Cinta, Sayang, Minat Dan Suka

Share on Tumblr Cinta - Kita memang mengharapkan dia menjadi milik kita. Segala apa yang kita buat, kalau buleh nak dia tahu.. dan kita sebuleh mungkin tak nak sakitkan hati dia. kita akan sentiasa berfikir tentang dirinya. (dalam erti lain : cinta di tujukan kepada seseorang yg kita selalu ingat dan mimpi.. Tanpanya kita akan rasa sunyi dan kita cintakan sepenuh jiwa dengan hati yg ikhlas kepadanya walaupun dia buat tak tau je)

Sayang
- Kita memerlukan dia di masa kita mahukan seseorang untuk berkongsi rahsia dan kisah duka kita. selalunya kita akan sayangkan seseorang yang menjadi TELINGA kepada masalah kita. (dalam erti lain : sayang di tujukan kepada seseorang yang boleh membuangkan masa dia untuk mendengar dan memeningkan kepalanya dgn masalah kita dan kita jugak boleh menyakitkan hati dia kerana kita bukannya cinta kepadanya)

Suka
- Kita sukakan dia kerana dia kelakar. Dia happy-go-lucky. Bila bersama dengan dia, kita rasa nak tergelak sampai nak pecah perut. Tapi, kita taklah rindu sangat kat dia bila tak berjumpa seminggu…(dalam erti lain : suka di tujukan kepada seseorang yang boleh menjadi pelawak kepada kita. Kita akan suruh dia diam sekirangnya keng kita dah nak pecah…)

Minat
- Apa sesuatu pada dirinya yang menarik kita untuk mendekatinya.(dalam erti lain : minat ditujukan kepada seseorang yang ada sifat, peribadi atau barang yang kita mahukan… )

Tetapi kita kena ingat bahawa tanpa minat , suka dan sayang kita tidak akan CINTA pada seseorang itu… Cinta, Sayang, Minat Dan Suka

4 Komen:

faizal berkata...

dari minat kita suka dia,bila kita sdh suka dia sekaligus kita akan syg dia.bila syg terlalu lama dalam hidup kita,perasaan cinta akan lahir secara kita tidak sedari.cinta hadir bila sehari kita tak melihatnya,tak mendengar suaranya,kita menjadi terlalu rindu padanya & bila dia berdampingan ngan lelaki lain,kita jadi cemburu buta walaupun tanpa menyiasat sapa lelaki yg didampinginya.Amin

rock VS waLL berkata...

wow...what amazing comment...well, saya penah terbaca kat mana saya tak ingat yang ada mengatakan.."jangan bermimpi untuk bercinta jika anda tak ingin memperjuangkannya..."

xamthone plus berkata...

hmmm.... cinta, sayang, suka, minta memang beda..

terapi skoliosis jakarta berkata...

iya memanf beda si

Selepas Baca, Sila Komen

Artikel Terkini

Disclaimer: Blog ini ibarat 'scrap book' saya. Di sini saya kumpul artikel yang saya gemari di akhbar, majalah dan internet berkaitan CINTA. Artikel-artikel ini bukan ditulis oleh saya tetapi sekadar koleksi peribadi dan diharapkan dapat memberi manfaat kepada semua yang membaca.