Tinggalkannya Sendiri

Share on Tumblr Ada masanya kamu perlu berikan ruang untuk si dia bertenang ketika ditimpa 'masalah'. Jangan 'lancang' beri pendapat kerana kamu mungkin akan terima habuan tak diingini pula.

1. Bila Datang Bulan

Waktu ini agak kritikal bagi sesetengah pasangan kerana mood si gadis tidak menentu dan mudah naik berang atau merajuk panjang. Jenuh nak pujuk!

2. Bila Masakan Tak Menjadi
Jangan tegur masin, hangit atau tawar. Telan saja dan sebaiknya zip mulut. Tetapi jika kamu puji terlebih-lebih pula, nampak sangat kamu tak ikhlas.

3. Bila Tonton Filem Romantik
Memang naluri wanita mudah menitiskan air mata kala menyaksikan kisah 'happily ever after'. Elak ketawakannya atau beri komen merapu. Nahas tu!

4. Bila Shopping

Adakalanya kamu kena menemaninya ketika si dia berasak dan menyerbu timbunan baju tawaran diskaun 70%. Baik kamu ke tepi atau pergi ke bahagian lain. Tinggalkannya Sendiri

4 Komen:

shasha berkata...

ada yg benar....terutama ketika dtg bulan....hehehe

Tanpa Nama berkata...

saya pula, ketika hormon badan tak stabil & menyebabkan emosi tidak menentu (kuat marah, sensitif & cepat sedih dll) Sebaiknya tak payah pujuk. Tak payah tanya-tanya. Kalau saya merajuk, kemudian ada pula sibuk tanya apa benda yang saya merajuk / marah.. saya akan 'meletup' jadinya. kalau 'Meletup" tak pasal-pasal saya akan melukakan hati org lain, dgn kata-kata yg akan buat saya menyesal kemudiannya.

Sebaiknya tingalkan saya sendiri, biar saya pujuk diri sendiri & bertenang.. sebab saya tahu tu semua gara-gara ganguan emosi akibat perubahan horman dlm badan... ha ha!

Tanpa Nama berkata...

stiap kali saya PMS,saya akan 'meletup-letup!'. bf pon dah tau kami akan ada 'monthly war'. kesian dia, teruk kena marah. bila PMS tamat, semua jadi seperti biasa semula ;D

Tanpa Nama berkata...

hehe..syukur pula saya tak da masalah if datang bulan nih..tetap mcam biasa.=p

Selepas Baca, Sila Komen

Artikel Terkini

Disclaimer: Blog ini ibarat 'scrap book' saya. Di sini saya kumpul artikel yang saya gemari di akhbar, majalah dan internet berkaitan CINTA. Artikel-artikel ini bukan ditulis oleh saya tetapi sekadar koleksi peribadi dan diharapkan dapat memberi manfaat kepada semua yang membaca.