Rahsia Kasih Sayang Berdasarkan Bulan

Share on Tumblr Januari
- Mudah jatuh cinta terhadap individu yang mempunyai daya tarikan
- Mudah melupakan perasaan cinta terhadap orang yang dicintai sekiranya dikhianati
- Sukar setia pada yang satu.
- Pandai mengambil hati pasangannya tapi mudah melukai pasangannya
- Selalu berdiam diri ketika bertemu dengan pasangannya.
- Bersikap romantik tapi tidak pandai memperlihatkannya.
- Sikap cemburu yang tinggi terhadap pasangannya tapi tidak kisah sekirannya
pasangannya cemburu terhadapnya.
- Bakal jadi seorang bapa atau ibu yang penyayang.
- Pasangan ideal untuk individu yang lahir dalam bulan Januari selalunya dilahirkan dalam bulan 3, 6,8,11.
- Kebanyakan bangsa Cina yang ramai lahir dalam bulan ini.

Febuari
- Sukar untuk jatuh cinta tapi mudah untuk mengkhianati pasangan.
- Amat hormat kepada pasangan.
- Amat suka memikat pasangan.
- Jujur dan berterus terang dalam perhubungan.
- Sentiasa nekad untuk bersama dengan pasangannya
- Sangat romantik pada dalaman dan bukan pada luaran(hanya pasangannya yang tahu)
- Patuh kepada pasangannya dan selalu menjaga hati pasangan.
- Kurang beremosi terhadap pasangannya.
- Amat menjaga penampilan diri dan pasangannya.
- Pasangan ideal: Lahir bulan 5,9,10,12

Mac
- Mudah menawan hati pasangannya.
- Sentiasa ingin didampingi oleh pasangannya.
- Sangat pemalu dalam meluahkan isi hati
- Sangat baik dalam menjaga perhubungan
-Amat sukar melupakan pasangan yang dicintai.
- Persaan cemburu yang minima.
- Sangat manja dan sering ingin dimanjai pasangannya.
- Mudah memilih pasangan tanpa berfikir dengan waras.
- Sentiasa mengharapkan keistimewaan dari pasangan.
- Suka menuduh melulu tanpa usul periksa.
- Berprasangka terhadap pasangan.
- Pasangam Ideal: Lahir dalam bulan 1,5,10,12.
- Kebanyakkan orang Eropah lahir dalam bulan ini.

April
- Individu yang amat sukar untuk jatuh cinta dan amat memilih pasangan.
- Selalu memendam perasaan terhadap individu yang dicintai.
- Sukar dan malu dalam meluahkan isi hati.
- Sentiasa ingin diberi perhatian.
- Amat cemburu dalam perhubungan.
- Kesetiaan teguh terhadap pasangannya.
- Emosi cepat terusik dan mudah terluka.
- Sentiasa menjaga hati pasangan dan pandai memujuk.
- Romantik dan terlalu romantik
- Sukar melupakan pasangan walaupun dilukai.
- Sukar berlaku curang dan amat menyayangi pasangan.
- Kebanyakan orang yang lahir dalam bulan ini boleh dianggap ‘hamba cinta’ seperti Laila, Juliet, Siti Zulaikha.
- Pasangan Ideal: Lahir dalam bulan 4, 7,11,2
- Kebanyakan bangsa India yang lahir dalam bulan ini.

Mei
- Amat mudah jatuh cinta.
- Baik dan jujur dalam perhubungan.
- Pandai menarik hati pasangan.
- Perasaan cinta yang mendalam.
- Mudah untuk dipujuk.
- Kurang suka untuk sentiasa bersama.
- Mudah menerima cinta seseorang.
- Pilihan yang tepat dalam berpasangan.
- Nekad untuk menjaga hubungan yang baik.
- Pandai mengatur hidup pasangan (bukan Queen Control atau King Control)
- Suka mengangankan sesuatu yang indah bersama pasangan.
- Sentiasa dahagakan kasih sayang dari pasangan tapi tak pandai memperlihatkan.
- Ambil berat dalam menjaga hubungan.
- Pasangan Ideal: Lahir dalam bulan 6, 9, 10, 11

Jun
- Amat pandai menjaga hati pasangan sekiranya dia perempuan.
- Sukar melukai dan memahami hati pasangan.
- Mudah jatuh hati tapi terlalu memilih.
- Cerewet dalam hubungan.
- Selalu beremosi.
- Mudah merajuk dan mudah di pujuk.
- Cepat rasa bosan dalam percintaan.
- Kurang yakin dalam perhubungan.
- Selalu melindungi pasangan dari kritikan atau umpatan orang.
- Elok untuk menjadi Ibu yang baik.
- Dahagakan pujian dari pasangan.
- Pasangan Ideal: Lahir bulan 1,3,5,8.

Julai
- Amat suka didampingi pasangan.
- Sukar dimengerti oleh pasangan.
- Sentiasa menjaga maruah diri, pasangan dan perhubungan.
- Amat mudah dipujuk dan berterus terang.
- Amat menghargai kesetiaan pasangan.
- Mengambil berat dan mengasihi pasangan
- Berkebolehan untuk meluahkan isi hati terhadap individu yang dicintai,
- Mudah terluka dan lambat untuk pulih.
- Suka merajuk dan dipujuk.
- Setia terhadap pasangan.
- Suka mendengar dan tidak suka membantah.
- Cemburu terhadap pasangan.
- Suka menilai dan menjaga perhubungan.
- Pasangan Ideal: Lahir bulan 4, 6, 7

Ogos
- Tidak serius dalam perhubungan
- Mengambil mudah dalam perhubungan
- Kesetiaan di ragui.
- Pandai memujuk pasangan
- Suka memimpin pasangan.
- Romantik, Pengasih dan Penyayang.
- Kelam kabut dalam perhubungan.
- Sering bertukar pasangan
- Sukar mencari pilihan yang tepat
- Sangat sensitif dan tahap cemburu yang minima.
- Mudah meluahkan kat cinta pada sesiapa yang berkenan.
- Pasangan Ideal: Lahir bulan 1, 6, 10, 12
- Kebanyakan bangsa Bani Israel dizaman Arab Jahiliyah yang lahir dalam bulan ini.

September
- Bersopan dalam hubungan
- bertolak ansur terhadap pasangan
- Suka mengkritik pasangan
- Sangat prihatin terhadap pasangan
- Sangat sensitif dan emosi
- Pandai memahami pasangan
- Kurang menunjukkan perasaannya terhadap pasangan
- Amat memilih pasangan
- Sukar melupakan sekiranya hati terluka.
- Mudah simpati dengan perasaam dan masalah pasangan.
- Pasangan Ideal: Lahir dalam bulan 3, 6,8,11

Oktober
- Amat suka berkomunikasi dengan pasangan.
- Suka disayangi dan menyayangi pasangan.
- Sopan terhadap pasangan.
- Jujur dan jarang berpura-pura dengan pasangan.
- Mudah terluka hati sekiranya pasanangan ada melakukan kesalahan terhadapnya.
- Sukar menerima pandangan pasangan.
- Emosi yang mudah terusik.
- Pengasih, Penyayang terhadap pasangan.
- Cemburu dan terlalu cemburu.
- Romantik
- Memahami pasangan.
- Pasangan Ideal: Individu ini ramai pasangan yang sesuai dengannya 1,2,4,5,8,9,10,12.
- Kebanyakan bangsa melayu yang lahir dalam bulan ini.

November
- Banyak helah dalam menghadapi pasangan.
- Cermat dan teliti dalam menjaga perhubungan.
- Amat berahsia dengan pasangan dan sesiapa.
- Degil dan engkar dengan pasangan.
- Tidak suka dikongkong oleh pasangan.
- Mudah ambil berat terhadap pasangan.
- Tidak menghargai perhubungan.
- Sambil lewa dalam perhubungan.
- Emosi yang mendalam dan tidak romantik langsung.
- Perangai tidak dapat diramal terhadap pasangan.
- Kurang menhargai pasangan dan hal-hal percintaan.
- Kurang bersama dengan pasangan.
- Pasangan Ideal: 4, 7

Disember
- Pemurah terhadap perhubungan
- Mudah jatuh cinta dalam masa yang sama.
- Tergesa-gesa dalam perhubungan
- Suka didampingi oleh pasangan.
- Benci dikongkong.
- Berbakat untuk kahwin lebih dari satu (utk lelaki)
- Suka mempengaruhi pasangan
- Curang dalam percintaan.
- Kurang berkerjasama dengan pasangan.
- Selalu cuba untuk mencari pasangan yang baru
- Mudah menipu dan tidak jujur terhadap pasangan.
- Pasangan Ideal: Lahir bulan 3, 9, 11, 12. Rahsia Kasih Sayang Berdasarkan Bulan

28 Komen:

Tanpa Nama berkata...

erm..btol kerk??
dew cm lari skit daripada rialiti sbnar nyer..huhu..

Tanpa Nama berkata...

nape sumenyer kne ngn ak..
huhu=(

Tanpa Nama berkata...

hehehehe..cam btl jer...

Tanpa Nama berkata...

best gak. Tapi aku ni penulis muda yang suka sangat ngan benda2 macam ni. aku nak guna dalam watak2 novel aku. MAsalahnya, aku malas nak menyalin semula and bila aku nak copy tak boleh? KAu ni kedekutnya... Tuhan kata tak baik kedekut2 tow! Kena saling tolong2 orang.

Tanpa Nama berkata...

e..e..e..e..e btoi la.. pasang ak mmang bulan 7 ha.. alhmdulilh.. mmang ak dh btemu jodoh ngan dia la ak bsyukur sngat2 ha.. amin..

ANGEL berkata...

THANKS FOR KOMEN IN THIS PART BECAUSE I SO LEMBAP IN BAHAGIAN PERASAAN DGN LEBIH MENGENALI DIRI SERTA RAKANX2 DI SEKELILING......THANKS I SAY

Tanpa Nama berkata...

Saya rasa ni memang ade kaitanlah dgn saya....:)

Sweet Baby berkata...

Aloya..langsung x same gan aq loh!!!!
Xpi pasangan ideal lah..nie yg best nie..
woky lah 2..alhamdulilah..pasangan yg ideal..
xpi aq bkn yg same yg dieong katekn tw!!!!

Tanpa Nama berkata...

emm...kadang2 pe yang dia tulih tu betul ar plak..

Tanpa Nama berkata...

saya sokong..pakwe saya lahir bulan 11.......sikap dia sambil lewa sangat
geram...................tak pernah serius

Tanpa Nama berkata...

erm macam ada yang sama tapi x kurang gak yang x sama.....hehehe

devilboysafe berkata...

cinta putih: yg part alis mata tu betulla
farouq amir: ?
cinta putih: alis mata sayang menyambung kan?
farouq amir: ?
cinta putih: klikla tu dulu
farouq amir: mane ada pape
farouq amir: ayang pakai ym lain
cinta putih: eh?
cinta putih: lain?
cinta putih: pakai web ke?
farouq amir: tak
farouq amir: i pakai ym 8
farouq amir: ayang?
cinta putih: owh..
cinta putih: 9
farouq amir: ayang sok klik tadi, tade pape utk di klik kan pon, alis mate ape ni?
cinta putih: sy baca tip membaca raut wajah
farouq amir: ayang copy address yg kat kotak atas tu je
farouq amir: paste kat dlm ni
cinta putih: http://koleksicinta.blogspot.com/2009/02/tip-membaca-raut-wajah.html
cinta putih: dapat?
farouq amir: dapat
farouq amir: alis mata yg mane?
farouq amir: part mane
farouq amir: atas mata?
farouq amir: hello?
farouq amir: yang?
farouq amir: alis mata apa?
farouq amir: i tak tau alis mata tu apa?
cinta putih: haha
cinta putih: konpius dah
cinta putih is using a different version of Yahoo! Messenger. Certain features may be unavailable.

cinta putih: I hide my tears when I say your name,but the pain in my heart is still the same.although I smile & seem care free,there is no one who misses you more than ME!

If you wanna know how much I miss u,
Try to catch is how much u miss me,
And the ones u miss is how much I miss


I’m sending u 3 little hearts to remind u 3 things, I m HERE,I CARE and I MISS U



Last night I wanted to send u a msg,butt all I could write was: “nohss!W!”.it didn’t make much sense until I read it upside down..


U must be tired coz u hv been running through my mind, u gotta be a thief coz u have stolen my heart n I must hv been a bad shooter coz I Keep missing u.


Do u know,what I say,what I think,what I feel,what I think,what I wish,U want to know?
I MISS U SO MUCH.

farouq amir: k takpe
farouq amir: ayang bz
farouq amir: sori
farouq amir: nanti2 k
cinta putih: mana da bz
cinta putih: da abis da
farouq amir: la
farouq amir: dah tu
farouq amir: alis mata tu apa?
cinta putih: kening
farouq amir: kening? nape dia tak tulis kening je
cinta putih: ntah
cinta putih: sy pun keliru jgak td
cinta putih: hehe
farouq amir: bukan...
farouq amir: Untuk mata kelihatan cantik, kening dan alis mata serta kawasan di sekitar ... Mengelakkan alis mata daripada tertanggal akibat kering dengan merapikannya
cinta putih: sayang baca ni lak
farouq amir: Perapi Kening



Kening juga berfungsi sebagai alis mata dalam melindungi mata daripada cairan atau kotoran yang jatuh ke dahi daripada terus masuk ke dalam mata. Ia juga berfungsi mengurangkan sinaran matahari terus terpancar ke mata.

Secara umumnya wanita mencantikkan kening dengan memakai pensel kening untuk memperjelaskan warna dan bentuk kening. Kebiasaannya pensel kening dapat menjadikan kening yang nipis kelilhatan tebal. Bagi kening yang tebal pula, bulu kening di cabut pada bahagian-bahagian yang dianggap berlebihan atau diubah bentuk mengikut selera individu supaya kelihatan rapi dan menarik.



Di pasaran, pensel kening disediakan dalam warna hitam dan perang sahaja. Ia boleh mengandungi bahan-bahan lemak dan pewarna seperti minyak kastor, minyak tengkawang, lanolin
cinta putih: Al

lis mata pada sebagian besar mamalia berupa bagian yang sedikit menonjol sedikit di atas kedua belah kelopak mata dan mempunyai sedikit rambut halus. Alis mata berfungsi sebagai pelindung mata yang peka dari tetesan keringat yang jatuh dari bagian dahi, air hujan, atau sinar matahari yang berlebihan.

Bentuk alis mata pada manusia biasanya bagaikan bulan sabit dengan lengkungan agak tajam di bagian pelipis. Tidak jarang juga dijumpai orang dengan alis mata bagian kiri dan bagian kanan yang bersambung menjadi satu.

Bentuk alis mata dan arah tumbuh rambut pada alis dimaksudkan agar keringat atau air bisa mengalir ke kening dan jatuh ke pipi, atau ke arah pipi melewati puncak hidung. Bentuk tulang dahi pada bagian alis mata juga ikut melindungi mata dari tetesan keringat dan air.

cinta putih: maksudnya
cinta putih: kening kan sayang?
farouq amir: ntah la
farouq amir: i dah letak komen kat tips td
farouq amir: padan muak dia
farouq amir: *muka
cinta putih: laaa..
cinta putih: hehe
cinta putih: sayang baca ni lak
cinta putih: http://koleksicinta.blogspot.com/2007/10/rahsia-kasih-sayang-berdasarkan-bulan.html
farouq amir: pon i dah komen
cinta putih: la
farouq amir: cuba ayang refresh
cinta putih: nape lak?
farouq amir: sejauh mane kebenaran?
farouq amir: org2 perempuan tak bley baca menda2 ni, depa pecaye sampai mati
cinta putih: hehe
cinta putih: aa kan
farouq amir: http://koleksicinta.blogspot.com/2008/11/rahsia-tarikh-lahir-mengikut-haribulan.html
farouq amir: yg ni plak
cinta putih: sept punya ok la pulak
farouq amir: tak ke konfius org perempuan baca
cinta putih: hehe
farouq amir: ye
cinta putih: ermmm..
cinta putih: erk..erk..
farouq amir: pon i dah komen
cinta putih: yg tarikh lahir tu rasa camna lak?
cinta putih: btol tak?
cinta putih: ada cket2 kan?
farouq amir: tak
cinta putih: yg awk punya tarikh lahir ke sy?
farouq amir: 2-2 tak betol
farouq amir: tgk tu
farouq amir: belom pape ayang dah nak pecaye kat mende2 ni
cinta putih: mana ada
cinta putih: sy tanya pendapat awk jela sayangggggg
cinta putih: ish ish ish
farouq amir: dah i ckp tak tadi kan
cinta putih: ok ok
cinta putih: jgnla marah
cinta putih: 唔~~~啊~~啊~~(嚎啕大哭)!
farouq amir: marah sebab ayang layan mende2 mcm ni dan hidop dgn menda2 mcm ni
cinta putih: xde
farouq amir: baik
cinta putih: sy baru tertengok laman web ni td
cinta putih: kwn sy suh tgk
farouq amir: ok
farouq amir: sori, tapi jgn la terpengaruh dgn menda2 ni, ngarot, rosak fikiran
farouq amir: ganggu
cinta putih: baiklah
farouq amir: soh kawan ayang yg forward menda2 ni betobat
cinta putih: hehe
cinta putih: iye iye
cinta putih: nanti sy suh dia btobat
cinta putih: hehe
farouq amir: sebab perempuan lambat dan amik masa utk faham cane bumi ni berpusing
farouq amir: cepat tang lain
cinta putih: ppuan kan?
farouq amir: ye
farouq amir: itu bukan satu langkah yg positif pon..
cinta putih: btul sayang
farouq amir: cthnya
farouq amir: pompuan org puteh ada ngidam2 tak?
farouq amir: masa depa ngandong
cinta putih: tak
farouq amir: tak sebab depa salurkan melalui masa utk kaseh sayang
farouq amir: itu yg penting
cinta putih: budaya dan cara hidup bbeza kan sayang
farouq amir: laki kena paham
farouq amir: ngadung nak kena masok budaya ke? depa pon 9 bulan gak kan?
cinta putih: sbnrnya sy rasa
cinta putih: kalau tak mengandung pun kita tringin nak mkn ssuatu kan?
cinta putih: cuma sesetengah org yg salah anggap benda tu
farouq amir: kita tgh ckp pasal topik - cth nye ngidam
cinta putih: bila ngandung mesti mengidam
farouq amir: bukan nye lapar dan teringin sayang
cinta putih: ok ok
cinta putih: sy faham maksud awk
farouq amir: cthnye lg
farouq amir: bini ngandong, tapi laki dia buta,tade duit baru lepas kena rompak, kaki pon cacat, pekak plak tu, agak2 bini dia tak ke nak pikir laki dia mampu nak kejar ape yg dia idam?
farouq amir: di situ, toleransi
farouq amir: pemahaman
farouq amir: penyayang
farouq amir: hmmmm
cinta putih: betul

cinta_putih berkata...

sabar...sabar..hehe

yulan berkata...

kenalah ngan bekas BF aq tu, lahir bln 12 tak setia punya, cuma bjauhan 2 bln dah pasang k3...baru tu byk sgat loyar buruk, suka tipu, bohong anugerah dia dpt, ni yg bangang sangat ni,,,, but my new BF lahir bln 4 n me bln 7 so kta mmg serasi,, wlupun kdg2 kte gaduh juga but gaduh2 syg ktakan. x yah cri bf or suami lahir bln 12, menyesal punye skit hati beb dikhianati.

qlen berkata...

aq stuju sgat2, bekas bf aku tu lahir bln 12, kta org bcinta 4 thn lbih, aq tinggalkan dia 2007 but dia rujuk balik ngan aku, hati ppuan klu dah sayang msti cair punya klu dah dipujuk dipikat lagi, but awal thun ini aq tinggalkan blik sbb apa,,, kes yang sama dia tak blh setia nga aq curang lagi... then dia ada juga nak rujuk balik but aq tak change mind again coz dia x akan pernah berubah punya... tak naklah habiskan asa dgn sorg llki mcm tu, cukuplah 4 thn lbh buang msa ngan dia.

Lyda berkata...

i lahir bulan mac ..ase cam betul jer ..tpy blax i lahir bulan april .. mkne nye i n blax i bukan psangan ideal lar bab blax i lahir bulan april ,,die kate pasangan ideal bulan 1,5,10 n 12 ,,hemmmm... so sad .. huhuhx ..ykew qlen??tpy u bkn buang msew lar,to cme jd pngalaman tok u ,,,

Lyda berkata...

i lahir bulan mac ..ase cam betul jer ..tpy blax i lahir bulan april .. mkne nye i n blax i bukan psangan ideal lar bab blax i lahir bulan april ,,die kate pasangan ideal bulan 1,5,10 n 12 ,,hemmmm... so sad .. huhuhx ..ykew qlen??tpy u bkn buang msew lar,to cme jd pngalaman tok u ,,,

Tanpa Nama berkata...

ak tgah kompius niw....smue mcm kene jee ngan ak...

Tanpa Nama berkata...

lelaki lahir bln disember
adew bakat urh..
haha syukur alhamdulillah. .
tp jodoh tu d'tgn tuhan . .
nk bace skadar suke2 bleh r . ,xbleh caye100%
tp klau btol best jagk . .haha

Tanpa Nama berkata...

aq lhir bln 12. . .
yg laen2 tu aq rse mcm btol . .tp stu je aq was2 ckit..
ble plak aq curang ?
karut r sume nie. .iish . .. .

Tanpa Nama berkata...

mungkin ada betulnya ...

aku ni sukar jatuh cinta..tapi hati terbuka pada lelaki yang lahir bulan 6..cuma tak kekal...yang peliknya kenapa mesti aku bercinta dengan lelaki milik orang..aku tak ada niat nak ambik suami orang..tapi kenapa mesti golongan ni juga yang aku sudi terima..ya tuhan..apalah dugaan yang kau berikan pada aku ni..dua dua sudah ada isteri..cuma tak ada anak..bf yang baru ni..27 tahun jarak usia kami..bagaimana aku harus menghadapi ujian tuhan ni..

Tanpa Nama berkata...

sama x sma tu depend on diri kite seniri tul x? lgpon sume ni just for fun...n utk kite knl diri kita ngan lbeyh mendlam..best utk release tension...full star..;P

Tanpa Nama berkata...

i bru gax kapel ampir 3 bln la..mybe awl agy..ma bf bln 12.mmg la dye ensem,pandai lyn per..tp i ta berani na kte yg dye tu byk tipu i n ta setia walaupun kteowg berjauhan.never la!

Tanpa Nama berkata...

ade la btol nyer jgk..tapi knpa bln 7 punye psgn ideal xde bln 11,tapi kt psagn ideal bln 11 ade bln 7..pelik....boleh terang kan?????

Tanpa Nama berkata...

padan sgt laa.. ex aku lahir bln 10.. aku plak lahir bulan 2,, tp ktorg mseh okay,, mcm mseh bkapel lk.. aku plak syg sgt2 kat dier.. dier pun cm gtu.. gadoh tak pnah.. tp knape dlu kteorg putus erk?? plek ar.. wktu bkapel tak okay,, dh putus jd mkin okay.. plek aku..

Tanpa Nama berkata...

exbf aku lahir bln6,n aku bln 5.ehmm.mmg ngam gak la.tak da jodoh apa blh bt.kalo muka hensom tp ati mcm setan xda guna gak.maka,bersederhana la ketika bercinta agar kta xterlalu sakit pabila dikecewakan.......

Tanpa Nama berkata...

itu memang aq sokong sngat2 harap muka jer hansom tapi perangai megalah kan syaitan yg bertopeng kan manusia

Tanpa Nama berkata...

Ini cume kajian..

Selepas Baca, Sila Komen

Artikel Terkini

Disclaimer: Blog ini ibarat 'scrap book' saya. Di sini saya kumpul artikel yang saya gemari di akhbar, majalah dan internet berkaitan CINTA. Artikel-artikel ini bukan ditulis oleh saya tetapi sekadar koleksi peribadi dan diharapkan dapat memberi manfaat kepada semua yang membaca.