergian papa dlm hdup mama dn dunia ini..mama hilang arah...mama inginkan papa selalu disamping mama..tp..hnya kngn trindah yg mampu mgukir kmbli saat manis yg pnh kte lalui..andaikan msa dpt diundur kembali..ingin rsa ny..mama slalu dsmping papa stiap hri..dn skrg hnya doa2..yg dpt ku kirimkn wt papa...smoga roh papa aman dan tnang..amen..mama btol2 rndukan papa..:(

Tanpa Nama berkata...

yeahh .trima kaseh awk kerna slama ny awk da byk bkrban tok sy .awk da byk tlong sy. sy sygg awk sgt2! sy tanak jd cm dlu .sy tanak awk bt cena ex sy wt kt sy .sy hrapkn yg trbaek dri awk .awk sgala2nya bg sy .i love u forever n ever.. sy taw awk syggkn sy tp sy sngaja na uji awk .sy na tgk awk .ay ta sngop khilangn awk.sy taw awk ada pnykit sy na sgt ada di sisi awk stiap msa. sy ta sngop tgk awk sndrian ! sy tramt rsaukn awk .hnya awk yg brtkhta d haty sy skrg dn slmnya. andai awk pegy dlu hdup sy akn lbeyh mrana tnpa awk di sisi . sy tanak awk pegy dlu biaa sy yg pegy dlu . awk sngop wt apa saja untk pnuhi hjat sy .awk tdak pduli ats dri awk asaikn awk na sy hepy .awk baik sgt .sy trhtg budi ngn awk .yg sy mmpu blas hnya iringan doa saja .awk jga dri ya .sy sygg awk sgttttt2!!!!

Tanpa Nama berkata...

bnde nie blaku kat aq..bodoh nyee aq..huhuhuhu~ rase mcm nk tjon bngunan..!! klow laa dpt aq undurkan mase.. akn aq hargai stiap ksempatan yg adee dlu..! :'(
sye syg sgt kt awk..

Tanpa Nama berkata...

awak....pertama kli sy knal awk,sy rse amat epy...ade jugak sseorang yg leh wat sy t'senyum time sy moody,majok n sedih,ape je perkre sy alami dlam hidup nie sume sy citer kt awk coz i'm trusting u n awk sorunk je yg leh fahami sy... awak selalu ada ketika sy btol2 perlukan sseorng dlm hidup sy...
sy btol2 sygkan awk tp xtau smpailah awk couple dgn seseorng...ati sy btol2 remuk + patah + sakit = hancu terus..
amek mse bberape thun utk hilngkn kisah kite drp ingatn sy..
kini setelah lme t'pish, ite b'temu kembali...dan awak sudh kembali single tp entah mengapa ati sy plak berubah kerna ayat awk "pergilah cari lelaki yg lebih baik drp aq" sy rse sedih sngt2, awk x tau ke dh brape lme sy pendm perasaan nie... sy rse seolah2 sy nie mcm 1 beban buat awk...
kini bila sy cube cri yg lain,nape awk bru nk ungkpkan kembali syg awk pd sy???? nape x ckp mse sy msih ade perasaan istimewa pd awk...
sekarng sy x tau mcm mne nk ckp yg sy dh couple dgn org len...

sy syg awk sngat2... awak kenangn yg t'istimewa dlam hidup sy..
dan awk my 1'st love... tp cukuplh sy t'luka sebb awk... sy xmo sakit lg.... sakit kerna menyayangi awk...

Tanpa Nama berkata...

betul...........branikan diri tuk bercakap dgn si dia..........tapi cakap tu memang senang tapi............aku rindukan awak......biarpun hanya aku saja yg bertepuk sebelah tangan......aku tak berani pandang mata awak.aku tak berani senyum kat awak..biarpun ia amat menyeksakan tapi........i love you.ean.hennjhin sollo ean

Tanpa Nama berkata...

syg...
b akn ttp syg kn aby wlaupn syg da xda d mka bumi ALLAH lg....
sbb,b tau ALLAH lg menyayangi syg lbh dr b mnyayngi aby....
b tk kn pna lupakn smua knangn kta bsma..ska dka kta yg plg TERINDAH!!!
AYG SYG DGN ABG>>>my alwys for u...4eva n ever<<

Tanpa Nama berkata...

dear,,
ownk mish cgtt2 at dear ..
mnea mua jnjy2 dear at ownk ??
ownk naa dear yunx dLuw !!!
ownk daa ta cggop edowp cm ny dear !!

Furiasa Lonely berkata...

anugerah yg terindah byak kite leh pk.. tp anugerah terindah hanya sekali dalam seumur hidup kite.... jadi carila yg terbaik

Tanpa Nama berkata...

ape prasaan korg kalo korg cpe ngan
'a" nie, then c 'a' ckap.
a: kalo ade kol syg tnye knal b kee x? cple ngan b kee x?
pnah jumpe b kee x?
ckap x k.
semua nye jwapan dye x.

apee sume nie sial?
kau wat aq cmnie.
ape slah aq doh?
ape yg kau ckap sume aq dgar.
tp nie blasan aq stlah sgale nye aq korban kan?
cm niee kee kau kate setia?
xnmpak lgsong kesetiaan dan ketulusan kau.
bejanji kau pndfai.
besumpah setia kau aa num1.
tp ape aq dpat?
huh, kau niee kan.
dah laa, aq igt nk undur dri.
bia kau g mam xme itu betina.
ok b.
jge dri.
walau hati aq sedih.
tp aq lg rela kite bepisah at snie.
sblom hati aq makin sakit.
bye 4 eva.
gonna misz u bustard.

Tanpa Nama berkata...

sedih n sayu sangat..terkenang pula kisah cinta lame..

Tanpa Nama berkata...

seronok dengar cerita cinta orang lain,tp aku msh tercari-cari mnkah cinta itu..

Tanpa Nama berkata...

b....cinta kita dtg xdi duga...kita knl pun melalui tpn...ntah apa2 masa 2 kan...sume nye sbb syg terlalu kecewa dgn bks kekasih syg dulu...jd untk hlgkan boring,trkenalla ngn b,b pun bru je knl dah col..hahaha...xsangka,2ari knl b tnye syg" lau saya pg mtk awk jd istri sy awk sudi x?" hahaha....sampai skrg syg smpan msj 2...syg trima b sbb syg rasa xsalah nk cuba kan...sbln kita knl b dtg umah ngn mak ayah b...sblm 2 syg nak kita jmpe brdua je sbb kita blm prnh jmpe,b kata..kan bgus lau kita jmpe ngn mak ayah skali,biar diorang yg restu kan hbngn kita,hmmm...brdebar,takut,sume brcmpur...tkt lau b ngn fmly xdpt trima syg n fmly syg...tp alhamdulillah....sume brjln lncar...skrg pun kita dah brsedia untk ke gerbang strusnye,mak ayah sume dah tau,xsangka kan....syg tnye b knpe b pilih syg sdgkan xknl pun lg,b jwb,sbb b prnh berniat dlu yg b akan tggu prempuan yg mtk no b..lau xde,b rela xkawin,b yakin syg jdoh b..kita serah kan pd Allah...Dia maha Mengetahui...tp skrg,bks kekasih syg dtg menagih jnji2 dulu...tp syg tetap ngn b,hati syg untk b sorang je,b 24jam msj syg kan walaupun b keje,walaupun syg bljr lg,syg rasa sgt dhargai...b,syg kan jd apa pun yg b nak slagi xbrtentangan ngn agama kita,I LOVE U SO MUCH...moga jodoh mlik kita...

Tanpa Nama berkata...

Cinta cinta cinta . susah nak cari cinta yang sejati . kalau kita cinta terhadap Allah I/Allah kita akan dapat cinta yang suci. cinta yang paling manis adalah cinta selepas berkahwin

cik Dea cOmOt berkata...

b...na rindu sangat at b,,knal b,anugerah terindah dalam diri na.....ayew 19/09/09 jew..kenangan ktew..

Tanpa Nama berkata...

mama,papa sygkn mama ssngt...papa xnk ilng mma..sbb mama anugrh pleng indah yg pnh papa mliki...papa jnji xkn kcwe kn mama...
I LURVE YOU MAMA......

Tanpa Nama berkata...

aq rindu kow.......

dearra berkata...

chin , kau anugerah terindah dlm hdup aku ,, aku ta pna nyesal walaupun tiada 'amifan' lagi kini ,, stiap kali aku rndukan kau , aku sandarkan pada Illahi ,, Dia penentu segalanye ,, aku sedih ta[i stiap kali kesedihan itu lalu , aku bangga kerna nama aku pernah mendapat tempat tertinggi selepas Allah dan Rasul dalam hati kau ,, ketahui lha , aku hanya mencintai kamu hingga ke syurga .

Tanpa Nama berkata...

F,awklh angrh trindh utk sy.sy arap hbgn qte kkl utk slmanye...

Tanpa Nama berkata...

awak anugerah terindah yang pernah sy miliki..sayang

siti nur sakinah berkata...

AKU SAYANG AHMAD SHIRAZI !!!!!!!!!!!!! KENAPA AWAK DAH NAK BERKAHWIN??????!!!! SAYA SAYANG AWAKKKKK...

Tanpa Nama berkata...

abang adalah anugerah terindah yang pernah saya miliki...abang segala-galanya bagi saya..saya cintakan abang dengan sepenuh hati saya, saya curahkan kasih sayang saya hanya untuk abang sebab abang adalah cinta pertama saya dan terakhir saya..abang pernah berjanji akan sehidup semati bersama saya, tapi janji hanya tinggal janji...dengan sekelip mata abang berubah..cinta abang beralih arah...abang tahu x, betapa hancurnya hati saya bila saya dapat tahu abang menjalikan hubungan dengan erni,..saya x sangka abang sanggup buat saya macam ni, pe salah saya pada abang dan erni, pe dosa aku pada kau hingga kau sanggup buat aku macam ni, selama ni susah senang kita kongsi bersama tapi kenapa, kenapa kau sanggup buat aku macam ni..aku dh anggap macam adik aku sendiri,kau tahu tak......walaupun abang dan erni dah hancurkan hati saya, saya tetap akan doakan kebahagiaan abang dan erni...mungkin bersama erni hidup abang lebih bahagia....andai ini takdir aku, aku terima dan aku pasrah, ya allah....

Tanpa Nama berkata...

CINTA CINTA CINTA,,,,.,,,,,,,beljar dulu,,,,,,,,,,,,,,

Selepas Baca, Sila Komen

Artikel Terkini

Disclaimer: Blog ini ibarat 'scrap book' saya. Di sini saya kumpul artikel yang saya gemari di akhbar, majalah dan internet berkaitan CINTA. Artikel-artikel ini bukan ditulis oleh saya tetapi sekadar koleksi peribadi dan diharapkan dapat memberi manfaat kepada semua yang membaca.