Surat Cinta Sang Kekasih

Share on Tumblr Valentine hari tu ayang tanya tang mane kite sayang kat ayang.Time tu kite tak dapat nak jawab. Time tu kite tak dapat nak jawab. Semalam ayang merajuk ngan kite,kite dah penat nak layan. Ayang call kat kite kite malas nak jawab.Tang mane erk kite sayang kat ayang? Semalaman kite duk pk soalan tu. Pernah ke? Maybe tak sedalam cinta Titanic atau Taj Mahal. Sayang kite kat ayang sangatla kerdil. Sebab tu la ayang selalu merajuk erk? Tak tahula, setahu kite:

1. Sebelum kite kenal kat ayang, setiap sem kite dapat Anugerah Dekan. Bile dah kenal ngan ayang, setiap sem kite repeat paper. Sebelum kenal ngan ayang kite belajar pakai duit biasiswa, lepas kenal ngan ayang, keluar makan lagi nak mintak duit ngan emak kite.

2. Kalau ade 1 buah epal, kite bagi je kat ayang. Kalau ade 2 buah epal, kita bagi yang besar kat ayang.

3. Kalau kite makan ikan, ayang makan tang badan ikan tu, kite pula makan tang kepala ikan tu je.

4. Ayang ni tak la cun sangat, tapi kite tak pernah kutuk ayang tak cun. Tapi kite yang hensem ni ayang lagi nak kutuk ngan member depan kite, kata kite tak hensem langsung. Eera Fazira berlalu depan mata, kite diam je. Takut kalau puji kang ayang marah. Mat Indon duk depan Sogo ayang gi ngorat time kite gi tandas. Siap mintak nombor tepon depan kite lagi.

5. Kalau keluar ngan ayang, ayang slambe nak makan Starbucks, kite tipu kite dah kenyang, padahal bile dah sampai kat umah kite makan mee maggi.

6. Sebelum kenal ngan ayang., kite tak pernah ade girlfriend. Selepas ayang kenal ngan kite, genaplah koleksi ayang ada 20 boyfriend kesemuanya. Kite tak pernah marah ayang plagirl, dah tu ayang kata kite cam sami buddha.

7. Kalau ayang rasa nak cium kite, ayang cium terus tak pernah tanya pun. Tapi bile kite rasa nak cium ayang, lepas tanye lagi nak kene reject.

8. Ayang selalu pukul dada kite, tampar muka kite, cubit peha kite, kite tak pernah tengking sekali pun, apatah lagi nak cubit, nak tampar, nak pukul?

9. Pernah ayang tanya kalau ayang jatuh cinta ngan laki lain, kite nak buat ape. Kite kate kite nak bunuh laki tu. Tapi bile kite tanya kalau kite jatuh cinta kat pompuan lain, ayang nak buat ape, ayang kata nak bunuh kite, emak kite, ayah kite ngan nenek kite.

10. Kite beli mask Clinique ngan ayang harga RM300 kite kate harga RM30. Ayang beli jam tangan kat kite harga RM30 ayang kate harga RM300.

11. Setiap kali berjumpe kite bagi hadiah kat ayang, tapi setiap tahun birthday kite ayang kate dah lupe.

12. Aritu ayang peluk kite kate nak sangat romen ngan kite, kite kata tak boleh, dosa. Ayang kate kite tak sayang ayang. Pastu semalam ayang pakse kite romen ngan kite. Kalau tak ayang nak break ngan kite. Ok pukul 2 pagi kite sanggup bawak motor sampai Jalan Pahang nak beli kondom. Ayang kate saje je nak test kite, pastu marah kite keji. Kite diam je duk tepi akuarium… tengok ikan emas tengah romen.

13. Kite rosakkan headphone walkmen ayang, kite ganti satu discman baru. Ayang rosakkan kerete kite, ayang buat derk je.

14. Sekali ayang demam, kite kene diet 2kg nak jaga ayang. Sekali kite demam, ayang tambah berat 2kg sebab abiskan makanan kite.

15. Kite tak pernah kata ayang pendek, ayang marah kite tinggi sangat, member ayang ketawakan ayang.

16. Ayang datang umah kite, kite tido sofa, kite datang umah ayang, kite gak yang tido kat sofa.

17. Mak kite belikan rantai Tiffany ngan ayang. Mak ayang tak pernah ajak kite makan kat umah ayang walau sekalipun.

18. Kucing umah kite bersalin, kite bagi anak kucing yang paling cute kat ayang, 2 hari je ayang bela, kucing tu dah mati. Ayang tak kate pa pe pun. Ayang bagi ikan emas yang dah dekat mati kat kite, 2 hari kite bela dah mati. Ayang kata nak bunuh semua anak kucing kite.

19. Ayang kalau nak pakai duit kite, terus ambil takyah bagitau. 30 ke 80 ke seratus ke selagi wallet kite ade duit. Aritu kite nak pinjam 10 ringgit sebab terlupe bawa wallet, ayang kate kite kedekut.

20. Birthday ayang kite tak pernah terlupe. Birthday kite arini ayang tak pernah ingat.

Sumber: Old Forwarded Email Surat Cinta Sang Kekasih

16 Komen:

jaja berkata...

eheheh..klakar ler surat nih….bukannya cinta tuh takdak mata…tapi org yg bercinta tuh xdak mata…..Ya Allah…..lindungilah hambaMu ini dr tipu daya manusia

Tanpa Nama berkata...

kelakar...
sian kat mamat 2...
ade ke 0rg yg cmni...
jgn la jd 0rg yg rugi...
k...

Tanpa Nama berkata...

klakarlah....tapi memang betol4 terjadi kat aku

Tanpa Nama berkata...

ape nie!!! ntah ape2 la surat nie....
ahaks!!!

Tanpa Nama berkata...

cian la kt bf ni..special to ayg,blaja la m`hrgai utk d hrgai...

Tanpa Nama berkata...

ciannye...sedih plak surat sinta die nie....hehehehe...

Tanpa Nama berkata...

hahahahahahahahahahahahah.......best..jaja aku jatuh cinta padamu....

Tanpa Nama berkata...

ahaha,,,
adeke tengok ikan emas romen,,,
ahaha,,,

Tanpa Nama berkata...

cian kan kat dia.tapi kalu saya dapat boyfriend mcm tu saya tentu jaga dia baik-baik. jadi yang mana yg bercinta tu,jagalah hubungan tu dgn sebaik mungkin k.

Tanpa Nama berkata...

hua...hua..hua.. lawak la seyh!!!! LOVE IS VERY COMPLICATED........,

IKA_NU'MAN berkata...

CIAN LA KT BF TUE...ASA CM TERKENA BATANG HIDUNG SENDIQI PLAK....HUHU...APA PON...SAYANGILAH INSAN YANG MENYAYANGI ANDA SEPENOH HATI!!!!!

Tanpa Nama berkata...

hhahah...lawak n cian kat bf tu..

AYANG berkata...

HEHEHE...LEPAS NI AYANG X KAN KISAH POWN KALU B TINGGI DARI AYANG N AYANG X KAN MARAH KALU B KATA AYANG PENDEK POWN...HEHHEHE..LOVE U SHAHRIZAN...

raihan berkata...

hekeleh..asal pelik sgt ayang dia tuh?dia pon pelik gak =P

Tanpa Nama berkata...

sesungguhnya,cinta sebelum khahwin adalah di larang dalam ISLAM.. wahai remaja2 ISLAM.. kembali lah kamu ke pangkal jalan..

Tanpa Nama berkata...

Dah putus jangan sedh sgt..igt msih ad mse dpan,mse silam tglkan.ambil yg jernih buang yg keruh

Selepas Baca, Sila Komen

Artikel Terkini

Disclaimer: Blog ini ibarat 'scrap book' saya. Di sini saya kumpul artikel yang saya gemari di akhbar, majalah dan internet berkaitan CINTA. Artikel-artikel ini bukan ditulis oleh saya tetapi sekadar koleksi peribadi dan diharapkan dapat memberi manfaat kepada semua yang membaca.