5 Tanda Si Dia Masih Ingat Kekasih Lama

Share on Tumblr Melupakan kekasih lama bukannya mudah. Sebab itulah ada sesetengah wanita masih tidak dapat melupakan memori manis bersama bekas teman lelakinya walaupun sudah menemui cinta baru. Berikut ialah beberapa tips yang boleh kamu perhatikan untuk mengetahui apakah kekasihmu itu sudah melupakan bekas kekasihnya atau tidak?

1. Dia sering membandingkan kamu dengan bekas teman lelakinya. Ini bermakna dia sebenarnya masih tidak dapat melupakan bekas teman lelakinya, sebab itulah dia sering mengatakan kamu mengingatkannya terhadap si dia.

2. Dia mengajak kamu membina hubungan lebih serius dengan tergesa-gesa. Misalnya berkenalan tidak sampai beberapa bulan sudah mengajak kamu bertunang. Ini bermakna dia sebenarnya cuba menutup perasaan dirinya yang masih berbelah bahagi dan untuk menyelamatkan keadaan, dia membina komitmen baru.

3. Sikapnya sering berubah-ubah. Semalam layanan yang diberikan terhadapmu cukup mesra. Hari ini, dia seolah-olah cuba menjauhkan diri. Jika ini sikapnya, bermakna dia masih lagi terperanjat gara-gara putus cinta dengan bekas teman lelakinya.

4. Berpura-pura gembira. Salah satu cara untuk melupakan bekas kekasih ialah dengan berpura-pura gembira. Dia bersikap seolah-olah tiada apa yang berlaku, sedangkan dia sebenarnya menahan rasa sedih.

5. Simpan gambarnya. Walaupun si dia memberi alasan bahawa dia dah tak ada apa-apa perasaan dan itu hanyalah sekeping gambar, tapi usah dibiarkan. Bahaya tu! Bermakna kenangan di antara mereka berdua akan tetap dalam ingatannya. 5 Tanda Si Dia Masih Ingat Kekasih Lama

23 Komen:

nisz berkata...

sejibik cam sy ngan bf sy..sy still tak dpt lpekan ex sy..kdg2 sy sian kat bf sy..sy tipu dye idup2...dpn dye sy ckp sy nyampah ngn ex bf sy...padahal yg sbnr dye tau sy msh sygkan dye...

HappinessDoesNotPerm berkata...

gf sy.. slalu bandgkan sy ngan dy... saye sedih sgt2.

Tanpa Nama berkata...

Sayang… bukalah pintu hati mu. Biarlah apa yang telah berlaku kau tinggalkan menjadi sejarah. Tidak ku minta kau lupakan sejarah itu kerana sejarahlah yang mengajar kita erti kehidupan hakiki. Namun ku pinta bukalah lembaran sejarah yang baru di hati mu. Penuhkanlah ia dengan cerita cinta dan kasih sayang yang baru. Aku berjanji sayang tak akan ada lagi air mata sedih yang akan mengalir lewat sepasang mata nan indah itu.

diDysHinta berkata...

yUp !!
mmg sye slaluw bndgkan bf sye skunk nn X-bf sye ..
sye try ntok hargai bf saye skunk ... tp .. X-bf saye ttp d'haty ...
saye gak mmg ad gmb X-bf sye...
nombow 2 , 4 . 5 mmg sejibik pon nan sye ..

Tanpa Nama berkata...

SY cygggggggg giler kt X-bf sy...So,smpa skrg pOn sy Xblh lupakn die..Xsangka hbgn y trbine hmpir 3thn lbh trpts jgk akhrnye.....Nape abg snguP bt syg cam nie...I love u so muchh...syg ttp akn mnggu abg taW........Xde sape y blh ganti tmpt abg lam ati syg.kte akn brtemu jgk 1 hr 6t..INSYAALLAH......

Fairytopia berkata...

nape bf sy x leh lupa ex dia lg? dia still smpn gmbr dlm hp, kalo sy x check hp dia tah bila la dia nak delete.. sedih nyer :(

amiey berkata...

sy xtau sme ade bf sy ade smpan lagi xgmbar xgirlfrnd dia..sb stiap kali sy mntak fn dia mesti dia bgi alasan......cmne ek nk tau dia de smpan lgi x gmbar xgirlfrnd??

Tanpa Nama berkata...

fakta yg BNAR!!!
walopun dh ad bf bru tp still xblh nk bg full comitmen...
walopun dh dpt org yg lbh perfectt dr si dia but i still cant forgot him...

d0LpHiN TigEr berkata...

rasenyer pkwe bwu ni lg best dr pk we lme..

gadis berkata...

erm sy pun x dpt lupakan kkasih lame sy.. skarng sy dh jump llki yg lbih baik dr ex sy nmun susah nk lupakan dy.. tngh mencuba untuk menerima dan mnyayangi kekasih bru sy..

Tanpa Nama berkata...

korg jgN sdeeeyyyh2, fkrlaaa ble kite sedih sbb dia adekah dia mcm kite gak? bersedih, dia leh happy nape kite x blh?? thiNk positive ye fren!! cnta sy jlani slama 6 tahuN pts terbengkalai tp alhamdulillah Tuhan msh sygkan sy.hNya tu je yg sy fkr ..

Tanpa Nama berkata...

ape yg korg kate d ats.. sumenyer btul. sy wlaupn da ade bf yg baru, yg lbh ok dr yg lame tp tetp xleh lupe kn dier.. kdang2 kcian jgk kpd yg baru.. so u guys, lets join me to forget about him... think positive okeyh.!

Saffron Syukur berkata...

sampai skrg saya masih mnyendiri,sebab x dpt nak lupakan si dia. sedangkan si dia dah ada yg baru..entah sampai bila mnyendiri..saya pun xtawu..

Tanpa Nama berkata...

still lurve at him ! ! !

Tanpa Nama berkata...

xad alasan ntok xmelupakan kekasih yg lama. bertemu kekasih yg baru bererti kekasih yang lama bukanlah jodoh anda. hargailah kekasih yang baru kerana dia dhadirkan oleh ilahi untuk mengisi tempat yang telah ditingalkan kekasih lama..

Tanpa Nama berkata...

ex saya bernama mieyrul kitaorang couple 4 bulan Saya selalu tuduh dia macam2
sebab saya tak berapa yakin dia tuhh lelaki setia . akhirnya dia ada aweks baru
tpi mungkin rahsia tu dia simpan dulu . tpi kenapa dia still simpan barang yang saya bagi kat dia Ekh nape tak buang je ?.

Tanpa Nama berkata...

bf saya still simpan barang ex dy...n xlame lg kitorng da nak kawen pun...saket hati ni dy tipu ....dkt 3 thn brg tu dlm kete dy...dy ckp adik dy yg bagi...pdhl ex dy yg bg...rase macam nak btlkan je majlis tu..

Tanpa Nama berkata...

syg,aq sgt rndukn mu,bla trserempak je,skit hti sbp xdpt nk luahkn pdamu, ,

3thn menhan rndu yg trpendam,hnya titisan air mta shja yg memahami.

Tanpa Nama berkata...

mreka org tuamu yg mragut cinta kta,
namun aq redha,aq akui n menrut sgala permintaan mu untk tdk meninggalkn mu shingga hri pernikahan n persandingan mu,
ku trima ianya permintaan yg boleh membunuh htiku,namun aq tk bleh tolak atas sbp xmhu ko bnuh diri,
aq hnya mampu trsenyum tatkala mlhat mu brsanding dipelamin,n xsanggup mrenung lama ktika airmatamu brgelinangan jatuh melhatku,ku pnuhi permintaan trakhr mu,
kni kau dh ada khdupan sndri atas paksaan kdua org tuamu. . .
Aq pla msh sndri,wlaupn aq cb brtkar2 pasangan,namun mreka bgaikn xwjud bgku,stiap kta2 aq pda mreka,mengingatkan aq pdamu,aq mhon tlog lh pergi dri ingatn ku,ckuplh kmu menyeksa aq dgn krnduan,shingga airmta aq xmampu lg untk mntis,,, smoga kmu bhagia.

Tanpa Nama berkata...

mreka org tuamu yg mragut cinta kta,
namun aq redha,aq akui n menrut sgala permintaan mu untk tdk meninggalkn mu shingga hri pernikahan n persandingan mu,
ku trima ianya permintaan yg boleh membunuh htiku,namun aq tk bleh tolak atas sbp xmhu ko bnuh diri,
aq hnya mampu trsenyum tatkala mlhat mu brsanding dipelamin,n xsanggup mrenung lama ktika airmatamu brgelinangan jatuh melhatku,ku pnuhi permintaan trakhr mu,
kni kau dh ada khdupan sndri atas paksaan kdua org tuamu. . .
Aq pla msh sndri,wlaupn aq cb brtkar2 pasangan,namun mreka bgaikn xwjud bgku,stiap kta2 aq pda mreka,mengingatkan aq pdamu,aq mhon tlog lh pergi dri ingatn ku,ckuplh kmu menyeksa aq dgn krnduan,shingga airmta aq xmampu lg untk mntis,,, smoga kmu bhagia.

Rara Lavender berkata...

bf sya putuskan sya sbb dya masih sygkan ex gf dya dan ex gf dya masih menghubungi bf sya,smpai bf sya tak lyn sya dan skrg bf sya putuskan sya dan kembali menjalin hubungan dgn ex gf dya..
Hmm...sedihnya..

Tanpa Nama berkata...

Sya prnh mlakukn prkra yg d ats itu - 1,2,4&5..
Sya nk lupkn ex-bf sya sejk 3 thun leps untl now.. i dnt know how utk mlupkn exbf sya mungkn dsbbkn he's the first guy yg mmbukakn hati sya yg mmbuatkn sya tk dpt mlupknnya..
sya dh buat brmcm2 cra dn skrg ni sya dh ada bf(he love me so much dn bf sya tak nak lepskn sya wlau apa pn yg trjdi) and its still the same, i cnt forgt about my exbf and im still thinking about my exbf.. ermm hnya stu sja cra yg tingl utk mlupknnya iaitu sya nak mncintai bf sya dn mnerima dia dngn ikhlas dn cuba utk mlupkn exbf sya.. :") Goodbye to my exBf.. i hope u're happy without me.. :")

ichue berkata...

hmmm... ex si dy dtg smule mnagih cinta y tputus. n si dy hanya bg alasan mreka hnya lah kawan.. ape prlu sy buat eak??? biar kn mreka bsahabat atau pn sy tarik diri...?? plezzzzzz... serabut sgt sgt ni .

Selepas Baca, Sila Komen

Kedai Hadiah Online

Artikel Terkini

Catatan Popular

Disclaimer: Blog ini ibarat 'scrap book' saya. Di sini saya kumpul artikel yang saya gemari di akhbar, majalah dan internet berkaitan CINTA. Artikel-artikel ini bukan ditulis oleh saya tetapi sekadar koleksi peribadi dan diharapkan dapat memberi manfaat kepada semua yang membaca.