Cinta Sejati

Share on Tumblr Cinta yang sejati ialah cinta yang tidak bertambah kerana kebaikan dan tidak berkurang kerana kesalahan ~ Yahya Bin Muadz

Cinta sejati bertapak pada rasa saling menghargai ~ Niller

Cinta sejati tidak memandang wang, tetapi wang sangat penting untuk memelihara cinta. ~Hukamak

Cinta sejati mempunyai tempat hanya untuk dua orang, tidak ada bagi orang ketiga ~ Gorji Zaidan

Cinta yang sejati berdiri atas dasar hormat ~ Buckingham

Cinta sejati ialah cinta ibu kepada anaknya.

Cinta sejati daripada seorang perempuan memberi sayap kepada lelaki, sebaliknya cinta yang palsu memberi belenggu ~ Daer Oberderf

Cinta yang sejati hanya dapat dilihat dari sinar pandangan mata ~ Kruger Cinta Sejati

106 Komen:

uswatun berkata...

cinta itu mustahil tidak ada cinta walaupun ada cinta itu cuman dikit
.cinta itu ambisi yang selalu dituruti namun kebanyakan orang menyembah cinta.
mereka mudah mengatakan sayang kpda orang laen yg mungkin bukan pacarnya,apakah itu cinta?
cinta itu abstrak yg tak bisa di ungkapkan melainkan hnya bisa dirasakan,n putus itu hal biasa yg terjadi dikehidupan ini.
cinta didasari rasa sayang,pengertian,ambisi untuk mendapatkan cinta ,dan rasa cemburu,rasa ini sangat penting karna itu benih dari cinta.

cik ted berkata...

Cinta….susah nak cakap…apa yg dirasa ialah pedih…sakit…melihat orag yg dicinta bersama orang lain.Aku x pernah meluahkan apa yg aku rasa kerana takut kecewa dgn cinta.Aku membisu seribu bahasa…cuma mampu melihatnya dri jauh..alangkah syukurnya aku jika ‘dia’ turut merasakan apa yang aku rasa….huhu…ALLAh MAHA MENGETAHUI segalanya.Pasti tersirat seseuatu di sebaliknya….

Tanpa Nama berkata...

meeeeeeeeeeeeeeeeaaahhhh.........sooooooo swwweeeetttt....sbt

Tanpa Nama berkata...

meeeeeeeeeeeeeeeeaaahhhh.........sooooooo swwweeeetttt....sbt

Tanpa Nama berkata...

sswweett bbaannggeetttttttt...jak mania pazzzzzttiiii sssuukkkkkaaa....darby&acoy

Tanpa Nama berkata...

mungkin..
ape yg ak rasai same seperti ape yg cik ted rasai...
cinta pada dia, tp takut untuk luahkan..
hanya mampu melihat dia dr jauh..
akhirnyer ak sendiri kecewa, melihat die dengan org laen..
tp ak percaye pd 1 ungkapan
"cinta sejati adalah apabila dia besama dengan org laen, kamu masih mampu tersenyum sambil berkata ak bhgia untuk mu"

Tanpa Nama berkata...

cinta sejati hanya untuk dua orang (ki dan ain), tiada tempat untuk orang ketiga..

Tanpa Nama berkata...

andric....................................................i love you so.............much!!!love u ever...

eyla berkata...

aizad.........i love u, rindu awk sgt2........

epal berkata...

cmna nk buat klau seseorg tu ckp dia suka n cinta kt kita.tp sebenarnya dia hanya main2 n nk mempermainkn kita jer tp hati kita dh tersangkut kt dia.asyik ingt kat dia..

leez berkata...

klu mcm 2 baik lpekn sj dia

idup ni xseindah yg kte impikn.kdg2 kte hanya mampu mlihat insan yg kte syg bbhgia dsamping org lain

so,jln yg kte ada ialah doakn sidia bbhgia dsamping insan yg dia sygi.walaupn ia myakiykn hati kte

smoga sidia stiasa bbhgia n tsenyum.hanya itu doaku buatmu

mi@ Kir@N@ berkata...

cinta?
aku pernah kecewa.,mmg memeritkan,berhari2 aku memujuk hti,tp cinta sejati xpernah padam diht aku
tp,apekn daya,aku insan biasa,cinta itu xble dpksa.
aku trpksa mlepaskan cinta y aku amat2 sygi..
kerana munculnya insan ke-3..aku rela berkorbn kerana cinta die bkan untukku...

single berkata...

cinta sejati akn bermula pada persahabatan yg setia

Tanpa Nama berkata...

cinta boleh datang dan pergi bila-bila,tetapi kita tahu,cinta sejati cuma datang sekali...Oleh itu,anda kena hargai lah setiap cinta yg anda miliki walaupun cinta itu melukai....

Tanpa Nama berkata...

adakah kita atu apa itu cinta..
kita hanya bercinta...tapi adakah kita
pernah menghargai cinta yang ada...
betol kate sume....cinta...mmg pedih
bila kita kehilangan cinta..
mungkin yang kita hilang itu bukanlah
cinta yang kita cari...
cinta yang kita cari adalah cinta kepada
tuhan kita yang satu..
itulah CINTA sejati kita
untuk selama-lamanya

sunshine berkata...

bestnye klu dpt cinta sejati dr sesiapa sj..wah3..tp ingat..!slagi kte hidup pasti ade y mncintai n menyanyangi kte.. ak x pnh brcinta..tp ak tau kesegaran seharum mewangi bau bunga seladang blum pasti sesegar cinta..tp satu ak nk pesan kat remaja metropolitan skrang ..hati2 ktk bcinta..kepercayaan dh kawin nnt letak..asyik bcinta ni jgn bbyk..nnt merana si badan..jumpe doktor pn x guna.. sbb krn indahnya cintalah..gadis n jejaka diluar sana ibarat buaya..smuanya dikebas..x baik tau..! klu nk yg baik,kte pn kn jd baik..klu ade yg x baik,baik2 kan..kan lbeh baik..dah kawin nanti hidup harmoni hingga k akhir ayat..amin...

sindarella berkata...

cinta sejati adalah cinta yg tidak dpt dimiliki.. cinta yg kekal abadi.. cukupla menyintai jika tidak dpt memiliki.. cinta x semestinya memiliki.. tp adalah pengorbanan yang hakiki.. barulah ia dinamakn cinta sejati yg kekal abadi

ady berkata...

cinta...apa gunannya cinta.apabila kita tidak bisa perhatian sama dia..aku sudah terlanjur mengucapkan,aku tidak tau gimana lagi,ohhcayank maafkan aku...

Tanpa Nama berkata...

cinta ibarat gading yang bertirai kasih sayang.....
cinta itu manis seperti gula...tapi inget!!!
semut mati bisa juga karna gula...
kegagalan cinta bukan berarti kegagalan hidup...

maia imoetz berkata...

cinta ibarat gading yang bertirai kasih sayang.....
cinta itu manis seperti gula...tapi inget!!!
semut mati bisa juga karna gula...
kegagalan cinta bukan berarti kegagalan hidup...

aini_pencinta setia_boikot berkata...

sy pnh jtoh cinta..dgn smone..dy adlah sahabat baik sy sndiri..umo sy skg 16..kami da bkawan lbey dr 6 taon..sy btol2 sygkan dia..tp sy xpnah kisah klaw dy x balas cinta sy..tp sy brsyukur sb boleh jd shabat dy..sy xpnh luahkn prsaan sy..sy sedar sy adlh sowg yg penakut..sy juga pndiam..dn agak hodoh..bg sy.,dy tlalu smpurna dan sy xlayak utk dy..dr dlu.,jntung sy tetap bdegup kencang apbila jmpe ngn dy..smpai skrg..sy juga bkawn dgn gf dy..gf dy ckp sy sgt comel..rmai gak kwn sy ckp cm2..tmasuk si dia..dy juga pnh ckp.. "kwan baik sy adlh se-gala2-nya..sy lbh pntgkn awk dr gf sy.."wlawpn pkataan 2 sudah lme dye ucapkn,,tp sy sgt2 mngingatinya..dy adalh cinta prtama sy dan..cinta sejati sy..skali lg sy ckp..sy xpnh minta yg dy taw akn prasaan cinta sy yg mndalam ni..mencintai seseorg tnpa balasan buknlah suatu penderitaan..tp sesuatu nikmat..

Tanpa Nama berkata...

cinta itu ibarat pedang yg perlu diasah sehingga tajam..igt 2 dan selamat berakal.

lolly berkata...

saya syg pkwe sy. i love u so much shah................

Tanpa Nama berkata...

mmg sakit pabila melihat owg yg kita cintai brsama dgn owg lain...sudah brpa kali aku menitiskan air mata ini hnya krnamu kasih...xprnh aku sayangkan owg mcm ni....adakah ini makna cinta?? aku bhgia jika kau bhgia...aku doakan kau bhgia dan berjaya dlm hidup..AMIN!!!

Tanpa Nama berkata...

cinta pertama tidak akan berakhir

d0Ct0r ciNta.. berkata...

mmg pedih kalu hadirnye insanyg ke-3 tanpa kita duga..
ia dtg scara tbe2..
mcm pencuri meragut beg tgn seorg perempuan...
what a nosense right...??!!$$##$#$
aku pernah mrasa hadirnya org ketiga..
biarp0wn pedih tp kdg2 perpisahan itu ade hikmah nye..
pernah satu ulama berkata bhwa pergi nye die,akan dtg yg lbh baik dr dl...
kita kna trima dgn hati yg redhaw..
jagn hipokrit plak k..
cinta tue merupakan godaan yg cukup HOT dlm jidup kita..
kita t'paksa padamkan nye utk sketika mgkin untk slamenye krna cinta itu akan membuatkan kita merana..mybe utk sstgh org,cinta itu mmbuatkan dirinya bhgia..
aku tahu ade sstgh org yg berkapel,psgn nye itu mmbri smgat untuk dia utk belajar bersgguh2,ubah sikap dr bad to baeekkk punyeww..that good..
tp jgn la kite sklali m'p'mainkan cinta,ia akn mmbuatkn diri kita merana..
try la kalu x cye..
kalu ssorg tue da byk kali m'p'mainkan prasaan org lain,suatu ari nnti psti die akn terkene jgk dgn permainan cinta ataupun jerat cinta..
aku nie bkn byk pglmn dlm CINTA,tp blh la..
SEMOGA BERBAHAGIA KPD SSIAPA YG BERCINTA,BERKAPEL,BERDATING,mcm2 BER la..
ape2 p0wn jgn wat perkara yg x elok k..
x baek utk mse dpn..
nnti bkl ank2 kamu semua akn ikut jejak kamoooo..
mcm pepatah melayu tue,bapak borek,anak rintik..
bt0l la kan..
kalu ade pape nk tnye,juz send email kat nie
elly_gurlz92@yahoo.com
nie email adik punye k..
email aku pnyew da FULLLLL..
nnti aku j0in smula kat snie..


i

Tanpa Nama berkata...

aku tak pernah bercinta tapi mencintai tu ada...pengalaman serupa juga dengan cik ted tapi aku tak mampu buat macam anonymous on July 5, 2008 buat...

First time masa sekolah lagi, kemuadian terpisah dgn orang yang aku suka. I wait for many years tp skrg dengar2 si dia dah kawin, aku gembira bila tau tentang tu sebab aku sedar bertahun tak jumpa means jodoh tak ada n I like somebody else masa tu...I also wait n sacrifice for many years and this thing still continuos sampai hari ni.. i feel like he already have somebody tapi tak jelas bagi aku.. segalanya masih dalam kesamaran lagi..Susah bagi aku untuk lihat dia bahagia bersama orang lain.. Namun apa boleh buat semua atas ketentuan Tuhan..

Mungkin bila aku pergi jauh dari dia baru aku dapat lupakan dia dan bersedia menerima cinta baru.. tapi mampu ker aku? kalau boleh aku mahu cinta sejati aku hanya satu, hanya untuk yang berhak, bakal suami aku sahaja..tak bercouple, tak berdating pun tak apa..ikut cara islamik skit..cinta lepas kawin pun tak per.. apa semua dah jadi halal baru beroleh keberkatan..

kawan-kawan jangan jadi macam aku yang pemalu amat, naif sangat2 tentang cinta.. tapi cinta biar berpada-pada..jangan lupa agama...

(dari aku yang nak kawin tapi masih tercari-cari cinta sejati..)

Tanpa Nama berkata...

nEkOO.........
cYoNk!!!!
boBoy(fAiZ)
....................

Tanpa Nama berkata...

aq bhgie Dngan mu..
cyONK....
FaiZ.....
lufe u co mUCh....

Tanpa Nama berkata...

apa ada dgn cinta...korg sumer prnh mrasa @ akn mrsa apabila...org yg kita suke tu ..x tau yg kiter suke dier..bgi dier..kite x prnh wjd dlm hidp dier...tpi aku berharap sngt..suatu hari nnti..dier akan membalas cinta aku..yang telah berthn-thn lmanyer skit..bley jdi gila kerana dia..tpi aku percya qadak dan qadar..ad hikmah disebalik sume dugaan ini..

Tanpa Nama berkata...

Memang Cinta Sukar di fahami..
Tapi Cinta sebenarnya tidak harus memiliki dan Cinta memerlukan pengorbanan. Antara aku dan dia terpaksa memilih keluarga daripada Cinta ...namun Cinta itu tidak mati malar sentiasa mekar walaupun antara aku dan dia kini sudah mempunyai pasangan masing-masing ... ITULAH CINTA SEBENAR - Annluv

Tanpa Nama berkata...

Rick...I really love you...0nly you in my heart since 1st day i met you until n0w..eventhough we were clashed..but i'm still love you...mmmuuaahhh

aku cinta Ea berkata...

cinta..
kini ada di dalam diri aku..
aku tahu cinta aku ini cinta terlarang..
tapi aku xda daya untuk menghindarinya..
aku jatuh cinta dgn nya di saat aku kecewa dengan kaum adam..aku tahu cinta sperti ani tdak ptt wjud di hati aku..tp dgn ksh syg yg dya brikan aku sgt bhgia..aku terlanjur mencintai drinya..aku xingin khlngan driNya..dya lah insan yg aku inginkan dan aku perlukan dlm dunia ini..cma dya..I love U syg..smga Cinta kita akn b'kekalan xkira apa pon berlaku..

manja sepi berkata...

cinta itu indah,bg mja cinta itu perlu kan pengorban,mja juga pernah bercinta tp apa blh buat cinta sejati itu perlu dikorban kan demi kebahagiaan kelurga masing-masing.
-manja sepi-

manja sepi berkata...

cinta pertama banyak mengajar mja erti sebuah cinta biar pun cinta itu sukar untuk di megertikan..

cinta..
hadirmu dengan tampa wajah
mengcorak indah di jiwa insan
membuihkan rindu di hujung resah
cinta..
kau mewarnai tujuh rasa
sayang,rindu,cemburu,marah,tawa,
senyum dan tangis
bagai garisan tujuh warna pelangi di dadamu
bahagia adalah kerabat kesetiaanmu
curang adalah punca perpisahanmu
cinta..
mesterimu sukar dimengertikan
mengapa dalam marah masih ada sayang?
mengapa dalam benci masih ada rindu?
mengapa ada lara di hujung sentuhanmu sayng?

Tanpa Nama berkata...

cinta itu seperti listrik tau ngga', cinta itu tak dapat dilihat tapi dapat dirasakan, dan listrik dapat membantu dalam hidup dan dapat juga memberikan kerugian dalam hidup kita.
seperti itulah cinta, tergantung dari bagaimana kita memperlakukannya.

Tanpa Nama berkata...

aQ andi Q prnh mraskn cnta,hri ni ja aQ msih ngrasain,bagi aQ cnta itu rumit,aQ bru ja kehilangan cinta sejati aQ,saat dya ada dia slalu aQ manja,tp kini dya pergi...

Tanpa Nama berkata...

cinta...
mmg sedih bila bercinta,,,,

cuterz berkata...

cinta hmmm susah nk cari cinta sejati skg ni

Tanpa Nama berkata...

askummm.....

Tanpa Nama berkata...

hola.........amira....

Tanpa Nama berkata...

f

eidaenas berkata...

CINTA.!!!!!!!! dlm bahagia ada derita..nape msti jd cm ni.? aku pernh syg dia, rindu dia, tp x tau mana silap nya...dia cari pompuan lain..ati aku sakit, sedih, kecewa...sbb aku terlalu sygkan dia..aku impikan hidup yg indah bersama dia..tp dirampas olh org ke3..nape..??? kata org cinta sejati perlu melepaskan dia andai si dia bahagia bersama org lain..? tp aku x kuat..aku x kuat nk wt pngorbnan ni..!!!

dr.cinta berkata...

jumpa..sy d friendster.. ya..dr.cintaros@yahoo.com.my d situ semua akan terjawap...

Tanpa Nama berkata...

X TAHU LA

Tanpa Nama berkata...

cinta sukar utk kita phm sebenarnya sbb skarg ni byk yg nak amek kesempatan jekan..tp yg pentg cinta sejati 2 cuma pda Tuhan yg maha esa..

Tanpa Nama berkata...

cinta,
tidak susah mengendalikanya...
hanya perlu bersabar & terima apa adanya..
kalau kita jujur...jujurlah juga org yg kita cintai...
kalau sebaliknya...sebaliknya jugalah yg jadi...
aku temui cinta aku....
jujur aku ragu2 pada mulanya...
tp kejujuran yg membuat aku percaya...
cinta sejati sebenarnya ada....

Tanpa Nama berkata...

jangan pernah menafikan cinta..
pahitnya tidak terkata...
carilah dia mesti ada...
jangan pernah tidak berusaha...
kerana cinta itu buta...
dia tidak boleh jalan...
pergi ke anda semua...
so.....carilah...mesti ada punya..
jangan pernah kecewa kerana anda akan kecapi cinta yang lebih sempurna pada sebelumnya...

Tanpa Nama berkata...

taktala bayu menghembus lembut ibrat menyuarakan luahan cintamu disaat mentari memancarkan sinarnya mengingatkan aku pada sinaran matamu......

MANJE94 berkata...

MANJE MASIH CINTAKAN ABG WALAUPOWN KINI KITA SUDAH TIDAK BERSAMA LAGI MISS U SO MUCH U WILL ALWAYS BE IN MY HEART.....

NF berkata...

best nyer kalo dpt cinta sejati...
so sweet...ngeee...hehehe...

Tanpa Nama berkata...

hati mengatakan cinta ini adlah cinta sejati..
tapi,,kalau tiada kepercayaan adakah itu yg dinamakan cinta sejati..
ku tidak pati..
sayang & cinta sering mengaburi mata hati seorang wanita.
bagaimana harus aku keluar dri kemelut perasaan yg amat sukar ditafsirkan kerana kemelut perasaan hanya yg mengerti bisa memahami erti kasih ,rindu & cinta ini.

insan kesepian

MarDiya berkata...

Kali pertama hilangnya cinta, ramai berkata “akan ada yang lebih baik untukmu”. Memang BENAR! Cinta kedua itu SEMEMANGNYA lebih baik untukku, Tapi, bagaimana jika yang lebih baik untuk kita itu, bukan cinta hati kita? kenapa hatiku bukan untuknya? Hatiku masih menyintai cinta pertama. =(

NF berkata...

CINTA...
ku percaya ade cnta...
ngee...


-NF- = ='

abg@ida berkata...

faridah aku sayang padamu,andainya suatu hri nanti kmu thu yng aku sangt mctaimu,sdarlah bhawa aku sntiasa stia menantimu dgn rsa bangga,tanpa kmu hdupku x bererti lagi,x seindah dulu lagi,saya mgakui cinta trhadp Allah lbih pnting,namun bgtu saya akn tetp mctaimu..saat kau ptuskan aku dan aku mrayu pdamu untk ku mliki htimu kembali,lalu kau brkata aku memang x dpt menerima kau lagi,sdar kaubhawa hti ini sangt sdih..mgkin kh kita dpt brsama lagi,smua itu x mgkin lagi stlh kau ucapkan mcm itu..wlauapapun aku tetp myanyangimu..sayang kmu ida..

lolly berkata...

saya syg pkwe sy. i love u so much shah................

bah berkata...

saat ini htiku tngah gundah,htiku risau mmemikirkan drinya tnpa memikirkan driku.tiap kali aku mlhat drinya,htiku menangis,tuhan ja yng thu btapa aku sngt syng ida,aku xkan menangis swktu kau ptuskan aku,kaulah cinta sejatiku..hnya kau yng mampu wat aku menangis kerana cinta..love you ida..apakah ini cinta sejatiku?..hnya Allah yang tahu...

Tanpa Nama berkata...

amal_eyra....
kehadiran awk dlm idop sy mbuatkn diri ini ibarat bdiri d ats awangan.....
b....
umi cyg b sgt2....

Tanpa Nama berkata...

cnta sejati adalah cnta yang dari mata turun kehati.Cinta yang g harus memiliki&cinta yang sulit dmengerti.

Tanpa Nama berkata...

Cinta sejati itu sulit untuk ditemukan..........
Suliiiiiiiiiiit bangeeeet......
tapi... yang perlu anda tahu bahwa...
CINTA sejati adalah saat kita mencintai orang lain meskipun orang itu tidak mencintai kita tapi kita dapat mencintainya dan bahagia bila melihatnya bahagia.
katanya sih cinta itu tidak harus memiliki karena cinta tidak bisa dipaksakan dan cinta itu harus tulus gak pake embel-embel...
gityuuuuuuu

Xiao Ci berkata...

cinta adalah persahabatan. Tanpa persahabatan, cinta sejati tidak dapat berputik.

muslimahsejati berkata...

cinta cinta...cinta itu sangat buta...buta tanpa bisa dilihat...

Tanpa Nama berkata...

AI

Tanpa Nama berkata...

LaGi HarU bIla Owg Ke3 AdlH kwN baeK sNDirI... AQ tERpKSe mElEPsKN NyA DemI Kwn baeK Ku.. sETiaP KALi mereKA bERSamA Aq HnyA tesYnm GemBIrA MenyEMbunYIbkan aTi Yg TerlUKa.. AQ yAKiN CiNtA SejATI adlH pENgoRBnn .. aQ SnGp TrKrBN dEMI yA

Tanpa Nama berkata...

cinta terhalang...sgt2 sakit..pedih...ya allah!!berilah kekuatan kpd kami untuk menempuh segala2nya ya allah!!sesungguh nya ak amat mencintaimu sayang!!!

Tanpa Nama berkata...

cinta sjti hdr dlm hdp ku hnya dgn 1 msj...
aku bhg bsma mu syg. moga kekal slmnya

Tanpa Nama berkata...

cinta memang nampak mudah untuk dimiliki.tapi hakikatnya tidak.cinta amat sukar untuk dimiliki.cinta yang sejati ialah cinta yang ikhlas seikhlas hati.cintailah orang itu dengan kekurangannya.janganlah cintai orang itu dengan kebaikannya nescaya cinta itu akan mudah pudar di hati kita.

Tanpa Nama berkata...

Thank you bloggers,
I have never seen such a beautiful song of this,
With the rhythm of life that is harass.

Tanpa Nama berkata...

cinta itu,,,,
mmg indah...byk pengorbanan yg dilakukan untuk dptkan cinta sejati..kesabaran yang tinggi dlm menempuh dugaan dlm perhubungan,,,cinta yg diredhai olehNya..kami inginkan cinta selepas brkhwin..itu lg indah buat kami...tiada sentuhan antara kami spjg perhubungan membuatkan kami mkin setia...setia utk hidup bersama,,,semoga perhubungan kami diberkati dan kekal sehingga ke jinjang pelamin..amiinnn...

Tanpa Nama berkata...

cinta itu buta..
aku cinta dia tp cinta ini adalah cinta terlarang..
dialah cinta pertamaku..even kami dah tak bersama.,
aku masih cinta dia..
love you!!

Tanpa Nama berkata...

aku pernah mencintai sesorang, tapi oleh kerana hal kecil salah faham akhirnya dia membenci sya...3tahun berlalu akhirnya dia mengetahui bahawa saya amat mencintainya..namun sudah terlambat aku kini sudah berpunya.. cinta kadang2 membuatkan kita merasa sesuatu..yang sebenarnya memberi impak kepada hidup.......

Tanpa Nama berkata...

cinta,,,,,
law diungkap pktaan cinta,,,smua owang tersilap pndng,,,sbnar nye cinta 2 saat lah indah law kite pndai mjganye,,,emg cinta ini prit law d rsei,,,tp 2 ikut pd kjjran,keikhlsan pd sseowng y mjganye,,,spt y aq kte kan td,,,aq pnh llui liku2 onak duri dlm pcntaan,,,,,sdih,twa,ske,duke,,,aq dah lluinye,,,sblm aq bertmu dgn sowng insan y aq cntai,,aq tlh terjrumus gan sjrah itam,,,,smpai lah aq bertmu gan "die"."die" lah y mnyelamatkan aq sjrah itam....abg,,,time kasih bb slmtkan syg dr dnia itam 2,,,mgkin tida abg,,,mgkin syg akn berterusan gan sjrah itam,,,
stlah mngenali "die",,,bru aq fham erti cinta y ikhlas n jjr dlm dri "die",,,,cinta y "die" brikan pd aq sgt bermkne,,,,wlupown kdang2 duke,,,tp disaluti gan kgmbiraan,,,
abg,,
time ksih kerna mnyayangi aq spnuh ati dan sngp time aq seada nye wlupown aq de sjrah itam,,,
syg doa agar hbungan kite ini bkekalan sampai kite mnutup mte,,,,,love abg,,,23x

Tanpa Nama berkata...

cinta sejati tak mengenal usia tetapi cinta mengubah kehidupan
dengan begitu besar sekali...di sayang, di belai oleh cinta..membuatkan kita merasa cinta yang mendalam dan memberi kekuatan dalam hidup...untuk mengerti cinta..adalah cinta tak semestinya di ungkap tetapi boleh di rasai dengan tingkah laku dan perwatakan...

Tanpa Nama berkata...

ALlaH piNjaM KAn dia bUat Aq MeNGEnAL CINTA... AllAH tEMuKan DIa unTuk Aq knL akAN kACa Dan pErmATa. . . TApI mENGapA wujud peRPISAHAN setELaH Aq BhgIa??? AndAI AQ beRTemu Lg DGn DIA yg PENAH HADiR DLm AtY iNI .. X kaN Ku biAR dye perGI DLm HIDUP iNI ... keHILanGAn DyE MEnYEKSa Aq ..NAMUn Aq pERcyE AnDAI AQ diCIPtA dRi RUsuK kIRi nYa .. aQ aKN BERsamA nyA JugA... walaU buKan dcnie .. paSti dsANe Tmpt Aq Dan DyE....

Tanpa Nama berkata...

apakah cinta sejati itu bisa datang kembali di saat kita menginginkan'a?

apakah kita harus selalu tegar di saat kita melihat dy bersama orng lain?

itu smuaa sulit tuk ku pahami dan sulit tuk ku mengerti ???

katakan padaku bagimana cara untuk semua itu bisa ku lewati dengan senyuman palsu ku ini.....?????

Tanpa Nama berkata...

vury itulah nama qu dan namanya?

begitu berharga sebuah nama ini untuk qu...
begitu sulit'a nama ini qu lupakan dan ku hilangkan dari pikiran qu ini...

apakah dirimu begitu istimewa untuk qu....

tp, mengapa kau tinggalkan aq dengan begitu hina'a>?
mengapa kau sakiti hati ini begitu tiris di dalam hatiku ini...

apa salah qu sampai kau begitu meninggalkan diriku....

mungkin kau telah membuat luka yang paling dalam di hatiku tp,entah mengapa hati ku yg paling terdalam ini masih begitu mengaharapkan mu dan tanpa kau sadari itu.....

nama vury akan selalu ku kenang walau hanya dalam "hati"

" VURY "
(VE... & NU..)

Tanpa Nama berkata...

ada apa dengan aq ini,apa salah qu terhadap mu vury mengapa...
mengapa kau buat ku jadi seperti ini
mengapa aq bisa mencintai mu kalau pada akhir'a kau buat ku seperti ini.......

mengapa smua memojokan ku,seakan-akan aq yang salah di mata mereka,apa ini yang nama'a karma ...
tp,mengapa, ,mengapa harus smua orang yang ku sayangi menyalahkan ku???

mengapa????

tolong jelaskan smua ini kepada ku vury...
jelaskan mengapa smua ini mesti aq yg merasakan sendiri

ku ingin masa-masa itu kembali...

bagi aq smua ini tak adil....
sungguh-sungguh tak adil bagi ku dan sangat tak adil

kau memang telah menyakiti hati ku sangat dalam
tapi,di hatiku yang paling dalam masih ada ruang untuk mnyimpan smua kenangan kita ..." KENANGAN INDAH "

ku harap kau melihat apa yang ku tuliskan saat ini...

ini ucapan hatiku yang tak mampu ku ucapkan di depan mu saat ini............


"VURY"
Tgl... 22-11-2010
Jam... 01.00 wib.

Tanpa Nama berkata...

saya sokong ..

Tanpa Nama berkata...

Cinta adalh prasaan yg sngt istimewa yg pnh kita alami ... sesakkit mna pun cinta itu jgk lha yg yg mmberi sumber inspirasi dalm khidupn kita ... kita bleh melupakn fakta tp xd kpda mmori ..

Tanpa Nama berkata...

Walaupun Hbgan kita slalu brmsalah , ttpi syng sya trhdp awk xda akan pnah thnti .. krna hati sya tlah awak ambk .. sya ingin awak tahu yg sya xda snggup untuk khlngan awak ...


-Ning loves Didie-

SUrAYa berkata...

walaU pOWn CiNtA pErTAma msH MENGhaNti AQ nAmuN Itu TIdAK MEmATah SemAngAT kU tUk MEnCrI ciNta YAng LaeN setElAh Aq MELihaT sI diA BahAgIa .. AQ bErTeKAd tUk PeRgI dRi kENaNG sILam.. aKHir Ya AQ TEmui sInarAN keBhgiAN yG aq CRI ... Si DiA YG sLamA INi AQ CRi RupA2 ad d dPn MAtA.. KernA TErlALU CiNTa aKn kekASIh lMe AQ TLah MEMbuTA kN matA meLihAT ya..

SUraYa berkata...

SAat Aq sEdANg BerdUKa DYE DTg HulUr kAN cInta.. SAat aQ RiaNg tERtwa DyE DTg HULurkN SENyUmaN.. anDaI AQ bIsA PuTaR KAn MasA AkN Ku pILIh si dyE yg kEDuA .. ciNTa PERtamA aQ TErlAlU sakiT utK aq KEnANgi.. Kini Aq BhgiA dgN Yg Kedua .. BeNAr lah Kata PUJanga JGN TErlALu MemUja AKn cINta kErnA CInTA akN menjDI DuKA... buKA LaH pINtU HatI kITa UTk mENERimA ciNTa .. kERNa sAPE tHU cINta bAru LEBIH bHGIA... JgN dTTP pINtu Aty keRNa yg pErGI x kn PeNAh KeMbali...KaLau kembAlI aKn HNye meNYkiT kAN atY... (LURVE_1437)

yg terluka berkata...

cinta sejati??masih adakah lagi cinta sejati yang di impikan semua insan..kebanyakan pada hari ini hanya cinta palsu yang sering bermain di pentas dunia..insan yang merasainya sungguh sakit menerima cinta yang di sangka ikhlas rupa2nya hanya palsu belaka..kini cinta adalah mainan semata2 bagi mereka..pemain cinta yang hebat semakin banyak menghiasi dunia yang fana..hebatkah lagi cinta pada masa kini??

Tanpa Nama berkata...

cinta sejati...
akan wujud dalam jiwa 2 insan yang merasainya...
ya tak pernah sekali pun dimamah usia...

cinta sejati...
tidak pernah kenal siapa pencintanya
tidak pernah kenal hartanya
tidak pernah kenal rupanya
tidak pernah kenal keturunannya
tidak pernah kenal salahnya

cinta sejati...
hanya kenal pencintanya
hanya kenal suaranya
hanya kenal wanginya
hanya kenal geraknya
hanya kenal matanya
hanya kenal sentuhannya

cinta sejati...
perlu didekati... jika merasainya

cinta sejati...
tidak perlu direbut
kerna ya datang dari hati pencinta...
datang dari pandangan pencintanya...

cinta sejati...
tidak akan terkubur
biarpun pencintanya dikuburkan...


by...
ina dengkil...

SuRAya berkata...

Aq,Kau Dan DyE.. KTe TRSePT Dlm CInTA SEGi TiGA.. MUngkIN sLH aq KErnA berI pElUANg PadaNYa UTk menYelAmi ATy iNI saAT Kau tERlALu siBuk Dgn DuNIa Mu.. Aq TErsENth dgN KeTULUSn aTY NyA dAtg DAN MenYYGI aQ , hiNGga aQ tErhNYT DGn CiNTa NYa.. saaT kau TaHu tNtG HAl Aq DAn Dye , Kau meMINtA Aq aGaR MEMiliH dyE ATau KaU.. KEtAHuI LarH iA amAT suKAr uNtk KU.. meLepaSkaN Owg Yg kte sYG bUKan MuDAH.. aq MemILih utK BerSAmA kAu Dan SI DyE....(LURVE_1437)

Tanpa Nama berkata...

betul ke org kata hbgn jrk jauh ni ssh nk kekal??dh 2 thun aku dgn die jauh..aku di selatan.die di utara.kerap kali kitorg bergaduh,tp cpt2 kitorg selesaikan..aku sygkan hbgn ni.aku xtau ape akan jd klau tnpa die.aku penah ditinggalkan dan penah dikecewakan.aku xnk rase sedih dan dikecewakan utk kali ke 2.sakitnye hati ni hanya tuhan je yg tau..aku terlalu sayang dan cintakan die.aku betul2 ikhlas dlm hbgn ni.adakah masih ade hrpn dlm hbgn ni??

bbyzueraii0690 berkata...

Azizul.............. ku akan selalu tetap setia padamu. walaupun apa akan terjadii d antara kita berdua, kita akan tetap saling mencinataii.. engkau lah segala2nya untuk ku sayang.. i would not be letting you go... tiada orang rampas abg darii ku... always love you so muchh.. i love you all the way forever n ever.... hingga ke akhir hayat kita... !!

Tanpa Nama berkata...

perit snggoh bla cinta antra kta hdir insan k'3,,aq prnah m'alami saat perit 2,,jdi pda insan yg blom b'pnya,,jngan lah sskali m'ggu hbungan insan lain,,, fahamilah hati dan perasaan..kita sama2 manusia yg m'punyai hati dan perasaan,,,so,,fkir2 kan lah,,,,

SuRAya berkata...

KehIDupAN meNCari CinTA tAKKan pERNah BeRHENti kERNA semaKIN di kEJar SEMAkin pARAh hATI ini.. mENgeNalI MU adlAH MemORi Yg IndAH dlm HIduP Ku.. NAMun BErpISah dGN MU adlh benDA YG AmAT menyaKITkAN .. SehINgaa KinI aq Msh TiDAK beRTemu PENGantI CinTA mU.. yanG AdA kINi HanyALah PeRasAAn syG DlM JIwA KU.. mASiH TerbyG2 LG saAT KaU MerENUNG ku.. SAAt kau mENYEntUH lEMbuT TANGan KU.. SAat Kau mEnDENDAngkan LAGU CintA UtK KU..NamUn sEmUa Itu HanyALah KEnANgan lALU.. aQ sIlaP mEnYanKa AKan Wujud cinTA ke-2 namun CIntAKu HanYalAH untuk MU...(0701)

SuRAya berkata...

kISah CIntA KitA TiADa saPe akAN tAhu AkaN KesudAHanNYa.. DuLU aQ siLAP mENGangap Si DIa AdlH PEnGANti mu.. nAMUN peraSAaN ku pDYE hnyelah perasaAN SYg BKN cINtA..tiAdA cIntA dLm HIDuP ku INi ... kEhILangN Mu MeNinGAlkAN kESan YaNG amat dalAM.. (0701)

suraYA berkata...

DaHUlu Ko MeNGhiLAnG kEnaPa KiNI kO mEnJelMa... meNgaPa MEmbeRI HArAPan JIKA TAK DApAt MeMBahAGiA aN?? KeNApa MeNJElmA anDai SatU HaRI ko akAN hiLang ?? kEnaPA melukaI KaLAu x daPAt MenCIntAI..?? KaDAnG kaLa KO jADi An AQ sBGI iNSan YG tRPNtg DLm hIDOP Mu.. tp Kdg Kala KO JD aN aQ sPrtI PERmAInaN BG mU.. SIpA aq pd MU??..(0701)

suraYA berkata...

SaAt MAta BerTEntANg kU dAPaT rasAKan AD gEtAraNlaM Hati KU.. Namun kEtiKA Itu aKU terLALu MUdA Utk MEMGEtAHUI ap Itu CinTA.. sAat menDEgarkAN kAU mengALUn kAN laGU cINTa hATikU GemURUH x TErkATA.. saAT BErADa dsAMPing Mu AQ BerasA sELamAT ... sAAt tanGan KtE BertAUt tERaSa AD 1 RENjAtan bErlAKU....Ya AQ dlAMUN cintA DEngAN mu.. mUngKin kAU bKN lah CIntA PERtamA Dan bukAN jUGa Yang tERAKHIr TP yg PASti kAU ADLH cintA SEjATI KU...(O7O1)

ain fatihah berkata...

cinta itu tak knl erti rupa..cinta itu hdir dgn sndrinye tnpa kita mnyedari..kdg2 cinta itu menyakitkn dan kdg2 cinta itu menyenangkn..tp bg ku cinta itu menyakitkn..kerana ak tlah khilangan seseorg yg aku syg..hanye dia di hatiku..tp skrg aku sudah nekad untuk mula mn cari kekesih baru yg sdia menerima ak seadanye ak..yg jujo,pnyayang,sporting,romantik,baik dn stia...jika ada sila hbungi 0123135996....

SuRAya berkata...

CIntA sEJatI akAN dTG tnPE duNGng.. asYik Ye CinTA iTU mmBuaT an KITatERLeKa.. BilA sEDar Ia tLAh PergI jaUH dRi DIri..TerBuaiNya AluNAn cINta SEJati MMbUAt Kan kioTA luPA bAHaWA dye HnyE Lah PInjAMAN smntaRA.. KinI dyE MenhILang x penaH KeMBali.. dIMAna DYe?? haTI serinG BerTNYE.. Hari BRGANTI haRI.. BulAN brgnti BLN.. Tahun bRGntI THN.. tp AQ dSINi ttP MEnaNTI.. WahAI CinTA Dtg LAh (0701)

Tanpa Nama berkata...

butakh sY?
krna smpai skng..
sY mC ingtkn kO
butakh sY?
krna smpai skng..
cuMer kO y adE dlm aty
butakh sY?
krna smpai skng..
sY mC mRindui & mCintai kO..
wktU 2..
sY lPskn kO
sb sY taw y sY..
bkn la y tbaek utk kO
wktU 2..
sY lPskn kO
sb sY taw y sY..
x spDn dgn kO
wktU 2..
sY lPskn kO
sb sY taw y kO..
lbiH ciNtakn DYA..dRi SY..
sY trma pPisahan ini..
wlpn brat aty sY nk lPskn kO
sY cuMer nk bgtaw
y sY..
SEDIA MEMAAFKN KO..
sY hrp..
ko dan dya akn bhgia..
yeNNieWyaenc..
anugeRah tIndah prnah sY miliki..
trma kasih atas segalanya..

Nabila berkata...

i bahagia dgn dia..wlupun i dah bnyk kali kantoi sbb curang,dia tetap memaafkan i..tq cyg..i tahu u sngt2 mencintai i,i pun sma mcm tu..tapi x tahu knpa i nie ska sngt SELINGKUH..he6..

Tanpa Nama berkata...

mohd raydan <3 nasuha atiqah

SUrAYa berkata...

AKu PIlih Utk PergI jaUH DRI mu dGN hRPn uTk KU tEMUI cINTa bRu kU.. namuN Ko TTp Hadir DLm jIwa Ini dALam SetiAP meMORi dAN dlm sETiAP mimpI2 KU.. Tlg lAH aq ingn SKali kmbLi pD mu.. meNGulANGi sAat Aq jATuh CintA , MEngULangI sAAt KTE bERSAMa.. WalAU ku Tahu ciNTa mu BKan tuK aq kini NamuN aq MAhu MEmilIKInyA.. Ko PErnAH sInggaH Namun MENGApa PergI??? tiDakkAH ko Rse AKn gATERAn cINtaKu?? tIDakkAh ko lIHat BETapA Aq MEncINTai mU?? andAI aQ bISa MEngULanGI sEMulA SaaT2 KiTA jaTUH cINtaX kAN KU lpASkan mu... (lUrVe_0701)

aku keliru berkata...

aku sukakan dia... tapi dia mencintai kekasih lama nya. aku rasa kecewa sangat..... bila dia mahu mengambilku menjadi kekasihnya,aku keliru...dan tanpa banyak bicara,aku terima sahaja.. aku tidak tahu samada perasaan ini cinta ataupun sekadar ingin membantunya... aku masih keliru. aku sayangkan dia tapi aku tidak rasa ada 'cinta' dalam hati aku buat dirinya. mungkin aku sebenarnya belum bersedia lagi untuk dimiliki dan memiliki.....

Tanpa Nama berkata...

Jamal ,,,I LOVE YOU FOREVER...

sUrAYa berkata...

daHulU CiNTa Ku kAU rEBut TapI menGapA kiNI kAu tInggalKAN ku KesEPiaN?? KehILanGAN ciNTamU amAt pERit BAGi Ku.. PERnAHkAH kaU tAHu AQ teRLalU CintA PadA Mu?? PErkENaLAn SESinGkAt iTU mEmbUat ku JaTUh PadA MU.. naMun kiNI SEMuA TeLah BeRAKhir.. tANpA KaTA, tanpA salAM, TanpA BIcarA, WalAu PeRTemuan kITa sINGkAt nAmun IanYA cUKuP manIS bAGi KU.. KinI semUa YA teLaH BerAKhir.. KU sEDAr Aq bUkaN PilIHAN Mu..

barbie ina berkata...

cinta sejati...
aku memang merasakan cinta itu di dalam hati dan kehidupan aku..setelah aku mengenal lelaki yang aku cintai,dengan dia lah aku memberikan semua jiwa dan raga ku..pertama kali dengan dia memang banyak kecurigaan tapi sudah lama mengenal hati budi masing-masing kini aku sudah tidak ada lagi rasa curiga dihatinya..kerana dia lah lelaki yang aku cintai dan mencintai aku untuk selama-lamanya..apeng....aku akan tetap mencintaimu dan akan tetap setia selamanya dengan mu...i love you so much my dear..aku x akan pernah meninggalkanmu seorang diri..semoga cinta kita akan kekal abadi selamanya dan sepanjang hayat kita...

Tanpa Nama berkata...

dulu kau x pernah hargaiku....
kini kau kembali pdaku dgn alasan kau x dpt lupakanku....
ku terima kau kembali tapi knp kau harus bt aku mcm nie??
mana janji2 kau yg akan sygkan aku utk selamanya??
kau tinggalkan aku sendirian...
namun aku masih sygkan kau....
terima kasih aku ucapkan....

Ariana wira berkata...

...mmg ssh nk cry cnta sjty pd msa kni...i2 krna lky n pmpuan pnyai sikap yg sma iai2 suka curang..,...........

Tanpa Nama berkata...

betul cinta sejati tidak mengharap apa pun .hanya kasih sayang saja

anusha berkata...

i love this topic

Selepas Baca, Sila Komen

Artikel Terkini

Disclaimer: Blog ini ibarat 'scrap book' saya. Di sini saya kumpul artikel yang saya gemari di akhbar, majalah dan internet berkaitan CINTA. Artikel-artikel ini bukan ditulis oleh saya tetapi sekadar koleksi peribadi dan diharapkan dapat memberi manfaat kepada semua yang membaca.